Предложения да филми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Предложения да филми
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 537 пъти
Здравейте, давайте предложения за филми като The truman show, The Matrix подобни филми които те карат да мислиш за тях с дни и да ти се вкопчат в съзнанието. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 022b9982ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Бърдмен и Ще се лее кръв.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9482859889
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   "Синьо лято" ("Verano azul", 1981-1982). Макар да е детски сериал, авторите във всяка серия умело засягат различна житейска тема, отнасяща се до обществото и съзнанието на човек: приятелството, предателството, помирението, болестта, смъртта, щастието в дребните неща, опазването на природата, първото лудо хлътване по известна личност, съревнование между две момчета за едно момиче, неразбирателството в семейството, прошката, наказанията като възпитателен механизъм...

"Като съпруга" ("Wifelike", 2022). Показва докъде може да стигне някой човек в преследване на личната си облага, с цената на това да отнеме чужд живот.

"Съпруга-робот" ("Ex machina", 2015). Донякъде като горното, но с разликата, че сценарият се върти около способността на изкуствения разум да се учи от човешката природа и да я употребява точно така, както човек би постъпил.

"Заместници" ("Surrogates", 2009). Поглед как би се развило бъдещето, в което хората се срамуват от външния си вид и се представят пред другите със замества роботи с техния по-млад и съвършено изглеждащ облик. Дори и в момента в обществото ни съществува подобно лицемерие, особено в Instagram, където масата народ представя пред останалите силно подправен външен вид и престорено "щастлив" начин на живот.

"Изтичащо време" ("Out of time", 2003). Засяга една често срещана човешка черта в нашето общество. По-добре да се гледа, за да не издавам действието във филма.

"Търговци на време" ("In time", 2011). В бъдещето хората могат да закупуват допълнителни години живот и по този начин някои от тях са практически безсмъртни, докато тези, които не могат да си позволят да си купят още време живот, умират.

"Вече преживяно" ("Deja Vu", 2006). Способността времето да бъде управлявано, за да се развенчае една загадка и да се спасят човешки животи.

"Подправено видение" ("Minority report", 2002). Научна програма по изкуствен начин създава деца със заложбите да предвиждат бъдещи престъпления, които все още не са извършени. Оцеляват само три от тези свръхчувствителни деца - едно момиче и две момчета. Полицията използва общата им дарба с цел да предотвратяват вероятни убийства. Решаващо за събитията във филма се оказва видението на момичето, което се явява малцинство в общото видение на тримата, но тъй като другите две момчета имат различно от нейното видение и са мнозинство, полицията отчита тяхното видение като вярно, приемайки нейното такова като неточно.

"Всичко, навсякъде, наведнъж" ("Everything, everywhere, all at once", 2022). Леко смахнат филм, който трудно може да се опише накратко. Избива и малко на комедия, но все пак са засегнати и сериозни теми.

"Лице назаем" ("Face/off", 1997). Поредица от съдбоносни решения, дължащи се на смяната на самоличностите на двамата главни герои.

"Заговорът Ешелон" ("Echelon conspiracy", 2009). Наш'то момче получава телефон, в който женски глас го напътства как да избягва произшествия, като условието да е изпълнява точно всичко, което му е наредено по телефона.

"Горещо маце" ("The hot chick", 2002). Въпреки, че филмът е комедия, го добавям в списъка. Крадла и работник на бензиностанция разменят телата си, което поражда множество забавни случки. Има редица подобни филми, като например "Отново на 18" и прочее, но този като че ли е най-успешният в жанра си.

"Зараждане" ("Inception", 2010). Лично аз не намирам нищо особено с този филм и краят му е много тегав, но мнозина го възхваляват като едва ли не най-гениалния филм на всички времена, каращ ги да се замислят и пак да не могат да го разбера, затова все пак го добавям в списъка и ти си прецени. Същото се отнася и за претоплени манджи като "Тенет" ("Tenet"), "Междузвезден" ("Interstellar") и други.

"Дух в черупка" ("Ghost in the shell"). Един от най-прословутите рисувани пълнометражни филми. Отново се засяга темата за изкуствения разум и роботите.

"Неограничен" ("Limitless", 2011). Какво би се случило, ако имаше хапче, което отключва всичките 100% от способността на мозъка, вместо обичайните 5%? И доколко човек би прекрачил границите на съвестта си тогава? Филмът се опитва да отговори на тези въпроси.

"Пътници" ("Passengers", 2016). За някои е леко тегав, понеже действието се развива само между двама души в космоса, но пък може и да ти допадне, защото се засягат междучовешките отношения.

"Равновесие" ("Equilibrium", 2002). Това е един от тези филми, които успешно показват замисъла на автора, но техническото изпълнение куца яко. И все пак, заслужава си да се изгледа.

"Изкуствен разум" ("A. I. Artificial Intelligence", 2001). Още един фантастичен филм с леко мудно действие, който кара човек да се замисли над някои ценности в живота.

"Гатака" ("Gattaca", 1997). В бъдещето предимство се дава на генетично съвършените хора, но един обикновен, несъвършен мъж успява да докаже, че е не по-малко способен.

"Въплъщение" ("Avatar", 2009). Парализиран войник се въплъщава в тялото на извънземно същество, за да се внедри сред други от същия вид. Съвестта му обаче, в съчетание с любовта му към женско извънземно, го разколебават дали са следва заповедите на началниците си или да помогне на извънземните в тяхната борба срещу нападналите ги хора.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 55d87c26b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Преброяване на дивите зайци" и "Кит".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8566fa33e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Сега това даден филм да се вкопчи в съзнанието ти е много относително нещо, защото ние сме различни и това което мен ще ме впечетли тебе може да не те грабне. Ще ти кажа филми които са ме докосвали и карали да мисля за тях дни наред след като съм ги гледал... К-пакс, Генезис, Контакт, Изтребление, Кутия за птици, Ванила скай ме удари здраво. ИНТЕРСТЕЛАР - това драги ми приятелю е филмът на филмите за мен, просто Нолан тука надминава себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 73885c025f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно при теб филмите изпълняват в детайли предназначението си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 361e2fb89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всички български филми-капитан Петко войвода", "Записки по българските въстания", "Под игото", "Пътят към София", "Време разделно", - ти си българин, гледай български филми!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker