И какво толкова, ако гласуваме всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

И какво толкова, ако гласуваме всички
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 811 пъти
Гледам, много хора се пенят, че едва ли не сме зле, защото не гласуваме. Видите ли, ако всички сме гласували, одма ще се оправим. Купения цигански вот нямало да има значение. Аз ли съм единствения, който смята, че ако ще и 120% избирателна актвиност да има, пак ще сме си същата дупка? И дори и нито един купен циганин да не гласува и ДПС да не получи нито един глас, и какво от това? Руската подлога Копейката ли ще ни оправи или пребоядисаните комунисти като Тиквата? Кой точно очаквате да дойде и да ви оправи, дори и да ги няма циганските гласове, ми е много интерено. А и кой ви излъга, че заслужавате да сте добре. Аз даже се учудвам, че и толкова сте добре. Като ви гледам коментарите и акъла, заслужавате точно само едни популисти като сегашните да ви ланкат по цял ден колко е зле положението и как точно те са поредните, които ще ви оправят и да си остават само с лаенето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7da7674263
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ми хубаво тогава, да не гласуваме и Дпс с Герб с купения вот да дойдат и да ни го начукат за още 4 години!
Предпочитам да си има служебни правителства честно казано. На всеки 3 месеца хората да се сменят.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0053ac2210
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Чивам хората на Боко са тръгнали по градове и паланки да плашат народа. И обикалят предприятия. Видиш ли ако не гласуват за него, той пак ще дойде на власт, но тези фирми ще ги фалират. Дали ще уплашат някого или ще има обратен ефект ще видим. За себе си знам че ще гласувам, пък какво мисли тоя и оня не ми пука. Аз съм поела отговорност и съм си замъкнала задника до урните. Всвки си има глава на раменете, ама хайде един път пък да отидем всички, и да видим дали ще има резултат. Никой няма да загуби нищо, само ДПС.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f5da9813b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Независимо от контролирания/партийния вот, ако заспалата мърша от 60% си вдигне г*за веднъж от диванчето и извърви едни 100-200 метра до секциика да пусне едно "Никого", не само ще си помогне здравословно, но и ще им секнат малко европариците за крадене като се окаже, че №1 е "Никого" и е 2х отгоре на досегашния "1-ви". Колкото и да се правят на ударени, дори европейците не могат да си затварят очите за подобен резултат, защото показва пред техните избиратели какви лицемери са, а те няма да понесат подобно очерняне заради някакви пост-комунистически Харвардци, Винету и др. анимационни герои. Няма как тая пумия да се оправи от веднъж (поне мирно), но това е добро начало - да им секнат еврофондовете, освен че само ще си го гледат Шенген през крив макарон. А ако влезем в тая еврозона, най-много останалите да излязат и пак да няма повод за притеснение, че ще обеднеем още повече - никой не иска да го завлича такава драглива икономика, базирана на наркотици, проституция и джас-прас програмистчета. :Д
Твоето канапенце сигурно е удобно, че толкова не искаш да си вдигнеш г*за, но вървим към гласуване с бобови зърна вместо към такова от вкъщи (по интернет, като в Дания) и неправенето на нищо е равносилно на тихо съгласие с простиите им. А от начина на писане оставам с впечатление, че дори не си на постоянен адрес тук и се чудя защо изобщо се описваш тогава? Живей си където си, без да осмърдяваш насам. То и аз мисля да емигрирам, но със сигурност няма да кисна в сподели-то като стане факт.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 983651aca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ако гласуваме голяч процент то купените гласове няма да са от значение и също дпс няма да влезе в парламента.
По-добре е да се гласува отколкото другите да избират вместо теб.
То при сегашната система и 1000 човека да гласуват пак ще има парламент.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7f393f6405
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Пий си хапчетата и не се занимавай да мислиш за политика, не ти се отдава:)))

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 58d16e4714
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами няма нищо да се промени. И 2% да гласуват резултатите ще са същите. Те проучванията не случайно ги правят на 1000 човека. Нарича се представително мнозинство. ГЕРБ взимаха най-много когато избирателната активност беше най-висока, ДПС също. Така че тези неща може да ви ги разказват само хора, които и понятие си нямат от математика...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0241140b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   "Като ви гледам коментарите и акъла"

И аз като ти гледам акъла, имаш невероятният късмет да си точно от тоя тип хора... Няма що да питаш, виж се в огледалото. Ама като не схващаш, да ти кажа. Този бил "подлога", онзи бил един какъв си... Та затова не сме се оправили - само защото другите не са видели "спасителя", който ти виждаш. Само да го вкарат в парламента повече хора, и той ще хване и магически трансформира едно разпадащо се дори на битово ниво общество.

Принципно няма нищо лошо да се промотират изборите... Ама на българинът малко не му е ясно, че гражданските му задълежения, не се изчерпват до това да пусне една бюлетина всеки 4 години. Но така е правил толкова години, и друго не знае.

Българското общество има политиците които е произвело, но то не иска да ги припознае като собствен продукт. Там е иронията. Та и ти с "подлогите", "комунисти", "Русия"... Не пич, истински комунисти има много малко. Това са били броени "дейци", хора поне с някакви идеали, готови да умрат в името на нещо по-голямо от тях, колкото и да са били заблудени. Българското общество ако питаш мен, е още по-ниско ниво. Това са хора БЕЗ никакъв идеи в главата, без никакво отношение към социалната си среда, мислещи единствено за себе си, как да откраднат, как те да оцелеят.

Българското общество е анти-комунистическо по природа. Ако не знаеш, комунизмът ни беше наложен изкуствено и с насилие, защото загубихме втората световна война. Бай Тошо който наистина беше комунист го свалиха. Кой го свали бе пич? "Комунистите" в кавички. Свали го поличитеската ни клика която се беше образувала около него. Същата клика, която днес са "евроатлантици". Типичен пример - Бойко. По-преди, когато Турция ни е управлява, пък са били "чорбаджии". Ама те ще станат каквито искаш - сини, червени, зелени, бимбени. Това е типичният българин - него го интересува да оцелее, той лично. Да си изпрати децата на запад. Другите - не са негов проблем. Българинът не се бори за каузи или идеали. Още по-малко иска да умре за тях. Той затова и не успя да се освободи сам... Затова не заслужава да има държава.

Искам да ти кажа още, че "лошият комунизъм" скри от българското общество редица проблеми, които след 89-та "цъфнаха" наново. И то още по-страшно, защото още преди това е било монархия, която тя също е прикривала разни недостаци. Това общество никога не се е организирало за нищо векове. И сега се чудим, защо имаме такава "демокрация". И прости хора, опитват се да си го обяснят просто - ами трябва повече да гласуват... Това ние е проблема... Какво искаш, от хора които не могат да се справят с битовите си проблеми. Примерно да се разберат със съседа? Които по-скоро ще хванат пистолета и ще го застрелят.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 80d1ad9314
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Съгласна съм с теб авторе!
Прав си и то мнпгог!
Само ги слушам как всички обещават едно и също а в същото време не могат да си здрависат ръцете? ! И как няма промяна и подобрение? Само глупости! А който си вярва нека го правят на маймуна! Да ходи ако ще през ден да гласува! Ама това е тъпия наш народ!
И между другото никой не е задължен да гласува! И ако не го направиш НЕ е престъпление! Затова не се занимавам с простотии и не позволявам да ме правят на клоун да ставам част от техният цирк! Че защото с един глас повече ще стане нещо по различно ли? Направо ми е смешно за наивниците! А наивността е глупост и невежество!
Приятно редене на опашки за безсмислени неща и губене на времето пожелавам!
Жена на 25

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dcb5e3f9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторе трябва да гласуват всички, за да има реален резултат от избори. Депутатите имат огромен страх от гласоподавателите, всяко депутатско място се заема от човек за когото са гласували хора от дадена област, това с Тиквата и Копейката са големи заблуди. Ако си от Бургас примерно ти не можеш да гласуваш нито за Тиквата нито за Копейката. Ти имаш право да гласуваш само за кандидат от твоя избирателен район и ако в Бургас пуснеш бюлетина за ГЕРБ пращаш не Тиквата а Любен Дилов и тези наредени зад него в списъка за парламента, да решават бъдещето ти. Така че можеш по време на кампанията да се поинтересуваш кой от коя партия има желание да представлява гражданите от твоята област в парламента и тогава да решиш, кой според теб има достатъчно акъл за да взема 20 хил лева заплата. Разбирам че е много трудно да решиш за един или за друг непознат човек да гласуваш, но е твоя работа да проучиш тези хора и те съветвам медиите и фейсбук не са правилния начин да преценяш хората дали са човеци.
Като гледам последните избори октомври 2022г 2, 6 милиона са гласували, според преброяване 2021г население 6, 5 милиона, от които 1, 25 милиона деца под 18г. Следователно 5, 25 милиона с право на глас, или 50% от имащите право на глас са отишли и са пуснали бюлетина. Но ясно се прокламира, като новина че над 60% не са гласували, така се втълпява на населението, че повечето българи не гласуват не е нужно и ти да ходиш, целта им е да не идеш, само така техните планове те да имат по голяма политическа група в парламента ще се изпълни. Колкото по малко гласуващи или гласували "неподкрепям никого", толкова повече места за големите партии, защото незаетите места се преразпределят пропоционално, на партиите с повече гласове. Тоест Като не ходиш да гласуваш ти помагаш на най-големите партии да се сдобият с двама трима депутата отгоре от разпределяне. Помагаш на Тиквата!
По добре е да идеш да пуснеш гласа си за Луна, от колкото да идеш и да пуснеш не подкрепям никого или да не идеш въобще. Дори всички които не искат да подкрепят никого, предлагам да гласуват за Луна или за друг мажоритарен. Дори и да я вкарат в парламента една Луна няма да развали кой знае колко законите, но пък гласът ви ще се отчете за реален и няма да се разпредели.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ff6f5d8831
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това с гласуването на всички го дължим на две групи:
1. психодесни - те си вярват, че ако гласуват всички, новите ще са предимно в тяхна полза и ще управляват, подмазвайки се на Щатите. Съжалявам да ви разочаровам, но вашите гласуват чинно и почти нямате пропускащи! Пак ще си бъдете същите юнаци! Но току-виж вдигнете резултата на БСП например.

2. вечно невинните - хора, които са наясно, че са виновни за случващото се, но не могат да го понесат поради липса на духовни сили /някога наричани мъжество, но да не дискриминираме дамите/ и обвиняват негласувалите макар че именно техните гласове са оформили актуалната ситуация, а не гласовете на негласувалите. Другият виц - процентите щели да се променят, ако гласуваме масово. Вярно? И какво ще промени това? Нали се сещате, че прагът за влизане може да се промени, ако на партийците им отърва? Редовно променят ИК, та един праг за влизане в Праламента ли няма да пипнат? А иначе и с 10% да е първия в списъка, пак ще се дуе, че българите са го избрали. Това не е свързано с факти, а с загуба на връзка с реалността. Загубата е трайна и необратима.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 67789558d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Като гласувате и какво- пак се гаврят и поредни избори. На гласуващите им трябват избори всеки месец, че да се откажат и да им дойде акъла, че всеки политик гледа себе си и иска да краде.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 65959f15f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   7, четенето с разбиране не ти отдава. Никъде не съм говорил за спасител, а за съвсем друго. А може би си фен на копейката и се обиди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89e4350dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, аз от няколко години се връщам в България по два повода: да видя роднини и/или да гласувам - пускам вот или за ГЕРБ или за ДПС ей така, нарочно - Да гледам как страда тоя заспалия народ. После се връщам в чужбина на уреденото и гледам как в БГ изнемогват и ги политиците ги крадат докато си пия чая с мляко на Острова. Повярвай ми, пробвай го - доказана рецепта е. Разтапям се от кеф.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0053ac2210
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Написах го в другата тема, ще го напиша и тук. Задава се стачка на Български пощи. Досега протестираха и работеха. Но ако не им вдигнат заплатите пенсии и помощи няма да се изплащат. Да видим ще се събуди ли племето, когато баби и дядовци не получат парите си. КНСБ и другите сдружения за плътно зад стачкуващите. Поставени са условия, които бяха отхвърлени. И за момента категорично е отказано вдигане на заплати. Хората пък категорично заявяват, че няма да се плащат пенсии. Интересни неща предстоят. Та ако се случи наистина гласуващите ще са повече. Ще има наказателен вот.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4924280a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 6 - Не си виждал купуване на гласове в акция. Представи си, че реално глсуват само 100 000 души. Депутатско място в парламета ти е 417 гласа! Аз съм виждал меснтия лихвар, да купува повече гласове на кметски избори, бе!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2a10463623
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз гласувам винаги, не искам разни етноси да решават, кой да управлява. Щом им плащат значи герб и дпс имат файда, а парите с които ги купуват са нашите пари, нали се сещате. Ако някой се мисли, че някой ще ни оправи за 1-2 години, много се заблуждава, трябват поне 5-10 години.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 65959f15f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, и като гласуваш, оправихме ли се?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0053ac2210
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   15 Щом това ти е утехата докато чистиш л.... та на чужденците. И по Турдко робство е имало същества като теб. Ни ще си първия, ни последния. С тази разлика че един ден като ритнеш камбаната там ще те хвърлят в някоя дупка и никой няма да помни съществуването ти. А България ще я има и след жалкото ти съществуване без националнот. Такива никой никъде не ги иска - нито си българин, нито англичанин. България помни и по-големи предатели. Не си мисли, че правиш нещо велико.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker