Как да оцелеем по време на празниците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да оцелеем по време на празниците?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 834 пъти
Здравейте,

Празничната еуфория вече започна - хората се лутат панически навсякъде и се презапасщват като за последно с продукти, празничните артикули и украса вече са на всеки щанд в големите магазини...

Промоциите от типа намалено от 100лв на само сега за 149лв, са факт.

От 15 ти ноември до 31-ви декември ще е навалица и задръстване навсякъде - кой каквото купил - купил, след това няма вече ;)

Как да "преживеем" този празничен стрес и еуфория по време на т. нар. празници, как да се справил в градската среда?

На мен не ми е празнично, а се напрягам от този изкуствено създаден стрес...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9b17bf3f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ти пък. Отпусни си я малко тая душичка.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e68633a0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз дори вчера украсих вкъщи и вече съм купила подаръци на всеки близък.
Не знам, на мен тази еуфория и този “стрес” ми носят радост, но мъжът ми не харесва това напрежение не само покрай Коледа, но покрай всеки празник. Неговото решение-кара го по-лежерно. Не си дава много зор, не се напряга сам, гледа по-отгоре не нещата и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 517155290c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Просто е, категорично не пазарувам нищо различно от това което купих през септември например. Подаръци раздавам само на децата в семейството във вид на пари и това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 64aa1d8193
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Като почнете да ми се превземате за някакви глупости... Аз не виждам панически лутащи се хора. Виждам хора излезли да се поразходят, и между другото да купят подаръци. На теб като ти е тъпо дай никой да не празнува. Всички хора по света си отпускат душичките и се наслаждават на тези моменти. Ганьо се е свил в черупката и се мръщи Изолирай се в някой бункер и това е. Аман от побъркани интроверти и намръщени темерути.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b06489a4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   М-26
И аз съм тъка! Живея сам, работохолик съм и просто не ми се занимава... По това време на годината пазарувам предимно от квартални магазинчета. Като изляза отпуска отивам за 3-4 часа при близките и после директно отивам в планината в някое хотелче, в което няма много народ предимно в провинцията.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e7d25a31be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не се напрягай, иначе те разбирам, и на мен това ми е най-омразното време от годината. Просто харча до минимум пари, много следя промоциите и цените месеци преди това, най-късно от август почвам. Винаги преди да си купя нещо, се запитвам дали наистина имам нужда от него. И това далеч не помага само на финансите ми, а и по-този начин опазвам и околната среда.
Отвратителна ми е частта със събирането с роднини, затова и аз като номер 5 отивам на почивка на спокойствие или лъжа, че съм на такава.
Ж23

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: eb2560a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Оо изобщо не ме впечатляват "панически лутащите" се. Може да ме подразни донякъде само чакането на големи опашки като си пазарувам нормалното, като останалата част от годината.
Не влизам в тези трески за "новогодишно" пазаруване. Земята направила още един кръг около слънцето юпииииииии за което трябва да изхарча поне две заплати- глупости на търкалета.
Пазаруваме си нормално, различното е, че си вземаме една бутилка шампанско, повече като поздрав към нас си, че сме изкарали още една година заедно и сме обиколили слънцето заедно.
Дразнят ме много повече като започнат да гърмят, трябва да забранят пиратки и подобни, да има ефективна наказуемост за тях. Освен, че има пострадали физически от тях, плашат и всички животинки, а за аутистите е ад. Имах преди съседи с дете аутист, дори специалната каска заглушаваща шума не го спасяваше напълно, изпадаше в истеричен ужас, после не говореше цяла седмица.
Понеже живеем на общо взето топъл зимата остров, обикновено ако е поне около 10 градуса да речем, си отиваме с буса и спални чували на едно прекрасно местенце тук и преспиваме там. Събират се и други хора на същото място (и на доста други закътани заливи) фенери, масички, игри. Някои се присъединяват към други, някои пък като нас търсят уединение.
Ние си вечеряме, разходим се, пък си седнем да послушаме морето, мъжът ми хване китарата и си пеем наши си любими песни, което понякога събира "публика" но не са шумни. Уважават личното ни пространство, случвало се е някой да иска да пее с нас или посвири на китарата и така. Връщаме се винаги много заредени положително. Ако пък е много студено (рядко) си оставаме в къщи и долу- горе същото.
Миналата година си взехме готови пици, ядки, вино и шампанско :)))
Случвало се е да слагам в кутии за нашето местенце - манджа боб, сирене и вино, не знаеш колко е вкусен боба, като го ядем с крака потопени в в морето и прекрасната гледка от малкият залив.
От теб зависи как ще чувстваш, ти вместо да наблюдаваш другите и се нервиш, прави каквото на теб си ти е ок.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3c3174142f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз съм същия! Гади ми се от цялата тази излишна еуфория, преливаща в истерия, постоянните реклами на коледни тъпотии, споделяне на други коледни тъпотии в социалните мрежи. Не мисля, че е нещо супер, мега, хипер специално Коледа. А и аз не съм религиозен. Друг е въпроса, че Коледа толкова се е изродила като празник и се отдалечила от религията до степен, че вече няма почти нищо общо с първоначалната идея.
Празнуването на преминаването от една година в друга до степен, че все едно това е някакво невероятно значимо събитие веднъж в живота също не ми нрави. Това е нещо съвсем естествено, просто физичен закон за движение на небесни тела и обикновено се случва десетки пъти в човешкия живот.
А освен това е и студено, а аз не обичам студеното време.
Все пак дойде ли януари ми е по-спокойно (нищо, че продължава да е студено), животът някак си влиза в обичайното си русло, а и вътрешно усещам, че любимият ми сезон пролетта е все по-близо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0fad365168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами просто си празнувай както на теб ти е кеф. Купи и подари само наистина необходимото, не обръщай внимание кой с каква скорост върви и колко кг чанти носи, изкарай си приятно само с когото ти е приятно и толкова :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker