Възможни изходи на войната в Украйна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможни изходи на войната в Украйна
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1004 пъти
Интересно е като интелектуално упражнение. Ще се опитам да се абстрахирам от личните си пристрастия, както и от понятия като справедливост и морал, а по-скоро да обсъдим причинно-следствените връзки и вероятните сценарии.
Самата личност на Путин не ми е интресна. Според мен там са толкова тежки процеси, движещи колелото на историята, че нито Путин, нито Байдън биха могли да ги спрат, камо ли Зеленски. Който и да беше на тяхно място, проблемите биха останали.
Вариант 1 - Русия все пак печели в Украйна. Лош сценарий според мен. Тази битка свършва, но проблемите им със САЩ остават. И ще продължат да си ги мерят другаде, има риск и тук. Мъчно ми е за украинците и все пак предпочитам руснаци и американци да си водят прокси войната по-далеч от нас.
Вариант 2 - Русия буксува, изтощава се и губи, подобно на Афганистан преди няколко десетилетия. Сценарий подобен на 1917 и 1991. На власт идват прозападни демократи тип Елцин, вероятен разпад на Русия и пълно подчинение на САЩ. Особено ако се разположат американски ядрени ракети в Украйна и в Черно море. И помним руската "демокрация" от 90-те - корумпиран елит, поддържан от САЩ, мутри, природните богатства дадени на "концесия" на западни корпорации или руски олигарски техни партньори, жените им превърнати в проститутки. Но ако един народ не може да защити страната си, значи си е заслужил тази съдба. Вероятно по-натам изчезване на православната славянска цивилизация. Този сценарии навява тъга у някого, но не е толкова лош. Все пак имаме край на войната, все някой я губи и страда от това. Нито първия, нито последния народ, на който се случва. Риск тук е, че при разпада не се знае как ще се завъртят нещата и у кого може да попадне ядрения арсенал.
Вариант 3 - Пак Русия губи, но вместо да капитулира, руснаците се сещат за думите на Путин "за какво ни е свят без Русия". Евентуално на власт идват ултранационалисти. Тръгват вабанк, ескалират конфликта. Възможна е и употребата на ядрено оръжие. Случи ли се това, никой не знае какво ще стане. Дали САЩ ще се намеси директно, дали ще се осеферят и ще седнат на масата за преговори, дали ще се стигне до ядрен апокалипсис. Най-лошият възможен сценарий.
Вариант 4 - САЩ и Русия се усещат, че може да стане голяма беля и се договарят някак си. Примерно Русия се изтегля от Украйна, запазва контрол над Крим и Донбас, макар и непризнат (подобно на Турция в Северен Кипър), САЩ изтеглят тежкото въоръжение от Източна Европа, Украйна остава неутрална и американците запазват там икономически интереси. Според мен най-доброто решение. Може да звучи цинично, но политиката е баланс на интереси, справедливо или не. Пада рискът от ядрен конфликт, а и когато има баланс и съперничещи си сили, това води до прогрес. Според много хора втората половина на 20-ти век е златно време, и в Източния, и в Западния блок. Този вариант е вероятен, ако републиканците си върнат властта в САЩ. Те са практични хора, готови на преговори. И техните интереси са по-скоро в Азия, Тихия океан и Близкия изток. Демократите повече се месят в Източна европа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 42c59f802d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Путин губи, смъкват от власт с един кур на изпроводяк. Русофилите по форумите на чело с Джингъза извъртат как всъщност са победили и че украинците всъщност са руснаци.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 398402b525
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Аз лично приветствам СВО в Украйна. Мисля, че Украйна трябва да продължи съществуването си в редуцирана на половина територия, без да имат достъп до море. Путин влезе там, за да защити руснаците там от геноцида, който укронацитата извършват от 2014 г. Жал ми е за всеки изгубен живот на руски войник. Ако нещата продължават така, считам че използване на тактически ядрени оръжия от Русия е уместно и оправдано, точно както го използваха и американците в Япония.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 360e680083
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Определено това не са всички възможни сценарии.

Много е вероятно предвид изтощението и на двете страни просто в даден момент да се договори пректавяне на огъня, като се запазят границите до момента на прекратяване на огъня

Много е взможно и просто САЩ и Европа да спрат да подкрепят Украйна предвид инфлацията, кризата в САЩ и интересите им в Тихоокеанския регион и към Тайван.

В Момента САЩ са разпънати и крачат между два стола дали да се съревновават с Русия или с Китай.

Някак им се иска да 'пръскат' демокрация навсякъде, но не се получава. Дори си позволяват да проиграват военни симулациии за евентуален конфликт с Китай за Тайван.

Отделно казаха че е възможно да се намесят в Иран, защото ги е страх от иранската ядрена програма.

Според мен САЩ са в дълбок упадък, бяха хегемон след ВСВ, когато другата част от света и най-вече Европа и Русия бяха много изтощени икономически, финансово и всякак.

Тогава САЩ, почти незасегнати от 2те световни войни завладяха Европа с американски пари и с плана Маршал като раздадоха огромни заеми и така поробиха Европа като се наместиха във всички ключови икономически аспекти на жиота.

Сега е малко по-различно и светът е много по-глобализиран и многополюсен, дори не опираме само до САЩ и Русия, Китай е с много сериозни претенции за икономическо и политическо първенство, до няколко години се очаква да изместят САЩ и да станат първа икономика в света.

Турция също е страна, която постоянно се развива и черпи изгоди и от отношенията си с Русия, и от тези със Запада.

Така че нещата са малко по-сложни и има много неизвестни в уравнението, за да кажем какъв бил резултат от едно или други действие.

Мен ме притеснява е евентуално разрастване на украинската криза и възможна мобилизация на българи и други балканци по заповед на западняците и послушно изпълнена от нашите палета и продажници - политиците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ed251139e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще се договорят.

За мен Русия буксува, но и Украйна няма да спечели. Най-много руснаците да вземат още малко територия и ще се договорят задкулисно със другата страна, както винаги е ставало.

Винаги малкото извратени с влияние си постигат целите за сметка на животите на обикновените хора.

Накратко войната е, когато малко много богати хора от две различни страни се познават и мразят, но не се убиват и използват много обикновени хора, които не се познават за да се убиват.

Да пускат ракетите и да се свършва, кво толкова му е страшното?
Смъртта се усмихва на всички и единственото нещо, което можем да направим е да отвърнем с усмивка.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4d7fab687c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Още в началото според мен тръгваш с грешни предположения, че действията на лидерите нямат значение. Първата световна война се е разрастнала защото трима братовчеди са се мразели в крайна сметка.
И точно заради личността на Зеленски Украйна успява някак да устои за сега на руските агресии.

Това не е прокси война между САЩ и русия - просто защото русия е страна в конфликта. Не мисля и че Украйна ще се откаже да воюва без помощта на САЩ - руснаците извършиха прекалено много зверства в Украйна. Ако се стигне до влизане на САЩ (или НАТО) в Украйна значи тотална доминация на въздушното пространство на украинските съюзници и съответно доста позорна загуба за русия. Единствената пречка това да стане е опасността от ядрен отговор.

За сега не изглежда да има дългосрочен вариант в който русия да победи - започнаха 2023 с бюджетен дефицит, финансите им бяха балансирани при цени от 70 долара за барел петрол. В момента изнасят на 45 (таванът за руският петрол през застрахователите сработи изненадващо добре). Изгубиха завинаги Европа като пазар за газ.

Пари трябват на руснаците не само за войната в Украйна но и за държат русия като едно цяло - в момента Чечня седи в руската федерация защото получава едни милиарди от русия. Ако решат да се отделят вече ще е невъзможно за русия да ги спре. След това следва и Дегестан. В русия има над 150 етноса и в много от тях си има сепаратистки настроения. Отделно Китай има претенции към Амурска област.

Предимството на русия е, че може да задаволи хранителните и енергиините си нужди без внос. Но на доста мизерно ниво. Вече изпитват затруднения без достъп до западно сондажно оборудване.

Като цяло е трудно да се предвиди какво ще стане, но със сигурност бъдещето на русия не е розово.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0889efb3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мисля, че ще е четвъртият вариант. Ще има някаква частична пирова победа за Русия. Украйна е тотално съсипана вече. Тази страна не виждам как ще се оправи за близките поколения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b33495660
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз се колебая клоня към вариант 2. Не мисля, че Русия може да спечели, както и не мисля, че са възможни договорки поне със сегашното правителство. Западът ще се постарае да ги натика в достатъчно дълбока дупка, за да не могат да излязат за доста време.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e80fdd986c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Фантазьор.

"Войната" ще свърши тогава, когато Украинците разберат че са били използвани от запада. Това ще се случи, когато запада спре да има какъвто и да е интерес от Украйна. Т. е. запада да остави Русия на мира.

След войната, не зависимо как ще свърши Руснаците не искат да имат кръвен враг на тяхната граница. Разберете го този факт. Т. е. тук тяхната битка е за сърцата и умовете на хората. Ако трябва и 10години да отнеме, те пак ще имат военно присъствие в Украйна. Докато западните украинци се промият, поне да мразят запада, вместо Русия..

Запада вече е загубил в тази война.. Въпрос на време е да се оттеглят от там. Ако го направят сега ще признаят слабост пред поданиците си. Най удачното решение за тях ще бъде или да се прехвърлят на друг фронт - Тайван, например. Или да пуснат някакъв вирус пак. И в двата случая Асошиейтед прес и Ройтерс вече са подготвени с пропагандния си материал, че имат вече други приоритети и икономически няма да издържат на натиска.

Това ще означава, че доставките на оръжие за Украйна ще спрат, което и ще е края на "войната". Зеленски ще се срещне с Путин, ще признае независимостта на Донбас и патакламата ще приключи. Възможно е даже Зеленски да остане на власт за да пее как запада са го предали. Т. е. за почне да подгрява анти-западната пропаганда в Киев.

Предвиждам това да стане до края на тази година 2023. Бил Гейтс и сие вече говорят за нов вирус, така че се гответе до есента за нови локдауни.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: be0e96b475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Разбирам, че на някои простовати хора им плащат да пишат умни глупости в интернет пространството, но се чудя по-скоро на тези, които им се връзват и тръгват да спорят с кон с капаци...
Между другото, правите ли асоциации с втория ПРЕписан сценарии и настоящето положение на държавата? А дано, ама надали...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 214312b8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   "Путин влезе там, за да защити руснаците там от геноцида"

Много си наивен да си мислиш, че някой ще си рискува властта и живота, за да "защити" когото и да било. Сигурно защитава и тия, които насилствено мобилизира и праща на сигурна смърт. Всеки си гони интереса и на никого на подобна длъжност не му дреме за нещо различно от собствения му гъз.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 228fc913da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До кой вариант ще се стигне зависи от ситуацията на фронта.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 43caa1137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Много рубладжийска сган се пени в този сайт. Чак е изненада, че има и просветени и добре българи като номер 5 и донякъде 7.

Авторът нарочно е пропуснал най-вероятният сценарий: разгром на рашистите, последван от някаква форма на гражданска война и някаква форма на разпад на тяхна(та) територия. Може да и пълен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8b591fc660
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Авторе, рано си се събудил и не си си довършил сънуването докрай. Наистина четвъртият ти вариант може да се случи, защото и на краварите им се живее, но заедно с тежкото си оръжие, краварите трябва да се ометат от Европа, само тогава ще настане мир. Русия си има достатъчно земя, и сега натиска Украйна не за земята й, а за да си осигурят спокоен живот, без виещи западни хиени около границите й. Това краварите много добре го разбират и затова запалиха фитила на Украйна, използва ги като огневи фронт срущу Русия, искаше да тества действията на руснаците и започнаха с предизвикателствата си. Започнаха с хуманитарни помощи за Украйна, със санкции към Русия, и като видяха, че не могат с нищо да я спрат, стигнаха да тежките оръжия. Сега ако и самолети изпратят, може да се случи и пети вариант, но това в следващото ти сънуване!?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 52a9f9097b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Потърсете статията със заглавие This time if different на Col Doug Macgregor.

Пенисоринар полковник, който беше съветник по сигурността под Тръмп. Досега вискчо кето казваше, се сбъдваше, ако не когато го беше казал, то до няколко седмици. Аз съм по-склонен да вярвам на опитно лице с ранк, най-вече, след като всичко, кеото се каза се сбъдна, а това, че е от САЩ, прави вероятността да е пристрастен към Русия, много, много малка.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 66a703ecae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   До 8: не искат да имат кръвен враг, казваш.
Да кажем, че ватенките завладеят цяла Украйна. Тогава западната им граница с кого ще е? Полша! А поляците мразят още повече ватенките, а на всичкото отгоре са НАТО-вска държава. Там някъде ще са и Финландия, прибалтийските страни, Словакия и Румъния, които дори и да са по-умерени, също ненавиждат "руския мир". Почти всички, без Финландия, са и членове на НАТО. Финландия са много близо до присъединяване.
Руските мурзилки няма да се сдържат и опиянени от успеха в Украйна, ще посегнат и на някоя от изброените държави. А посегнат ли директно на НАТО-вска държава, ескалацията ще е много по-сериозна от сега. А Путин (или който е там начело на Русия по това време), като види, че няма шанс срещу военната мощ на НАТО, може в отчаянието си да прибегне до ядрено оръжие.
Ето защо тая терористична държава трябва да бъде спряна още сега, още в Украйна.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7db5b36081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Тъжно е как никой от вас NPC-та не разбира как работи този свят. Само можете да си тънете в лайната и да се молите на елита да не ви раздаде шамарите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1458af8092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   "Самата личност на Путин не ми е интресна"
" Русия все пак печели в Украйна"

Само след тези ти две изказвания ставя ясно, че си облъчен от телевизора бройлер и "интелектуалните упражнения" не са за теб.

1. Русия няма как да загуби войната. Ако не знаеш, оцеляла е след Наполеон, оцеляла е след Хитлер, та актьора Зеленски... нека както казваш да говорим с факти. СМЕШНИ са нещата които четете по нашата "преса" и им вярвате.

2. За Западът, пък и донякъде на практика - Украйна е Русия, и целта беше да се създаде гражданска война. Която тръгна от Донбас на етническа основа и се разрастна. Западът НИКОГА няма да приеме примирие под никаква форма. Те ще искат да се отрепят взаимно колкото може повече. Ако не си чувал - двама се бият, третият печели. Западът обеща на Украйна света, ще ги зареже в ТИНЯТА.

3. Въпросът е единствено - ще съществува ли изобщо Украйна като държава след всичко това? Има два варианта - да направят преврат на Зеленски и да сложат някой който не е Западна "подлога". Той вече да се разбере с Русия и да запази Украйна в някаква форма. Вариант 2 - Зеленски да се бие с Русия до последният украинец и Русия да окупира цялата страна. Това естествено е по-лошият вариант за всички освен САЩ, но такъв е планът. Това би създало на Русия по-големите проблеми, защото трябва да се занимава с една унищожена от войната и недоволна страна. Зле е и за ЕС, защото конфликтът ще продължи реално до безкрай.

4. Русия принципно не иска Украйна. Цялата война беше... за тия които не знаят... т. е. повечето - НАТО искаше Крим за да контролира черно море, и да сложи ракети насочени към Москва. Това беше цялото нещо. Ако Русия не беше влязла в Украйна, значи да се обрече военно и от там политически на провал. За Русия, това е отечествена война, не по-разлика от тази срещу Наполеон или Хитлер, само дето сега е образът Зеленски (и НАТО зад него). Всеки които е чел елементарна история, знае че руснаците са давали огромни жертви, и това не ги е спирало. Т. е. те са тотално различни от нашата психика която е да се покрием и оцелеем кой като може. Не можеш да си обясниш руската психология през българската. Това е нация която не е била подчинявана. Ние сме обратното - "преклонена глава, сабя не я сече". Ако не си забелязал, винаги викаме за текущият си окупатор, защитаваме го и сами се заблуждаваме, че сме... нещо с мнение и самоуважение. Имам подобни хора в рода си, пак доста интересен интелектуално случай...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffc807b207
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ей го 15 още един фантазьор.
Абре хора вие на колко години сте?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d6c37cf8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Големите ще се разберат, на Украйна ще бъде помогнато и в крайна сметка след известно време ще бъде пак по-добре от нас. А ние ще се радваме, че при нас не е имало война и ще цвилим от кеф в мизерията си.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ab963d9259
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   "Русия буксува, изтощава се и губи" - този вариант е невъзможен.
Войната не е Русия- Украйна, а Америка чрез Нато- Русия чрез тяхната пък групичка... в тази групичка влизат държави с огромна военна мощ.
Сега ще ти кажа нещо и го запомни- Америка се разпада, Нато ще се преструктурира защото се разпада, ЕС се разпада...
Лъвът и "компания" (които толкова се опитват да унищожат) ще смаже всичко пълзящо
Обърни внимание дори на имената на ракети/совалки т. н на руснаци и на американци... това казва достатъчно, ако знаеш, от къде се ръководят тези събития.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f03e9ef3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Смешниците в медиите до такава степен са изпростели, че няма накъде повече. Забраниха руските тв. канали, пък уж имало свобода на словото! Украйна печелела, като всеки ден отстъпва. Укронацистите избиха много повече украинци, от колкото са загиналите от руско оръжие. Украйна загуби в деня, когато американските изверги направиха майдана. Украинската армия изби повече от 14 000 мирни руснаци в Донбас за осем години, и това укро-западно безобразие не можеше повече да се търпи от Русия. Крим винаги си е бил руски, както и цялата територия на Украйна, която и беше подарена от Хрушчов. До тогава такава държава е нямало и официално никога не е била признавана от света. Идиотите си играят със смъртта, като предизвикват Русия, без да имат представа за огромната руска военна мощ. Никоя държава в света, няма военна мощ, способна да победи Русия. Русия може да унищожи планетата 10 пъти, ако простаците от колективния запад не проумеят, че Русия никой не може да я победи и съществуването на НАТО е заради благоволението на Путин. То и Макрон беше го казал, че "умрял кон не рита" визирайки натовската "сила"! Грешката на Путин е, че е много добродушен и не иска да избива украинци, защото над 40% от населението на Украйна са чистокръвни руснаци. За това напредва бавно. Пазеше украинската инфраструктора (която в същност е руска) до момента в който укропитеците не започнаха да обстрелват цивилни обекти, а мощният отговор беше, когато гадовете взривиха моста. Не ми се мисли какво ще остане от Украйна, ако на Путин търпението му се изчерпи и започне поголовна сеч на де що се зове украинец. Мощна артилерийска бомбардировка, ракети и над 2500 щурмови самолета с бомбен килим навсякъде. Не за седмица а за три дни и всичко в Украйна ще изгори. Нашите продажни управленци ни натресоха директно война с Русия. Руският народ обича българите и недоумява как от братя станахме врагове. Дано ни прости безумието на управляващите ни, защото над 70% от българското население обича Русия и е проруски настроено!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4a9ca05910
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   украйна ще яде бой от Русия докрай

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 43caa1137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Има още матрял, та ще се повторя от по-горе: много, много рубладжийска и рашистка сган се е навъдила.

Нищо учудващо = 80 години комунисти-сатанисти и потомството им провеждат "изкуствен отбор" сред българите, прочиствайки българската нация от де що има свястно, читаво, достойно. Да остане само овълчена, но овча сган. Доста са успели - от едни коментари се вижда. И все пак недостатъчно за адските си цели.

Тя (сганта), разбира се, впоследствие все едно ще гори в казаните на ада като награда от злото за нейното зло, но пък иначе сега се мъчи да ни завлече приживе - всички ни, а не само себе си! - в земния ад Евразия. А бива да отведе там само себе си.

Нескъпа, недрага рашитска сган, въпреки всичко ще си идеш сама в адовете си - и евразийския (земния), и в неземния. Българите, украинците и прочее достойни народи не ни мисли.
Приятно горене и други вечни мъки!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 753c05a845
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 21
Абсолютно съм съгласен с мнението ти. Тези говеда, които ненавиждат Русия са истински прасета без никакъв мозък. Ако имам политическа власт всички ще ги вкарам в тъмничен затвор завинаги.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 43caa1137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24 e от онези, дето вече са тръгнали за ада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker