Сапунена пяна в ухото. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сапунена пяна в ухото. Помощ!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 707 пъти
Преди малко, в банята, опитах да си почистя ушите с един душ гел, но още при първото ухо, пяната остана вътре и не се маха! Направих хиляди промивки с вода, но няма махане. Ухото ми е заглъхнало и усещам от време на време как пяната се движи, особено като се опитвам да я махна по някакъв начин.
Знам, че много хора така си чистят ушите и нямат проблеми. Аз лично съм го правил и преди, но този път си остана там и не мърда. Има ли някаква опасност да остане там завинаги? Какво бихте ме посъветвали? Много ви моля за помощ!
Благодаря предварително за коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: b131f91d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ти сериозно ли си чистиш ушите с душ-гел? ! За пръв път разбирам, че и други хора го правели... странно... Не е нормално това-няма никаква логика да си чистиш по този начин ушите. Има едно изобретение-казва се-клечки за уши-пробвай с тях, няма да ти навреди.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0695872640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Капеш затоплено олио в ухото и стоиш легнал на една страна, после ставаш и леко раздвижваш ухото докато изтече съдържанието. Може още 1-2 дни да стои леко запушено. Това с олиото лично са ми го препоръчвали лекари уши-нос-гърло. Помага защото размеква ушната кал която е причина ухото да се запуши, не сапунената пяна. Сапунената пяна е влязла и е раздвижила ушната кал която ти е запушила ухото.
Недей да си вкарваш повече вода и да травмираш ухото с енергични действия защото може да ти се възпали и да се получи вакуум който е силно болезнен. Казва ти го човек с опит със запушени уши. Ако минат 2-3 дни и видиш че няма подобрение, иди на лекар да ти го отпушат, иначе има опасност от възпаление.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d98aa9b63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "Знам, че много хора така си чистят ушите и нямат проблеми. " Аз за пръв път чувам някой да си чисти ухото с душ гел докато се къпе. Това не е ли опасно, неправилно и нередно? Моят съвет е да легнеш на страната на заглъхналото ти ухо за няколко минути, даже да спиш на тази страна, така най-вероятно ще се оправи. Но да ти кажа не е хубаво да си чистиш ушите докато се къпеш и да наливаш вътре каквото и да било. Най-добре си купи спрей за уши от аптека и впръсквай в ушите СЛЕД баня, след като се изкъпеш. Впръскваш в едното, седиш прав/седнал за около минута и половина, след това пак за минута и половина лягаш на кревата да се изтече течността, правиш това след това и с другото и си ти. Казвам ти това, защото и клечките за уши са вредни. Аз от около 1 година ползвам спрейове и съм доволен и не мисля да се връщам към клечки за уши, но това да си наливаш вода и душ гелове в ушите докато се къпеш е вредно, питай който искаш и ще видиш, че и те така ще ти кажат. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8dd5ae1d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Как може такава тъпа идея да ти дойде. Ушната кал вътре има за цел да ти пази ухото от замърсявания, от вън се чисти с каквито предназначени средства има. Душ гелът не стига, че е страшно пенлив, ами и мазен и труден за измиване.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d9aeb17ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви много за коментарите! Ще се възползвам от съветите.
Поне малко се успокоих, но за всеки случей реших да отида на лекар и в момента чакам. Стискайте ми палци всичко да е наред!

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d9aeb17ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здтавейте отново!
Мина прегледът. Лекарката каза, че нямам нищо. Нито течност, нито ушна кал, нито инфекция. Всичко ми било наред. В интерес на истината, като съм навън, си чувам еднакво и с двете уши, обаче като се прибера, все още имам това усещане, че ухото, в което слагах душ-гела, е леко заглънало. Не знам дали си въобразявам, или е някалва остатъчна реакция и ще се нормализира..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b6a194f218
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако синтетично миещо вещество ти се задържи в ушния канал ще ти направи екзема там. Пробвай да я изкараш пяната от там с тръскане на главата надолу откъм страната на ухото. И друг път си навеждай главата като я миеш под душа за да не влиза пяна в ушите.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d9aeb17ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, благодаря за съвета!

Все още ми е леко заглъхнало ухото и при силно тръскане на главата или вакуум, усещам течността как се движи. Подозирам, че е преминала зад тъпанчето и затова лекарката нищо не е открила. Пак ще ходя на преглед и ще кажа за това. Отделно, ще направя друга тема по този въпрос, защото наистина започнах да се тревожа. Ще се побъркам. Ужасно съжалих, че въобще си вкарах тая пяна. Така ми се иска да върна времето, за да предотвратя тази грешка. Ужасно е!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f4ffa377f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Спокойно, организма изхвърля всичко, дори да е минала зад тъпанчето, ще се изхвърли заедно с мъртвите клетки, които постоянно се изхвърлят. Опасно е иначе в по-голямо количество, тъй като има голямо химично въздействие ПАВ-а (повърхносно активни вещества), но щом като нищо не е станало в момента на въздействие, значи не е била толкова много пяна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 25484a0283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Поеми си дълбоко въздух, запиши си веднага носа и започни отвътре да правиш налягане с поетия ( все едно се опитваш да го изкараш през ушите ) въздух към ушите.
Ще усетиш запушване и отпушване.
Капни 2- 3 капки Кислородна вода от 3% като започне да шупти веднага обърни главата така, че ухото да остане обърнато надолу и да изтича. Добре е да сложиш памучен без да го натискш навътре, просто за да видиш какво излиза и ако трябва да го покажеш на лекар.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d9aeb17ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторът:
Благодаря ви за коментарите! Със сигурност ще пробвам тези методи като алтернатива, в случей, че няма подобрение.
Ходих на лекар. Този път ми откриха лека инфекция и ми изписаха капки. Купих ги, обаче като ги сложих-моментално ми заглъхна ухото, както с пяната. Първоначално не го взех на сериозно, обаче, като установих, че не могат да излязат като си тръскам главата и дори, почти не усещам да се движи нещо, започнах да се замислям дали въобще е добра идея да си ги слагам. Защото вчера, след прегледа, както и днес, преди капките, на моменти чувах всичко еднакво и с двете уши и на моменти пак заглъхваше съвсем леко. Тъкмо почна да се оправя и сега сякаш пак го запуших изцяло. Не знам. За втори път, никаква течност не намират, а ухото ми е супер влажно след сън. Казах това на доктора и даже попитах дали нямам течност зад тъпснчето, но той ме увери, че нищо нямам. Просто-лека инфекция.
Иначе, днес се събудих с леко-болно гърло и лека кашлица. Може да започвам някой грип да карам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker