Котката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котката ми
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 728 пъти
Здравейте, имах женско котенце на няколко месеца което гледах вкъщи и към което страшно много се бях привързал а то също беше изключително енергично и жизнено постоянно се закачаше играеше си и беше мойта котка... Винаги ме чакаше след работа не зависимо коя смяна съм бил, храних си го по часовник без пропуск обгрижвах го козината му беше страшно чиста и мека докато не дойде деня във който допуснах огромна грешка да го накапя за паразити като мой близък е сложил шишето във опаковка за друг препарат който е само за кучета над15кг пак за накапване.. друг път винаги чета, а този път пропуснах като се доверих на сляпо и не предполагах че шишето ще е различно от опаковката и от тук тръгна целия ад... вечерта ми изглеждаше замаяно и стъпваше като пияно, но мислих че му се спи докато на следващата сутрин като ставах сутринта рано за работа и чух силно измлякване и го открих паднало зад антрето сковано опенено и със силни гърчове, грабнах го моментално и го закарах във първата клиника която намерих, но за жалост нямах време да чета отзиви и коментари в такъв момент а там гледаха на мен като ходеща каса като за 4 дена ми взеха 600лв като през цялото време ми говориха на медицински език какво що и тн но преди да си платиш за деня не искаха да правят нищо... съответно всичко платих и не исках да се заяждам да не му направят нарочно нещо но хигиената беше съмнителна. Изписаха я с подобрение но не беше същата котка беше много отпаднала и само спеше, а след три четери дена започна да повръща цял ден при което отново я закарах биха и инжекции и ми взеха отново 100лв но и направиха тест т който излезна че била с котешка чума, обяснете ми как коте, което от вкъщи не мърда и преди това нищо му е нямало и след като при приемането след натравянето са правени кръвни картини нищо му няма а след изписването го хваща от къде ако не от там? Другият вариант е от пясъка който седеше пред вкъщи и му сложих в една кутия вкъщи да пишка и да ако ако преди това са ходили там болни котки? Заведах го във друга клиника където ме очудиха, че за същите системи ми искаха 35лв на ден.. оставихме го там на витамини казаха, че може да се пребори зависи от огранизма, но то почваше да намирисва и да се пени а тази сутрин ми се обадиха с новината че е починало и все едно нещо от мен си отиде не мога да си спра сълзите цял ден. Дори и повечето вина да е моя опитах да му спася живота с цената на всичко а не можах да го спася... не искам да си представям че ще имам друга котка или да е заменям...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: cb140823dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Оле, много съжалявам! Чак мен ме заболя сърцето. Само ние, които се грижим за домашни любимци знаем колко е тежко. Аз обожавам животните. В тинейджърските ми години си имахме куче, което сестра ми загуби на разходка. Лепихме обяви по стълбове, пускахме статии в местните вестници /2009 г - фейсбук тъкмо прохождаше/, обикаляхме по цели дни и нощи, но така и не го намерихме и никой не ни го върна. Минаха 11 години преди отново да се престрашя да гледам животно. И аз като теб си бях казала, че не искам друго. Те си стават част от семейството и е ужасно мъчно да го загубиш по какъвто и да е начин. Радвам се, че си направил всичко по силите си, така ще се успокоиш след време. В моето "семейство" вече сме аз, мъжът ми и двемата ни котарака. Тъй като към момента не сме усетили щастието да станем родители, се майтапим, че котараците са "нашите деца" и "нашите момчета". Та много добре знам какво е обичаш една такава душичка. Наистина четейки историята ти, ми иде на мен да се разплача. Много съжалявам! И много те разбирам! Болката е ужасна. Направил си каквото си могъл, не се обвинявай. Съвествам те да не го взимаш от клиниката, да не се травмираш повече. Успех!

П. С. Да знаеш, че безкрайно много уважавам хората с подобни чувства към животните! Ти си добър човек! Респект към теб и усилията, които си положил!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7819608662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ох, много съжалявам човек, Бог да я прости животинката. Не си слагай вината, не е твоя, сега ще ти кажа защо. Трябвало е да прочетеш в Гугъл рейтингите на тези клиники. Аз имам котарак на 8 години, значи преди год щях да го убия по същия начин, а после и баба ми сигурно нямаше да го прежали, тъй като живее и с нея. Та с тая капка нещо се разтече и явно я е близнал и оттам се сдуха и спря да е активен и да играе. Тръгнахме по лекари, но го заведох при супер готин д-р, който разбира и за много малко пари го оправи. Значи трябвало е само промивка с вода, после захранване с витамини /щото не искаше и не беше ял/ и му мери температури, работи и така. Тва 95% от тия клиники са по-зле и от тези за хората, гледат те само и единствено като касичка, при хората поне гледат да те оправят и да ти вземат парите, тук при животните само парите. Трябвало е да го заведеш другаде и щяха да го промият само и готово. Ама такова е, сигурен съм, че съдбата/Бог ще ги накаже тези изверги, както и лекарите за хора. Разбирам те, все едно детенце ти е умряло. :( stay strong

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4e9b3e6b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До автора-не се самообвинявай, така е било писано. В крайна сметка-не си му навредил нарочно.
Аз от дете много обичам котките, обожавам ги... , но за съжаление-не съм си имала коте за домашен любимец. Когато бях малка- в къщи гледахме куче за 1 година, после го закараха на село.
Когато започнах да живея на квартира, все попадам на такива хазяи, които не допускат домашен любимец в апартамента. Като се знам колко съм чувствителна, понякога си мисля, че може би така е по-добре, защото -все в даден момент животинчето си отива от тоя свят и после ще ми е адски трудно да го прежаля. Доста крайна индивидуалистка съм и съм от хората- които, ако имат 1 домашен любимец, после трудно, дори почти невъзможно-да си вземат друго животинче, защото все едно е като вид предателство, все едно заменяш едното с друго. Знам, че може и да не съвсем правилен начин на разсъждение, но аз съм си такава... Така, че разбирам тревогите ти... Но в крайна сметка, дори някой ден да си вземеш друго коте, това не значи, че ще спреш да обичаш-това, което вече си имал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 86845365c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Голяма част от ветринарите се превърнаха в бизнесмени, а след това в откровени изроди!
Подела съм кампания срещу тях! Има доста хора, които събират информация, доказателства за фалшиви диагнози, ненужни, но скъпи операции т. н Ако видя ветеринар паднал в локва кръв- ще го прескоча, нямаш идея на какви неща се нагледах...

Съжалявам много за животинчето! Ти си направила каквото си могла за да го спасиш. Може би ако беше попаднала на свестни ветеринари, щяха да му помогнат, а не да търсят как да изкарат повече пари за сметка на агонизиращо коте...
Дай си време, поплачи си, изстрадай си го. Но не се отказвай от животинките. Пак ще кажа: нямаш идея какво са ми виждали очите, невиини животинки жертви на човешки изроди... още имам моменти, в които просто се свива на топка от болка и рева като магаре докато заспя.
Но продължавам да им помагам когато, както и с каквото мога.
Ето днес: майсторих рано сутринта още една къщичка да сложа за местната Котешка колония защото имат само две, студено е и вали. Сготвих бърза домашна манджа за тях докато си пиех кафето (моркови, ориз и пилешки дреболийки).
Дано да имаше кой да иска да си осинови поне малките, на по 3 месеца са вече. Но не- ветеринари само се включват ако има пари. Пищят за кастрации на уличните, но никой не си мърда пръста да проверяват развъдници и да ги затварят като се убедят, че живеят отвратително. Защото там се продават расови- има пари. Не си мърдат пръста и за общинска болница за животните- където поне спешните случаи да се лекуват безплатно. Че как- първо е бизнеса, дори да няма болест- ще си измислят такава!
Ами аз съм от "расовата" генетика... по същата логика трябва да искам да се кастрират приматите на два крака.
Помагай на животинките, когато и с каквото можеш, и ти ще се чувстваш по- добре като знаеш, че слагаш своето зрънце добрина и помощ за тях.
Те си нямат никого освен хора като нас, хора с души.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3047adf111
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   до 2. да разбирам какво казваш, но не не е все едно си загубил дете. и е цинично да правиш подобно сравнение. чукай на дърво никога да не губиш дете, а да се разминеш с коте.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b7d1c3a583
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Прочетох автора и първото което си помислих че ако се случи нещо на негов роднина няма да реве така. Как е възможно да се вглъбявате толкова в животно, все едно се е случило нещо с човек.
Такъв е живота и животните и хората сме тленни и един ден си отиваме от този свят, но чак пък толкова да влизате в емоционални състояния за животно и в същото време да си поръчвате агнешко или телешко (части от бебе) за обяд или вечеря не го разбирам. Значи ще ревеш за котка която докато е била при теб си я хранил с консерви направени от убиването на други животни, като пилета или консерва с телешко и т. н. или то щом е пакетирано не е животно???

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9088b9eb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Преди 11 години разбрахме за едно кученце в развъдник, което искаха да умъртвяват, защото не можело повече да ражда, беше на 4 годинки. Не се замислихме, направо си го взехме. След 2 години искахме още кученца и се оказа, че може да има още. Родиха се трички, две от тях дадохме на семейство, което не може да си има дечица и се грижеха за тях като собствени деца. Третото си го оставихме за нас и си го гледахме. Кученцето ни забременя още веднъж и пак зарадвахме няколко семейства. За съжаление обаче преди 2 години загубихме дъщеричката, а миналата година загубихме и майката. По-малкото го загубихме, заради лекарска грешка, тъй като му сложи силна упойка преди операция, а то е с епилепсия. Предупредихме го да внимава, и че може да се случи така, но той каза, че си разбира от работата. И до ден днешен разказвам на всеки за този ветеринар, за да се пазят хората. По-възрастното си отиде от старост.
Сега си имаме котенце, на 4-5 годинки, откриха му остра форма на глаукома. И пак се започва омагьосаният кръг с ветеринари. Само като се сетя и започва да ми се гади. Няма ден, в който да не плача за него. Гледаме го като принц и всички му треперим, надявам се скоро да се възстанови напълно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b74ea38e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   2, сравняваш дете с котка. Човек с животно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 04a5ad4991
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Докато нямах животни, не обръщах внимание на чуждите, но откакто си имам и куче и котка разбрах какво богатство са у дома. Кучето докато беше по младо пъргаво си играеше около мен, но остаря, вече наближава 20 години и започна бавно да се движи, но все още е жизнено за годините си, а котето е на една година и е страшно готино, умирам за него. Като се гушне в мене започва да мърка и да ме мачка с лапи, какво иска да подскаже с това мачкане? Имат пълна свобода на воля, не одобрявам животните да бъдат затворени в апартаменти, това е затвор за тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker