Всички ме предадоха и ме боли. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички ме предадоха и ме боли.
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 973 пъти
Здравейте, на 26 години съм. И въпреки “крехката” ми възраст съм преминала през много предателства. Още в началното училище си имах една приятелка, бях трети или четвърти клас. Беше ми най-добрата приятелка, обичах я с цялото си сърце. Нямах търпение да отида на училище и да сме заедно цял ден, да споделям най-съкровенните си “тайни”, които в онзи момент ми се струваха изключително релевантни. В пети клас дойде ново момиче в класа ми и тази моя приятелка ме заряза. Толкова много страдах.
Сприятелявах се няколко пъти с момичета от моя клас и след това ме зарязваха. В осми клас една от най-добрите ми приятелки се хвана с мое бившо гадже, детската ми любов, първата ми. Заболя ме. След нея още една “приятелка” се хвана с него. Уж и тя ми беше много близка. След това дори приятелка от родния ми град, с която сме закърмени заедно, както се казва, се хвана с него. Отвсякъде ми се забиваха ножове в гърба и ме предаваха. Това са момичета, на които съм споделяла болката си хиляди пъти, плакала съм пред очите им.
Но най-голямото предателство дойде от детето на кръстницата ми. Момиче, с което сме били като сестри. Тя е живяла вкъщи, аз в тях. Ходели сме заедно на училище. По два месеца лятната ваканция сме били неотлъчно една до друга, не е имало ден, в който да не сме спали заедно. Имали сме 1 лв. и сме го делили на две. Смяли сме се заедно, играли сме си, пораснахме заедно, минахме през Барбитата, детската градина, училището, тийнейджърските драми, всичко заедно. Никога не съм казала една лоша дума зад гърба ѝ. НИКОГА. Винаги съм я защитавала, обичала. Докато един ден нейно гадже не се изпусна пред мен, че тя му обяснявала как ходя с един и същи дрехи и как мириша лошо. От което ме заболя адски много. Никога дори не съм предполагала, че тя може да сподели такова нещо за мен зад гърба ми. Нямам проблем тези неща да ми се казват в очите, аз истински го оценявам. Но тя го беше казала зад гърба ми и то на момче, което бегло познавам. Това ме срина. От раз се отделих от нея. Дори не ѝ казах защо. Откакто разбрах това и много други неща, които е споделяла на онова момче, които само тя знаеше, аз я отписах от живота ми. Оттогава не сме се и виждали. Още ми звъни и ми пише на рожденните дни колко много ѝ липсвам и колко много ме обича. Праща ми наши детски снимки, но аз никога няма да забравя нейното дребнаво предателство. Имах още една приятелка, отново от родния ми град. Отново много близка до мен и сърцето ми. Видях чатове, в които тя споделя на друго момиче за моите любовни драми и им се надсмива, обижда ме, измисля си истории за мен. При нея положението беше много странно, защото дори беше изсценирала чатове с мен, които не съществуват. Явно при нея проблемът беше психически.
Имам и още три приятелки от детството, които съм хващала многократно да ме обиждат и обсъждат зад гърба ми. И с тях прекратих контакт окончателно, когато напуснах родния си град.
Но от още едно предателство ме заболя сърцето. Бившо гадже на брат ми се въртеше около мен постоянно. Откакто бях на 17. Обичах я много. И нея като сестра. Всичко ѝ споделях. На 18 срещнах моята осъзната любов. Онази, която разбива всичките ти очаквания за света. Онази, която те кара да се чувстваш сякаш си опиянен постоянно. Невъзможната любов. Болезнената. Плаках пред нея, тормозех се, по цели нощи не съм спала, умирах от душевна болка. Минаха 2-3 години, през които тя ме виждаше как страдам постоянно. Те излизаха в една компания и тя често ми правеше уж услуга да го разпитва как е и какво се случва с него.. накрая и тя ме предаде и се хвана с него. Сърцето ми рухна, скапа се. Доверието ми към хората се изпари. Озлобих се, затворих се в себе си. Отделих се в ъгъла като ранено животно и до ден днешен си ближа раните. Това е най-гнусното предателство, което съм изпитвала. Повратна точка в моя живот и причина за много от нещата, които ми се случват в момента.
От две години живея с моят мъж в друг град и дори не съм го запознавала с мои приятелки. Превърнах се в асоциална, не говоря с никого, нямам приятели, не искам и да имам. Отвратих се. Дори ме е страх да имам приятелки, за да не ми откраднат мъжа. Представяте ли си колко съм травмирана? А как искам да си имам някоя дружка, с която да споделям и доброто, и лошото. Но не. Дори майка ми ме предаде и злоупотреби с неща, с които съм ѝ споделяла. Много ме боли. Белязана съм завинаги с тези предателства, през които минах. Не знам дали изобщо ще имам приятелка пак. А бих искала. Но вече не мога да се доверя на никого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: eaca8b860d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Мило момиче, никога не споделяй най съкровените си тайни. Има много завистливи момичета, които ти се правят на приятелки, само за да ти вземат гаджето или имат друга изгода. Показват си лицето, когато вече не им трябваш. Пак можеш да имаш приятелка, но НЕ споделяй. Не позволявай твоите слабости да стават тяхно оръжие.
Повечето жени са патили от ''приятелки'', защото прекалено се доверяват и си изливат душата. Приеми го от добрата страна, УРОК който си научила. Горе главата и знай, че рано или късно всеки си плаща цената за постъпките.
"Пази се от приятелки"

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a901c8c48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Очевидно имаш изкривени представи за реалността и за приятелството, които в един момент те поставят в ситуациите, които описваш. Потърси консултация с психолог. Но имай предвид, че и той сигурно ще те предаде.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d6e3131050
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Звучиш малко като отчаяна лепка, която споделя и реве на много приятелки и на края се изживява предадена. Да, хубаво е да имаш доверен приятел да споделиш мислите и чувствата си, но е трябвало да загрееш след първите предателства, че хората мислят най-вече за себе си. И, аз имам такива случки, но се научих драмите да ги пазя за себе си. За сметка на това, имам много хора за компания и не ме е страх, че някоя ще ми вземе мъжа. Сама се вкарваш в страдания и изолация, от която страдаш само ти. Водейки затворен живот ще доскучаеш и на мъжа ти. слагай кръст на предателите, но си живей живота, няма защо да се тровиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: da3052b92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   И на мен са ми се случвали такива неща, знай, че семейството е по-истински приятел от колкото някой чужд и истинските приятели са няколко

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fe6d6ef74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Перфектно ти влизам в ситуацията и знам за какво говориш.

Проблемът е, че си прекалено чувстителна. Прекалено. А хората масово са използвачи, егоисти и предатели.

Никога не влагай прекалено много очквания в едно приятелство. Никога. Запомни го от мен. Просто масово хората са комфортисти и приемат приятелството като развлечение и начин да си запълват свободното време, но истинските приятели, които ще ти помогнат в труден момент и ще са до трбеб са 1 от 1000 сигурно.

Повечето хора вкарват в думата 'приятелство' смисъл като компания, запълване на времето, сладки приказки и забавления.

Чувствително момиче като теб вкарва много повече смисъл в тази дума и много по-дълбока връзка.

От там идва разминаването. Че попадаш на типичния човек - лош, себеичен, не пази тайни, клюкар. А ти не си такава и очакваш и другигте да са като теб. Да може и да намериш истинска приятелка и я пази ако намериш такава, защото са рядкост.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2456fc6284
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Позната ми е болката ти. В гимназията имах приятелки, но поотделно, приятелството им с мен състави групичка, от която накрая бях изолирана аз, предадена от най -близката си там приятелка и една училищна шега доведе до това майката на въпросната ми най-добра приятелка да се оплаче на класната, която повярва на нея и желаеха да ме пратят на училищния психолог. Отказах. Тези приятелки от гимназията останаха близки и до момента и благодарение на интригите на въпросното момиче останах аут от групата. По едно време писах с едно от тези момичета, имах карта от библиотека на едно място искаше да вземе книги (едни доста скъпи книги) и после не ги върна. Накрая ще ги плащам аз, а са скъпи. Приятелка от детството: откакто сме деца чувах злостните й забележки, как аз съм като клечка и руса и висока тя била пълна, все си казвах какво като се шегува, на лични теми гледаше да ме жегне, замина за чужбина един ред не е писала как си, какво става с теб, първо й писах, после я махнах от фейсбук. Видяла е, нищо не ми писа. Въобще на мен ми е писнало от интригантски истории на жени. Възпитана съм да съм открита на приятели, да помагам, радвах се на групички, организирах срещи и накрая разкараха мен. Ако мога някога да видя това момиче от гимназията и нейната майка, което момиче разбрах, че в чужбина е заплашило някакъв арабин с нож, ще кажа на майка й погледа й първо да е отправен към нейната дъщеря, преди да съди другите дъщери. Ако мога да видя тези хора, в мисълта си им казвам само, че не са по щастливи за това, че ме изолираха, че се смяха над недостатъците зад гърба ми, че разбирах за подигравки от тяхна страна. Над 30 сме, сега моята дъщеричка е най-добрата ми приятелка, подигравките са в миналото, пълничкото момиче от детството със злостните забележки на всяко споделяне е в миналото, групичката ми от гимназията, на която толкова се радвах, докато фалшивата ми най-добра приятелка не направи някаква интрига и седях две години сама на чина си, са в миналото. Всички тези хора, за които споменах, сега малко или много са нещастни, имам откъде да разбера. Всички те са без деца, макар и да се усмихват заедно от някакви снимки, зрели жени с мислене на тийнейджърки. Аз се радвам, че имам моята дъщеря, какво бих й казала един ден за приятелството? Да не се доверява на жени. За съжаление. Видях много болка, преживях много самота, а обичах приятелите си и им се радвах.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5daf121be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ама се обиждаш от пълни глупости... ти също си повърхностен човек. Интересно как на 26 помниш пълни глупости от детството, наистина си озлобена и злопаметна.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4f93e55e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чувствителна и доверчива си, а хората са изроди, затова страдаш.
Не се доверявай на никого... пак ще страдаш от лошото им отношение и предателства, но не толкова много, защото винаги ще имаш едно на ум за тях, и ще си подготвена.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e8ca384f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Дами, разберете, истинско приятелство между жени не може да има НИКОГА. Такова каквото е между мъже, при вас няма как да се случи. Съжалявам за болката ти, но това е истината. Имаш съпруг, споделяйте си един на друг, това е партньорството и взаимността.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 389cea0185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Момче на 25. Разбирам те и ти съчувствам. И аз бях предаден от най-добрите ми приятели. Стиснах зъби и си намерих нови. Вече нямам доверие на никого. Бъди силна.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1dc8125edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9, напротив. Аз имам истинска приятелка, която за 13 години не ме е предала нито веднъж или да е имала лоши намерения. Вярно, рядкост са, повечето те забравят и може никога да не се сетят да те потърсят първи, но има и изключения.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6dfd2ee7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Имаш прекалено големи очаквания за приятелството. Всеки човек в живота е сам. Не самотен, а сам. И ти натоварваш приятелките си с твоите излияния. На Запад за такива неща - да споделяш и пр се ходи на психолог. Разбираш ли, истинското приятелство е голяма рядкост. Добре правиш, че не запознаваш приятелките си с мъжа си, защото има реална опасност някоя да тръгне да го сваля. Такъв е животът - сама си, спри да търсиш на кого да споделяш или споделяй тук, анонимно. Справяй се сама. Иначе има приятелки като компания за кафе, но на тях не споделяй нищо за себе си и семейството си. Дори собствената ти майка е злоупотребила с информацията, която си й дала. Какво остава за чуждите хора...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 99fc56455e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11 от 9
Има време. И да, дано да греша.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a4b7b47704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има женски приятелства. Приятелката ти трябва да е доста по-възрастна от теб, по-дебела, по-грозна, по-бедна и няма да има риск да ти открадне мъжа. ;-)
Моите приятелки са в повечето случаи на възрастта на родителите ми. Уважаваме се, споделяме житейски опит, често дават безценни съвети, знаят и как да изслушват и съчувстват без да търсят нещо в замяна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker