Как изкарах някой лев с инвестиране с конкретни детайли и цифри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как изкарах някой лев с инвестиране с конкретни детайли и цифри
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 821 пъти
Гледам, че има една подобна тема от преди няколко дни, само че с имоти. Не знам дали неговата е измислена, но съвсем очаквано го понасолиха хората. Ясно ми е какви ще са повечето коментари и тук, но ще го направя за малкото свестни хора напълно безплатно - противно на схващанията, че правещите пари не споделят "тайните" си.

Става въпрос за омразния на повечето биткойн. За пръв път чух за него 2017, когато започна да прави по-сериозни скокове. Както знаете повечето хора чуват за пръв път за биткойн, когато скача. Тогава обаче не му обърнах внимание, защото като повечето хора си мислех, че е някаква глупост/пирамида (как така от нищото някакви виртуални измислени пари) и общо взето ми мина покрай ушите. Мислех, че е въпрос на няколко месеца да изчезне. По това време може би е бил около 2-3 хил. долара. Иначе аз тогава си търгувах форекс предимно (безуспешно) и имах съвсем друга представа за инвестирането поради скромния ми опит тогава. Мислех, че едва ли не трябва по цял ден да стоиш пред графики и да правиш сделка на всеки час. Тотално грешна стратегия.

Няколко месеца по-късно, когато биткойна вече започна параболичен ръст нагоре към края на 2017, отново чух за него, защото естествено това нямаше как да не привлече внимания и икономическите медии гърмяха предвид невиждания ръст тогава. До тогава рядко можеше някой да си представи, че нещо може да поскъпне десеторно за половин година. Бях шокиран, защото очаквах това нещо да гръмне, а то не само не гърмеше, а правеше невиждани ръстове.

Тогава се замислих, че за да продължават да го купуват и да не се срива, значи може и да има нещо ценно в него и да е голяма възможност. Тогава сериозно започнах да се интересувам - какво представлява, как работи, как и от къде се купува, каква цикличност има. Тогава нямаше много информация по темата, но все пак се намираше. В началото ми беше трудно да си пречупя мисленето, тъй като това беше нещо напълно ново и различно от познатия ни свят. Колкото повече научавах за него, толкова повече се влюбвах в него и разбирах колко гениално е.

Паралелно започнах да изучавам и инвестиционната му страна - колко дълго продължават беар и бул маркетите, каква цикличност, каква волатилност, каква ликвидност има. Какви са рисковете, с каква стратегия е най-добре да се инвестира, дали си заслужава риска с алтове или да се придържам само към биткойн. Опита ми от форекса ми помогна доста.

Когато се почувствах готов да инвестирам, вече срива на криптото и биткойна (не са едно и също) беше в разгара си. Съдейки по предния беар, реших, че има още мегдан за спад и не бързах. По това време имах някакви спестявания и реших да отделя 6000 лв от тях за биткойн. Иначе си работех и изкарвах що-годе прилични пари. Тези 6 к реших да ги инвестирам по стратегия, подобна на DCA, но да се опитам да концентрирам покупките около евентуалното дъно и да наблегна не толкова на периодичността на покупките, колкото да купувам всеки път на определен спад надолу. Изхождах от предния беар маркет и реших, че вероятно дъното ще около януари-февруари 2019 на нива около 2-3 к. Впоследствие се оказа, че макар прогнозата ми да не бе перфектна, излиезе доста близка до реалността.

За всеки случай реших да започна още от октомври 2018 с дребни покупки в случай че пазара ме изненада и тръгне нагоре преждевременно. При последните спадове ноемврии декември купих повечко и колкото повече падаше, толкова повече купувах, защото предполагах, че може и да няма повече спадове. Така до февруари изхарчих всичките 3000 евро (евро, защото сметката ми в борсата беше в евро) за над 0. 8 биткойна. Средната ми цена беше около 3600 евро, а най-ниската покупка на 300 евро при абсолютно дъно 2780 евро. След февруари продължих да инвестирам с малка част от текущия си доход. Всеки месец купувах за още 100 евро до юни 2019. Последно купих на цена 7000 евро. Тогава цената започна да става прекалено висока и спрях да купувам. Към момента вече имах 0, 9 биткойна.

2-3 мес. по-късно биткойн доминацията стана прекалено голяма (над 70%) и алтовете бяха паднали значително в сатошита. Предположих, че е удобен момент за купуване на алтове и след поскъпване в сатошита да ги продам за биткойн. По принцип не си падам по алтове, защото са рискови и затова реших да заложа на етереум. Като ще е алт, поне да е най-безрисковия. По това време един етереум струваше 0. 02 битойна или 160 евро. Купих 2 етера за 320 евро. Скоро след това дойде корона краша и в евро се обезцениха наполовина, но важното е, че в сатошита си бяха стабилни, а аз основно това гледам. Отделно по време на корона краша купих още биткойн за 100 евро и вече имах над 1 биткойн. Не можах да реагирам бързо и да купя много евтино, но все пак успях да купя на 5000 евро за дребната сума от 100 евро. Пак е нещо. Последната ми покупка беше декември 2020 на 1 етер за 500 евро. В крайна сметка имах натрупани около 0. 93 биткойна и 3 етера.

Май 2021 продадох етерите за биткойни на цена 0. 06, за което съжалих, защото ако бях изчакал още, щях да ги продам на 0. 08, но както и да е. Вече имах 1, 11 биткойна и 0 етера.

Към края на 2021 всички прогонозираха стотици хиляди и дори милиони за биткойн в следващите месеци. Тогава ми светна лампата, че това няма да продължи дълго и е време да излизам от инвестицията. Знам, че започнат ли всички да са сигурни, че цените ще вървят нагоре, значи трябва да се измъквам на време. Даже по крпто каналите ако не дай Боже някой смееше да даде негативна прогноза, го нападаха всички вкупом и го обвинявах, че нищо не разбира. Освен това продължитеността на последните 2 була вече се припокриваха, а циклите на биткойн са доста идентични. В края на октомври излязох от инвестицията на цена 54000 евро или в крайна сметка получих около 116 хил. лв за биткойна си. При обща инвестиция около 8500 лв.

Да, 100 к не са кой знае какви пари, но са само за 3 г. с малка инвестиция и без да работиш тежка работа. Обучението не го смятам, защото за мен беше интересно да го правя и научих доста.

Сега тези пари отново ги налях в биткойн на средна цена 19 000 евро (над 3 биткойна имам към момента) и ще купувам по малко в следващите месеци. Мисля да повторя схемата да видим този път дали ще се получи добре. Като този път след определена цена нагоре, смятам да купя копачки, че да ми излизат по-евтини биткойните. Т. е. вместо да ги купувам на висока цена, ще ги копая сам на малко по-изгодна цена. И да ги загубя не е проблем, защото си имам жилище, нямам кредити, печеля по 3 к на месец и като цяло не съм опрял до тия пари. Личното ми мнение е, че вече сме минали дъното, но и да не, не е проблем, тъкмо ще купувам на още по-евтино. Ако и този път проработи схемата, би трябвало до 3 г. да съм изкарал първия си милион. Ако не стане, поне ще съм пробвал. Ще си продължа да работя и толкоз.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 194544a4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   "За пръв път чух за него 2017, когато започна да прави по-сериозни скокове. "
Т. е. си леко изостанал, но въпреки това си спечелил. Аз още от 2013 или 2014-та бях чувал за него, защото се движа в такива среди.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 924f727538
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Зарежи тези простотии браат.

Стани ветеринар, имай някакъв принос към фауната на Земята.

Бъди полезен със съществуването си.

Не бъди от хората, които оставят нещо след себе си само като клекнат ;)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 761e012ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Браво. Ей това си е печалба. Всеки намира начин, важното е да се опитва. Ето, моя приятел опита с обществените поръчки в София и направо пръскаме. Тия от общината плащат 7 бона за кошче за боклук, дет моя приятел го купува за 300 лв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5a544c4b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Пич, преди да пишеш измислените си мемори, първо научи каква е разликата между инвестиция и спекулация... Пиша го не за теб, щото си ми ясен, а за тези които ще ти четат глупостите.

Инвестиция значи - компания която произвежда продукт който хората искат да притежават, и като резултат имаш две доволни страни. Инвестираш в бизнес който облагодетелства обществото като цяло, движи го напред.

Спекулация значи - събират се хора и вкарват пари в един общ куп и по някаква схема - някои печелят, други губят. Пример е хазарта, тотото примерно. И е легално, защото всички са наясно как работи. Нелегалният вариант са пирамидите, където вътрешните хора прибират печалбата, а пишман "инвеститорите" си губят парите. Биткоин е някакъде по средата. Полулегален. За да спечелиш, значи да изтеглиш парите си в правилният момент, и някой друг си загуби своята "инвестиция".

Затова да ви обясня, ги има тези субекти които постоянно навиват хората да си вкарват парите в тая пирамида. Те рекламират своя "продукт" един вид, защото тяхните пари идват от следващи "инвеститори". Без реклама и нови хора, парите им горят. И всеки който каже как функционира цялото нещо, започват да викат, че "мразел" криптото или "не го разбира"...

Пич, не че не го разбирам или го "мразя", просто ми е под достойнството да бъда част от това нещо. Има по-честни начини да правиш пари отколкото да се опитваш да вкарваш нови хора, чийто пари реално се оптиваш да прибереш...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 16b44e8b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В кой сайт е най-добре да се купят биткойни?

И аз мисля, че ще скочи през тая година и ще купя. Не знам в кой сайт обаче!

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9082ba2315
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Историята ти издиша още на това, че си чул за биткойн 2017г. Когато стигна и до това, че си търгувал преди това, вече бях сигурен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9c09f64c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Завистта е лошо нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9c09f64c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6, не ти схванах логиката. Какво невероятно има в това да си чул за биткойн 2017 г.? Разбирам, че завистта те яде, но поне измисляй по-добри псевдоаргументи за успокояване на комплекса на неможкото. Апропо ти като си толкова досетлив колко милиона изкара до сега? Поне 10-годишна трошка успя ли да купиш или?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d437be40d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Инвестираш в бизнес който облагодетелства обществото като цяло, движи го напред. " - Чак ми е смешно, като ви гледам такива. Капитализмът е игра. Капитализъм е игра на оцеляване, адаптация и надмощие. Правилата на джунглата важат с пълна сила. Инвестираш в тези неща, които ще ти върнат най-голяма печалба, най-голяма стойност.

Работих в компания, която вместо да разработва по-добър продукт, просто наливаше в многократно по-добър маркетинг, ребрандинг и унищожаваше кокнукренцията, като я изкупуваше. Да кажем, че маркетинговите разходи, далеч надхвърляха производствените, а проучването на пракика се занимаваше с това, дали информацията, която е била пратена анонимно (демек някой е подкупил някого, да ни я прати) е вярна и да анализира, дали представява опасност за нашия продукт. Обществено благо? Не точно.

Инвестираш в това, което ще донесе благо на ТЕБ. Ако се случи, да е обществено благо, то супер - ще се правиш на филантроп и ще обираш точки обществено мнение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5f3c9a54dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторе, прочети приказката за нероденият Петко, много ще ти помогне да изтезнееш! От копаенето ще си останеш само с изхабеният ток!?

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 3784a8ae8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Сега като си чета пак темата и коментарите към тях, ми става смешно. Бях забравил колко много завист се е изляза тук. А аз откакто съм написал темата съм на още 200% печалба, пък вие си завиждайте.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 4448f20fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Добре си помечтал на принципа гледаш минали нива и си мислиш "Ей тук ако бях купил и ей тук да бях продал и после ей тук пак купувам... " и сметката супер. Само че реалността е друга нали? Я вземи ипотекирай апартамента - малко да ускориш печалбите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 351f77baf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 11 - Темата беше писана, баш когато BTC отиваше на максимални нива и всички се кълняха, че ще мине 50 000, после 60 000 и ще спре на 100 000 долара. Ама две години стърга дъното на 20 000. Не казвам, че някй хроа не направиха пари със спекулация, но нека не се правим на ударени и да твърдим, че всеки "му се получава" или да се преструваме, че "който го може, го може", като повечто можещи, просто чукнаха кьоравото, дет се вика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker