Хората стават все по-злобни и по-злобни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората стават все по-злобни и по-злобни?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1313 пъти
Все по-често чувам, че по Бай Тошово време хората са били по-добри. Че сега хората са станали много злобни и с всяка изминала година стават все по-злобни. Много рядко се намират добри хора. Според мен е така. Но се чудя защо? Какво е накарало хората да станат лоши? Вие какво мислите? Може би това, че много родители не възпитават децата и не им пука за това, и те като пораснат, са ужасни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1c83dfab83
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Какво значение има какво ги е накарало да станат по-злобни? Не можеш да промениш хората и да хората в действителност стават все по-злобни. За чужбина не знам как е, но тук го виждам с собствените си очи и все по-зле ще става бъди сигурен/а. Една от основните причини според мен е ниските заплати и ниският стандарт на живот, нямането на работа, да не говорим за хубава работа. Работите са скучни/досадни, дори отвратителни. Нормално, ако работиш умряла работа за умрели пари да узлобееш малко или много с годините, особено като виждаш как някои хора по един или друг начин успяват, изкарват повече пари и живеят в пъти по-добре, а ти не си мръднал грам с години. Поне така аз виждам нещата. Спомням си като бях тиинейджър и аз какви мисли и мечти имах, сега на 24 да ти призная нещата не изглеждат добре, ама никак, дано и аз не се озлобя с времето, засега мисля, че не съм.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 44bc582b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Качеството на живота е много по-лошо в момента в много отношения (масово дори и младите са болни не само физически, а и психически, храната е пълен боклук и тн. Няма как да очакваш хората да са много добри, когато не са щастливи със себе си и околния свят. Ако си чел разните фантастики, които предричат лошите възможни сценарии, може и по-зле да стане в бъдещето, когато вече напълно се заринем отвсякъде с технологични боклуци и напълно унищожим околната среда). Младите стават също така все по-необразовани, ако съдим по резултатите от матурите, а глупавите хора са по-злобни. И да не забравяме за битовата престъпност - много голям проблем след 89-а.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9975c567d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защото в този народ има страшно много лош материал

Превърнахме се в говеда. Не знам как е било по соца, тогава не е имало чак такова разделение и завист за пари, всички са живели бедно, е разбира се елитът(номенклатура) си е имал свои привилегии, но не е било като сега

Сега цари безнаказаност, тогава е имало ТВУ-та, трудови лагери и законите са се спазвали

Само днес покрай мен профучаха няколко коли с превишена скорост в София и то на малки, квартални улици! Не им пука за околните, за здравето/живота им мислят са за недосегаеми само защото са в КОЛА.

Не може на квартална уличка да караш с 60-70 км/ч и да не ти пука, че може да мачкаш всичко дето е извън колата.. Почти всекидневно има убити по пътищата! За никакви инциденти не става въпрос, а за директни убийства по непредпазливост! Къде са законите? Къде е държавата? И това е само един от примерите.

Как няма да съм злобен и да обиждам, след като може да ме очистят като стой та гледай и после даже не се знае дали някой ще бъде осъден следващите 5 години или ще му се размине и дали въобще държавата ще си мръдне пръста да разследва нещо.

Превърнахме се в животни, само за пари стана всичко се върти около парите, всеки гледа те изцака с парите, по соца е можело да разчиташ на съсед, да ти помогне и т. н., сега станахме индивидуалисти и материалисти както на Запад, законът е безгласна буква, трябва да убиеш човек, за да се задейства някаква институция - всичко под това се приема за 'лека грешка', 'нищо работа' и т. н.!

Дано не съм прав и да са запазили по малките населени места хората човещината и доброто в себе си, защото София вече е прогнила от алчност, материализъм и се е напълнила с 'материал', дето става за всичко друго, но не и да създаде качествено общество.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1ef0488cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Комплексарите от Тошово време бяха свикнали да са уеднаквени и, когато дойде възможността за развитие тъпаците се набиха в София или в чужбина мислейки, че там ще се превернат в царе и царици и ще загърбят селяндурските си гени, но реалността им показа, че са в голяма грешка и не можаха да го преживеят. Така че простите хора(които са поне 85% в България) решиха, че като те не могат да са над другите то другите не трябва да са над тях и единствената им причина за живот е да умърсят и наранят читавите, талантливите, добрите хора.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2aed3ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Особено добри бяха тези, които са убивали хората в Белене и др. лагери и са хранили свинете с тях, вкарвали са ги с бой в ТКЗС- то, да ти го обясни родата какво е това, ако не знаеш. Също и хилядите куки и доносници на Държава сигурност. И тези, които след това сменяха имената пак с бой. Сменяха имената не само на живите, а и на умрелите. Останалите просто се страхуваха, траеха си и гледаха как да се снабдят с кола, вила, телевизор, като за целта търсеха връзки и даваха подкупи.
И не са малко добрите хора и сега, те са тези, които помагаха в пострадалите от потопа села, те търсиха малкия Александър, те събират капачки за линейки и кувьози, помощи за скъпоструващи операции, те залесяват изсечените гори, помагат като доброволци на хора и животни.
Естествено, ако така си настроен да виждаш само лошото, няма как да забележиш доброто.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6af0917f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Не са само децата, възрастните също се озлобяват от гледане на ФБ, инстаграм и др и лъскавите лъжи там. Когато се блъскаш по цял ден и ти плащат едвам да се нахраниш и облечеш виждайки лукса в който живеят хората се озлобяваш с годините става все по зле и съвсем осъзнато и целенасоченно възпитаваш децата си да бъдат злобни с надеждата поне те да преуспеят да не са роби като родителите си. Защото реалността е такава, да работиш за храна и дрехи си е чисто робство, а заплатите на обикновенните работници стигат само за храна и дрехи, когато е съществувало робство на робите робовладелеца им осигурява храна и дрехи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1037968d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Съгласна съм с коментар ном 5. По времето на социализма в обществото цареше страх. Не смееш да разкажеш виц, защото ще те приберат в затвора. Не смееш да си обуеш широки долу панталони, защото ще те приберат в полицията и ще те пребият. Не смееш да слушаш западна музика, защото ще те пребият в полицията и няма да ти позволят да учиш в университет... Всеки осми 8 българин беше доносник на Държавна сигурност- комунс. тическите репресивни служби. Е, та побоите да правени от българи. Не добри хора. Така че това е лъжа, че по време на байтошо хората са били по-добри.
Сега същата работа - липса на ред и на справедливост. Това прави хората злобни. Но защо тези хора не ес борят против същите тези от Държавна сигурност, които сега са олигарси и управляващи - например бащата на Кирил П. е от ДС, това за мен е загадка. Хем хората са нещастни, хем не се борят против тези, които ги правят нещастни.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 96bfcb0eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Замислих се колко са злобни хората, когато родих и сестрата на мъжа ми блокира контакт с мен без причина. Тъпото в случая е, че без да съм контактувала с нея измисли причина пред брат си и ми вгорчи първите месеци от раждането на детето. Семейството му също показа отхвърляне без причина. Много плаках, много страдах, но си дадох сметка, че е по-добре така и не желая да търся причина в себе си. Задавах си същите въпроси - защо хората са станали злобни, отхвърлящи и клюкари. Според мен някои хора са такива по природа и търсят причина за конфликт у другия и винаги са много умели в убеждаването зад гърба на другия каква е причината. Сестрата на мъжа ми няма деца, може би не е приела новото положение и измисли конфликт за да ходи сам брат и у тях, без аз да й се пречкам, както и стана.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fb3497eaed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   N 6,
За храна и сметки се работи. За дрехи и обувки, ако остане нещо. Иначе съм съгласна с мнението.

Към социалното неравенство и мизерията мога да добавя и чувството за несправедливост, което много озлобява.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8e244652f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Това за времето на бай Тошо е абсолютна заблуда. Просто тогава хората бяха изключително зависими един от друг и то за най-дребни неща и имаха интерес да поддържат "приятелски" отношения. За съжаление българина е човек на интереса. Той приятели няма. Има кръг от хора, които да използва. Ако може и някоя мръсотийка да им направи междувременно за допълнителна изгода - още по-добре. Види ли, че повече няма какво да смуче от теб, вече даже не те познава. Свестните хора са не повече от 15-20%. С останалите по-добре да си нямаш работа. Под какъвто и претекст да те потърсят, трябва да е ясно, че ти готвят нещо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 63c99eb598
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   6, ако мислиш, че озлобените деца ще преуспеят, си в голяма грешка. Успяват умните и адаптивните, не злобните.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c5baaed5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Обръщам се директно към автора, защото очевидно той/тя е млад човек, който не е живял през лошия комунизъм, но поне е развил критическо мислене за да види че в днешно време нещо не е наред.

1. Не е ниските заплати, са и по себе си, а намаляването на заплатите прогресивно. Хората се озлобяват, когато са свикнали с едно, но им го вземеш. Например си свикнал да пушиш по кутия на ден или да ядеш кило сирене на седмица. Сега обаче можеш да си позволиш кило сирене на седмица и кутия на две.
Дори и младите вече разбират че покупателната способност на българина прогресивно и методично намалява. Нещо което е ЦЕЛЕНАСОЧЕН процес от 33 години насам.
Пак ще кажа само по себе си ниските заплати не са проблем, ако бяха Индийци, Суданци и Боливийци щяха да са много по -нещастни от нас.. А не са.

2. Според мен по големия фактор е отчуждаването. Навремето бяхме един народ. Целия блок танцуваше дунавско за нова година. Сега едва танцуват по двойки в дискотеките. Возихме се повече на влакове, където беше тъпканица, но се запознавахме и завързваме приятелства.. Сега всеки е в автомобила си, по единично. Ходехме на почивни станции по морето и минералните бани, където родители гледаха децата един на друг. Сега, сакън да помолиш за захар комшията си.
Децата пък растяха заедно и имаха общи интереси. Играехме на какви ли не игри. Сега е трудно да видиш дете да играе пред блока и то в определените за това места. Преди отивахме на гости неканени. Сега си пишем във Фейсбука.
Имаше колективизъм. Сега има индивидуализъм. Децата растат неразбрани и с комплекси, а родителите съществуват като единични клетки, мислещи егоистично за собствения си фамилен интерес. А човек е социално същество..

Когато сблъскаш един индивид с друг. И двамата се стесисрат от чуждото присъствие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6af0917f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 9 да не би да си тръгнал без дрехи или бос? Човек който смята сметките си за по важни от това да ходи бос не мога да го рабера, та от сметки може да се пести, можеш да ползваш по малко ток или вода, но пестене от дрехи означава да тръгнеш гол. Или може би не можеш да си определиш граница на броя обувки/дрехи, които да притежаваш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4db5334529
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Това, което пишат 5 и 7 са пълни глупости - те никога не са живели през социализма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 76aa8f9d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Знаеш ли защо бяха добри хората през соца? Защото нямаше интернет, а само няколко вестника и 2 ТВ канала. Всичко здраво контролирано. Съответно ще чуеш това, което искат. Подлеци и шибаняци имаше и тогава, но всичко беше по-прикрито. А липсата на разнообразни стоки водеше до "духовно извисяване", т. е. няма с какво да правиш големи демонстрации или да завиждаш на другите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8458a808ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Както винаги човекът пита защо хората стават все по-злобни по време на добрата демокрация, а някои тук ни занимават с комплексът си за малоценност спрямо комунизма. Приемете го - комунизъм вече няма, всяка издънка е ваша и на демокрацията! Сега можем ли да се върнем към темата след като традиционно станахте за смях?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fb3497eaed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13, разбира се, че сметките са по-важни, защото ще ти спрат услугите или ще потънеш в дългове. Дрехи и обувки са последна грижа.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2aed3ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   14 - Хайде сега напишеш кое от поста ми не е верно. Не знам на теб баба и дядо какво са ти разказвали, ама аз този соц го живях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: efcc3cbd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   18, дано не си го живял като оная кифла с мед, дето от седмици се кара с някаква там дама и плещи, че била живяла в САЩ! Рядко неадекватна персона е, че и си вярва!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9975c567d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ето затова е злобен българина. Защото дори в тема, в която се обсъждат философски и морални въпроси пак го изби на финанси и на как нямал пари!

Българинът стана алчно говедо. Затова не е щастлив, затова се краде от всяка една сфера - строителство на пътища, здравеоопазване, администрация, кметства.

Все не му стигал. Винаги лесните пари го влекат - възможно най - много, с възможно най-малки усилия. Продажен - ако плащат американците ще е с тях, ако са уруснаците - с тях, турците ако плащат - пръв турчин и чорбаджия става.

Българина си продаде душата мноого отдавна. Има 20-30% изключения, другото всичко е пълнже. Малко да се позамогне - веднага купува джип, веднага иска почивките, кръчмите, кебапчетата.

Ето на това завижда - на скъпи дрънкулки, кръчми, ресторанти. Ама ако може и той да се докопа до там, - няма да е зле. Това е философската концепция на българина, към това се стреми - ядене и поркане на корен, почивка, скъпи вещи и ако можер ЕС да го издържа и по 5 бона заплата да му дава за нищо правене.

Искам да попитам тези мрънкачи дето искали по 3000 и отгоре лева заплата. Вие ДЕЙСТВИТЕЛНО ли изработвате толкова пари? Заслужавате ли ги? Или искате някой да ви ги даде, за да ги прахосате на почивка или за поредната маратонка/ кола/ телефон?

Баси продажния наарод, вече ми се повръща масово от Ганьо, то не беше да слугува по чужбиана, то не беше да краде, малко да се позамогне и се самозабравя, ВИНАГИ иска най-хубавите дрехи и най-скъпите коли! Нищо, че е мързелив и не ги заслужава!

Замислете се и ми нацвъкайте минусти тези дето ще се припознаете в описанието на мързелив - алчен, но с много претенции Ганьо!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2aed3ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   20- Това дето си го изцвъкал, не доказва с нищо, че ти знаеш какъв е бил животът и хората при соца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d8415927e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Браво на коментар 21, най-точният. Както и коментар 16

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 637b4c3add
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   21, съгласен съм с почти всичко, което си написал, само в частта за заплатите не съм особено. Наистина има много мързеливи българи, които освен, че не работят, ами и крадат на поразия. Има обаче и съвестни хора, които изработват много повече от мизерните 1 000 лева, които масово се плащат. Работодателят трябва да отсее качествените и да им предложи мотивиращо възнаграждение, само че това се случва в много малко фирми. Всички останали реват в хор "няма кадри". Като ги питам каква заплата предагате - "ами 1 000 лева". Еми, за тия пари няма да намерите нищо!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 16ad31d17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Липсата на контрол. Човека като личност до голяма степен е продукт на средата в която се ражда и бива възпатаван. При среда целенасочено от държавата така организирана, че да култивира и генерира нормални, възпитани и отговорни хора, от такава среда изходният материал е такива хора. Пример за така организирана среда на възпитание е Япония, от която и социализмът беше взел почти всичките си идеи за възпитаването на младите. От среда генерираща олигофрени, изходният материал са олигофрени. В България сега е второто. При циганите е даже на корен квадратен. Другият голям фактор определящ какво ще излезе от човек като личност е гена му. Това са двете държащи колони. При българите гена не е силен. Те са си тъпи парчета по принцип, затова и не могат да вденат това което казах по-горе, не разбират колко изключитено важно е и не могат да си направят такава среда по която като конвейр да излизат нормални, възпитани и отговорни хора и от там всичко в държавната да е наред понеже нещата са свързани като верига, нищо, че са със слаб ген. При социализмът е имало контрол, който е давал някакво възпитание и са имали набит в главата им респект и отговорност към постъпките си. Сега тази колона я няма и е пълна анархия и татарската природа на българина се проявява напълно необезпокоявана и с пълна сила. Българите с всяка изминала година все по-малко приличат на хора, а приличат повече на животни. Погледа им, визията им, маниерите им, изказа им, реакциите им, все повече приличат на такива на маймуна. Огледай се по улиците само. Почти няма българин който да не отговаря на това описание, да не е остриган като за влизане в казарма, с брада с кафеникава кожа и с анцуг и маратонки и аборигенска физиономия. Единственото хубаво в случая е че до 20-на години няма да я има тази кочина.


Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker