От къде идва този парадокс относно Бог/Вселената - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От къде идва този парадокс относно Бог/Вселената
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 710 пъти
Ако човек се поинтересува и задълбае, ще види, че Вселената е "измислена" изключително интелигентно и съвършено. Всичко е в перфектен баланс и взаимносъврзано. В същото време обаче има и елементарни несъвършенства като например податливостта ни към болестите, слабости в гените ни и естествено... проститята ни :) и изначално ниското ни духовно ниво. Айде последното било свободна воля, ама ако Бог е съвършен, защо не ни е създал такиав лекета? Последното е малко в кръга на шегата, но въпросът е, че има някакъв парадокс в цялата работа. Уж съвършен Създател, а на места се е оакал яко и елементарно, нетипично за толквоа съвършен висш ум, което не е много логично. Или оакването не е случайно, или не си е вършил работата навсякъде.

Вие как бихте обяснили този парадокс с цялото си невежество, характерно за нас, човеците?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: f7c74a5107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Бъг в системата или грешка на ИТ специалиста...
Малко са оригиналите тук, пратили част (семенце) от самите себе си в "играта" повечето са за "масовка". Поставени "семенцата" - "да бъде светлина" и воала- холограмата включена.
Телата са с ограничен срок на годност. Но пък създават генетика с кръвна група без антитела за нещо като "общ извор"...
И те така.
Сега създадоха метавселената, която е само подготовка на мозъците за друга реалност в същото пространство. Иначе паралелни светове продължават да си се формират, ако си оригинал... ще си пратил и натам сечение от себе си, или пък ако е интересна генетиката ти, може да пратят други- притежават вече почти 90% от човешкият геном, патентован, а патент е собственост.
Нали знаеш как са шашкали и купували индианците едно време с огледлца- уауууу какво чудо, нали? !
Еми, приматите на два крака си имат богове, с които да свързват "чудесата"...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0c8be81a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако бяхме съвършени като Него, наши щяхме сме богове...

И понеже той е единственият съвършен се предполага изначално че ние не сме.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3800aaea5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Болестите са нашето наказание за лайната които правим или които родителите ни са правили и ние го духаме, защото тяхната карма е да имат болно дете примерно или защото си много лаком за даден пост или пари и правиш кофти неща за тях. Нищо не е случайно. Колкото повече лоши неща правиш толкова лоши неща повече ще виждаш и ще ти се случват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc83b61b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Защо все още има хора, които вярват в бог след като отдавна не живеем в средновековието?
Прочетете малко книжки, за да ви стане ясно, че концепцията за бог е ненужна.

Света е сбирщина от природни явления, над които никой няма власт, най-малко човека или някакъв си бог. Все пак, те, чрез наблюдения са проследими и могат да се обяснат, благодарение на тяхната цикличност, което ги прави предвидими. Откриват се повтарящи се модели, които грубо характеризират явленията, които открития могат да загатнат за някаква елегантност и простота в цялата работа. Това значи само и единствено, че вселената обича да изразходва колкото се може по малко енергия за каквото и да е било, което ще рече, че колкото по просто е остроено дадено явление, толкова по-добре. Това, че човек е тръгнал, благодарение на присъщото му любопитство, да разгадава "тайните" на вселената е негов проблем и вселената не е длъжна да прави смисъл за съществуването си. Тя е такава каквато е, защото в противен случай нас нямаше да ни има. А ние като същества еволюирали милиони години сме пригодени към нейните особености без да трябва тепърва да се чудиме как работят очите или ушите.
Хората от пантивек ( Демокрит ) са наясно (чисто философски, не емпирично), че вселената е изградена от миниатюрни частици, които в днешни времена учените са установили, че са милиони пъти по-малки от АТОМИТЕ, които Демокрит е предвидил. В таква вселена бог просто не съществува, защото няма нужда от разум/интелект, който да я е създал. Същестува само движение, породеното от него време и предаване на сили към следващите тела чрез енергия.

За това, че вселената е измислена, да измислена е от човека, за да я организира и приведе в някаква система, която да може да разбере и обясни с разума си.

Истината е, че нищо няма, название, форма, съществуване. Всичко е такова каквото е заради конкретните обстоятелства в които се намира определеното парче материя.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 49f429d21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Живейте си животеца, правете добро (такова, каквото на вас самите би ви се искало да ви се случва). Не си тровете акъла с подобни размишления. Не водят до нищо добро! Бог - един пък религии много... Всички с претенции, че са най-правилните.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b3502b6f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Били сме Богоподобни, в рая. След отпадането идва смъртта, болести, тежко раждане ( без Дева Мария ) и т. н. В днешния свят чрез очистване с пост, молитва, изповед и причастяване, пак сме Христоносци, Богоносци. Този свят е чистилище, лъжовен и греховен, и идва края, но важното е в бъдещия живот да сме с Христос. Който не се отрече от Него в този, и Той няма да го отритне в следващия. Слава Богу и на земята мир, между човеците благоволение!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f3a06657ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   4, от моята гл. т. ти си невеж. Твоето мислене е "така е, защото е така". Т. е. ако скоча от терасата, ще падна, защото такъв е физичния закон. И мисленето ти спира до там.

Ама тези явления и физични закони защо ги има и защо са точно такива? Защо примерно гравитацията е насочена надолу? Защо пък да нямаше отблъскваща сила, антигравитация? Защо например градивната частица е точно атом? Защо не беше нишка примерно или де да знам - конусчета примерно? Изобщо от къде идват всичките тези явления и закони, кое е това нещо, което е задало първоначалния код?

Или според теб е имало едно нищо и изведнъж както това нищо си е стояло, решило да внезапно да почне да се подчинява на някакви физични закони ей така от само себе си и без преди това да е имало каквато и да е енергия, материя, закон или каквото ид а ебило.

Ами разсъждаваш доста наивно и само до първата точка. Никой не е казал, че Бог е белобрад старец на небето, но да смяташ, че всичко се е пръкнало ей така от нищото, без нищо да го е провокирало... Трябва да нямаш никой горе.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 33426cd3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Несъвършенствата които виждаш са плод на нашата свободна воля. Болести хващат само онези хора които вече са отровили организма си с неправилна храна или питиета, с прекаляване на количесва храна, с натрупан стрес и т. н. Иди питай ескимосите дали ги хващат настинки, дали боледуват от сърце и т. н.
Работа на природата е да чисти поколенията от слаби индивиди от всякакъв вид. Слабите зайци, елени и други тревопасни ги ядат хищниците. При човека слабите индивиди ги убиват и изяждат бактерии, вируси и гъбички. За това че вече 95% от световното човешко население е със слаба имунна система и го нападат бактерии гъбички и вируси сме си виновни самите хора. Ние вкарваме в телата си отрова не е виновна нито вселената нито създателят. Я ходи ти пеш по 10 км на ден, храни се оскъдно с биологично чиста храна, дишай чист въздух, пии само чиста вода от високопланинси извор и чай от билки, грижи се за душевното си спокойствие, пък да видим тогава болести ще имаш ли. Разбира се рецептата всеки я знае, но или си намира причина да не я изпълнява или все я отлага за бъдеще. Почти цялото население на планетата твърдо сме решили, че парите и удоволствията са по важни от здравето ни, влагаме усилия за задоволяване с удоволствия и отговора на природата е епидемия и заличаване на най-слабите и най-отровени индивиди.
Иначе казано не живеем по законите на природата, отхвърляме я и тя отхвърля нас.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f3a06657ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, наличието на ненужния апендикс пак ли е свобдна воля?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 57710056dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Всъщност парадокси няма, а противоречията идват от нашето неразбиране на законите явни и/или скрити вложени в Сътворението. Погледнато в еволюционен план и разбирането ни за него сме толкова надолу, колкото една зелена еуглена е нагоре в блатото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker