Наистина ли лицето на човек се променя спрямо държавата, в която живее, независимо националността му? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наистина ли лицето на човек се променя спрямо държавата, в която живее, независимо националността му?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 605 пъти
Здравейте!
В една тема, попаднах на коментар, който страшно ме озадачи, и искам да попитам, според вас, дали е истина?
Ето я частта от коментара, която ме накара да се замисля:

"Ами, че то като си живял 20 години в САЩ например ти вече не си никакъв българин, а АМЕРИКАНЕЦ. Ти си се променил тотално, манталитета ти, изражението ти, говора дори чертите на лицето и физиономията се променят, вярвайте! "

Подчертавам - "... ИЗРАЖЕНИЕТО ТИ... ;... ДОРИ ЧЕРТИТЕ НА ЛИЦЕТО И ФИЗИОНОМИЯТА СЕ ПРОМЕНЯТ, ВЯРВАЙТЕ! "

До сега не бях чел подобно нещо! Възможно ли е, според вас?
Ако, например, аз отида да живея в... Индия, да речем, за 20 години, това означава ли, че за този период от време накрая ще заприличам на индиец, визуално? Кожата ми ще потъмнее и лицето ми ще се измени и ще имам черти като техните?

Любопитно ми е. По принцип знам, че всяка една раса и етнос са такива, каквито са, благодарение на климатичните особености във всяка конкретна страна, както и храната, която консумират. Но това са хиляди години еволюция! Трудно ми е да си представя, че един и същи човек ще претърпи такава драстична промяна и то-за толкова кратко време, да не говорим за цял живот!
Сега-за манталитет и говор съм съгласен, защото човек се променя цял живот и това са само модели на поведение и изговаряне(диалект), които с повечко практика могат да се научат и изменят. Но за визия...
Иначе, ако си представим, че китайците напуснат държавата си, а българите се заселят там(примерно) и започнат да живеят точно, като китайци и да консумират само тяхната храна, дори да се размножават само помежду си (българин и българка), то след време биха изменили генетиката и визията си и биха заприличали на китайци бъдещите им поколения, заради храната, климата и въздуха, може би.
Иначе, човек може да промени лицето си, дори без пластична операция, НО САМО, АКО ТОЙ ГО ЖЕЛАЕ, с подходящи лицеви упражнения(Да! Има такива! ).
Иначе, без да правиш каквито и да е процедури и опити за промяна, то да се измени от само себе си....
Вие какво мислите?
Ще ми е интересно да прочета вашите мнения! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2dc35ba295
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Може би има нещо такова. То дори има българи, които не изглеждат с типично българските селски черти.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 94481e418f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз не съм съгласен, че се применят, но мога да кажа, че са генетично кодирани в нас. Обикалял съм в чужбина и винаги като видя Българин знам, че е такъв без да го познавам. Личи си по същите тези черти.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 80f78d577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знам го този коментар и аз съм опонент на човека в онази тема и въпреки това се съгласявам с това. Даже се учудвам, че повечето не го забелязват. Храната, средата, всичко си влияе. Ако живееш 5 г. само сред луди, е нормално да ти се промени лицето и придобиеш черти на лицето, характерни за шизофреници. Не случайно психиатрите често имат такива черти. Почиваш от съзнанието на другите, защото започваш малко или много да споделяш техните емоции, които в един момент се превръщат в навик. А емоциите се отразяват на лицето. Ако си напрегнат например няма как лицето ти да изглежда отпуснато. То е очевидно всичко и не знам как толкова малко хора го забелязват, че в друга държава ти се променят чертите и излъчването също. Няма как да живееш с културни и възпитани хора и поне малко това да не отнеме от ганьовщината Тони да изчезне този поглед характерен за селски тарикати с подозрително извити вежди, сякаш търси поредната далавера. Не казвам, че ще станеш аристократ, но ганьовското в теб една идея ще омекне ако си далеч от булгаристан. Тук се подхранва постоянно от останалите ганьовци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 56ced9ab57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Човешкото тяло и изражение могат да се адаптират доста.

Бил съм спасител в Китен и мога да кажа, че само от стоенето на слънцето спасителите обикновено се изрусяват доста за сезона, отделно потъмняват.

Просто средата го изисква.

Отделно е храната. Ние сме това, което ядем.

Аз познавам хора, които живеят от деца в Испания и да кажа, че доста приличат на испанци като изражение и говор и всичко.

А са си чисти българи - с майка и баща българи.

Така, че средата оказва огромно влияние. Може би не на 100%, но може да се измениш дори външно поне на 50% и то говорим за 15-20 години примерно, не за хиляди години еволюция.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f4f3c74b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Намерил си от къде да черпиш информация... Точно във визираната тема, повечето от коментиращите (в това число и този конкретен коментар) са от хора, които дори от селото си не са излизали, но тръгнали да раздават акъл (какъвто за себе си нямат) какво се случва на хората като отидат да живеят на друго място. Това би могло да послужи като показател за общото ниво на масовите българи, и за съжаление - не е никак обнадеждаващо.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 70d0bd7545
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Човешкото изражение е в резултат на средата в която живее. Ако си в България си навъсен, раздразнителен и дори агресивен. Това е в резултат на всеобщото страдание и генетична обремененост.
Ако си в Германия или друга държава, ще си любезен, внимателен и най- вече няма да се оплакваш. Така наречената ти генетична обремененост там минава малко на заден план.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8df9b098ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Всъщност е вярно! Науката която се занимава с чертите на лицето се нарича физиогномика. Тя се занимава с това че от чертите на лицето на човек зависи неговия характер, но нещата действат и наобратно. Например хората с тънки устни са реалисти, ако обаче на същите устни сложим хиалурон редовно с години, тези хора се променят и стават много по емпатични от колкото са били преди. Учените твърдят, че примерно ако човек живее в стрес, тревожност и лесно се депресира лицето му започва да натрупва повече мазнини и се изменя, дори самия човек да си е с нормално телосложение.
По подобен начин влияят и навиците за мимики, хранене (дъвкане), говорене на чужд език, а човек се приучава на навици от заобикалящите го хора.
Ако се изнесеш в Китай за няколко десетилетия, няма да станеш китаец, но ще заприличаш, защото ще ти се наложи да говориш техния език, ще придобиеш много от техните навици. Ако щеш самото повтаряне на буквите "х" и "ч" в езика им ще накара групи твои лицеви мускули да се разрастнат и други които при българина са развити заради особенното "р", "щ" и "дж" да закърнеят. А промяната на групи мускули в лицето ти ще промени много физиономията. Но няма да станеш истински китаец защото лицето си има и генетично заложени анатомични части.
Хората които говорят много имат изпъкнала брадичка и т. н.
Дори в приказката за Пинокио има мъничко истина. Хората с по дълги носове лъжат по изкусно, според изследователя Абрахам Тамир хората с дълги носове са много по амбициозни и имат лидерски качества.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2a0293b353
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Отиди в САЩ за 20 години и ти гарантирам че от толкова много повтаряне на "Oh, really! ", "Wow! " и" It's so cheap! " ще се промениш и ти
Като си слагаш едни и същи дебилски изражения на лицето мускулите ти се свиват по точно определен, дебилски начин. Накрая си слагаш нещо като " американска маска", прогнила от лицемерие... перманентно, защото си част от тях.. Пробвай, ще видиш, деградацията лесно се постига.

* Апропо и аз го прочетох коментара ама не му отдавам толкова значение, въпреки че човека е прав. Вие като че ли наистина живеете в саксия..

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 64d5d03375
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До автора-Не, не считам, че лицата на хората се променят, ако живеят в друга държава. Всичко е свързано-ОСНОВНО с вътрешният свят на всеки един.
Прочетох коментарите в тази тема и за съжаление селските Бай Ганьовци-продължават да слагат под общ знаменател всички хора, които живеят в рамките на една държава. НЕ всички, които са родени и живеят в България са селяни, кифли и ганьовци и НЕ всички, които живеят в Сащ, са лицемерни!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker