Комунизъм - утопия и роби ли са хората на Запад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Комунизъм - утопия и роби ли са хората на Запад
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 670 пъти
Да започнем с това, че много хора казват, че преди 89та година в България е имало комунизъм.

Което не е вярно. По теория комунизмът значи общество, в което вече пари няма, всичко е общо на всички, няма бедни и богати и никой не работи за пари, а всеки прави това което му идва отвътре безплатно и взима също така безплатно от останалите.

Т. е. частната собственост губи смисъл защото няма финансова принуда чрез собствеността, а всеки взима каквото е нужно и дава каквото може за обществото чрез своите таланти и способности.

Вече богатите не могат да урпажняват финансова принуда над бедните, а всички живеят на една нога и в обеществото всичко е безплатно.

Границите също падат, защото държавите нямат нужда от пари и оръжия и не се конруриат помежду си.

Имало ли е такива нещо в СССР или в България преди 89та? Съмнявам се..

Тук е имало ДЪРЖАВЕН СОЦИАЛИЗЪМ, което е ПРЕХОД към комунизма, но не и последна фаза.

Комунизъм не е осъществявамн.

Което не значи, че капитализмът е хубав. Хората на Запад са роби.

По-точно кредитни роби. 90% от хортара на Запад и дори самите държави живеят и същетувуват посредством кредити.

Те всеки ден трябва да робуват, за да се изплатят и не могат да спрат да робуват, защото са затъбали до шия в дългове.

30-40 години от живта на хората на Запад масово минава в робуване на тухли(жилища и имоти), докато евентуално си погасят кредитите.

Малциана успяват да се измъкнат от финансовата хватка и да заживеят малко по-свободно.

Въобще не знам как не са се надигнали още и не са поискали промяна и ОПРОЩАВАНЕ НА ДЪЛГА, но явно, че хората са овце и роби масово на Запад и обичат да слугуват и да целуват банкерски нозе!

Това е ИСТИНАТА!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: a4dadafb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Тоя аргумент, че нямало истински комунизъм важи със същата сила за западна Европа дори за САЩ където либертарианци, крайно десни и подобни твърдят, че никъде не е имало истински капитализъм. И че ако се направи "истински капитализъм" всичко ще е "наред".

Банките за добро или за лошо са нещо необходимо. Някои хора също забравят, че парите в банките са най-вече депозитите на останлите хора примерно. Опрощаването дългове от банките е като да окрадеш парите на по-спестовните хора.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae7fc89baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не знам кой е роб. Този, който може да си осигури нормален живот, или този, който цял живот бачка, за да съществува?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a27bf719e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Викаш в БГ не сме роби, ти добре ли си? И тук сме роби!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4d87f38370
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз, пък се чудя, от къде се навъдиха толкова много отворковци напоследък. Които имат една, единствена мисъл- как да се докопат до секс и материални блага, но без да имат какво да предложат в замяна. Някак си смятат, че всичко им се полага.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36592a528f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Отивай да работиш, че имаш много свободно време да мислиш подобни глупости. Търт*й червен. Само демокрация, капитализъм и да живеят кредитите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b5c06177cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не вярвам Северна Корея, Куба или Китай да откажат някой да отиде и да им работи в заводите за без пари и партията да му даде някое апартаментче. Има го този вариант, но кой от настоящите или бившите комонусти в Западния свят би искал? Внукът на Вълко Червенков сега живее в имение за 2 милиона долара в Чикаго. А дядо му едно време е убивал млади хора само заради намерени западни книги в къщите им или заради намерени плочи със западна класическа музика. Гнусотията, помията и елементарността на комунистите не може да се опише. За мен това не са човешки същества! Както те имат ненавист към всеки, който не е на тяхното мнение, аз изпитвам същата ненавист. Само дето аз няма да отида в Соц страна и да говоря колко е лош Запада. И като им кажеш да отидат там - следва една злоба и едно опулване ама как така видиш ли съм им го казал това...

Нито искам да слушам какво било безплатно нищо нищо... Всичко се е формирало и удържало от изработеното от хората. А висшия комунист само си е седял в кабинета и не е правил нищо. Не благодаря!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: a272224d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Чудя се, защо се ровите в подобни теми, по леко ли ви става като се плюете като каруцари? Автора е прав в разсъжденията си, но какво от това, с какво му помага тази тема? Освен да изплават дебили като №5 и да се разбере, че проф. Иво Христов е прав, че 80% от българите са дебили, друго не виждам каква полза носи. Не виждам какво лошо има в комунизъма, нима комуната е лошо нещо!? Ако е нещо лошо, защо нарсомани се събират в комуни и така взаимно се спасяват? Защо Китай като не е капиталистическа страна е вече първа икономическа държава в света? Защо САЩ като капиталистическа започна да деградира? Някой замислял ли се е, защо са забогатели западните страни, нима защото са работливи? Прочетете книгата на Чарлз Дикенс -"Тежки времена" и подобни теми няма да пишете. Дикенс много подробно е описал как богатите стават по богати, а бедните стават все по бедни, ще научите за живота в САЩ. Днес в България няма демокрация, а капитализъм в най извратен вид, наречен олигархизъм.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c1a77cf806
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Защо да им опрощават дълга, като ще натрупат нов?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d72d201f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 7 - Защото някой си мисли, че ако аз имам нещо, което е жизнено необходимо на друг, то е ок, да ми се вземе, просто й тка, под предтескт, че илисъм го откраднал или съм обрал предварително ресурсите, а компенасцията ми да е, че няма да ме вкарат в затовора, да ме пребият или да ме застрелят.

Няма нищо против, ако група хора решат да живеят така, стига да не ме занимават. Ей ги изрелците, живещи в кибуци! Да правят така! Имам проблем, когато дойдат и ми кажат, че ако не живея като тях, то възгледите ми не са съвместими с техният живот, следоватлено ще отнемат моя.

Другата топ мизерия е идеята, че ще се дава на всеки, според нуждите и всеки щедава, според възможностите си, вклщчително и на работа. И си ивакм - акко стане така - ставам служител в книжарничка - ще редя книжките, ще чукам колежките, ще приготвям кафета, чайчета, мъфини, а после ще съветвам млади студентки, кои книжки ще им докарат трепти на сърцето и да вържа една на месец, че съпруга на колежката става подозрителен - пак файда!
И го казах това, на една моя позната - бутнарка, боядисна с чарвена коса, мидоопанса... Оная ме отсече и каза:
- Не! Това е недопустимо! Ти си човек с инжиерна мисъл, образование и опит! Ти ще работиш, за да правиш живота на хората по лесен!

Ама ЖЕНА! Значи, вместо да кибича 4-5 часа на ден, ще трябва да си пържа мозъка по 12 и ще взимам същото? Ооо не не не... Аман от комунсити! Вие не иската да давате, а просто да взимате.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5fb75d4815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И през капитализма и през комунизма винаги е имало и ще има търтеи..
Както и винаги е имало и ще има "богоизбрани" със синя кръв.

Не е проблема в идеологията, а в съвеста на хората.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker