Докъде да води истинската вяра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Докъде да води истинската вяра
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 584 пъти
Здравейте!
Разкажете за свои свидетелства кога и как Бог ви е помагал напътствал водил в живота?
Как сте го усещало разбирали? Какво знаци ви е давал и какви велики неща и чудеса е направиш за вас?
Моля администраторите да пуснат темата!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1a896f948f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Бог е винаги с всеки, който го допусне в сърцето си!

3012

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f9ce9eda15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Господ помага и прави чудеса в живота на всички ни, просто не сме разбрали. Той не го прави като фокус хоп троп сега на момента.

Скоро се молих на Бог да ми даде работа в чужбина, но нямах никакви пари за билет, квартира, и викам Боже моля те и за квартирата да помогнат пък после ще им се изплатя.

След 1 седмица намерих една обява кандидатствах и се оказа че квартирата е поета от фирмата, и ми поеха дори самолетния билет. Това го няма никъде. Не знаех в кой град ще ме пратят. Аз си бях решил да ходя в Нотингам още преди да разбера за обявата. И те ми казаха трябва ни персонал за Манчестър, Донкастър и Нотингам.
Само като ми казаха Нотингам викам това може да е от Бог. Аз точно там искам да ида. Казаха ми обаче не може да си избираш. Викам моля те Боже ако е твоята воля там да ме пратят. И така и стана. Отидох в Англия, Нотингам. Квартирата беше хубава и стая само за мен. Само да спомена, че в самолета един пастор седна до мен да ми говори за Бог...
Случайност? Не мисля.

Аз няколко пъти ходя в Англия. Първия път бях с един приятел и бяхме тъпи и останахме без храна и бездомни хахаха
1 човек, дойде и ни даде торба с кренвирши, сок хляб инт н. Точно в момент дето имахме само сух хляб.

После една жена приятелка на моя приятел се моли за нас по телефона. И Бог направи така че една жена ми взе в тях безплатно намери ни работа. Отделно друг човек ни даде 100 паунда понеже ни влезе в положението. Без да го познаваме. Бях постанл статус че сме на улицата.. Въобще много свидетелства имам
Слава на Господ Исус Христос.

Ааа още 1 свидетелство. Бях останал без пари за наема и се бях притеснил как ще платя. Дойде ми някакъв чек за 150 паунда. Бил съм надплатил данъци и ми връщат пари. А аз изобщо не бях работил че да ми връщат пари. Въобще точно на време помогна Бог.

И сега вече знам. Като се молим трябва да казваме Господи Исусе моля те, ако Ти искаш

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cb59466714
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Господ ми е помагал много пъти и ми е сбъдвал не едно от желанията.

Ако Бог не желае да изпълни някое от желанията на човек, това е така, защото е по-добре за самия човек желанието му да остане енсбъднато.

Например, ако иска много пари може да ги похарчи за алкохол и наркотици или да направи друга глупост с тях, като да си купи много бърза кола и тя да го погуби.

Но като цяло мисля, че много от разумните ми желания Господ ми е помогнал да се сбъднат, разбира се, не става да се молиш днес и утре хоп готово, трябва време и търпение и вяра.

Има и много случаи когато мисля за някой в даден момент и малко по-късно го срещам някъде на улицата(което е почти невъзможно, защото не сме се виждали отдавна) или мисля за някой и той ми звъни и прочие дребни неща, които обаче се набиват на очи, че не са случайни.

Последният ми пресен пример е как мислех, че ми трябваат едни специфични големи игли, с които да се шият например кожени дрехи или да се закърпват обувки при нужда и се чудех къде да търся такива - и на една автобусна гара възрастна жена дойде при ме н сама да ми предлага да си купя разни неща от нея и едно ит нещата, които носеше бяха такива големи игли каквито буквално търсех и исках.. Това се случи в четвъртък през деня

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f08fa4b332
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз имам няколко такива случки в живота.

Когато бях студент, се влюбих в една съученичка на братовчедка ми. Влюбих се от пръв поглед и вътрешно знаех, че тя е идеалната жена за мен. Намерих и телефона и и звъннах. Реших да се запознаем, да я поканя на среща, но тя тотално ме отряза и даже ми се развика. Беше ми мъчно и гледах тъжно небето, защото бях убеден, че тя е жената. Просто имах някакво шесто чувство, но сега всичките ми мечти за нея видимо пропаднаха. Някак спонтанно се помолих на Бог, че ако направи така, че да се запозная с нея, ще я направя най-щастливата жена на света и ще и бъда верен завинаги. Същия ден ми звъни телефона и гледам с изненада, че е тя. Започна да ми се извинява, че така се е държала. Попитах я как така изведнъж е решила да ми се извини. Оказа, че братовчедка ми ме е видяла и подслушвала, докато говоря с нея, видяла е, че съм го приел тежко и и се обадила тайно. Обяснила е, че не съм лош човек и че наистина съм влюбен в нея, а тя първоначално решила, че съм някакъв психопат. Въпросното момиче е сегашната ми съпруга и майка на дъщеря ни вече доста години. Щастливо женени сме вече 14 г.

Втората ми случка е, когато тя забременя. Живеехме на квартира и искахме да си купим жилище, преди да роди. Убихме се да търсим жилище, но все не ни стигаха парите. На края се разбрахме с един познат на изгодна цена. Обаче апартамента беше на брат му, който е в САЩ и чакахме уж да прати пълномощно. Обаче онзи ни мота доста време и на края точно преди жена ми да роди, каза, че се отказва. И ние останахме като в небрано лозе, а времето за раждане наближаваше. Нямаше и жилище, което да можем да си позволим. Аз за момент се отчаях, но се помолих. Тогава нещо ме подшушна, някакъв вътрешен глас сякаш ми каза "отиди на компютъра и виж обявите". Даже за момент си помислих "гледам ги вече месеци, знам ги на изуст всичките, няма апартамент, който да можем да си позволим". Влязох вътре, отворих сайта и първата обява, която видях, изглеждаше доста изгодна. Беше доста странно, защото беше публикувана няколко седмици по-рано, а аз всеки ден гледах обявите и нямам представа как съм я пропуснал. Изглеждаше прекалено добра цена, даже мислех, че има нещо гнило. Отидох на оглед и се оказа, че апартамента си е съвсем нормален и точно това, което търсихме. До ден днешен си живеем в него.

Третата случка е, когато ме хвана дискова херния. Сецнах се много лошо, едва се добрах до лекаря. Направиха ми изследванията и казаха, че няма как, трябва да се оперирам, а операцията ще е много тежка и рискована и има шанс да остана инвалид. За временно ми дадоха едни инжекции, колкото поне болката да облекчат. Тогава имах малко дете, кредит, жена ми беше по майчинство и нямаше как трябваше да работя, семейството ми имаше нужда от мен. При мисълта, че можеше да остана инвалид, направо ми призляваше. Тогава пак се помолих и внезапно ми олекна, сякаш вътрешно знаех, че всичко ще е наред. След няколко дни отидох на контролен преглед и доктора ми пусна нова снимка. Като я видя, направо онемя. Каза ми "момче, в 30-годишната си практика за пръв път виждам диска сам да се е оправил". И така и не се наложи да ме оперират.

Друга случка - когато завърших университета, беше точно голямата финансова криза, работа нямаше, въпреки че търсех месеци наред. Веднъж толкова се бях отчаял, че чак се разревах в квартирата си. Тогава се помолих с цялата си душа и казах "Господи, моля те, помогни да си намеря работа, обещавам да давам всичко от себе си и да осигуря дом и прехрана на бъдещето си семейство". Тогава сякаш за момент излязох от тялото си, не знам как да го обясня. Все едно се гледах сам себе си отгоре, а този горния АЗ някак беше слят с Бог. Много ми е трудно да го обясня. Сам на себе си си казах или Бог чрез мен каза на самия мен (сигурно звучи налуднинчаво) "спокойно, много скоро ще си намериш работа".

Няколко дни по-късно ми звъннаха от една фирма, в която дори не бях кандидатствал. Бях доста очуден. Оказа се, че жена ми, която тогава ми беше гадже, е влязла в джобса през моя профил и кандидатствала от мое име. Е, вече 15 г. работя във фирмата, доста съм доволен, макар да съм минал през доста трудности, но сега вече и заемам по-висока позиция.

Друга случка. Баща ми е алкохолик и веднъж беше набил и изгонил майка ми. Тя нямаше къде да отиде посред нощ и ми звънна разревана. Те живеят в чужбина и нямаше как да и помогна. Пак се помолих баща ми да спре да пие и всичко да се оправи. По-късно тя дойде на гости, а през това време баща ми толкова се е напил сам, че са го вкарали в изтрезвителното с алкохолно натравяне. Бил е толквоа зле, че едва са му спасили живота. Когато е допъл на себе си, толкова се е оплашил, че спрял да пие. След няколко дни му пуснали второ изследване и лекарите се изумули, че черния му дроб е очудващо добре за алкохолик, злоупотрбяващ толквоа много години. Цяла година след това той от страх не пи. След това разбира се започна пак постепенно, но за някои неща явно и Господ не може да помогне.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3ee9be9e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Интересни истории, харесаха ми, с щастлив край и на различна тематика от обичайните неща, които се пишат по форума.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6c1f6c5c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Защото темата е абсолютно различна и реалистична номер 6!
Н 5 много ти благодаря за разказите ти! Дрога цел на темата е да окуражава и покаже докаже на хората че с Божията намеса всичко е възможно!
Накратко аз мога да разкажа за себе си!
Живея 4-ти живот и съм изключително башгпдатюа на Бог за това че имам възможността да се радвам на живота и най вече шанса да обичам и да бъда влюбена у да се раздавам за човека когото обичам! Макар за краткия си 25- гпдощем живот съм научила мнпгог инимам мнпгог свидетелства за Бог е живота си! С едва 5% зрение аз се справям съвсем сама ( тук като нвмма на когото да разчитам )! Бог и Исус Христос са моите очи ръце крака! Те ме водят и зкариляр за да направят най големите чудеса и да се затвърдят между човеците че са единствени и без тях сме нищо!
Вярвам и че има мнпгог друго такова хора сред над! Вярвам нека разказват своите истории като доказателство за това и да карат хората да вярват и да бъдат по силни по този начин!
Благодаря ви много за това че споделяте!
Ще се радвам за повече разкази и темата да се развие на по дълбоко!

Моля коментара ми да бъде пуснат!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e281e31417
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много хубава тема! Дано да има повече хора, които да споделят подобни истории.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker