Има ли отговор тази граница? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли отговор тази граница?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2759 пъти
Lim при х-> живот?! Има ли отговор как да се живее, какви ценности да спазваш, какво е любов и като цяло смисъла на живота ни? Какво мислите? Ние сами ли го определяме или съдбата ни го е отредила?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: d3325701ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ДА! Има! Единственият Бог е Исус Христос, които толкова направи за нас... Библията дава отговор на всичко! Стига да искаш да знаеш... и да вярваш най-вече.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4b30001c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако имаше еднозначен отговор, всичко щеше да е твърде лесно и скучно. Имаш избор, но кой път ще избереш, е лично твое решение и от това, кой път си избрал си идват последствията, които си готов да поемеш. Не можеш да сравниш живота с математическо уравнени, просто защото имаш твърде много неизвестни. И не забрявай, че освен теб има и общество, с което малко или много трябва да се съобразяваш, все пак хората сме социални животни.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8db5510b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1. Как да се живее?
Както искаш ти, спазвайки Законите на страната, в която живееш. Останалото - ти решаваш. Ценностите, които трябва да спазваш са кодифицирани в Конституцията и Законите и некодефицирани - последните са условни, могат да бъдат нарушавани, но последиците могат да бъдат не по-малко страшни - социална изолация, загуба на работа, на приятели (питайте тук хомосексуалните хора у нас например)
2. Какво е любов?
Няма думи, които могат да я опишат. От хиляди години хората се опитват да я опишат в музика, в стих - прочети, чуй... но като я усетиш, като я намериш, няма стих и няма музика, които да докоснат така душата като усмивката на любимия, неговото просто присъствие.
3. Какъв е смисалът на живота?
Пак философски въпрос. За мен е номер 2.
Но не с това се изчерпва живота ни. Можеш да си влюбен, но и да твориш в работата си например, в свободното си време. Един влюбен ракетен инжинер може да има много различни смисъли в живота си, това важи за всеки човек, според мен. Някои се посвещават на една цел, отказвайки се от любовта или поне от романтичната такава - Майка Тереза, Иван Рилски...
4. Ние си определяме живота.
Като християнка не вярвам в съдбата, а в свободната човешка воля. Вярвам в случайността, но изборът ни зависи изцяло и само от нас самите. Има хора с възможно най-лош старт в живота (израстли в дом например), които стават доктори по химия (познавам такава жена). Има и родени в много богати семейства, които правят грешен избор и завършват като наркомани. По средата сме ние, мнозинството от хората. Щом тези екстреми съществуват, то това значи, че съдба няма, поне няма обстоятелство, което нашата воля да не може да преодолее с цената на много усилия... Хора като Стивън Хокинг пък доказват, че волята е по-силна и от болестта, и от слабата ни телесна обвивка.
Това е причината да не понасям мърморковците и чувстващите се жертви на обстоятелствата, държавата, световния ред, дори на някакво евреиско обединение и т. н. Човек винаги има избор. Само безволевият човек, слабият духовно, няма. Той вярва в съдбата, в провидението, в това, че е жертва. И да - заслужава помощ и шанс, но има и една поговорка „ Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“ - аз лично вече не помагам на хора, които не искат да им бъде помогнато, които вярват в съдбата си и са приели ролята и „съдбата“ на жерва.
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3c561f1c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, и аз постоянно се тормозя с тези въпроси и да ти кажа и аз не знам... Просто всичко зависи от дадения момент, всичко е толкова относително, но и толкова подлежащо на едни и същи правила... Изморявам се и аз... Изморявам се да търся любовта... Мисля, че единственото място, където намирам истинска утеха е в Бога, в християнството... И като се събирам с младежи християни... Понякога ми се иска да бъда като тях - чиста, по-силно вярваща. Т. е. аз също съм християнка, но примерно спя с момчето, с което се надявам да имаме солидна връзка... Спала съм и за 1 нощ веднъж и в началото дълго време не съжалявах, после се разкаях горещо... Просто единствения извор на чиста и сватя любов и на утеха намирам у Бог. Това е за мен отговорът на всички мои терзания...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4fe17e6714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз мисля,че има съдба,всичко ни е предначертано и ние просто следваме пътя си.Всеки е дошъл с някаква мисия и я следва,на някой е предначертано слава и пари,на друг да е обикновен човек,на трети да е беден.Съдбата е непредвидима днес си добре,утре и ти без да знаеш откъде ти е дошло ти е зле или ти се случват разни гадости без да си ги заслужил...Какъв е смисъла на живота ли?не знам за всеки е индивидуално-за някои е да създат здраво и сплотено семейство,каквото са нямали,за друг да е известен и уважаван,за трети материалните блага.Следвайки пътя към заветната цел ние определяме и ценностите си

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 955645ff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз ще повторя писалите преди мен - няма предварително начертана съдба, и начертан път, пътя го чертаеш вървейки и смисъла сам си го определяш. Бих казала, че пътя, смисъла, любовта... СИ ТИ. Ако ти сам не се определяш други ще те определят. Ако сам не правиш избор накъде и как се движиш и защо, и не си определяш обстоятелствата в живота, те тебе ще те определят.

Разбира се, това е само в един малък процент, по-големия процент са външни фактори и независещи от нас обстоятелства. Въпреки това НИЕ сме тези, които си правим съдбата и всеки сам твори своята реалност.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 542fff9093
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ех, ама ние, хората, много важни се оказахме. Всеки от нас бил с мисия на Земята... И някой или нещо си няма друга работа и по цял ден стои и ни напътства. Чертае ни пътища... Незнам, когато някой говори тези заучени неща, защо малко не ги разнищи и не се замисли. Биваш заченат, раждаш се и хоп, вече си имаш и мисия (понеже си ултра важен) и предначертан път и ангел хранител... То бива небивалици, бива, ама някои неща са не смешни, ами и аз незнам какви. Просто човеците сме свикнали да прехвърляме отговорността за малоумните си действия на някаква висша сила, защото видите ли, такава ни била съдбата, такъв ни бил пътят... А и да вярваш, че библията е единствената истина е ограничено. Просто ние сме толкова слаби като създания, че се налага да си измисляме задгробен живот, богове, орисници и т. н., за да си мислим, че ще имаме възмездие за страданията, които понасяме приживе. Така ни е по-угодно, по-лесно се живее, ако си мислиш, че някой те напътства и се грижи за теб. Смисълът на живота е да го изживееш така, както на теб ти се иска, без да пречиш другите да правят това. А любовта - тя е взаимно възхищение, което с времето се превръща в навик. Някои свикват по-лесно, други не и се разделят...
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 64c436fec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти с тези въпроси изчерпа цялата философия, ако им намериш отговора напиши го тука, а до тогава аз смятам да си поживея.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e208a7b78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може би има нещо предначертано, но пък ти си човекът който избира начина за постигането му. Това какъв човек ще бъдеш, какъв ще е погледа към света, дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна... - зависи само от теб!
Постигането на целите и успехите, хубаво нека кажем че не зависят от теб, с годините съм се убедила че абсолютно винаги са въпрос на късмет, но определено начина на живот е в твой ръце.
Защо иначе някакви музиканти без хубав глас стават супер известни, а други с невероятен глас достигащ изключителни ниски и високи тонове си остават под сянката? Или пък умни и добри автори на книги не постигат нищо, а някакви жалки подобия на писатели издават трилъри в колекции? Въпрос на късмет/карма.
От друга страна богаташите, постигнали едно и също финансово и социално ниво могат да бъдат добри мили и така да са си отредили живота, а пък други пълни злобари който са високо в йерархията заради всяващия страх и респект. - Личен избор!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 261fd0c9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, 4 години след като е постнато това, ще ви дам отговора - всичко е предначертано, без значение как го наричате - съдба, Бог и т. н.. аз го наричам логика. Замислете се малко и ще стигнете до този извод.
Ето и обяснението - всяко едно действие или бездействие има точно определени последствия. Представете си, че пускате камък в кофа с пясък. Това, което със сигурност ще се случи е, че камъка ще падне в пясъка (или почти със сигурност). Друго обаче, което ще се случи е, че песъчинките ще се разместят и сигурно си мислите, че те ще се разместят произволно. Но не е така - прашинките ще се разместят по точно определен начин в зависимост от размера и формата на камъка, вятъра който духа в момента, начина по който го пускате, дори атмосферното налягане (понеже ако е по-високо, въздуха ще е малко по-гъст, ще окаже по-голямо съпротивление на камъка, от там скоростта му ще е малко по-бавна) и още много много фактори. Тоест, ако вземем предвид абсолютно всички фактори, ние ще знаем точно как ще се разместят прашинките. Та в този ред на мисли, в самото начало на вселената, когато и да е било то, вече всичко е било определено еднозначно - започнала е една огромна верижна реакция от случващи се неща, довела до това да съществуваме в момента и дори аз в момента да пиша този коментар. Замислете се... и ако в момента четете това, то това е било единственното възможно нещо което да правите в точно този момент.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6c12675505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Колкото и да си въобразявам, че имам избор и свободата да правя всичко, което си поискам, толкова повече ме убеждава животът, че всичко е късмет (или липсата му) и съдба има. Всеки има свой път, който трябва да извърви; целта е да научиш всички уроци, за които си дошъл на Земята. Житейските уроци са по-скоро духовни и чрез тях душата се развива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker