Има ли Господ? Аз отговарям: ДА, ИМА - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли Господ? Аз отговарям: ДА, ИМА
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1053 пъти
Сигурно не ви е за пръв път да чуете този въпрос; Има ли Господ? Много от вас не вярват в Господ, защото си го представяте като човек живеещ някъде горе в небесата и от там наблюдава всеки един от нас. А други ще кажат ако има Господ защо позволява млади невинни деца да боледуват от тежки болести, а някои криминалисти да си живеят без никакви проблеми. Знам също, че има хора вярващи в Господ повлияни от четене на Библията или други религиозни книги като Корана. А също има и друга група хора, които вярват в Господ от интелектуална и философска гледна точка. За да вярваме в Бог ние трябва да имаме най-вече интелектуален капацитет с който да разсъждаваме философски за Бога. Например как е произлезла вселената, как е произлезъл растителния и животинския свят и още много други подобни въпросу. Някои ще кажат, че религията е създадена за контрол върху хората. Това не е вярно. За контрол върху хората е създадена конституцията на всяка държава, а също и доста закони, защото все още голямата част от хората нямат морала какво може и какво не можа да се прави. Религията, както казах по-горе, се опитва да обясни всичко свързано с произхода на вселената и живота в най-разнообразната му същност. Това е работа най-вече на философията и на духовно прогледнали личности. Не всички философи имат капацитета да прогледнат в невидимото, но има философи макар и малко на брой, които са прогледнали зад видимото в прородата. Също има и духовно прогледнали личности, които макар и без високо образование са погледнали в невидимото. Тези хора ги наричат светии, които по една или друга причина са видели духовни неща. Аз нямам на предвид някои шарлатани, които се правят на духовно прогледнали. Един прост пример, всички сте чували за баба Ванга, която е предсказвала неща които ще се случат в бъдещето и някои са се случвали. Също сте слушали и за Слава Севрюкова, която е нещо като баба Ванга. Аз мога да ви цитирам имената на чужди автори, но вие трябва да сте ги чели за да ги разберете. Ще спомена само няколко: Плато, Исак Нютон, Айнщайн, Карл Юнг, Жан-Пол-Сартр, Спиноза и още много др. Кажете си мнението и вие какво е Господ и вярвате ли в него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 038c99b5fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Няма господ. Съжалявам. Ще ти трябва време за да го преживееш и осмислиш. Чак след това ще се почувстваш истински свободен човек и ще прогледнеш. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 313f2f56f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Представи си колко сме нищожни щом мозъка ни работи само 10 % от цели 100%!
А Бог ( тъй като сме създадени по Негов образ и подобие и не казвам че е човек нищо подобно! )Неговият мозък работи 100% затова е Всезнаещ Всеможещи всевишен! В Библията Исус казва че на всеки човек космите на главата му са преброени! Дори не може никой да си го представи на всичко 8 млрд на Земята да знаеш броя на всеки косъм на главите им! Бог знае какво ще се случи с теб утре или след 10-15 г с теб! Знае миналото ти бъдещето на всеки един от тези 8 млрд! Знае всеки един ден и секунда на неродили се хора!
Така че просто няма какво да се каже повече!
Т си които не вярват не намират Бог в живота си зашотот са много слабо духовни и духовно незрящи слепи и заблудени! А Бог присъства и помага дори и в техните животи! А това отношение и мислене глупаво е неблагодарност към Бога за всичко което е сторил за тях! А първото което е направил и заслужава голямо уважение и благодарност всеки ден е за това че ги е създал на тоя свят и им е дал право на избор и свобода!
Но на всеки си му виси книга над главата и всичко му се записва! И един ден всеки един от нас ( вече мъртви или които им ор дстпи да се родят ) ще си носим отговорност за всяка една изречена дума действие дела мисли чувства!
Има ли смисъл да не вярваш когато сме предупредени че това ще бъде факт? НЕ! Само си правиш още по лошо! Зашотот ще бъдем съдени а тези които отричат Бога - най жестоко!
Трябва поне малко да имате страх от Всевишният!

Жена на 25

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dea23417b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твърде си объркан(а? ) си. Християнството (и не само) тотално отрича всякаквите врачки, вещери, гадатели... Библията я има с кръст и без кръст. Проучи защо. Какво е мястото на иконите, свещите, на поповете, дори на църквите и катедралите в библията? Всъщност чел/а ли си я изобщо?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c73d2eb345
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ако не вярвате, никой не може да ви убеди в противното. Зная само, че всеки ще повярва в Създателя рано или късно, когато му дойде времето. Вярата дава сили и съхранява психиката на човека в трудни моменти…Говоря за себе си. Православна християнка съм. Рядко ходя на църква, но се чувствам благословена, че ми беше дадено да видя и усетя неща, които да засилят вярата ми.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dce321038b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прав си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bd8e2cebd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, отговори ми честно и интелигентно, вярваш ли, че Бог е направил Адам от кал, а Ева е направена от реброто на Адам?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6f436153c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Аз бях атеист. Днес не съм вече. Господ не само съществува, но и всичко в Библията е вярно. Аз повярвах по лесния начин. Получих това което исках. Получих го въпреки науката и всички и всичко около мен. Слава на Бог! Блаженни са тези които вярват без да са получили или видели.
Когато разбрах, че Бог съществува първоначално се уплаших. Уплаших се защото осъзнах, че моят живот е много далеч от това което Бог желае да бъде. От тогава колкото мога се опитвам да вървя по един по добър път. Път който надявам се се доближава до това, което Християнството приема за правилно. След като разбрах как стоят нещата се и зарадвах. Зарадвах се защото винаги в живота си съм бил на страната на доброто и когато осъзнах, че доброто е в основата на всичко ми стана леко и хубаво.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0e94265f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 6
Ето отговаря ти честно и интелигентно. НЕ вярвам, че Бог е направил Адам от кал, а Ева да е направена от реброто на Адам. Това са глупави истории на глупави писачи на Стария завет в библията. Аз имам 5 /пет/ библии и петте съм ги чел много старателно и съм подчертавал пасажите които са ме впечатлили най-много. Но има и други глупави писаници в библията, които са от глупави по-глупави, пак става въпрос за стария завет. Например, че Господ е създал света за 6 дена и на седмия ден си починал от "тежкия" труд. Той също прокълнал змията да яде пръст до края на живота си. Също в Числа 22: номер 28, 29, 30 магарицата говори на някакъв си Балаам, който я язди защо той я удря с камшика си. Има още много други писаници в стария завет, които не са за вярване. Например първите пет книги на стария завет казват, че са написани от Мойсей. И това е лъжа, Мойсей не е написал никаква книга. Това го зная от един еврейски философ, СПИНОЗА. Дори и в новия завет има неща, които не са за вярване, но тях няма сега да ги цитирам заради моята голяма вяра в Исус Христос. А защо вярвам много в Исус мога да го кажа само на малко хора, които проявяват голям интерес и са дълбоко мислещи и духовно прозряли някои истини.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dbd307f083
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   №8, не се заяждам, просто ми е интересно да следя мислите ти. А допускаш ли, че ако Христос е незаконен син на Господ-Бог(заченат е от прелюбодейство с Дева Мария), би го оставил да се роди в пещера, ясли със слама и овце около тях? Нали е всесилен, светът е вече бил сътворен, а е постъпил така със сина си!? Всички се уповаваме, че Господ вижда всичко и всички са вече спасени, а не може да въдвори ред в една прашинка във вселената, каквато е земята. Какъвто е бил живота през средновековието. войни, инквизиции, мизерия, и сега в 21 век, животът е същият, какво вижда Бог, какво спасение? Има само заблуждения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4d6ce7fd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да Бог е Всевишен и може да сътвори човека от прът! И да създал е жената от реброто на първият човек!
Именно оттам идва и логиката че когато умрем се връщаме е пръстта защото сме направени от пръст!
Ние хората но р дадена способността да използваме само и само едва 10% от мозъка си! А Самият Всевишен използва 100% от разума си и капацитета на един човешки мозък! Затова е и Всезнаещ! В Библията е писано че Той знае всеки косъм на главата на всеки човек на Земята! С моят прост човешки мозък дори не мога да си го представя! Той знае миналото на всеки човек бъдещето мислите му решенията които ше вземе - всичко!
Моля коментара ми да бъде публикуван!

Жена на 25

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 618976043b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   №11 пише " С моят прост човешки мозък дори не мога да си го представя! " - ти и затова си вярваща, през онези времена, когато е измислена религията всички са били такива наивници, затова е и просъществувала религията. Вярвай си, щом това ти помага!?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: eeab621476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз пък ще кажа, че няма значение дали има Бог. Живея всеки ден от живота си с кеф. Работя, излизам, правя каквото си искам. Защо ви е толкова важно има ли Бог или не? Живейте единствения живот, който ви е даден без да мислите за излишни неща. Аз ще кажа, че може би има не съм сигурна. Но и не съм човек, който ще тръгне да ходи по църкви. Не искам и да се нарека атеист, защото пак е някаква вяра. "Вяра, че няма Бог".

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 8f62edf120
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Все едно аз да питам Вярвате ли в дядо Коледа? Едни ще кажат да, а други не, че децата само вярват в този старец. Едни ще успорят темата, че дядо Коледа е един и съществува някъде по земята в оригинален вид, други ще кажат, че всеки може да бъде дядо Коледа. Шантава работа. Който си вярва, просто си вярва. Аз лично не вярвам в бог, не искам моето мнение да повлиява на чужди такива, но за мен лично няма господ. Аз вярвам в това което е реално, а не в митове и легенди. Вярвам в науката, вярвам, че някой ден човекът ще сътвори машина с която може да пътуваме към други планети за да ги разгледаме от разстояние, да видим космоса и тем подобните му работи. Това е реалност, нещо което може да се случи. Ако имаше господ света нямаше да е такъв. Господ може само да ме хване за отдолу и да ме накара да се изпразня! Това е от мен и пак казвам нямам никакво намерение да повлиявам на нечии мнения по темата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker