Има ли…? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли…?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 903 пъти
В последно време все повече се замислям, има ли останали ИСТИНСКИ хора?
Има ли останали ИСТИНСКИ човеци?
Такива със стабилно изградена ценностна система, с морал, с качества като почтеност, доблест, чест, достойнство, съпричастност?
Такива, които не са готови да „убият“ някого, само за да светят те?
Такива, при които целта на живота е не как да как да прецакат, манипулират, откраднат, прEбат някого, за да се облагодетелстват само те?
Такива, при които целта на живота не се простира само до пари, бройки, курви, долнопробни кръчми, наркотици, алкохол, инстаграм, фейсбук и прочие социални курници и разни други незаконни дейности?
Такива, които не се страхуват и не се оплакват от проблеми, а имат смелост и сила да ги разрешават?
Такива, които имат принципи, които отстояват с цената на всичко, дори и когато никой няма да ги разбере?
Такива, които не търсят протекциите на нечий властимащ, за да успеят?
Такива, които не се крият под крилото на нечия политическа партия?
Такива, които са достатъчно смели и силни да заявят гордо себе си, дори и с риска да останат сами?
Такива, в душата, на които гори огъня на справедливостта?
Такива, които са разбрали, че хората не са съвършени и често забиват мечове в гърба, но въпреки това отново ще изберат да бъдат добри и да помогнат?
Такива, които са готови да скочат в неизвестното и са готови да направят общочовешко благо без личен интерес?
Такива, които са преживели куп трудности, разочарования и предателства, но не са се превърнали в емоционални скотове?
Такива, в които гори ИСТИНСКИ възрожденски дух, а не поредните псевдопатриоти, които вадят знамето само на някой празник и при първия по-силен вятър потеглят за чужда земя?
Такива, които с уважение и почит изричат МАЙКА, РОД, РОДИНА?
Такива, за които излъганите лековерни жени за една нощ не са повод да гордост?
Такива, за които смисълът е не само в изкуствения протеинов шейк, поредните изписани глупави татуси и изкуствените мускули?
Има ли…?

3012

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: d2c94cac3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Не, няма, роден си в грешен век, гледай си изгодата, за да ти е добре.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3b4a34acc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Аз да. Само и единствено не съм патриот. Не чувствам принадлежност към тая пасмина.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5cbd6cb0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   До автора- под истински хора и човеци, искрено се надявам, че включваш и жените! Защото, ако не е така, то автоматично влизаш в списъка с напомпаните, безмозъчни Бай Ганьовци:)
За протокола- човек може да е качествен, но по стечение на обстоятелствата, да е станал зависим от нещо. Човек-може да е качествен - и да не е патриот веещ байряка на държавата, в която се е родил.
Подозирам, че поста е от чичо Кифльо, който пак се е активирал на вълна- байряци, знамена и родолюбие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 68cf6e5555
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Има.

Нещата, които си писал по-горе се припокриват с моите качества, вярвания и виждания за света на 90%.

Разочарован съм от хората и "обществото". Аз не вярвам в обществото, няма ние. Ние за мен сме аз, семейството ми, най-близките ми приятели, заради които бих търпял лишения и жертви от всякакъв вид и това е. Няма ние. Колкото по-скоро осъзнаеш, че няма ние и трябва сам да буташ толкова по-добре за теб.

Иначе на въпроса къде сме - постигнал съм си целите в живота и гледам сеира. Писнало ми е да се занимавам с глупостите на хората. Никой не може да помогне на глупака, злобния, завистливия, нещастния и безполезния човек. Убеден съм на 100% че нещастието и страданията на хората да техен избор, като единствено изключвам медицинските проблеми. Глупости от сорта на депресии, стрес, тъга, страх отдавна съм забравил че съществуват. Това са само извинения за слаби хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5b51defa32
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Има такива, в България ги наричат наивници

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b703730c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Има, но хич не ни е лесно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ee46082423
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Да, жена ми, има! Малко е прецакващо, но - да, кръвта вода не става.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0e8beb1e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ще се постарая да отговоря изчепателно на повдигнатите въпроси:
1. "ИСТИНСКИ" за мен е субективно определение - всеки, който попиташ ще ти каже, че е.
2. С подобна ценностна система в тази държава си за никъде, освен ако не си с връзки и няма реално как да те махнат или принудят сам да напуснеш работа. В моя случай, стигнах до извода, че си загубих близо 30 години от живота си в държава, която е несъвместима с въпросните "качества".
3. Зависи за какво "убийство" става на въпрос. Ако е физическо или чрез очерняне - не (в 99% от случаите). Ако е интелектуално размазване - защо не? Дреме ми дали някой ще излезе пълен идиот, какъвто и си е - реверанси не правя пред никого.
4. Моята цел (в краткосрочен план) е да имигрирам и да се задържа на работа, която здравето ми позволява и която бих изпълнявал с удоволствие, същата която тук морално остарялото законодателство не ми дава да практикувам (дори да съм по-добър и де факто по-квалифициран - със сертификати, признати в цял свят - от 99% от наетите на същата длъжност тук лица). А че ще ми осигури и стандарт на живот, подобен на този на ИТ "специалист" в София, но в държава със законност и спокойствие си е бонусче и както казва един нашенски тиквеник в не малко реклами, "Дошъл съм за бонуса. "
5. Относно целта ми в живота - включва определен брой пари (ако някъде раздават земя и построена къща отгоре ей така, моля свирнете), но е съвсем друга от изброените. Алкохол не близвам - нито здравето ми позволява, нито ще ми оправи положението. Подобно стоят нещата и с наркотиците, въпреки че бих пробвал трева (реално НЕ е наркотик, но няма да споря). Причината, е че ми е трудно да не забележа немалък брой известни хора, които пушат яко (по цял храст на ден, едва ли не) и видимо не са мръднали на външен вид за 20 години, докато тук съм виждал хора да излизат от някаква си тъпа "профилирана" гимназия със сиви коси (а в същото време, това Е "легално")... Мнението на околните никога не ме е вълнувало (извън социално-допустимото до толкова, до колкото да не ми се описва някоя маймуна). Инста и Фейс ползвам само за да си набирам потенциални клиенти и нямам лични данни нито тъпи снимки на тези профили.
6. Аз често се оплаквам, но това си ми е състояние на автопилот. Дори не влагам каквато и да е емоция в това. Просто ми е писнало от поредната излишна тъпотия. В крайна сметка, винаги съм се оправял сам за каквото и да е (стига да не съм в безсъзнание - тогава е ясно, че съм разчитал на друг).
7. Тук отговора е комбинация от 2 и 4.
8. Какви протекции да търся?? Няма система в тази държава, която да не ми е размахала средния - съдебна, социална, здравна, образователна...
9. Тези, които не се "крият под крилото" често имигрират, отново по обясними причини.
10. Тук зависи за какво става на въпрос. Както споменах, не ме интересува овчето мнение и нямам пред кого да се доказвам за каквото и да е. Ако някой тръгне да ми нарушава интереса, под каквато и да е форма - няма да мине. И да, сам съм. Кво толкова? Ако някой иска да си вярва в дядо Коледа, в "демокрацията", във "вечни приятелства" или в "изпепеляваща любов" - да си взима копиума и да си кара как си знае. Аз какво общо имам с това?
11. Единственото, което гори в моята душа е да покажа един среден с двете ръце (в комбинация с мазна усмивка) на всички говеда, които са ми желали/причинявали зло. Справедливостта я надживях още от 8-годишен (сега съм на 29).
12. Може да се каже, че до някъде продължавам да помагам, но си подбирам кога, колко и на кого.
13. Близо 20 години го карам на "неизвестното" и ми писна. Едно "браво" или "благодаря" не съм чул (а вероятно няма и да дочакам, но ми е през оная работа). Искам малко спокойствие вече. Иначе, никой не прави нищо без да очаква някакво лично благо. Просто някои го раздават по-хитро и "помагат" срещу недиректно материално облагодетелстване (може и в перспектива), докато повечето дебили предпочитат само кеш/св*рка, и то на момента.
14. Преживял съм трудности. До някъде е необходимо да си без емоции само за да може да изкараш поредния ден простотия, която ти е натресена от някъде, без да имаш идея как и защо. Тези, които не успяват да си ги изключат по собствена воля обикновено посягат към порочните навици, изредени в 5. За такива хора разбирам защо са такива, тези които не разбирам са разни олигофренчета, които започват още от малките класове докато всичко им се поднася от родителите, но техен си проблем и добре дошло - и без това маймуните на клона са прекалено много.
15. Считам целият социален строй за едно слънчасало г*вно. Независимо под какъв надслов/ъгъл се представя - крайното му състояние си е същото. Не правя разлика между "патриот", "възрожденец", "псевдопатриот", "чуждопоклонник" - всеки си е намерил на баницата мекото и гледа да се пласира за внимание към съответната безмозъчна тълпа. Нататък - от трите, с уважение изричам само първото. Ако останалото семейство не ни беше оте*ало, може би щях да кажа нещо хубаво и за второто. Ако въпросната "родина" не се превърна в затвор от отворен тип за едно 8-годишно момче, което имаше перспектива да се развива на по-добро (от към законност) място и да не бъде отделено от единствения си родител по чрез дърпане на конци от хора на високи позиции - може би и за третото. За мен, държава, която нарушава основни човешки права на уязвими хора, които по никакъв начин не са нарушили закона е просто една л*йняна, бананова република, която не заслужава нищо друго освен размазване (дипломатично, финансово, дори и физически) и оплюване (базов минимум) - независимо, дали има лепнато там някакво кухо "Демократична" в името.
16. Наистина не са повод за гордост... Като гледам с какви льохмани се хващат и после уревават форумите с подвизите им, но въпреки това продължават да са с тях - направо си е жалко някой да се самоизтъква, че е забърсал такава.
17. Това е отново свързано с копиума, но е и индустрия. Като има шарани да им се връзват и да търсят лесен начин да се нацепят - ще има и хиени да ги одрусват. Преди мислех, че хиените са неморални, но с годините почвам да се замислям дали всъщност не допринасят за подобряване на планетата и климата като подпомагат откачането на паразити, чиито мозък стига само за изпълняване на животоподдържащи функции (ядене, спане, ср*не и е*ане), но за нищичко повече. Признайте си, никой не ходи на фитнес за здраве, а за внимание - кой от противоположния, кой от същия пол (не съдя). Това го твърдя понеже и аз в даден момент се бях поддал на пропагандата и посещавах такъв обект за няколко месеца. Резултатът беше, че не мръднах и с 1 килограм. В последствие, сам се оправих с тренировки вкъщи и сега съм 58кг. (12% подкожни мазнини) и 100-кратно по-здрав отколкото докато редовно го посещавах. Бих казал, че да не чакам някой позьор или "себедостатъчна" дама да освободи даден уред и че мога да се изкъпя без да се притеснявам дали някой обратнорезбов ще го засърби в съблекалната сами по себе си биха били достатъчни да ме откажат, да не говорим за основната цел... Относно татуировки (и да добавя, пиърсинги), зависи - някои хора си вкарват смисъл в тях или най-малкото мислят как да си ги направят интересни, а не просто да го карат като 90% от говедата, търсещи валидация. Аз нямам татуировки и не мисля да си инжектирам бракувано мастило, но навремето (преди около 15 години) имах обеци от хубав метал, които за жалост се строшиха. Не можах да намеря такива, към които нямам алергия и се примирих, че няма да слагам пак скоро. Искам да уточня, че никога не съм ги носил за да се харесам на някого, а защото аз се харесвах с тях и имаха специално значение за мен - да не забравям нещо всеки път като се огледам в огледалото. В последствие ги замених с тънка верижка около врата и нещо висящо от нея, които не показвам демонстративно навън, за разлика от повечето разгърдени кочове и пачи - кой с верига от колело, коя с камъчета от друга галактика. По-интересно ми е да ми отговорят: това, което е в тях и отвреме навреме изкарват отзад пак ли е скъпоценно и в крайна сметка, на по-хубаво място ли отиват от останалите?
"Има ли...? " Ми, не знам... Ти си знаеш.
M29

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3765cad4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Номер 7, ти да не страдаш от раздвоение на личността? Или си прекалил с някои вещества?
Кифлоприземител винаги се е представял за ерген.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ee46082423
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 9, турската дума "ergen" значи момък, юноша, необвързан, неженен. На неженените жени се казва моми, а на мъжете - момци.
Кифлоприземител в някои от годините си на пребиваване тук е бил обвързан и няма такова нещо като "винаги се е представял за необвързан".
Не изключвам вероятността авторката на темата да дойде в Пловдив, за да се видим.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2634cbbaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За справедлива душа няма такива деления като "родина"! Планетата не е с граници, границите са създадени от хората за деление между хората. И това е само един от многото примери в поста ти, в които питаш за взаимоизключващи се неща.
Та, авторке... ти самата си неосъзната. Просто си наредила думи без дори да разбираш значението им явно.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ded373a00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Авторката на темата е всъщност АВТОР и съм мъж!

Кифлоприземителят е крайно време да престане с неговите глупави включвания във всяка тема.

Толкова ли си закъсал, че се предлагаш дори свободно и по подобни сайтове като този?

3012

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ee46082423
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 12, не подскачай така лесно като ощипана жена! Нали твърдиш, че си мъж? В другите теми човекът, подписващ се с "3012", пише от името на жена, а тук твърдиш обратното! Ако приемем, че това действително си ти, то значи ти си лицето от незнаен пол, което в една тема побърза С ГЛУПАВО ВКЛЮЧВАНЕ да ме предлага на някаква стара мома над 40-те, която няма мъж. Ако си забравил(а), то нека опресня паметта ти. Виж мнение номер 3 в темата със заглавие "Измъчвам се, че сестра ми ще остане стара мома", находяща се на следния адрес: http://spodeli. net/story. php? ID=170161

Прочети мнения 40 и 76 в темата "Експеримент в тиндър", написани също от името на жена:
http://spodeli. net/4/story-170187. html

Виж и мнение 31 от темата "Как да се наживея? ! Девствен 30" на адрес: http://spodeli. net/4/story-170274. html
Там отново "3012" пише от женско име - така, както и в останалите теми.

Мога да ти изкарам и още резултати с теми, в които участва уж жена с подпис "3012", но мисля, че и сам(а) ще се справиш с търсачката.

Като установиш окончателно дали си мъж или жена, ела отново да съобщиш тук. Желателно е в другите теми, където пише "3012", да уточниш там дали използваш нейния подпис, умищлено заблуждавайки останалите читатели, или това всъщност винаги е бил мъж, представящ се като жена. Третата възможност е ти наистина да си жена и единствено тук да твърдиш, че си мъж, което отново е непристойна постъпка. И трите вероятности не говорят добре за теб като човек.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker