Прекалена Любов към животните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прекалена Любов към животните
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 800 пъти
Преди време ТЛС даваха за близо 50 г. жена обсебена до такава от плъховете, че завъжда в къщата си цели 19 декоративни плъха, което от своя страна се оказва пагубно върху брака и. На всичкото отгоре въвлича и сина си в това и той твърди, че гризачите му били като братя и сестри. В друго предаване жена беше до такава степен обсебена от зайците си, че беше превърнала цялата си къща в обор и това естествено беше довело до разврив в отношенията и с дъщерите и. Те на няколко пъти се пробваха викайки психолог да и помогнат да осъзнае, че това е болестно състояние и, че няма как да се грижи адекватно за 20 заека при положение, че едвам свързва двата края уви без резултат. Преди няколко години даваха една жена героиня в "Смени жената "и "Бригада нов дом " със съпругът и отглеждаха 15 котки в малкия си апартамент и продължават да го пълнят с още животни, които винаги са добре нахранени докато децата им в същото време не винаги има какво да ядат. Няма лошо да обичаме животните и да си имаме едно или две за другарчета, ама да завъдиш много наброй безконтролно и да стигнеш до там да ги поставяш на преден план пред близните си вече не е правилно. Не ми се вижда нормално заради едни плъхове да съсипеш брака и семейството си и да ореберегваш децата си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: d38365dee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ако обичаш - недей да втълпяваш на хората, че ние, които обичаме животните - сме с психични отклонения. Премиерите, които си дал, са на хора с психични проблеми и те нямат нищо общо с любовта към животните.
Никой не те задължава да обичаш животните, авторе, личи си, че най-малкото - не ги харесваш и затова излизаш с крайните си примери и сравненията с хората, видиш ли, обичащите животни - не обичали хора... ми, хората сме животни бе, биология си учил, нали?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 17b7abce49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И на мен не ми се вижда нормално, но държавата ни е такава и обществото ни доста често затъва в крайности.
Ще питаш защо казвам че държавата ни е такава? Ами защото има закони и наредби с точно описание за условията за отглеждане на животно, но закон с подробности какви условия трябва да имаш за отглеждане на човешко дете няма. Имам предвид, за да отглеждаш куче, трябва да имаш 6 кв. м за куче до 50см височина и 9 кв м за куче над 50 см височина, но законодателя не е описал колко кв м да осигуриш на всяко от децата си. За да отглеждаш животно (кокошка) си задължен да притежаваш водоизточник (ВИК или законен кладенец/сонда) но за да отглеждаш човешко дете не ти изискват документ за вода в имота ти.

За крайностите с броя на домашните любимци е ясно че е на психическа основа и си е за психиатър, но нелогичното е че държавата ни ограничава броя на селскостопанските животни които можеш да отглеждаш в селския си двор: до 50 птици (кокошка, патка) до 2 броя крави, до 2 броя еднокопитни (кон, магаре), без значение колко е голям двора ти, но никой не те ограничава колко кучета котки змии, плъхове, гущери, папагали, мишки, паяци и подобни, можеш да отглеждаш в имота си.
Ако у вас се излюпят пиленца на кокошка, пуйка или патка, родят се телета, магаренце или конче си длъжен в 7 дневен срок да уведомиш писменно ветеринаря, колко броики са и да му платиш да ги прегледа дали са здрави, но ако си отглеждаш котка/куче, не подлежиш на глоба, ако не уведомиш че са родили, дори и ако жена ти роди у вас няма срок в който си длъжен да уведомиш държавата че си станал баща, нито ти се изисква документ че новороденото човече е прегледано от неонатолог.
Най фрапиращото което законодателя ни е вписал е че ако баба ти на село иска да заколи кокошка, тя е задължена 24 часа предварително да предупреди ПИСМЕННО вереринаря на селото, че има намерение да коли кокошка и ако ти като неин зет идеш изненадващо на гости, тя няма как да ти заколи кокошка/пуйка за да те нагости, иначе глобата е до 500 лева. В същото време тези които си описал с 15 котки, няма да ги накажат ако им умре котка и я погребът където си искат.

Държавата ни е виновна че позволява с котки и кучета да си правиш каквото си искаш у вас. Държавата ни е виновна, че няма достатъчно глобени за неправилно отглеждане на котки, кучета, папагали, гълъби, синигерчета и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 305068864a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Никъде не казвам, че не ги обичам просто казвам, че не е нормално да има хора, които да ги обичат до степен да ги поставят на преден план пред близките си. Защото в примерите, в които дадох тези хора до такава степен са се посветили на тях, че не осъзнават, че по този начин първо загърбват себе си, второ не могат да се грижат адекватно за животните. В социалните мрежи един господин постоянно моли за помощ от хората, понеже има в дома си поне 20 кучета и още толкова котки. Ами като не му стигат средствата да отглежда само толкова животни до колкото може да си позволи а на останалите да търси нов дом, не да ги обрича на мизерия и глад. Дядо ми лека му пръст навремето изпусна така положението с козите си, станаха близо 70, храната не стигаше за всички, някои се разболяха и умряха, къщата се напълни с бълхи защото не можеше да обезпаритят сами с баба толкова много животни, стигна се до там че доброжелатели им подпалиха плевнята веднъж явно подразнени, че отглежда 70 животни в центъра на селото, при положение че законът му позволява да не повече от 5. Към номер 2, първите два примера са от Щатите, третият е от България.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3cca294732
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Момчето, в което съм влюбена е с такова отношение към животните. Ако ги видиш как се гледат и целуват с кучето му - като гаджета са, хаха. И животните много го обичат и той - тях. Постоянно иска да приютява кучета, за които не може да се грижи. Казва, че иска да си гледа много гълъби, папагали и какви ли още не животни в къщата, в стаята си! Момчето е с много тежка диагноза - шизофрения. Според мен чак такова отношение към животните не е нормално и определено е присъщо на хора с психични проблеми. Много е добричък и чист и покрай него и аз попивам от добротата му и желанието да се грижа за животните, но наистина е прекалено, а и вредно/опасно и за самите животни. Аз например много обичам кучета, но т. нар. "кучерасти" ме дразнят и не съм съгласна с тях напълно - много са крайни. Слагат животните над хората и децата. Той е болен - ясно, ама на тия какво им е оправданието? !

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 010833006d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Който много обича животните, да отиде в зоопарка. Там животни бол.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5d44f1b461
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първите две жени, които дадох за пример са си с явно психически проблеми, както споменах дъщерите на втората жена се опитаха викайки психолог да в вразумят, но не успяха. Нормален човек не би отглеждал повече животни отколкото му позволяват средствата. Дядо ми също обичаше козите си, но като станаха много нямаше как да се грижи вече адекватно за тях, отделно гледаха с баба крава, кокошки, две котки, две кучета а по едно време и прасета. На баба доста и натежваха грижите за толкова много животни и след внезапната му кончина махна добитъка и си остави кокошките, защото нямаше как да се справи сама, животните щяха да продължат да страдат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker