Съседите ни се карат през вечер. Как да постъпим… - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съседите ни се карат през вечер. Как да постъпим…
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 787 пъти
Здравейте, моля за съвет как да постъпим.
Живеем в нов комплекс от 8 месеца, съседите над нас се нанесоха преди 5. От тогава през ден нямаме спокойна седмица. Още на първата седмица се скараха жестоко, с викове, крясъци, обиди и истерии. Мислехме да викнем полиция, но жената излезе от апартамента и не се чуваше да се бият. Нещата продължиха така през ден, имат и малко дете, на което жената крещи всяка сутрин явно преди градина. Миналата седмица в събота беше ужасно, като в резултат на нейните крясъци предположих, че явно той й изневерява. Оказа се така, защото този петък полиция дойде в тях. Аз ги засякох когато полицаите тръгваха и чух, че единия обяснява как трябва да спрат с караниците и дали скандалите са само, защото той има любовница.
Досега не смеехме да извикаме полиция заради детето, да не дойдат социалните и да навредим. Но вече не се търпи, вечерно време се карат, през нощта, рано сутрин.. все едно си в съседната стая.
Да говорим с тях не мисля, че ще има полза…Ако пак се повтори се чудя дали да не викнем полиция вече и ние…но ме е страх за детето.. Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: d5f4e875f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ами, отивате в съда, не в полицията. Ще заведете иск за нарушаване на реда в жилищната кооперация, където са длъжни да пазят тишина преди 9 сутринта, от 2 до 4 и след 9 вечерта зимно време и 10 вечерта лятно време. Хубаво е да е групов иск, от още няколно съседи.
Нищо няма да направят на детето. Социални се намесват в краен случай на насилие в семейството или при развод между родителите, или смърт на родителите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 15f38bcf4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз имам същия пример. Нанесох се в ново жилище в София, квартала е хубав, блокът е хубав, но има 2 семейства, които буквално се карат всеки божи ден,
И двете семейства са млади, едните имат и дете. Буквално всеки божи ден са скандали. Едните отгоре, другите точно до мен.
Тия отстрани след яко скандали накрая мъжа се изнесе, очевидно е взел и детето, защото жената го взима от време на време, явно са се разбрали. И нещата се успокоиха. Тия отгоре обаче са тежката артилерия. Чупене, биене, хвърляне. Първия път викнах полиция, зашото жената викаше за помощ. Тя не викаше, а направо крещеше.
И като не знаеш какво става си мислиш, че тоя ще я убие.
Всъщност обаче се оказа, че тя изобщо не е в час и просто си обича да си вдига скандали и да си я млатят. И понеже всичко се чува той най-нормално и казва да се изнася и че не иска да я вижда повече, а тя не иска. Казва му, че няма да си ходи. И дори и да я изхвърли навънка, което се е случвало, после се връща при него чукат се и на другия ден пак скандали, пак биене и пак секс. Явно си има сериозни комплекси тая жена, засичал съм и ги в коридора да се карат и я чувам как му вдига скандали от нищото.
Вече не викам полиция, да правят каквото искат и не ме интересува, а и честно казано им свикнах и понеже съм постоянно навънка не ми пречат. То е всеки ден за около половин час. Ако е нетърпимо викайте полиция без да казвате от кой апартамент се обаждате, а и то мен лично не ме питаха. Не за друго, а да не се разправяте излишно с тях.
Не сте длъжни да им слушате скандалите. Детето едва ли веднага ще го вземат социалните, като се усетят, че не може да продължават така ще се стреснат и ще измислят решение.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 70f2ed9f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Говорете с тях. Като чуете пак викането, звъннете на вратата и кажете, че ви пречи и искате да е по-тихо.
Може също бележка да им оставите.
Друг от блока не им ли е правил забележка?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9659db6d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Бих викала полиция. при всеки скандал. След като не могат да живеят заедно, да се разделят. Викането на полицията и глобите ще ги накарат бързо да се осъзнаят. А детето расте в отровна среда. Като си мълчите, не му помагате.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b4bd2b8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво за детето? А хубаво ли му е на детето да му викато сутрин, обед и вечер? Отидете и говорете нормално да спрат, защото пречат и на вас. Ако не разберат почвате да викате полиция, жалби и т. н.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e78626e0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нищо не можете да направите. Продавайте апартамента и се местете

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6b1aca51d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Стана ми много мъчно за детенцето.. То е единствената жертва в случая. Викайте полиция всеки път. Не за друго - заради детето. Горкичкото кой знае какво му е в душичката. Те го малтретират психически. Представих си 3 годишния ми племеннки в тази ситуация. За щастие родителите му се разбират, за сега. Спрете да раждате деца "защото така трябва".

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ad2ec5a0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте, аз съм авторката.

Ще започнем да викаме полиция, явно друг начин няма. Просто ни беше страх да не им вземат детето и още една душичка по институциите. Вярно, че и сега не е в прекрасна семейна среда, но повечето се карат между тях, на детето само сутрин ако има нещо.
Не искам да ходя лично, защото жената изглежда злобна и само ще имаме скандали и драми, недай Боже да се наложи нещо да решаваме по съседски.
Сега от петък са по-кротки, само тази сутрин нещо кряснаха, но беше за малко.
Не разбирам защо продължават да са заедно? Като не сте щастливи се разделете и всеки да си търси щастието... Това живот ли е... А детето да става свидетел на тази лудница без край.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6361d1c813
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 8, правиш впечатление на свръхзагрижена и си пъхаш носа в чуждите пробкеми. Интересно ми е само едно, откъде знаеш, кога детето е у тях и кога не д? Ти шпионираш ли съседите си? Да не си безработна?
Ако детето е малко, може да се инати, да създава пробкеми и да не желае да ходи на детска градина.
Децата социалните не ги вземат току-така, , ти да не си решила да се правиш на уж добрата съседка и да им вземеш детето като приемен родител на заплата?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 332c7d5704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ами аз като живея в стар блок и съседите ми са пенсионери, значи съм късметлия:) Около мен е гробовна тишина, децата може да тичат спокойно като коне, отдолу нямаме съседи и явно не пречат на никой. А преди си мислех, че може би е по-добре да сме в нов блок с млади семейства.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ad2ec5a0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №8,

не съм безработна, но работя от дома си 5 дни в седмицата. Чувам кога излизат, кога се прибират, защото детето си играе, изпуска играчки, пее си и това не може да се скрие. Чуждите проблеми стават мои, когато в 3 сутринта се будим с мъжа ми от викове и истерии заради скандал между родителите. Не съм длъжна да ги търпя, ако искат да си викат отиват в някое село и там си крещят на поляната колкото им душа иска. Тук се съобразяваме.
Детето не е много малко на 5-6 годиники е и все пак чувам защо му се кара сутрин: Не се е обляко цялото, защо не си е сложила чорапите, ай стига си се влачила, защото е изпуснало нещо на пода и т. н. Като казвам, че жената крещи визирам, че буквално чувам дума по дума какво казва. В повечето случай прости крещи на мъжа си защо е намокрил в кухнята, това защо е направено така и други. Тя не се кара, тя врещи в истерия от цяло гърло...
Изобщо не се правя на добра съседка, ако бях добра щях да си стоя и грам нямаше да се чудя да викам ли полиция или не. Буквално не искам да ми крещят на главата през ден и да ме будят посред нощ... И понеже съм лоша съседка ще започна да им викам полиция...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 757e56da4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не искала да ходи лично……. А мъжът ти къде е? Скрил се от страх под полата ти ли? Никога не бих рискувал да пратя жена ми в подобна ситуация. Може да са пияни друсани, да и посегнат после? Ей не останаха истински мъжкари. Не ви е страх за детето миличка, а за вас. Страх ви е от конфликт.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker