Шушумига ли е българина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шушумига ли е българина?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1329 пъти
Защо тук от теми с по над 20 000 прочита към тях има едва няколко десетки оставени коментара? А в малкото оставени коментари към тях има по максимум 5-6 гласа върху коментар? Защо българите масово мълчат като гъзове, не допринасят за нищо с информация и са държат като готованци и тарикати, които само могат да четат какво пише тук и да се облагодетелстват, като си мислят, че никой не ги знае, че влизат и ровят като мишки тук? Да ама се знае - 20 000 чели тема, а 60-на коментара оставени в нея. Не е ли редно на останалите 19 940 търтеи и тарикати да им се ограничи достъпа, защото при такава цифра те не са изключение, а правило?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: a0a271d4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Къде точно виждаш теми с 20 000 прочитания? Специално за теб направих бърза справка и видях, че масово темите са с 300-500 прочитания, рядко над 1000. Тези, които си гледал, вероятно са дооооста стари и през годините някои са ги чели, но не са сметнал за нужно да коментират, понеже вече не са актуални.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3ce4b92797
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   На мода винаги е коректността. Поне ако искаш успех в живота във всяко отношение.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 427a4c2dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Всичко наред ли е приятел? Или ти беше скучно и не вожа да напишеш нещо по глупаво

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ee3af2304
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ами представи си, че 60 коментара изчерпват всички гледни точки по темата и е тъпо след това да има 10 000 коментара - съгласен съм с автора и 10 000 коментара- не съм съгласен. Или 20 000 коментара - съгласен съм с еди койси от коментиращите.
На мен определено ми се вижда тъпо.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5689df0ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Това, за което говориш не е характерно само за българина. Общочовешка черта е. Потърси "participation inequality" в Гугъл и ще видиш, че е изследвано и наблюдавано върху американци, както и върху всякакви други народи.

Иначе сме си шушумиги, но точно в този контекст, не сме единствени.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9e6b7c2440
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Тук ще ти кажат, че сме шушумиги.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b830494381
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ха! Гьобелс би ти завидял благородно...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c7f88502dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   В Редит пък в немските събредити дори те даунвоутват каквото и да питаш и е масово мненията да имат нулеви или дори отрицателни лайкове.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 947312bf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Обяснението е много лесно. Ако приемем, че една тема съдържа 50 мнения и средно всяко от тях има по 5 оценки, това значи, че системата отчита не само въпросните 50 прочитания от оставилите мнение в темата, ами и приема като прочитане всяко едно гласуване (още 250 броя, т. е. общо стават 300), тъй като при него страницата презарежда наново, зареждайки отново и рекламите, от което пък печелят собствениците на Сподели. С други думи, колкото повече гласувания и мнения (те пък се дължат основно на разногласията и споровете между пишещите), толкова повече постъпления от реклами. Сега направих опит и презареждах настоящата тема с клавиша F5: с всяко натискане се отчита още едно "прочитане" на темата.

Не по-малко съществено е и обстоятелството, че не всички хора, които отворят дадена тема, намират за нужно да пишат в нея. Повечето теми са с неясни и дори нарочно заблуждаващи заглавия, от рода на "Не зная какво да правя", "Имам проблем", "Така ли е? ", "Вие как мислите? ", "Дали да му кажа? " и прочее, а съдържанието вътре се отнася за съвсем различно нещо. Не са редки и темите, умишлено подстрекаващи двата пола да спорят и да се оплюват взаимно, които са съставени от лица с неясни пол и възраст. Сума ти пъти се е случвало част от тези безполови автори да си признават впоследствие, че темата им е измислена и с цел да си правят подли опити с хората, отделили от времето си, за да изразят своето становище по даден въпрос.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0d97bf9a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Използвачи са, търсят полезна за тях информация, но си пестят времето и усилията за съвети.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 63e6ec7f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Да ти минава през ума, че всяко влизане от един и същи човек го отчита като прочитане. И всеки един, който е оставил коментар, ако е влезнал по 20 пъти в тема с много коментари, са се генерали 1000 прочита само от едни и същи хора, които влизат и следят темата.
Абе общо взето си тъпо парче и ти като те слушам, ама иначе говори тука за търтеи и не знам си какви.
По-спокойно ще се разпениш от злоба. Никой не е длъжен на никой да решава проблемите. Това, че някаква се е ебала с 20 човека примерно и накрая е хванала някъв боклук, който я бие, това не е наш проблем. След като е избрала такъв мъж ще си го търпи, тук само се дават мнения.
Щото много често оставяш мнение и такива шушляци като тебе почват да те обиждат отдолу.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0afe6c5b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Коментирам, когато аз лично поискам да си отделя времето, пискливо авторче. След като си ми под нивото (ти, да), коментарът е жест от моя страна, не е никакво задължение. Не ми е работа да ти давам акъл, нямаш и интелекта да го разбереш. Ето, безплатна демонстрация ще ти дам и гарантирам, че нищо няма да чатнеш след нея:

българите са нация от няколко милиона. Да групираш милиони души в една личностна категория е проява на дебилщина. Защо? Защото няма как да ги познаваш всичките, камо ли в такава интимност, че да отсъждаш за характера на всеки отделен индивид. Това е признак на простащина, липса на образование и липса на пътуване. Остави как не си напускал родното ти курниче, ти явно дори не посещаваш повече от няколко сайтчета. Ако поне последното го правеше, щеше да знаеш, че масово в интернет повечето потребители не си губят времето с коментари.

Защо? Очевидно: за какво ни е да се занимаваме с поредното аутистче? Ще чатнеш ли след този коментар, че българите са различни хора (както всички други по света)? Не, ще се размрънкаш и пак ще си останеш със същите малоумни убеждения. Ето заради това повечето не си хабят нервите с такива като теб: вразумяваш го, но добичето пак си мучи.

Може и да стоплиш един ден, но от албански реотан не се очаква много. Сега ходи да хленчиш какви били непознатите за теб, клавиатурното ми войниче.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8acfc36bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Българинът е шушумига още от дете. Случвало ми се е в гимназията учители да ме обиждат по много неприемлив начин и на лична основа и само едно момиче обели дума да ме защити (тя по ирония на съдбата вече има четири годишно дете, докато повечето ми съученици, вече над 30 още нямат дете). В Франция като бях много се защитават едни други и са много единни. Българинът много клюкари. Особено жените. Жените игнорират природно хубавите сред тях (нарочно не казвам хубави след грим) и още от гимназистки по измислени причини ги изключват от компанията си, не ги викат никога на общи събирания, които не са само кафе между нея и още една приятелка. Масово руси, бели, синеоки българки си седят без приятелки и мислят, че нещо не им е наред, докато жените просто им завиждат. Българинът не пада по-долу. Масово клюкари като жена и в живота му клюките заемат повече място от личностното му развитие, ленив е и е сина на мама, която почти никога недолюбва снаха си, а ако има и дъщеря стават двойна комбина против нея.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1bb2fc31f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   От авторът на темата до един от най-уважаваните пишещи тук - Кифлоприземителят, тъй като първо не се държи като шушумига като повечето българи и за разлика от тях дава редовно мнения при това компетентни, втори път се подписва под коментарите си, което допълнително го отличава от шушумигите още толкова. Ето това НЕ е пример за шушимга, а пример за шушмига е мишлето дето само рови и души и папа из форумът и не споделя никака информация с мнения, защото е стиснато, тесногръдо и ограничено. Защото е с манталитет на тарикат, готованец и тесногръдец с мислене, че щом дава информация то с това си хвърля активите на вятъра за тоя дето духа, демек за четящите тук. Мишлето знае само да яде каквото надуши тук. Ето за такива е редно да се хлопне вратата за такива, защото както е видно те са 99% от посещаващите(много форуми имат такава политика). Да се върна на темата. Само фактът, че темата "Да споделим най-мръсните си фантазии" е най-посещаваната в този сайт тема с целите близо 1 100 000 прочита, а в сравнение с нея всяка друга тема имаща някакъв смисъл, полза, даваща решение на важни проблеми или засягаща важни въпрроси или имаща някаква морална стойност има средно по 1500 прочита, показва ясно какво говедо е българина и, че единственото, което го интересува е ебането и срането(съжалявам за грубите определения). Но дори и с 1 100 000 прочита мишлетата не споделят дори в нея тема-клоака, където не се иска акъл за мнения тъй като и животните го могат ебането, нито споделената информация би била нещо ценно и така на фонът на 1 100 000 прочита темата има мижавите 2000 коментара, демек на хиляда души влезли там само двама са оставили коментар, останалото е душещи мишки в тъмнината, консуматор, търтей, тарикат и шушимига.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 64ffb02509
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Понякога не дочитам темата до край- ако е написана неграмотно или сметна, че е измислица. Не съм длъжна и да коментирам всичко.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6d7c3b1eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   След коментар 14 кой друг мисли, че авторът е мосю Кифле? "Един от най-уважаваните пишещи тук", "не се държи като шушумига", "дава редовно мнения при това компетентни" - човек, или си Кифлата, или си бъдещото му гадже! Такава любов... просто никъде другаде няма да намери тоя човек освен от себе си и от онази, дето ще му се върже!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 947312bf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Авторе (номер 14), хората, които открито заявяват своето становище и го подкрепят с доводи, често са сред най-одумваните, тъй като изричат/пишат истини, явяващи се твърде неудобни за по-простоватите душици, свикнали на удобната за съзнанието им лъжа и боящи се да приемат обстоятелствата такива, каквито са. Предвид това, не бих казал, че съм много долюбван от част от пишещите тук, но в крайна сметка всеки човек решава в какво да вярва и дали ще приема истината смело в очите. Ако никой не ме мрази, значи правя нещо погрешно! :)
Номер 17 греши в предположението си. Никога не бих писал хвалби за себе си, камо ли поднесени така, сякаш са писани от друг човек. Напротив - винаги заставам зад своите мнения ясно и открито, без да ми пука дали ще се харесам на някого и колко ръмжене ще има после по мой адрес. Най-близките ми приятели ме уважават именно заради това, че съм точен и искрен човек, който не би ги подвел нито с думи, нито с действия.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b5a3bedc8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ето, ще ти оставя коментар.
Не всяка тема ме вълнува, че да коментирам. Пък и ако нямам с какво да съм полезна, гледам да не казвам нищо, макар че има редки случаи, в които нещо много ме е подразнило като тема или мнение и оставям коментар, но в спорове не влизам, не и за глупости, не и в интернет. Навън е различно, най-малкото защитавам правата си и не мълча на всеки решил, че му е денят му е крив.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fac718f857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От Професионален коментатор

Автора е представил интересен анализ пречупен през народопсихологията на днешното модерно битие.
Авторът излага своята теза базирайки се на непотърдени статистически източници и на база на лични наблюдения, които често са изкривени от субективни фактори.
Тезата не може да бъде категорично отхвърлена или подкерепена. В психологията има множесто научни изледвания за човешките реакции в "социалните мрежи", които представят различи гледни точки и възомжни механзми, които въздействат при четенето и коментирането в онлайн пространстрвото.
Авторът може да подобри своя анализ, като се запознае със повече научни материали по темата и изложи научно потвърдени факти, който могат да послужат за база на последващи теории, хипотези и дискусии.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0afe6c5b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   #20, пише се авторът, момчето ми. Толкова ли не се научихте ти и той в даскало кога се използва пълен член в българската граматика? Не се правете на филсософчета, а вземете и научете собствения си език като толкова много знаете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker