Не говорете лошо за България или по- добре не живейте в нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не говорете лошо за България или по- добре не живейте в нея
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 2267 пъти
Не четете това, ако страстно се ядосвате на българската ни земя, няма да ви хареса този пост! Даже ще ви се стори клише.

Съжалявам, финансовите доводи и глупости въобще не ме интересуват! За мен лично, който плюе заслужава да върви да си преследва в чужбина хартийките и там да си остане! Сред техните пушъци, шум и хайлайф, фейклайф...

Заобиколена съм в обкръжението ми с хора, които са живели в чужбина, особено в страни като Америка, дори Алжир, Италия, още много и всички единодушно не веднъж са ми казвали, че такава вкусна храна и спокойствие като това в България НЯМА!
Н Я М А! Дори мой познат, който желаеше от сърце да се махне от тук и ми говореше с часове колко глупава е България, тази година се завърна и ми каза колко е грешал...

Колко хора плюха плюха по страната ни и се върнаха с подвити опашки от чужбина и видяха, че възможността за повече хартийки на друго място не им донесе задължително вечното щастие?
Защото не могат хората да видят, че не парите носят щастието, за което само се джафкат, а СПОКОЙСТВИЕТО, чистият въздух и добрата храна! Тука внасят храна от чужбина за печалбарски цели, но всеки от тях знае много добре, че нашата реколта създава истинската храна!

Какво не им харесват някои на България? Няма много хартийки и хората не се борят? Ами и те не се борят. За мен оплакването, плюенето и бягането за хартийки в чужбина не е борба! То е измъкване, чакане да се завърнат само, ако проблемът е решен наготово!

Колко са ми завиждали за това, че имаме чист въздух, богата природа пълна с красиви и гъсти гори и планини. Добра почва с вкусни домати и краставици, не ни тресат непрекъснато земетресения и не ни заливат цунамита, нямаме толкова много престъпност и като цяло сме по- усмихнат народ!

Мои приятели от чужбина, които преди не бяха чували за България сега искат и мечтаят да живеят тук! Чудят се и ме питат как да дойдат, защото от целия хайлайф са разбрали едно:
Душата не я интересуват хартийки, някой друг да и реши проблемите, егото се интересува от тези неща! Освен, ако не си богаташ в чужбина и не си си построил къща далече от цивилизацията, нашето пак ще залипсва! Душата иска природата!

Душата иска спокойствие, природа, чист въздух! Държавата може да не ни е хубава, и аз съм се ядосвала със страха в хората за промяна, управниците ни да вършат глупости, но земята ни България е благословена! Ако не за това късче от рая, за кое друго да се гордеем?

Аз лично съм отвратена от това, което вършат нашите управници, но съм горда с тази българска земя! Гордея се да съм българка и съм сигурна, че и нашите борци за свобода са имали предвид същото нещо! Ако решите да пътувате в чужбина, защото искате да познаете и други страни и да живеете там, направете го, но не плюйте вашата родина, защото тя е една наистина добра майка и втора като нея няма!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 65509dcf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Повечето хора намразиха родината си, заради сънародниците си и защото са видели много лошо... Аз лично, доста се разочаровах от своя народ, а сега ми трябва време, за да осъзная, че не всички българи са гадни. Иначе, допреди година бях решен да си сменям националността и гражданството, за да се отрека от народа си. Получих доста болка и подигравки от българи. Доста грубо отношение. И не само към мен, а и към други. Освен това, България е прочута с хомофобията си, мутреенето и варварството. За всяко нещо-боища и жестокости. В другите страни няма такива неща. Поне-не до такава степен и са далеч по-толерантни и деликатни.
Освен това, не е вярно, че всеки иска да се връща в България. Имам роднини, които живеят в Испания от години. И до ден днешен не са си променили мнението, че там е по-хубаво. Освен това, средиземноморската храна, която е ежедневие за испанците и гърците си е една от най-здравословните. В Япония също ядат предимно морско. Специално за гърци и японци съм чувал, че са най-дълго летните нации, и не напразно. Особено за японците, при които, освен храната им, доброто възпитание е на почит.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 11d84b1341
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Усмихнати хора? О, да, наистина сте много усмихнати. То за да прикриеш мръсните си намерения се иска да се усмихваш доста.
;)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f2a898cc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Не само храната, и жените ни са най-ебливите. :)))

Дон Жуан

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3b4aa1a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз обичам България и се гордея че съм българка, но не живея вече от 6 години и не съм се прибирала от тогава. А толкова искам, но политиците и управлението им ни прогониха. Дано дойдат по-добри времена и се върнем

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7a71b5a4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Точно и това смятам да направя. Аз пък искам да питам какво има за харесване тук. Наскоро в един групов чат една индийка попита кой от къде е. Срам ме беше и се направих, че не съм видяла въпроса. Как да кажа, че съм от тоалетната на Европа. Апропо от Италия ще ви изпратят нова порция боклуци. И тираджийски компании ще ви ги докарат. Да са ви честити. Ето какво е тук - сметище.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5dedba4c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Пари по европейска програма ли получаваш или си на някакъв вид опиати?
1. Хубава храна в България можеш да си позволиш само, ако си с висока заплата или живееш на село и сам си я произвеждаш, но последните ядат пресни зеленчуци и плодове само през лятото.
2. България и спокойствие са АНТОНИМИ!
3. Правиш ли разлика между страна и държава?
4. Или получаваш пари наготово или си без никакъв житейски опит.
5. Пиеш ли си хапчетата редовно?
6. Какво си направила за тази държава?

Поредната мустаката пикла, станала от гимназиалната скамейка и тръгнала да ни поучава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0cf3291a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Мило момиче искам да те поздравя, затова че си повече мъж и патриот от много мъже в България!

Тук за съжаление е пълно с мрънкалници, които само се оплакват, но нишо не вършат. Чакат някой друг да вдига революции, да ги спасява и да им оправя положението, докато те седят на дивана вкъщи.

Права си. Много хора заминаха в чужбина и много се завърнаха с подвити опашки. Кой след 5, кой след 10 години, заминаха с мечти, пълни кошници с мечти и идеи, а се завърнаха с 10 години загубени бзвъзвратно.

И всичко това заради пари. Страната ни е уникална. Имаме уникална почва. Море. Планини. Гори. Минерална вода.

Но продажника заминава да слугува за чужди интереси и за чужда държава и плюе отдалеч.

А земята ни може да изхранва поне 10 милиона души без проблем, но няма кой да я работи. Всеки иска лесното и лекото. Да си клати краката по цял ден в офиса и ако може да взима поне 5 - 10 хиляди лева заплата.

Нека всикчи продажници се махнат веднъж и завинаги от нашата родина, с черен печат нека никога не се връщат повече, предателите, които плюха на земя и климат и заминаха да слугуват.

Дори и 5 милиона да останем, това ще сме истинските патриоти и родолюбци, които ще вдигнем нещата на крака и
е орпавим страната.

От крадци, оплаквачи и мързеливци нужда нямаме. Отновото те поздравявам - остани себе си, остани истинска и не забравяй България. Парите са временни и суетни материални неща, истинското е в теб и около теб - природа, въздух, щастие.

Бъди здрава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1edd17324f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Пий си хапчетата...
Храната добре, ама като липсват цели отрасли в икономиката - какво правим, Пенке? Намери ми център за нанотехнологии, а не финтех център (като този, който влезе тези дни в новините). Много ме вълнува колко е добра храната като съм безработен.
Относно спокойствието - не знам да има друга държава с толкова двойни стандарти. Едни ги гонят до дупка за "подозрение" за тероризъм, други си точат милиярди и никой не си криви устата. Едни си газят по улиците и излизат момини сълзи от съда, друг ритнал куче за да не го захапе - 15 години затвор. На работата си събрал доказателства, че те карат да вършиш незаконна дейност, от която може да се застраши "обществото" (ако изобщо това стадо говеда може да се нарече така), а позицията ти изисква да го докладваш - накрая те принуждават да напуснеш и адвоката ти вика "В съда не се гледат доказателствата по същество, а клаузите в заробващия договор. 50лв. за консултацията, моля". Отиваш в болница с метаболитен проблем, изкарват те психично-болен (и по-болен от постъпването). Правят ти операция, анестезиолога ти източва междупрешленната течност със стволови клетки (за да я продава я в Израел, я в Германия на някой за трансплантация срещу апартаментче), в епикризата - не си бил 1 седмица в реанимация със черепно-мозъчно налягане все едно те е минал тир през главата и "всичко е точно". Няма и да давам примери какви мишкари и боклуци са хората от ежедневието - просто няма такава дупка. Кредити и дългове се ОНАСЛЕДЯВАТ - баща ми се направил на бизмесмен и изтеглил някакви 500 бона, разболее се и ритне топа - аз трябва да ги връщам (дори и де факто да не подържам никакви отношения с него). Отново, никъде другаде няма такава простотия.
За чистия въздух - не знам ти в кое китно село се подвизаваш, но в София въздуха е съпоставим с този в Пекин, като има дни, в които онзи е по-чист... Не случайно ни съдят за чистота на въздуха от ЕК и всяка година се плащат глоби.
Горите или ги секат или горят в пожари.
Правилно отбеляза, че боклуците от Запада ги внасят, а каквото малко остана от качествената храна тук познай къде отива. Не случайно по няколко пъти в годината говорят за двойни стандарти в качеството на храните в Източна и Западна Европа.
След още някоя година опериране на BASF, и почвата ще замине, както тази в Щатите.
Приятелите ти от чужбина им харесва, защото с техните заплатки/пенсиики, тук им е безценица. Отделно, получават специално отношение от всички - било реверанси в работата и ежедневието (някои и злоупотребяват с това) поради "културни" различия, било безусловно боготворене от другия пол и т. н.
От борците за свобода, и Ботев и Левски ги предават българи. Левски не случайно е писал "Народе??? " в тефтерчето. Ако не се бяха появили и едни руснаци на два пъти (по които сега всичко хвърля сажди) - щяхме още да караме на Туркйе.
И така, да кажа аз с какво се гордея - че оцелях на тая помиярщина, че не позволих някакви боклуци да ме изкривят отвътре, както и че се махам още тази година. Не се притеснявай, няма да съм като приятелите ти, защото дори не съм си планирал обратен билет във финансите - да не съм луд, та да се върна в блатото.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6681de9e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Говорили са ти хора, които не могат да си позволят нещо повече от бургер или пица за ядене. Точно изброените страни, еле пък особено Италия... Италия брато... да ми говориш, че нашата кухня е по-вкусна от тяхната е смешно! И жалко дори!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aa4dfbfb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако всички изпълнявахме простата истина да правиш на човека до себе си същото каквото би желал да правят на теб тогава:

… и народът Ми, който се нарича с Моето име, смири себе си, та се помоли, и потърси лицето Ми, и се върне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му.

Тогава България щеше да е друго място за живеене. Всички сме си виновни. Бягащите не си признават, но така е най-лесно, да избягаш. А там им е трудно защото работят повечето някаква робска работа за повече пари сравнение с БГ стандарта.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 55303e6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   3, злобата ти никаква усмивка не може да я скрие. Живей спокойно и се муси без да се притесняваш дали сме те усетили!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 723e856559
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Я не се правете на ощипани! Природни красоти и уникални места има навсякъде по света, не само у нас. Морета, че и океани има, планини - по-високи и с по-големи условия за ски, алпинизъм и пр. има, гори - по-запазени, минерални води- също. Който е излязъл поне за малко от родното си село го знае. Да се биеш в гърдите и да викаш "Булгар" не те прави патриот.
И да казваш истината за нередностите и лошите неща в България не значи, че я плюеш.
Както и парите не са никак без значение за да си жив и да се радваш на природата, въздуха, добрата храна и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Всеки си има мнение и никой не е длъжен да не говори, само защото на някой си от споделито не му оттървало. Аз например никак не съм съгласен, че от 200 държави по света бг-то е номер 1 във всичко. Просто фактологически не е вярно. Сега ние тука може да си се правим на всякакви - обидени, недооценени, патриоти, клоуни, да си слагаме розови очила и да си кривим душата колко сме по-по-най, но ако трябва да сме честни, няма как във всичко да сме на първо място. Затова винаги ми е било смешно, като почне някой, ама каква природа сме имали, ама каква храна сме имали, бла, бла, бла. Те хората по света, разбираш ли, нямат природа и гладни стоят. Това са ограничени хора, които не са минавали Калотина и не са видели свят. Нека вкусят италианска, френска или някаква вкусна кухня и тогава да твърдят, че сме най-добрите. Нека видят красивата екзотична природа на островите от карибския басейн или на някои тихоокеански острови и тогава да твърдят как природата ни няма равна. А това как хората ни били усмихнати, дори няма да го коментирам. Ние сме най-големите задници от всички държави, в които съм бил. Дори сърбите и румънците не са като нас. Смешни ми стана, като прочетох и, че финансите не били важни. Нека ти напомня, че част от качеството на живот се дължи именно на финансите. Ако е можеш да си купиш неща от първа необходимост като храна, лекарства, дрехи, отопление, за какъв въздух и каква природа говорим въобще, като ти едва оцеляваш. Бабата под мен спи с два юргана, защото е пенсионерка и не може да си позволи отоплебие. Това нормално ли е в 21. век в Европа? Това за теб маловажно ли е, че половината пенсионери едва оцеляват? Толкова за такива псевдопатриоти с розови очила като вас.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6faa28c22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Ох, това за чистата природа и истинската храна... или живееш по средата на нищото в село с население 10 човека или лъжеш та се късаш. Та какво казваш, че и екологично на храната в Била? Китайския чесън, свинското с хормони или пластмасовите домати от не знам къде?
Я излез от гората, виж как живеят 90% от хората и тогава ми говори за природа, вкусна храна и спокоен живот.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8fced67e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Не познавам един завърнал се от чужбина. Кадърните хора се справят чудесно на запад, явно сред твоите познати има мързеливи и несправящи се, щом се връщат.

Също и София е европейската столица с най-мръсния въздух. Не ми се мисли какво дишаме и какви болести на дихателните пътища ще ни сполетят до няколко години.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1edd17324f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Като се пръкнете някакви родолюбци, на които все имигрантите са ви проблема... Какво чакате? България вече е 5 милиона, над 2 милиона се изнесоха. Или ще си останете само с приказките? Нещо не се вижда да се оправя нищо. 60% от т. нар. "родолюбци" сте тези, които реално не си вдигат гъза от диванчето да отидат на 50-150 метра да пуснат една бюлетинка, докато имигрантите в Австралия и н. з. къде си пътуват по СТОТИЦИ километри и си хабят отпуската за това.
Най-голямата измет сте тези, които си окачвате портрети на революционери в офисите и къщета, ремонтирани/построени с крадени европейски средства и мишкарствате зад флага. На думи сте непобедимите, а в действителност само гледате да се натряскате с метилов алкохол и да изчукате нещо, но понеже си имате някаква кочинка подсигурена - сте до там.
Защо нищо не казвате за "родолюбците", които ви ошушкват от заплати, от еврофондове, или тези, които ви продават наркотици на децата в училище, или ви газят по пътищата, бре? Те като си седят в тая дупка и я експлоатират са наред за вас, но другите, които по никакъв начин не ви пречат и гледат легално да си изкарат хляба са ви криви. Да ви имам логиката ганьовска.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 80bbe012e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Нали знаеш за кого се говори или само добро, или нищо...
А може и да не знаеш...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8347fc70aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   8, това е наистина така и аз съм авторката.

Когато писах поста ми беше омръзнало навсякъде да чета обиди за България. Сега вече започна да ми става не ядосано, а тъжно. Аз си обичам и моретата и животинките тук, природата. Нея я няма най- вече в столицата където управляващите търсят американщината.

За мен чашата не е наполовина празна, а наполовина пълна. Също ми се пътува и бих се радвала дори за известно време да съм другаде от любопитство, но от България няма да се отрека. Нямам нужда да бъда в богаташка къща или да съм в огромен град.

Всички навсякъде, които обиждат страната вместо да потърсят начин, с който да внесат мъничка промяна около себе си, се държат сякаш просто мястото им не е тук.

Щом ще си тръгвате от това "омразно" място, прав ви път! Негативната енергия ще я пренесете другаде.

Едно е да искаш да си тръгнеш, защото обичаш да пътуваш и търсиш мястото си другаде, това го разбирам, но да обиждаш и плюеш е съвсем друго.

И аз ви предупредих, че постът не е за всеки, но ако вие сте решили да четете отговорността е лично ваша и никой не ви е виновен!

Когато си пълен с рози или ябълки раздаваш рози и ябълки, а когато си пълен с л"йна и обиди раздаваш знаеш какво.

Разбирам хората, те страдат и искат "справедливост", но светът има нужда от милост! Ако освободителите са мислили като тях, днес България нямаше да съществува.

Ако тук не сте щастливи и не поемате живота си в ръце, а само вините другите за собствената си невъзможност да се справите, няма да сте щастливи и в Дубай! Всичко е до това с какво са пълни главите ви и никъде няма безплатен обяд.

На всички, които мразят България им пожелавам прав им път! Да са живи и здрави, всъщност това си е за празник! Природата празнува, когато хората които я обиждат се оттеглят. Оттегля се известно количество негативна енергия.
Ех, живот чудесен!

Само че това боли нали? Всеки има нужда да е липсван и обичан. Ако не искате природата да ликува като се махнете, дайте и вие мъничко любов и поне оставете нещо добро след себе си.

А

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 91c8e63b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Човек, кво им обясняваш? Българинът е родоотстъпник и чуждопоклонник. Мрази родиата си защото не била като Франция, да речем. Няма как да бъде като Франция, защото България първо не е имала колониите на Франция. И най-вече защото французите, за разлика от нас българите, са патриоти и си обичат държавата. А който си обича държавата ѝ помага. И от близо, и от далече. Който я мрази може да ѝ вреди и от близо, и от далече. Напълно съм съгласен родоотстъпниците да се махат от България. Не е проблемът тва кой е в България и кой не е в България, а в кого Е България и в кого НЕ Е България. Искаме да сме развита и богата държава, а не разбираме, че за да бъдем такава трябва да си обичаме държавата. Родолюбивите народи имат хубави и богати държави. Едни катарци могат да си обичат малкото петънце в пустинята, ние не можем да си обичаме България. Нали Джон Кенеди беше казал да не питаме какво може да направи родината ни за нас, а какво можем да направим ние за нея? Аз казвам, ако си обичаме държавата всичко ще бъде наред. Ако си обичаш държавата, ти ѝ помагаш. Който я мрази само гледа как да ѝ вреди.

От истотическа гледна точка бих казал, че на българина му е в народопсихологията да отрича държавата, дуржавността и държавните институции. Това не е нещо ново. Още преди повече от 1000 години се появили богомилите. Те отричали държавата и смятали царската институция, символът на рогавашната държавност за зло. Ето. То не е нещо ново. Българинът много отрича собствената си държава, но когато някой го завладее почва да си я иска обратно и вдига бунтове и въстания. С меч срещу ромеите, с пушка срещу османците. Мисля, че нашите предци добре са знаели какво е да нямаш държава.

Много хора се бъркат, че щом има 200 държави има и 200 народа. Това не е така. Има само 200 държави, но има хиляди народи. Много от тях нямат своя държава. А искат да имат. Мечтаят си да имат. Много хора искат да видят примерно шотландски паспорт. Или кюрдски паспорт. Уйгурски паспорт, маорски паспорт и така нататък. Но такива няма. Ех, как само си мечтаят! А ние това го имаме. Ние държава имаме. Ами не е крива държавата, че е такава. Ние сме криви, че сме я направили такава. Ние казваме, че ако държавата ни е добре тогава ще я обичаме. Ако не е добре няма да я обичаме. Аз казвам обратното. Ако я обичаме ще бъде добре. Ако не я обичаме няма да бъде добре. Най-хубавите държави са държавите, където всеки си обича държавата.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 86262ccb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   България е най-прооадналата страна в ЕС! Единствената с HDI под 800, най-ниски доходи, най-нещастна и във всичко лошо най! Кухнята е противна и нездравословна - лоени манджи, тлъсти червени меса, карантии, тестено, пържено, селско!

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7e45454ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Абе, каква чиста храна, вие в ред ли сте изобщо! България е страна с една от най-лошите храни в Европа и това е така, защото няма никкъв контрол! Каквото не може да се продаде в Германия, Франция и прочие, идва тук и се изяжда. Да не говорим, че родното производство е връцете на абсолютни дебили с политическа подкрепа, които си тровят народа без изобщо никой да ги закача. Бухат си палмови и хидрогенирани мазнини плюс всякаква отровна химия, а от Агеницията за контрол на храните даже си нямат и идея какви са тези съединения, понеже са назначени там просто да визмат заплати и не стават за абсолютно нищо! Много бързо забравихте скандала с Капитан Андреево и пълните с нитрати турски боклуци, които ядем години наред! За каква чиста храна ми говорите. Вземете се разходете и в който искате български град да видите каква мизерия е навсякъде по улиците и около жилищните сгради - фасове, чашки от кафе, кенчета, опаковки, разорани тревни площи, превърнати в картофени ниви, понеже трябва да си спрем 15 годишните бараки точно пред блока. Отделно улици и тротоари са тотално разбити, буренясали и неосветени. Тая всичката мизерия не идва от космоса.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d4dc69a444
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторке заставам зад всяка твоя дума. Само че хората ти се нахвърлят, защото има проблем. За който ти не даваш решение..

Болшинството от Българите бяха насилствено изгонени от родината. Други бяха принудени да се махнат от нямане. Все пак е истина че хората не могат да живеят с един комат хляб на ден. Абе те могат, ама не са свикнали така и тръгнаха да търсят " достоен живот". Особено тези които имат деца и мислят за тяхното бъдеще

Сега тука българЯна има една отвратителна черта че живота е черно-бял. Те тръгнаха да БЯГАТ от родината. Плюейки я зад гърба си. Виж това и аз не съм го разбирал. И аз живея в чужбина, но никога не съм плюел България. И в България ми е хубаво и тук, в Лондон ми е хубаво. (В България ми е 1000чути повече)Това все едно да си италианец и някой да те пита дали харесваш китайска храна и ти да отговориш " ами не, не харесвам китайско, защото харесвам италианско"... А какво ти пречи да харесваш и двете?
Истината е, че БългарЯните мразят изначално. Те и тук, в Лондон мразят и англичаните, и черните, и шефовете си... мразят всичко и всички..
Така че много си права за лай*ата и розите.
Всъщност най големия парадокс е че тук хвалят България пред англичаните и се тупат в гърдите. Ама на англичаните ръцете им са пъхнати в г*за, за нищо не стават. Кухи са като градински пейки и тн.. А като се приберат в България почват да се плюнчат и пенят колко ни е скапана държавата и колко красавци са англичаните.

Апропо тук не говоря за държавата ни, за управлението , политиците, мафията, администрацията, държавната власт и тн. То е ясно колко всичко е прогнило. Ама това на никой не му пречи да се чувства българин и да се гордее с това.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2a2ae95982
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Споко миличка, личи ти че си глупава ентусиастка на 18, само 5 години по-късно, като станеш като мен на 23, пиши пак в темата дали ги мислиш същите неща. Гарантирам ти, че сама ще си удариш шамар. А аз, междувременно, мога да ти пратя малко парички на теб и твоите приятелчета, да не умрете патриотично съвсем от глад.
98% от завръщащите се в родината, се връщат, защото не могат да се интегрират и/или не им се работи, не им се учи и език. Имат проблем с алкохол и/или наркотици. Не е, защото много искат в България. Прах в очите е за пред околните, срам ги е да признаят, че са се провалили и чеп за зеле не става от тях.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   На колко години си? Защото си личи, че не те е очукал живота в бг. Или си под 20, или има кой да те храни и не работиш? Финансите нямали значение. Ами кажи го това на работещите бедни и пенсионерите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Само да кажа, че "хубавата" природа не се яде. За да те радват неща като природа, първо трябва да си сит. Ако си гладен, ти е през онази работа каква е природата. Гладните пенсионери по селата с 300 лв пенсия, знаеш ли как ги топли природата? Прост принцип на пирамидата на Маслоу.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 91f04f7974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Да България е спокойна докато те издържат вашите. Като завърших и ми се налага да работя нямам спокойствие вече. Да се работи в БГ средата е токсично. Не, че го няма и в други страни, но тук е особено силно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4ef393ddc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Съгласен съм с Авторката!
По-добре първи на село отколкото последен в града(чужбина)
Чуквам си среща и след 20 минути пия кафе с приятели в центъра на градът.
Къде го има това в чужбина? ! Никъде.
Там трябва да ловя 2 автобуса да пътувам сумати и време и то ако евентуално хората не са на работа а то е рядко. Отделно е супер скъпотия. Мани ми я тая чужбина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Нашето гардже си е най-хубаво. От Искъро по-длибоко нема, от Витоша по-високо нема. Тя и свинята си иска кочината.

И за да няма подобен свинско-шопски субективизъм и ограниченост, си има един измерител, наречен индекс на човешкото развитие (HDI), който включва неща като образованост на населението, продължителност на живота, стандарт на живот, детско благополучие и подобни "маловажни" нещица.

България е със 795. И сега забележете в сравнение с какви държави сме по-зле. Аржентина, Сърбия и Черна гора са с около 840. Дори Бруней, тоталитарна Русия и Румъния са с над 820. Оман, Казахстан и Тринидад и Тобаго са с над 810. Коста Рика, Уругвай, Панама, Малайзия, Грузия, Мавриций, Тайланд, Сърбия и дори - забележете - Беларус са с повече от 800.

Обърнете внимание - АЛБАНИЯ е с 796, 1 повече от Булгаристан. Шри Ланка, която е тотален колапс в момента, е само с малко зад нас със 782. Антигуа и Барбуда има 788. Дори Иран не е много зад нас.

Каква храна, какъв въздух, ние сме си от третия свят, както сме в ЕС.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 25e512c01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Авторе, ясно е че живееш на друга планета. Все едно чета есе на 5-то класник.
България спокойна - ти в час ли си? Не си ли чувал как нападат възрастните хора за 10лева. Иди в някое село и го кажи на бабите.
България има чист въздух - явно се си виждала всеки ден пушилки на талази. В Европа няма по-мръсен въздух.
Знаеш ли колко много незконни сметища има? Всеки си хвърля л.... а където му падне.
Друг си взима куче и на втория месец го изхвърля.
Храната е отврат, даже не ми се коментира.
И мен както някой по-горе каза ме е срам да кажа от къде съм. Тепърва започва голямото изселване от тази страна. Или мислиш че днешните ученици, видели свят утре ще останат в този кенеф?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8347fc70aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Сега ще ви кажа защо твърдя нещата, които твърдя. Аз уча за учител и съм работила като учител и съм имала собствен клас, и съм замествала. Мен децата в България не са ме третирали като човек и като вас съм се ядосвала на властта, че тук човешко отношение няма. Майка ми и баща ми тук работят на малки работни заплати и цял живот за тях е било трудно свързване на двата края.

И все пак, и тримата бихме искали да пътуваме, но не сме намразили България, родителите ми не са задрапали заради положението да бягат навън.
Майка ми ми е казвала, че не може дори да си представи живот сред шум, дим, невъзможност за 30 минути да стигнеш до определен район в собствения си град и над 10 часа работно време. Тя си обича родното място.

За това дори, ако и на мен ми е било трудно или се ядосвам на властта, пак най- голямата ми награда ще е щастието ми да е в България. Освен, ако не се залюбя с някой чужденец.

Ако ви харесват задръствания на всеки час, пътуване по цял ден, голямо работно време, много шум, тълпи от хора, мръсен въздух и София умножена по 3, заминавайте в чужбина. Това си е вашият живот, освен ако не сте богати и не си построите къща край някое море. Но с мисленето ви и манталитета на жертви, то и в чужбина няма да сте доволни. Някои хора си търсят кусур във всичко. Не забравяйте, че там са малко по- превзети и повечето от вас със това мислене ще трябва да работят като сервитьори или чистачи.

Аз нямам какво повече да ви кажа, със здраве!

А

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0cf3291a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Авторката е права за всичко, но тук веднага се събраха емигрантите по неволя и се започна с плюенето!

И няма кой да я чуе Какво казва!

Истината е, че БЪЛГАРИЯ е прекрасна! Хората не стават! Масово! Алчни, прости, завистливи - все им е малко все мрънкат и се оплакват, все искат много и им е някой друг виновен.

И като видят малко зор решават най-лесното - Терминал 2 и БЯГАТ! Но се оказва, че и НАВЪН не са намерили щастие и там са нещастни и нерализирани и затова започват да ПЛЮЯТ! Ако бяха щастливи и усппешни нямаше да плюят, но масово са роби, длъжници и бачкатори навън живота е тежък и робкси за тях и затова си изливат зложбата по вече бившата си родина!

Мога да изредя поне 5 неща, в които България е номер 1. Но предателите няма да ги оценят. Няма такъв микро-климат като в България! Говорим за море, планини, почви, растителност, дърво, вода, равнини, земи събрани на едно място!

Не разпилени на стотици километри! Къде имаш ски-курорт и след 3 часа по магистралата си вече на морето, вие чувате ли се?

България е ана едно от първите места в света по производство и бране на БИЛКИ. Естествена медицина, не боклуците и химиите, с които ви тъпчат да ви 'лекуват;.

България е транспортен коридор между Турция(Мала-Азия-) и Европа и ВИНАГИ ще е в балгоприятно положение, заради местоположението си! Винаги ще минават от тук търговски връзки и българите ще са добре, ако са умни!

Тук някой умник ми сравни природата на Карибския басейн с България или кухнята на Франция и т. н...

Но забрави да спомене, че по тропическите острови 4 месеца в годината е 'рай', ама като дойде дъждовния сезон и мусонните ветрове ти се изливат дъждове почти денонощно все едно ти изливат кофи с вода на глвата! Пропусна го доста удобно това!

Или ми дава за пример Франция и Англия, държави, които след 20-30 години най-вероятно въобще няма да се казват така и са завладеин и от емигранти! Отидете в Лондон или Париж и ще видите, че повечето ххора вече не са 'бели' там!

Или ако има бели са прости бачкатори като нашите емигранти, нереализирани!

Оплакват се от мутрите, корупцията и т. н. в България, ами вие какво направихте, за да се борите с тези проблеми? ! Направихте ли поне една стъпка в решаване на този или онзи проблем свързан с войната по пътищата, шуробаджанашината, коруопцията и т. н. или просто избягахте като страхивци?

Да, определено избягахте. Защото не можете и вие да сте в ;далаверата' и да крадете в България и затова завиждате на крадците и плюете отдалеч.

Ако бяхте истински хора на място шяхте да си търсите правата и да се борите тук в страната си, а не да ми бягате по чужбини и да слугувате там.

Направете една услуга на нас, които сме останали тук - не се връщайте. Като стене зле на Запад, като започнат кризи, проблеми и т. н. НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ

Не сте желани тук. Разбере го. Никой няма да ви чака с цветя и рози, напротив ще ви плюеме даже още като слезете на летището.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 11d84b1341
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   До авторката, която ме изкара злобна, нека да ти обясня, че моята майка почина през 2019, когато бях на 19 години. И знаеш ли защо? Защото здравеоопазването на България е върха. Защото майка ми беше с инсулт и чакахме линейката цели 6 часа, при положение, че 3 пъти звъняхме на бърза помощ и обяснявахме колко е сериозно положението. После, моля, не ме изкарвай злобна и лоша, защото не си преживяла и половината от това, което аз и други хора сме преживели, заради безотговорността и безразличието на твоята любима държава към нас. В пълното право съм си да кажа и още много неприятни неща за българите, а ако ти не можеш да приемеш истината, много жалко за теб. Това означава, че не можеш да признаеш колко много грешки и дупки има в тази държава и в българската народопсихология като цяло. Заради хора като теб нищо не може да се промени тук. Срещала съм прекрасни хора от чужбина, които са се държали изключително възпитано, уважително и културно с мен, защото и аз съм такъв човек, но за българската гадория и злоба, които съм понесла без причина няма да споменавам, то няма да ми стигне времето и мястото да опиша колко обиди, мръсотии и завист съм получила, все от българи, само защото казвам истината и търся справедливост. Не са ми притрябвали българи като цяло в обкръжението ми, с годините научих че на тези хора нито доверие може да имаш, нито големи очаквания. Не казвам, че всички българи са такива, не разбира се, намират се и светни и честни хора, но те са твърде малко, за да бъда с добра настройка към цялото общество. Ако повечето хора тук бях искрени, добри и позитивни, със сигурност щях да ги харесвам. Остави храната и т. н., тука говорим за справедливост и организираност в държавата като цяло. Ако бях някъде в "мръсния запад" щяха дори и с хеликоптер да пратят медицинска помощ, а тук не получихме една шибана линейка цели 6 часа. Не мисли, че хората бягат на запад заради пари. Когато ти не се чувстваш като човек в обществото и не получаваш отношение, когато ти не се чувстваш като личност и на държавата просто не и пука за теб, тогава ще се принудиш да избягаш, за да намериш място, където ПРОСТО ЩЕ ЖИВЕЕШ НОРМАЛНО!!! КАТО ЧОВЕК.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1edd17324f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Франция и Англия ще ги има още 200 години, защото имат колонии, които да им подсигуряват програма-минимум. Понеже са капиталистически (каквато е и България, ако не сте забелязали, колкото и да не ви се иска), икономиката се върти от млади - без значение от къде са и какъв цвят са, стига да пръскат пари и теглят кредити. Това искахте, това и получихте, но тях не ги мислете. Не мислете и за хората, които се изнасяме. Вместо това, мислете за голите си, но родолюбиви гъзове в България, че един приориден газ няма от къде да ви пуснат - не могат дори да се разберат дали да е Руски през Турция, Руски през Гърция или Руски през кухи фирми в Швейцария... Да вземат да направят една инсталация за ферментация на говна и току-виж ви падне цената на тока, че много "гориво" произвеждате, ако съдим по коментарите... Па като хванете гората да ровите за трюфели и билки, които да ви лекуват цъфналите гъзове, природата да е с вас!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   35, пълни глупости. Дъждовния период е 3-4 мес. И това, за което говориш не е карибския басейн, а екваториалния пояс, на карибския басейн е тропик и няма дъждовен период. Пропуснал си часовете по география, а аз съм бил прост. В този ред на мисли в бг има и зима. Ски курорти и море на близо има и във Франция, и Италия. А за нещата, които не ти оттърват пак ние сме ти виновни, че не сме се борили. Ами бори се ти, нали си ербап. А търговския коридор знаеш ли как ме топли? Направо да се чудиш как живеят хората на запад като нямат търговски коридор, разбираш ли?

Много ми е смешно как някои хора изкарват последната във всички класации държава най-добрата. Хора, има си класации по качество на живот, човешко развитие, свобода на словото, корупция, по забележете щастие и каквото се сетите. Не че нещо, ама някои държави от третия свят са пред нас по тези показатели и това не е мнение на анонимник псевдопатриоти от сподели, а на обективни измерители. Масово хората измират, защото няма елементарно здравеопазване, ама тръгнали да ме убеждават какъв рай е било, понеже сме до мала Азия. Боже, Господи.

Вие сте евтини на брашното, скъпи на триците. Билки сме имали, птички и пчелички летели. Хората умират от болести, мизерия, ама птичките и пчеличките компенсират, разбираш ли. Извадете си някои части от където слънце не огрява, минете Калотина, пък тогава коментирайте. Докато нямате база за сравнение е нормално кочината да ви се вижда рай

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Честно казано не разбирам такива хора като авторката. Ок, разбирам, има хора, които си обичат родината с всичките недостатъци, свикнали са тук, израснали са тук, милеят за родината, харесва им. Това го разбирам и няма лошо в това. Ама да твърдиш, че бг е най-добрата във всичко от всички 200 държави просто е фактологически грешно. И трябва да си пълен лицемер да го кажеш и да казваш на черното бяло.

Нима искате да ми кажете, че бг е на първо място по липса на корупция, доходи, стандарт, свобода на словото, демокрация, човешко развитие, население над прага на бедност, инфраструктура, бизнес климат, възможности за реализация, образование, здравеопазване, социална политика, граждански права, продължителност на живота, равенство, щастие... Да изброявам ли още? Трябва да си сляп да твърдиш, че сме на първо място по всички тези неща. Или за вас те не са важни? Важно е птички и пчелички да има. То чак е смешно и нелепо да го твърдите. Ок, живейте си в бг, щом ви харесва, но поне бъдете обективни, защото иначе излгеждате нелепо и смешно. Че чак и да съдите хората, на които не им харесва корупцията и мизерията. Ми не всеки е длъжен да обича мизерията и агресивните селяни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Спорът е излишен, защото има различни хора с различни ценности и предпочитания. За някои хора България наистина е най-доброто място за живеене. Въпрос на приоритети и кой какво харесва. България е най-доброто място за живеене например за хора:

- обичащи корупцията, беззаконието и като цяло тотално абидикирала от задълженията си държава :) Не се смейте, защото има хора, които се изхранват, точно възползвайки се от слабостите в държавата

- чиято цел е бачкане за мутри за 'иля'а ле'а. Има хора, които са щастливи, като не се мъчат да постигнат нещо в живота си и им е достатъчно да има вечер с кой да си пият ракията

- които обичат да мизерстват. Такива като авторката, според която финанси "не" са важни

- които се разбират с намусени и лошо гледащи селяни. Нормално е когато си негативен и токсичен като 90%, нормалните любезни хора да ти се струват лигави и да не се погаждаш с тях

- на които им е кеф всеки ден да ги овикват недоебани продавачки по магазините и да им свирят на пожар злобни мутри по пътищата. За някои хора това е нормално общуване и не биха се чувствали на място, ако водят нормален цивилозван. Разбирам го това и не упреквам никого

- чиито висши ценности са завистта и злобата

- чиято мечта е да живеят до 50 заради окаяното здравеопазване. Според някои теории се раждаме на земята, за да страдаме и изкупваме грехове, а рая е на небето. В този смисъл колкото по-малко се задържим тук, толкова по-добре

- които гледат на друсането по родните дупки като на увеселителен парк. Тези хора наистина са изключителни ценни, защото те дори в мизерията съумяват да намерят нещо пложителн, само защото си я тяхното. Може много да се научи от тяхната философия на живот. Това го казвам съвсем сериозно, не се ъзикам. Истински се възхищавам на хора, които не се трогват от каквато и да е мизерия и беда. Аз признавам, не съм толкова позитивен

- които се кефят да ги правят на глупаци политиците им. Това качество на българина също е доста възхитително. Търпението е добро качество и пречи на хората да се тормозят за глупости като гражданси права, свобода и възможности. Вместо да се терзаят, те просто си живеят живота. Това е дълбоко заложено във философията на будизма за екзистенциализма. Просто съществуваш, без да инициираш каквито и да са съпротиви и негативни емоции. Дълбоко в себе си такиав хора са достигнали висше духовно ниво, без дори да го осъзнават. Западните хора често се тормозят излишно за тривиални неща като свобода и права, а българина отдавна е надраснал такива предразсъдъци и си живее спокойно и блажено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 602a5fa820
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Авторке, липсва ти житейски опит, но едно нещо ще ти кажа за емигранта:

За него чужбина никога няма да стане родина, но родината му е чужбина. А се е стигнало до там заради държавниците, които не мислят за него, а първо и най-вече за себе си, мизерията, безпаричието и другите намръщени хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0cf3291a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Много злоба и хейт се изля в тази тема без да се разбере какъв е реално проблемът с емиграцията.

А той е, че просто този народ ще се претопи и ще изчезне.

Познавам много хора, които от десетина или повече години живеят и работят в чужбина. Било то в Западна Европа или САЩ.

Ами, че то като си живял 20 години в САЩ например ти вече не си никакъв българин, а АМЕРИКАНЕЦ. Ти си се променил тотално, манталитета ти, изражението ти, говора дори чертите на лицето и физиономията се променят, вярвайте!

Децата ти няма да бъдат българи и няма да се чувстват свързани с България. Оставаш БЕЗ дом, БЕЗ земя, БЕЗ корен. Просто прашинка в безвремието, която няма да остави нищо след себе си и ще бъде претопена в огромната безлична маса на емиграната на Запад. Един от мнгото. От стотиците, милионни като теб. Утехата ти ще е, че си живял малко по-скъпи и си пърдял в гащи за 20 евро, а не за 5 лева ли? !

А земята ти просто ще я населят други НАРОДИ. Или си мислите, че сте направили напук на някой, на природата, на историята / Че ако след 20-30 години се върне някое ваше дете или внук в България някой ще му е пазил нивата и къщата за завръщането и може би няма да се е наместило някое младо семейство от друг етнос там ли?

Тази земя НЯМА да остане без население. Тук хора е имало от поне 5000 години, през Витазантия, Рим, дори преди римско време е имало тракийски племена!

Мислите ли, че ще оборите 5000 годишна история, защото сте избрали да избягате и да плюете? Нее.. просто вие няма да сте част от случващото се тук, ще сте някъде там далеч, претопени и забравени, помен за вас няма. Само забрава и претопяване в безличната маса.

Здравеоопазването и огромна част от останалите проблеми в България са плод именно на този меркантилен и продажнически манталитет, който е и движеща сила за емиграцията в много от случаите. Когато все искаш още и никога не ти стига е много лесно, както да се продадеш навън, така и да започнеш да крадеш вътре - да пишеш здравите хора болни, да изписваш лекарства само за да взимаш пари от еди коя си клиника или аптека, защото имаш и ти акции там и т. н.

Каква е разликата дали ще правиш далавери в България за ПАРИ или ще искаш да се наместиш някъде навън пак за ПАРИ? Манталитетът е същият и той е виновен и за скапано здравеоопазван и за всичко. Далаверки, мързел и 'на вуте да му е зле'..

Едно нещо не сте направили по своя воля без да питате 'ама аз колко ще взема' или 'ама за мене колко' и като го кажат 7 милиона мързеливци и ганьовци това какво става? Разберете, че промяната трябва да е посевместна и спрете с тази алчност и продажност

Била държава от третия свят България, ама е пълно с меррцедеси за по 30-40 хиляди лева, дискотеките и скъпите ресторанти се пръскат по шева и няма скъпа дрешка марка - Гучи, Версаче, Долче Габана и т. н., която да не се продава в България!

Кое ви е бедното, че не разбрах?

искате да крадете и по много, ато не може да се докопате до кражба и отивате да слугувате и оттам да плюете, ама ако ви вземат в партията на крадците веднага ще се върнете нали?

Не говоря за всички, а за голяма част от народа, дето все далавери и скъпи неща са му в главата, сменете си мисленето и тогава ще се оправи държавата, в дъното на класациите е заради оплаквачи, мързеливци и крадци, не е защото нещо друго е лошо

Нали се сещате, че проблеми и трудности има навсякъде по света, но няма друга държава, в която БЕЗ война, БЕЗ природни бедствия, БЕЗ нещо друго над 2 милиона(близо 25-30% от населението) да са емигрирали по собствена воля за 30 години!

Няма друга такава страна! В другите страни емигрантите са максимум 2-3-5%! Тук цифрите са 20-25% поне! Даже арабите в пустинята си обичат пустинята и ескимосите на север си седят и гледат елени без здравеоопазване и т. н. съм сигурен, че не пляюят толкова колкото българския продажник, нищо че има места, където хорат живеят много по-трудно и бедно

То май много от хората не знаят какво е бедност, ама карй. За тях бедност и край на света е да не могат да си купят нов телефон или да отидат лятото на морето - оревават света. А че има хора дето гладвуат?

Даже и в Индия не знам, едва ли хората рмрънкат колкото вас.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d7df3a4d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Номер 44 много ме обърка, чудя се в коя от групите българи които изброи спадам, но най се радвам че не съм в групата на българите които гледат в чуждото канче и завиждат, гледайки мислят как тревата на съседа в Европа е по зелена, чуждото му се вижда по добро по хубаво.
Може би съм от групата на хората, които уважават своето и съумявам да намеря положителните му страни, или по скоро съм наясно, че лошото състояние на нашето е обща отговорност и всяка дупка в асвалта е колкото моя толкова и твоя номер 44, всяка корупция и беззаконие в държавата ни сме я позволили ние с теб и т. н. Единствената разлика между мен и теб е че аз поемам отговорност и приемам нещата такива каквито са, а ти бягаш и се ортичаш от род и родина, съгласен си да робуваш на чуждото, но не и да се стегнеш да оправим нашето си. Или може би чакаш, ако аз и такива, като мен и автора успеем да пооправим държавата ни, да се върнеш наготово тогава да се биеш в гърдите, че си българин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d7df3a4d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Иска ми се да уточним какво всъщност е "третия свят".
Това словосъчетание е произлязло в края на ВС, Третия свят става синоним за страните, които не са свързани нито със Запада, нито със Съветския блок по време на Студената война. Тоест държави като Швейцария, която е била неутрална, влиза в категорията третия свят.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6e64715f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Че България е жалка и примитивна територия от третия свят трябва да е ясно на всеки човек със средно ниво на интелигентност. Положението, в което се намира в момента, е резултат от различни фактори- робския манталитет и примитивната човешка същност на голяма част от българите и геополитически особености. Истината е, че най- големия проблем на държавата, за който заради политкоректност не се говори, е циганизацията на България. Увеличаващият се брой на циганите със скоростта на геометрична прогресия се случва едновременно с изчезването на българите с такива темпове, че един е от най- бързо ичезващиге народи в света. И затова заради политкоректните помни се премълчава, че всъщност това не е демографска катастрофа, а етнодемокрафска катастрофа. Всъщност българите намаляват по- бързо отколкото циганите се увеличават. Това е много сериозен проблем, тъй като циганите са поне 1 милион вече, повечето са диви и неграмотни, особено младите са по- диви от старите. В нашето село един възрастен циганин разправяше как станало някакъв бой в махалата, той стоял настрана, обаче в мелето и той отнесъл една метална тръба в главата, че трябвало да го шият. Та се чуди и той колко са агресивни и диви по- младите. Реално това е въпрос на национална сигурност в близките 2- 3 десетилетия. Но голяма част от остатъчното българско население( по- качествената част се изнесе) няма нито сетивата и капацитета да разбере проблема, но и също няма качествата да се справи с него дори и да го осмисли.
Въпреки че повечето хора мислят ден за ден, проблемът трябва да се разгледа в исторически план. До Втората световна война България е една селска примитивна страна, но в демографски подем. Всяка година населението е нараствало с около 50 000 българи, защото селяните са имали нужда от работна ръка и са раждали по няколко деца. Циганите са били доста малко- по статистика от началото на 40- те години са били около 80 000. И тук идват комунистите на власт, които реално създадоха циганския проблем като гетоизираха цяла България. Във всеки град и село в момента страната има циганска махала, с изключение на планинските села. Има едно постановление от края на 50- те години, което има за цел да " интегрира" циганите като ги разселват във всяко населено място, където да работят предимно в земеделието. Разбира се, в много села протестират, защото циганининът е паразит и ненадежден, когато трябва да работи. Справка- селото, откъдето са баба ми и дядо ми на около 20 километра от Пловдив. До 50- те години цигани няма, тогава се заселват няколко семейства цигани в северната част- около 40- 50 човека са били, българите около 1800. После ги местят в на друго място, където в момента е махалата. Сега циганите са най- малко 700- 800, българите са най- много 300, възрастни хора като най- младите са на около 50. Като минеш по главния път до циганското гето има материал за една детска градина и едно училище. Тоест освен че са мнозинство са " млади и енергични" както се казваше в един текст на сайта на престъпната организация каквато е хелзинският комитет. Също и много мангали изкупуват къщи в селото. Давам пример с това село, защото пред очите ми се циганизира за 20 години. Едно време като малък спокойно си карах колелото из центъра, мангалите си стояха в махалата и идваха само до магазина и се прибираха. Сега стоят постоянно на центъра, защото заведението го държи един циганин и там се събират. Преди бяха българи, но емигрираха в Германия. След влизането в ЕС доста млади хора от българите емигрираха кой накъдето види и циганите завзеха селото. Пълна циганизация буквално за 10 години. Аз затова и не ходя често там. Преди ходех редовно. Къщата ни е на центъра и се чуват циганите през нощта да викат като се напият. Пък нали властта ги толерира и кметството им пусна безплатен интернет и затова вечер редовно са там. Доста дълго стана, но това е най- точния пример какво я чака България. Първо по- малките села като това, после по- големите села, малките градчета и накрая остатъчното българско население ще бъде концентрирано в няколко големи града и другото ще е зоната на циганите. Да се върнем на комунистите и тяхната политика за " интеграция". Когато идват на власт броят им е 80 000, след близо 5 десетилетия комунистическа интеграция 500 000. За 30 години броят им се е увеличил повече от двойно и в момента са между 1 и 1. 5 милиона. Тук е момента да се каже, че тези 500 000 цигани в началото демокрацията не са продукт само на размножаването на първоначалните 80 000. Доста цигани са внесени от Гърция и Румъния. Тези от Гърция са прогонени от военния режим там, защото са били престъпници и са нарушавали реда. Тоест освен, че комунистите гетоизираха почти всяко населено място в България, вкараха най- долните и крадливи цигани от чужбина зарази комунистическите мантри от типа, че всички сме хора и сме равни. Такива помии бълват и сегашните брюкселски извратени либерални бюрократи и си вкараха по същата схема хора от Африка и Азия, които като циганите не подлежат на интеграция. Европа върви плътно по стъпките на България. И там бялото население се топи, защото последните 50 години на повечето бели жени им промиха мозъка и ги развратиха. Сега там са предимно жени с хедонистично мислене и освободено сексуално поведение. Но да не се отклоняваме. Другарите комунисти като цяло не интегрираха мургавото малцинство, но все пак що- годе имаше частично някаква трудова заетост и се научаваха на занаят в строителни войски. Но реално създадоха циганския проблем и не го разрешиха. Има един доклад на другарите за нивото на образованост в Столипиново. Все едно е писано днес- дива неграмотност, ранни бракове на по 13- 15 години и т. н. Сега трябва да се вдигнем за момент на геополитическо ниво, че да разберем защо протече така наречената демокрация по този начин. СССР беше разпаднат всъщност от примитивната и жадна комунистическа върхушка с цел открадването на икономическия ресурс от група богоизбрани нови " капиталисти" като източна Европа беше харизана на САЩ. И България като верен сателит мина по същия модел- концентрация на икономическия и финансов ресурс в тесен кръг хора с произход от късната номенклатура и ограбването на останалата част от населението, което го докара до това оскотяло състояние, в резултат на което над 2 милиона българи емигрираха на запад, а това всъщност е изсмукване на човешки ресурс от победена страна в Студената война. Първоначалният план на американците е подпалването на етнически конфликт между турци и българи. Но решиха да използват пета колона в лицето на българската номенклатура за ликвидирането на България, което сториха и с СССР- елиминиране на геополитически противник. Вместо това разсипаха Югославия по схемата с войната. С една дума примитивната алчност на номенклатурата съвпадна с външната поръчка тук да бъде извършената тактиката на " изгорената земя". И затова е този геноцид над тази територия в последните 30 години. И като елемент от това циганите са толерирани с цел извличане на краткотрайни ползи с купуването на гласове. Циганите се оставиха да паразитират на гърба на българския данъкоплатец като същевременно се увеличиха над 1 милион. Но и българското население( не мога да си пречупя езика да го нарека народ) се лъже изключително елементарно, буквално с няколко схеми от учебниците по масова манипулация. По време на прехода българските граждани проявиха признаци на тежък дебилизъм. Първо беше разделението комунисти и антикомунисти( обикновено антикомунистите бяха и те с червено минало). След грабежа от 90- те беше докаран някой си, който бил цар, с цел да се отпусне напрежението. И всички вкупом гласуваха за него по типично български инфантилен начин. Така се започна с ерата на спасителите. После си избраха човек от организираната престъпност, който дойде с мантрите как щял да се бори с организираната престъпност и да търси възмездие за уродливия преход. Продуктът на българския преход щял да се бори и срещу самия себе си. Но българите са племе, което лесно се лъже. А Борисов всъщност беше монтиран от същите тези, които ограбиха страната, за да не им се търси отговорност. Естествено с одобрението на външния фактор. И ГЕРБ изпълниха първоначалната си цел- изграждане на тоталитарен престъпно- клиентелиски режим, който да бетонира така да се каже резултатите от прехода. После пък за кратко дойде един шоумен, който бил против системата, въпреки че 20 години води предаване в една от най- гледаните телевизии. И накрая дойде канадския спасител, който трябваше да спаси населението от предишните спасители- т. нар. мутри начело с Борисов. Вижте, че вече нищо не се говори за големия грабеж от 90-те, а цялата вина се хвърля върху Бойко и шайката му. Разбира се, те крадяха нагло и деребействаха арогантно, но реално през 90- те беше ликвидирано всичко. Сега просто смучат от остатъчтия ресурс на територията и европейските помощи. Сега в контекста на войната в Украйна пак се прави разделение по старата схема от 90-те, само че този път са русофили и русофоби. И повечето не осъзнават, че всъщност живеят в умираща държава, а спорят на база емоции, а не на разум. Другата малоумщина е, че българките не раждали, защото нямали пари. Да, в България не се живее по европейския стандарт, но по- голямата част от младото население е избягало от провинцията и се е пренесло в София, където все пак има някакъв стандарт. Основният проблем е, че българката взе да прилича на западната жена с хедонистично и леко поведение, като по западен модел спи с доста мъже и като наближи 40 евентуално решава да излъже някой балък и с 300 зора да му роди едно дете. В западните държави се работи от над 50 години от скритите елити от другата страна на океана за развращаването на жената, превръщайки я в една еманципирана кариеристка- консуматор. Българката много бързо възприе това поведение с тази разлика, че типично по балкански си е въобразила, че мъжът й е длъжен за всичко и мисли на принципа- моето е мое, но чуждото общо. Някаква извратена ганьовска форма на " равенство". Хем мъжът да ми осигурява всичко, хем аз да нямам никакви задължения към него.
Ако разсъждаваме малко философски, явно съдбата подготвя българите да си платят сметката за последните 145 години. И този път май окончателно. Получиха държава даром, но какво стана за век и половина- няколко национални катастрофи и тази май ще е последната. Но има и нещо, което забравих да кажа за българското " общество". До идването на комунизма то е предимно примитивно и селско. Комунистите изкараха младите от селата и ги вкараха в панелките в градовете заради индустриализацията на държавата. Но от историческа гледна точка 50 години са твърде малко за превръщането на едно общество от селско в градско. В резултат на това в момента имаме общество каша. Нито е селско, нито е градско. Само по адресна регистрация е градско, но не и по манталитет и мислене. Ако трябва до обобщим- комунистите ликвидираха селска България, направиха някаква псевдо индустриална революция, а после същите партийни членове и техните наследници превърнали се вече в капиталисти подлагат население и територията на геноцид вече 30 години. Като същевременно създадоха и задълбочиха циганския проблем. Ако си представим обаче хипотетично, че изчистим цялата тази корупирана и крадлива сган от управлението и получим" разрешение" от геополитическия господар САЩ да се развива тази територия като държава ( американците няма интерес България да е нещо повече от територия в момента), въпросът е с кого ще се изгради наново нещо качествено. С младите български генерации, които повечето за нищо не стават или с дивите неграмотни цигани? Ако имате възможност общувайте малко с младото поколение и ще ви стане ясно какви поколения се появиха последните 30 години- предимно тъпанари трета генерация вече. Има и изключения, но доста от тях избягаха от страната. Много хора в България нямат реална представа в какво положение се намира територията.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ebf8fc985
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   44 много си прав принципно и хубаво го написа. Само че не знам дали изобщо си живял на запад. И сравненията ти са неуместни, защото за теб, както и за повечето хора тук, които плюят авторката понятието запад е една твърде изкривена представа... Цветя и рози, мед и масло и пари от дърветата капят.

Живял съм на много места по западните държави, както и някои от източните. Най дълго се задържах в Лондон, затова ще ти дам ЮК за пример. Почвам по точките които си изложил :

1. Корупция и беззаконие има навсякъде Разликата е тази, че България е малка и корупцията е на дребно. И лесно се вижда. В Англия всичко се управлява от организирана мафия, от стотици години насам, които имат тоталитарна власт не само върху най малкия бизнес, но и върху много такива отвъд океаните и моретата. Да сравняваш Бойко с Фон Дер Лайнян, например, на която семейството й са били робовладелци в Северна Каролина е смешно.
Просто тук, в ЮК корупцията е на много едро и отдавна е утвърдена.. Мафията работи с инструментите наречени - лобита.
Първия досег с нея човек изпитва когато почва да взема 3 хил паунда и почне да се занимава с дабъчните. И разбира че е роб и няма измъкване. Тук има два вида роби - такива, които разбират че са такива и такива които не. Въпрос на доходи и амбиции в живота

2. Тук 90% от имигрантите са същите, като негодниците в България. Не искат да постигнат нищо в живота си. Единствените, които работят всъщност сме ние, от източна Европа. И то по-старото поколение. Другите или живеят на бенефити или са в публичната администрация или са по някакви безсмислени офиси и социални дейности.

Не знам каква е разликата между англичанин, който не иска да работи във ферма и българин - такъв. Българите които го правят това тук, го правят, защото си сравняват разликата в парите, които биха вземали в България. Повярвай ми, че ако в България имаше условия щяха да си стоят там. Защо няма условия в Бегето е друг въпрос, но логиката ти издиша.

3. В Англия работя с клиенти и съм бил в над 1500 къщи в Лондон. Мизерията тук е на светлинни години над тази в България. И то при белите англичани. Кънсил флатовете с чернилките, дето са набутани по 8 маймуни в двустаен няма да ги споменавам. За качеството на къщите тук, тесните им стълби, скърцащите им дъсчени подове, липсата на нова дограма. Това че някои семейства тук плащат за този ЛУКС над 50% от заплатата си... Има блокове от ново строителство с консиержи, но това не е представителна извадка. За сравнение българина все още си ПРИТЕЖАВА двустайната къща. За храната изобщо няма да почвам. Най скапаната храна от Била в БГ е на светлинни години от тази тук в М&S. Може би немската и френската храни са ок, но пак казвам спрях се на Англия, за пример. При всички положения обаче в България си имаме дворове и все още доста хора които продават домашна храна. Тук такова нещо даже и по фермерските пазари не можеш да намериш.

4. Англичанина като се напие и става агресивен и почва да псува. Да, те не са намусени, те са лицемери. Толкова са изкривени че не спират да пият. То поне на Слънчака да беше ходил да ги видиш как пикаят на пощата на центъра в 5ам и после се върдалят в собствената си урина, надрусани. 80% от младите(20-25), бели англичани са на кокаин между другото. Ако българина е на ракия, с мед да го намажеш. Знаеш ли как мирише Лондон? Мирише на смесица от трева и Макдоналдс. Не ми се излиза навън даже...

5. Тук продавачките са ти най малкия проблем. Пълно е с чернилки дето се наричат секюрити офисер и се отнасят с теб като с добитък. Физически. И това е така защото с тях се отнасят като към добитък. Вече стотици години. Те и хората се държат като добитък, за да избягват конфликти(conflict avoidant- една модена думичка). Онзи ден някакъв преби пред мен продавач в Прет, на станцията в Брикстън... и това е ежедневие..

6. Това за завистта и злобата не го разбирам.. болшинството от българите са такива. Но това не значи че на запад не са същите. Аз вземам 4к паунда на месец и тук много от белите англичани ми завиждат. За черните да не говорим.. Те си мразят белите по принцип. Дали говорят един за друг зад гърбовете си? Оооо да, още повече че не се познават. Имам клиенти две семейства с дъщерички на 4 год. , живеят един срещу друг и не се познават вече 5 години.

7. Ако сравняваш българското здравеопазване ( колкото и зле да е то, в сравнение с това от миналото ) с NHS.... човек.... ти сериозно ли.?
Аз не познавам българин, който живее в Англия и който не се лекува в България. НЯМА ТАКЪВ.

8. Това с друсането по родните дупки не го разбрах. Ако имаш предвид кокаина - вече говорихме за него. Ако имаш предвид друсането на гюбеци по чалгарските дупки - ела да ги видиш тук какво правят по лондонските клубове.

9 Никой не се кефи да го правят на глупак, но ако си мислиш че Тереза Мей, Борис, Лиз или Сунак са по-различни от нашия Бойко и средно - статистическия англичанин ги харесва, значи - пак казвам - изобщо не си стъпвал в запада.

Далеч съм от мисълта че Испания, Германия, Франция, Холандия и която и да е от прехвалените зап.. европейски страни са нещо по различно. Всяка си има своите гнусотии. За Щатите където 30% живеят в каравани и не могат да си позволят операция в болницата изобщо не искам да говоря. Там авторката ще каже повече. Повечето от вас които я наричат "пикла" ако са били в чужбина повече от строителни работници, юбър бакшиши и чистачки на къщи не са стигали. Убеден съм.

Малцина, ама наистина са малцина онези, които завършват тукашните университети от рано. Интегрират се в тукашната среда и ЕВЕНТУАЛНО могат да си позволят "достойния" живот, за който всички в БГ приказват. Говоря за младежи, които са изчезнали на 18 например. Но тези хора никога не са били българи и второ - и те живеят със същите розови очила на жителите на Челси или Ричмънд например ( където се извършват най много грабежи в Лондон между впрочем). Най вероятно и са децата на хора, като Христо Иванов или Кирчо и Асенчо.

Не ме разбирайте погрешно. Не казвам че в България е цветя и рози. Но запада изобщо не е това, което много вас си мислят и никога не са стъпвали тук. Ако тряба да сравня кое от двете е по-зле, то запада е хиляди пъти повече. Стоя тук заради парите, които скоро ще си изгубят стойността, накъдето вървят нещата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   49, знаем, споко. И ние гледаме Слави Клашъра. Имах предвид това, което имат предвид повечето хора. Едва ли някой си е мислил, че визирам Швейцария.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   47, от кога истината е хейт? А обезличаването е само в твоята глава. Аз живея в Булгаристан, откакто съм роден, и се чувствам изключително обезличен сред тълпа от агресивни, злобни и завистливи селяни. И не, това не е хейт, а констатация. Достатъчно е да отидеш до магазина или да шофираш, за да го забележиш. Съжалявам, че професията ми не е конвертируема, за да емигрирам. Печеля доста добре и тук, не е въпрос на пари дори, а на елементарен манталитет. Никак не се чувствам у дома сред хора, които си хвърлят боклука ДО, а не В контейнера и милеят за тоталирен режим. Дори дупките и депресивните гледки на стари олющени панелки мога да преглътна.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0cf3291a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   50, ти типично по български намери кусурите веднага в другите, но не и в себе си: Виновни ти били"

- циганите

- комунистите

- анти-комунистите

Разбира се, няма какак проблемът да е в средностатистическия ленив, крадлив и оплакващ се Ганьо, който веднага щом види трудност е готов да емигрира и да си остави земята на същите тези цигани, по които плюе.

А само да припомня, че без циганите(макар и да имат кусури и те) нямаше да има кой да ви:

- мете улиците

- събира боклука от кофите

- прави покриви на къщите като протекат

Защото същата тази еманципирана българка, за която говориш вече не иска да се занимава с нищо освен с маникюрство, инфлуенсърство или каква да е лека и небрежна работа. Опитват се циганите да станат най-долната клса в обществото да вършат всичко мръсно и пак плюете по тях, дето само за*иците не ви бъратшат? !

Българинът и той от селяк и свиневъд стана ИТ, мениджър и прочие модерни неща, селското стопанство е в разруха, хората бягат и не раждат, но най-големият проблем спроед теб са комунистите и циганите.

Реално България в края на комунизма е 8. 9 милиона души, което е билзо 30% разлика(добре, не 30%, 25% да са! ).

Къде са тези хора, ако циганите са се увеличили къде са останалите 2 милиона, защото сегасм сме под 7???

Ами да, избягаха. Няма друга страна в света, сигурен съм, в която толкова хора да са напуснали за 30 години.

И не, не е проблемът, че сте бедни.

И индийците са бедни и пакистанците и много други народи, но продажник като българина няма и отцерестъпник и отказващ се от родината си, за да бъде слугиняр.

Малко над мен човека от Англия много добре е описал какв помия е там, мога да потвърдя, че като бях в Лондон беше пълна мизерия на много места - боклук и плъхове излизащи от каналите на реката.

Естествено, че циганите ще ви изкупят къщите и нивите, защото живеят тук, научиха се и те да ходят на гурбет и да изкарват по някой лев и накрая ще ви завладеят - ще ви завладеят демографски, ще ви изкупят къщите, имотите, всичко.

Не се ли стегнете да се връщате и да работите и раждате тук

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   51, нямах предвид точно англичаните, но блaгодаря за отговора. Англичаните точно са си същите селяни като българите. И все пак Англия е на светлинни години пред България като уреденост, макар далеч да не е идеална. Най-малкото не се работи за 300 пандура минимална заплата.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 518d19e6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   54, викаш ИТтата само лежат, с нищо не допринасят и някой им мята пачки без нищо и трябва да им дърпаме ушите, че не са станали всички чобани и хамали.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6e64715f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

57.   50, щом си стигнал до там да защитаваш циганите, няма смисъл да се спори с такъв като теб. Аз къщи и ниви на цигани не съм продавал, няма и да продавам. Имам една наследствена къща в едно забутано хасковско село, искаха да я купуват едни мангали, звъняха, наха
лстваха, но не се съгласих. А иначе къщата е в окаяно състояние благодарение и на твоите приятели цигани, които след като почина дядо ми преди 20 години я разбиха, опитали са се бойлера да откраднат, но са счупили тръбата и първият етаж беше целият наводнен. Не си заслужава да правиш каквото и да било по къщата, защото веднага ще дойдат индобългарите и ще изпочупят отново всичко. А и района също е западнал и селото е пълно с тия, които ги защитаваш. И къде видя в коментара си да съм казал нещо хубаво за българите. И защо се обръщаш към българите в 2л. мн. ч? Ти какъв си? Българин, циганин или някакъв друг вид, заел се със задачата да адвокатства на циганите? Имам преки наблюдения какво представляват повечето и знам, че са предимно неграмотни диви паразити. И тия дето ходят на гурбет в Германия точат едновременно от немската и българската социална система. Да не ти се наложи да спреш колата накъде близо до махалата в Пловдив, че от нищото като зайци от някви дупки изскачат 15- 20 циганета и ти викат " бате, дай 2 лева да ти пазим колата", иначе ще ти я изподраскат цялата. Такъв им е манталитета от малки още. А колко от бараките им са законни? А това че метат и чистят е може би най- дебилния аргумент в твоя коментар. Коефициент на полезно действие почти нула, една се подпира на метлата, другите 20 стоят и я гледат, общината плаща. И като се върнат тия българи какво ще работят. Имай предвид, че след приватизацията имаше огромна вълна на емиграция, защото хората останаха без работа. Какво предлагаш? Да се върнат, да станат метачи и чистачи и да живеят скотски живот като повечето цигани. Аз и от българи съм патил много, но циганите са много агресивни и нямат повечето елементарно ниво на култура и поведение. Българите са по- малкото зло в случая. А накрая за комунистите какво да кажа? По- скоро партийците, защото едва ли по върховете е имало убедени в идеите си комунисти. И всъщност сега продължават техните наследници да управляват американската подмандатна територия, като извършват геноцид над собственото си население, а циганите ги толерират. А техните предци създадоха циганския проблем в този вид. Аз " типично по български" не търся виновници, аз само излагам факти. Българите се оказаха негодни да имат собствена дъпжава и затова се случва цялата тази драма в момента.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ebf8fc985
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

58.   А съм 51 до 55

Много те моля да ми покажеш в кое отношение Великобритания е по-уредена от България? Супер много съм любопитен. Може би ще разбера нещо ново и аз

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2ecde4f55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

59.   58, като заплати най-малкото. Като инфраструктура, обществен транспорт, здравеопазване, образование и т. н. В бг кога е има университет като Кембридж или Оксфорд например. Едва ли има човек, който смята Софийския за по-престижен от Оксфорд. Аз не се сещам за област, в която да не е по-уредена от бг-то. Ще се радвам да ми кажеш в какво бг-то е по-уредено от Великобритания, защото аз наистина не се сещам.

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker