Как станах милионер за 8 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как станах милионер за 8 години
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1414 пъти
Здравейте в тази тема искам да разкажа моята истинска история за как от 0та постигнах това, което имам днес и от човек с 1 апартамент актив и 3000 лева по сметка в банка ДСК днес имам точно 1 000 420 лева по сметки в 3 големи български банки.

Целта е да се види, че и в България човек може да постигне нещо без да краде, без да мами, без да лъже само със собствените си усилия и умения.

При мен нещата се случиха по следния начин. Имам апартамент(имах) наследен на хубаво място в София и преди години мислех как мога да го използвам като актив.

Не разбирах много от бизнеси, въпреки че бях опитвал да правя разни неща, но не тръгнаха и не смеех да продавам, за да инвестирам парите в нещо друго.

По това време започнах да гледа м и други имоти, как им вървят цените, какви са разликите и т. н. Изчетох доста по темата поинтересувах се.

Направи ми впечатление, че в София има огромна разлика в цените между апартаменти, които са добре обзаведени и такива които са за основен ремонт или дори за лек ремонт. Говорим за разлики от порядъка на 20 до 30 хиляди евро, ако апартаментът е за тотален ремонт.

Например един апартамент супер направен с плочки гранитогрес. окачен таван, кухня, баня може да струва 160 000 евро, а същият ако е за тотален ремонт да струва 130 000 - 140 000 евро.

Още тогава ми се наби на очи, че това е сериозна разлика и просто започнах да търся колко струват баните, кухните, колко е цената на труда, какви плочки и откъде могат да се купуват на едро и изгодно, материали строителни, всичко свързано с основни ремонти ио поддръжка.

Разбира се изчетох много и за интерирорен дизайн, за цветове, светлина в апартамента, всичко, което може да придадде и уют и красота като дизайн.

И тогава просто започнах. Продадох си апартамента и инвестирах в 2 други апартамента, които бяха за тотален ремонт. Купих материали, взех и майстор, като в началото понеже не можех за всичко да -плащам на майстори(нямах толкова пари) често работех и рамо до рамо с майстора, за да може да пестя излишните пари.

Мъкнал съм чували с лепило за плочки пеш до 6тия етаж, окалбелявал съм, чистъл съм, всичко наред с майсторите.

Така ми тръгнаха нещата. Оправих и продадох първите 2 апартамента и веднага взех други 2, този път бяха по-хубави единият беше ново строителство, другият пак беше за основен ремонт, но и тях ги оправих и успявах да генерирам по между 10-20% печалба в зависиост от конкретния случай, но обикновено два решаващиф фактора играеха роля:

1) след ремонта се покчаваше цената и стойността на дадения апартамент

2) междувременно дори за месеците, в които оправях дадения апартамент и го продавах имаше дори лека и да е била инфлация и от това също идваше лека печалба

Така завъртях около 10 или малко повече апартамента като всичко това се случи между 2014 и 2020 година. Към началото на 2020 година бях с 3 аапартамента 1 от които бях обзавел и ремонтирал перфектно, в другия живеех и междувременно го оправях, а третия чакаше за тотален ремонт.

Точно тогава започна да блъска бясната инфлация, изчаках малко но видях, че цените още ще се качват, затова бързоз продадох най-хубавия и обзаведения апартамент и купих други 2 по-евтини за оправяшне.

Това беше към юли 2020 г. И тогава просто започнах да чакам

Имах 4 апартамента - 2 горе долу оправени и 2 за оправяне. Плюс около 30 хиляди лева в банка.

2021 г. беше годината, не знам какво стана с цените и защо, но покчаването беше мое би с около 20-25% само за 2021г. за София!

Цените буквално се изстреляха нагоре, според мен заради огромното печатане на пари.

В края на 20212 г. продадох още 1 апартамент, най-хубавият, който може би ако бях изчакал до средата на 2022г. щях да взема още поне 20 хиляди евро.

Защото 2022 г. имаше още около 10-15% реална инфлация. 2022 г. продадох още 2 от 4те апартамента, като заради инфлацията(бях ги купил 2018 - 2019 г. ) + заради ремонтите, успях да генериран много добри пари.

Оставих си само най-евтиния апартамент, в който живея в момента, останалите 3 ги продадох, като към декември 2022г. вече официално бях милионер.

Можех да се почерпя за добре завършената година.

Целта е да се види, че има хора, които дори в България не сме връзкари, не сме маимини синчета, не сме крадци!

Има хора, които са selfmade, колкото и да е трудно и да е кофти обстановката!

Държа да отбележа, че и този бизнес не е просто така да се започне, при мен нещата се случваха, защото винаги бях на място, държах да гледам как върви дейността на майсторите, отделно ги карах с кола, за да не губят време, взимах им обяд, за да върви всичко гладко и да ги наглеждам дали работят,

Ето казвам ви дори каква е идеята и как съм започнал, може и някой друг да го прави, защото аз така или иначе заминавам да правя същото само, че в Милано след няколко месеца.

Успех на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5c5b1a2588
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Поздравления, авторе! Успех и късмът в Милано да те съпътства!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 54a3d66d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Евала пич! Мерси за споделянето, страхотна история.
Ако не е тайна, какъв си по професия? Предполагам че с ремонтите си се занимавал вечер след работа или уикендите?
Винаги съм искала не да стана милионер, но да имам достатъчно средства, та да не се притеснявам дали ще мога да си покрия основните разходи, без да говорим за каквито и да е капризи или луксозни прищявки. И знам, че това няма как да стане със сегашната ми работа. Затова все още съм в търсене на нова дейност, моята нова страст, която ако не би ме доведела до напълна финансова независимост, поне би ми донесла едно спокойствие, че един ден ще мога спокойно да си посрещна разходите като създам семейство.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 570c0511f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Т. е. преди 8 г. си купил почнал с около четвърт милион евро, сега имаш 1/2 млн евро., демек си си удвоил парите за 8 г. Само че те апартаментите от 2014 г. по принцип са си удвоили парите, така че дори просто да беше купил апартамент и да беше чакал, той пак щеше да си е вдигнал цената двойно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 896f81d080
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   "Здравейте в тази тема искам да разкажа моята истинска история"
И от тук се вижда, че историята ще бъде фантазията на някой мамин дришльо. Пич, дори не знаеш как се пише self-made, а се правиш на милионер пред непознати в умрел форум. Малко се стегни и си намери работа. Не че нещо ;)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5f4a171dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Изгуби ме след "имах наследствен апартамент".
Поредната противоречива тъпотия - хем "от 0", хем с апартамент на "хубава локация"... Браво ти за наследството.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 15a88fc7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Намирисва ми на тоя “жълтур”, как му беше името.. Дето се хвали, че ходил нагоре надолу, а бачка за 800-1000 лв. Кифльоки, ти ли си, е, “моето” “момче”? xD
Поредната фейк тема.

Гаро

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a79f815d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Чудесна измислена история. То, ако ставаше така всички майстори с по един апартамент щяха да бъдат милионери. Но уви…….. Работят по чужбините за по 15-16 евро на час.










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b9092b2d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Авторе, поучителна история, която би могла да послужи като вдъхновения за някой в твоето положение, но ако трябва да сме честни, ти не описваш "как от нулата си постигнал това, което имаш днес", а си се възползвал от благоприятните обстоятелства вече да имаш на разположение наследствено в София. Това прави огромната разлика, понеже не си започнал от нулата, а на практика си имал осигурен от твои роднини, готов начален капитал под формата на десетки хиляди левове себестойност на наследствения столичен апартамент.
Хубаво е, че при теб така са се стекли нещата и това не омаловажава далновидното ти мислене и постиженията ти; само направих това уточнение, понеже започваш историята си, наблягайки как си успял от нулата, а в действителност не е така и животът ти щеше да протече по коренно различен начин, ако това жилище на твое разположение не влизаше в сметките. И сам признаваш, че благодарение на наследствения апартамент си успял с парите от него да закупиш други две жилища - нещо невъзможно, ако нямаше от кого да го наследиш. Ако се замислиш, в противен случай години наред щеше да ти се наложи да работиш здраво и да се чудиш как да спестяваш, че да можеш накрая да си позволиш да закупиш тези два апартамента с наистина изкарани от нулата пари.

Познавам няколко човека, които гордо заявяват как "от нулата са започнали" и сега имат я ресторант, я салон за красота, я автосервиз, я няколко жилища за отдаване под наем, но с "малката" подробност, че една част от тях просто имаха заможни родители, които им осигуриха начален капитал и/или условия, а другите продадоха наследствени къщи, апартаменти или земи и парите им дойдоха наготово. Истински трудното е наистина да започнеш от нулата - когато нямаш в наличност осигурени от другиго пари или имоти, които да продадеш и обърнеш в пари.

Познавам обаче и няколко човека, които с начален капитал от 10-20 хиляди лева или евро лично изработени пари в момента вече притежават по няколко милиона лева или евро. Всичките до един станаха милионери не с препродажби, а с производство на изделия от нулата, което е по-рисково и трудно за постигане. Аз бях в основата на тези разработки и станах пряк свидетел как има купувачи, готови да плащат луди пари за определени неща. Сега вървя по същия път, но вече работейки за себе си, а не за други хора. Времето ще покаже дали ще успея или не, но както обичам да казвам: "Ако рискуваш, може и да спечелиш! ". Човек може да стане милионер за 2-4 години по този начин, в зависимост дали има някой спестен лев в началото или тепърва ще отдели поне година да спестява предварително и едва после да влага. Най-трудни са първите 100 хиляди лева; после милионите са лесни.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1a43744707
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Браво за което, уцелил си момента с "инфлацията", а. к. а. БАЛОНА(за мен). Сигурно си уцелил и на изгодни сделки, защото иначе дори и с ремонтите нямаше как да си избиеш парите.
Отделно, че това може да се прави в София и най-много Пловдив, за другите градове трябва да чакаш много, за да купиш имот за "тотален ремонт", а още повече, когато го направиш и сложиш "високата цена" за продажба, защото другите градове няма "ентусиазирани милионери" с много крадени... опс изкарани пари или IT "инженери"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8458fb13aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Да, важното е, че не си стоял със скръстени ръце, а си ДЕЙСТВАЛ, браво на теб! Между другото има много такива предавания по телевизията, но става дума за чужбина, основно САЩ - купуват евтини имоти, които дори в повечето случаи са просто затрупани с багаж и боклуци, иначе са в добро състояние, удрят им по една боя, малко модерен интериор и ги продават с добра печалба. Все пак имай предвид, че от 2014 досега, периодът в който си работил, имаше покачващ тренд на цените, т. е. хванал си този цикъл, всички знаем, че има и обратен тренд и всичко е циклично в имотния пазар. Успех в Милано!

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 289b52b42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ох, поредният смешник, който нищо не разбира от недвижими имоти.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b03644ab4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Балъците обаче ще се скъсат да те плюят тук. И да твърдят че темата е измислица. А на улицата ще ти кажат "мутра", "мамино синче" и т. н. Умният човек винаги ще намери начин. Неудачникът ще плюе и ще търси други виновни за това че го мързи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 33dd3ca46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Е, точно заради такива като теб се купува апартамент за ремонт, който да си оправиш сам, а не ремонтиран и обзаведен. Влагате евтини материали и искате безбожни надценки.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 58e2d8176a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторът е прав и съм сигурен, че историята не е измислена.

Причината е много проста. В София, и в България въобще е пълно със стари имоти на пенсионери или на други хора, които не ги поддържат и са за ремонт - вътре със стари соц. ебели, със стени за пребоядисване, с нужда от нови уреди и т. н.

А на пазара се купува това, което изглежда добре, лъскаво е и добре обзаведено.

На някой с пари въобще не му пука дали ще даде отгоре 20 хиляди евро или не, той купува това, което изглежда добре като имот и е готов веднага да се нанесе или да го дава под наем.

На такива хора въобще не им се занимава сами да си оправят и ремонтират жилищата, да чакат и да се разправят с майстори.

Отделно, че за последните 10 години цените са се вдигнали с едно 40%.

Едно ИТ да речем с 5-10 бона заплата с кой апартамент ще има повече шанс да вземе - с 20 хиляди евро по-евтин, но за тотален ремонт дето трябва да се разпарвя още 2-3 месеца докато заприлича на нещо, или просто нще купи по-лъскавият и хубав макар и по-скъп?

Въпросът е, че таази вълна на инфлация и бум на имотите ве1че и мина времето. Който купил купил, който се набълбукал с кредити - също.

Сега трендът ще е обратен и цените ще започнат според мен да падат леко, така че това е положението.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 36324a332a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Добре колко излиза разхода по апартамента, т. е. разходите по сделката, ремотна и обзавеждането? Защото тия 20-30 000 евро ми се струва, че общо взето покриват тия разходи и ако кяриш нещо, то е повече от това, че през това време като цяло са поскъпнали жилищата, не толкова, че си на печалба от ремонтирането. На 130-140 хил евро само разходите по сделката са ти горе-долу 8-9000 евро (нотариус и комисионна). От там нагоре ти остават 10-20 000 евро бюджет. Като човек правил такъв ремонт от-до, ти казвам, че още 2011 г., когато цените на материалите бяха 2-3 пъти по-евтини от сега, ми излезе към 10 000 евро, като имаш предвид, че всичко е било почти най-евтиното възможно и че това говоря за провнцията, където заплатите на майсторите са по-ниски. В тази сума не влизат климатиците например, изолации, терасии тем подобни, които съм ги прави впоследствие. Терасата все още си беше поокаяна след първоначалния ремонт.

Та за човек, правил ремонт, е ясно, че 20-30 000 евро в момента или дори преди няколко години е крайно недостаъчна сума да се платят всички раходи по покупката, ремонта и обзавеждането. Дори да остане някаква печалба, ще е малка, а един такъв процес от търсенето на апартамента до окончателната му продажба си отнема поне година.

Мисълта ми беше, че разликата от 20-30 000 евро не е достаъчна да се генерира голяма печалба, ако изобщо е било възможно. А в момента на тия цени на материалите, абсолютно гарантирам, че не е възможно дори да излезеш на 0.

Демек ако си изкарвал пари, си ги изкарвал, защото жилищата са поскъпвали. А ако ще се кяри от поскъпването, самия ремонт се обезсмисля, защото така или иначе печелиш от поскъпването, просто като държаиш апартамент.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 39deacc0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Авторе, така си съскат някои като не могат друго... и кифльо не пропусна пак да влезе с "АЗ, АЗ, НАЙ- ВЕЧЕ АЗ" ххаххах
Много са, които и с наследство не успяха нищо да налравят- ядене и пиене докато свърши наследството и това е.
Не споделих горе (н 1 съм) на 26 г си купих първата къща в България, в центъра на областен град, със собствени пари (работех от 18 г )на всичкото отгоре съм жена, смятай за мен какво ще кажат :))) та на "недоволните" мотивите им са на типичните вечни "без късмет".
Излязох от България отдавна, заради подобни най- вече нямам намерение да се връщам, а купувам имоти и тук, но тук като теб- за ремонт, обаче са къщи из села в близост до областни градове. Има и варианти за вложения в такива имоти със съдружници, но аз поне предпочитам да не се занимавам с други хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b9092b2d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Номер 16 не пропусна нито да се заяде с неколкоратно приземилия я в други теми Кифлоприземител (помня те как съскаше и там), нито да се изтъкне с "Аз, аз, аз" (нещо, което безуспешно се опита да прехвърли на мен). :) Още по злобното ти обръщение си проличава истинския ти нрав, така че всякакви оправдания оттук-насетне са излишни. :)

Номерче 16, нека ти напомня, че като жена се ползваш с редица предимства, като например това, че в 99, 9% от случаите още от ученическа възраст нататък момчетата и мъжете черпят момичетата и жените (дори и като са си никакви, още на първа среща и следващите такива), а в почти всички обвързани двойки основният (или единственият) плащач е мъжът. :) Тъй като повечето момичета и жени си нямат представа какви разходи правят мъжете по тях, те са с погрешното впечатление, че едва ли не двата пола имат еднакви възможности за спестяване на пари; много от жените пък си въобразяват, че мъжете получават повече пари, а те (жените), горките, били онеправдани жертви и им се плащало по-малко. :)
На 18 години пък влязох в казармата - също нещо, което е предимство за жените, тъй като те не ходеха на такава, докато все още я имаше (предполагаше се, че през това време жените пък ще раждат млади, но не би). :) Няма да ти разправям какви ли не неща съм работил от 17-годишен нататък, за да плащам лечението на тежкоболната ми майка, понеже не ми се занимава, а и не те касае. :) И без това отново ще те засърби да изопачиш написаното от мен и ще искаш да го изкараш като оплакване, каквото ще е само в твоята обожаваща ме главица. :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8e14c338bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Никой който знае как се изкарват пари няма да седне да си издаде тайната току така - първо начало. Второ начало - ако историята е вярна, то добре, че си имал наследствен апартамент. Трето начало - какво от това че ги имаш тея пари като нямаш редовни приходи? Това е един пасив който ти седи в банката и който няма нито лихва нито нищо. Четвърто начало - ако ги имаше тея пари и беше толкова деен колкото се изкарваш въобще нямаше да си губиш времето да пишеш тук. Пето начало - вече не е модерно да си милионер, модерно е да си милиардер.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cd7a4c1e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Няма дори да чета съчинената ти тъпня, авторче. Кажи сериозно: тати ли те обарваше на млади години, че сега внимание просиш от непознати?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 14f418bc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Поредната съчинена история!

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7e56622e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   17 (кп) чиче сладък, абсолютно невъзможно е точно ти да ме приземиш :)
Пълзящи не летят- не забравяй! Пък на 40 и няколко години да се оправдаваш, че мъжете били ощетени и за това тепърва започваш нещо си... не ти ли се струва доста жалко? ! Мърдай нататък!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: af23d3a95d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Абсолютна измислица. Първо няма как да продадеш един апартамент и да купиш два за тотален ремонт, даже с цитираните от теб цифри-продаваш за 160000, а взимаш два по 120000, даже това да е хипотетично вярно със средна заплата ще ги оправяш 10 години, второ много интересно е как в 20000 евро ти правиш основен ремонт, плащаш 2% на агенция, нотариус, данък придобиване, в твоя случай имаш и данък печалба 10% от разликите в цените.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 570c0511f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, защо да не може? Ако продадеш тристаен ново строителство на центъра, не можеш да купиш две панелни гарсониери в Младост, така ли? Не казвам, че исторяита е истинска, но ми писна да поставяте на съмнение само от завист.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker