Как да управлявам наследството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да управлявам наследството
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 724 пъти
Получих в наследство 2 апартамента в София кв. Оборище, кото са тристайни, сравнително ново стротелство, както и авоари в няколко банки за около 700 000 лв. Имам семейство с 2 деца, успешен човек съм и отделно аз имам закупени 3 апартамента, пак в центъра на София и Лозенец, както и прилочна банкова сметка, осигуряваща ми доживотно спокойствие. Сега въпроса е, какво да правя със всичко това. Смятате ли за добра идея към момента да се продават апартаменти в София. Познат брокер ми го препоръчва, можел съм да взема над 3000 евра на квадрат в Оборище. Жената пък иска да купуваме жилище във Франция и Гърция, понеже били перспективни места. Направо съм в безисходица и не знам как да постъпя. Същевременно с наематели и разправии не ми се занимава, а във криптовалути и акции нямам доверие. А смятате ли, че златото е добра алтернатива за запазване на стойността на наследството ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: df6d8697f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Приемам, че историята не е измислена, в което силно се съмнявам, защото толкова успешен човек би имал малко от малко финансова грамотност.

Златото в момента не е добра алтернатива, защото е близо до върха за всички времена, а и напоследък не се държи като хедж срещу инфлацията. Суха пара да държиш, също не е опция. При положение че не щеш акции и крипто (там ти е грешката), освен апартаменти не знам друго какво да ти препоръчам. Ако не ти се занимава с наематели, има си фирми за управление на имоти за тая работа. Ако и с това не ти се занимава, освен да купиш 50 кила злато и да ги закопаш в двора. На човек с нулева финансова грамотност не знам какво друго да му препоръчам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9a5a04d511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   После някои се чудят как жилищата, особено в София държат цена, а то няма хора. Еми ето как. Само тоя пич, с 5 апартамента в София. Буркан банк. Това са реалностите в България, като нямаме работеща икономика, хората затварят апартаменти да стоят празни.

Та да, определено имотният пазар в България е надценен, и като съм гледал цени в Гърция, не знам хора с пари, с какъв акъл купуват тук. Или пък млади, с какъв акъл остават в тая страна, да наливат маса и пари за някаква панелка цял живот... 3000 евра на квадрат е някакво безумие, та дори да си на пъпа в София. София реално е един бачкаторски град, защото икономиката на страната се сви там, и целият народ се излива, в опит да оцелее. То да беше столица като столица поне...

Наистина е сигурно добра идея да се продава, защото хората с пари гледат в какво да ги спасят от инфлацията, а тия без пари ще трябва да плащат такива лихви, че цените ще започнат да падат (както в нормалните държави). Но колкото и да падне един имот, пак няма да се срина, така както валутите. Ако имаш възможност да вземеш имот в по-переспективен град, защо не. За мен София не е такъв.

Купувайки злато, никой не е загубил, поне дългосрочно. Краткосрочно, манипулират цената му, защото реално е алтернатива на долара. Трендът е нагоре, точно защото много страни искат да избягат от долара и акумулират злато. Излезе статистика, че в края на 2022, централните банки са купили повече злато в цялата история от когато следят тая статистика (след 70-те, защото преди това те са били на златен стандард). Аз лично купувам от десетина години, не се оплаквам, бил съм инфлацията спокойно... Гаранция имам, че колкото по-зле стават нещата, толкова златото ще се вдига. Но това е нещо което се купува с переспектива, не днес до утре, и повечето хора нямат разбирането. Приеми го, че е точно обратното на криптото. Криптото трябва да следиш всеки ден какво става, купувай, продавай, на печалба ли си, да не изгориш. А дългосрочен план - не се знае дали изобщо ще го има. Като купуваш злато, прави се бавно и постепенно, викат му - dollar cost averaging, и цената кой знае колко не те интересува. Ако трябва да налееш изведнъж голяма сума пари в злато... това вече е рисковано за обикновен човек.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 193b715f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е, щом си осигурен до живот и имаш още няколко апартамента, тогава защо пак за пари и печалби мислиш? Беден ли се чувстваш? ! Предлагам да подариш тези два апартамента, които си получил, като наследство-подари ги на някой, който живее на улицата и си няма дом, така хем ще направиш добро дело, хем няма да се занимаваш с наематели... или ги продай и подари парите на бедните по улиците, дай ги за благотворителност. Не бъди алчен и стиснат, не бъди заринат в пари скъперник!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 620bb5217b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Те тва са ми любимите теми. Имам 20 апартамента и 20 милиона и влезнал в споделито да пита щушляците тука какво да прави....
Доообре бате.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4f7aa03010
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   "Направо съм в безисходица и не знам как да постъпя. "
Сериозни проблеми, направо не знам как ще успееш да ги разрешиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0f492310e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Благородно Ви завиждам. Аз не искам толкова, а само 4000лв, за да си купя кола и детето ми да не мръзне в студа докато го нося на училище. Но уви..
Със съвет не мога да Ви помогна, само с пожелание да сте живи и здрави и да се радвате на живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f220d91512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да даде Господ на всеки такава безисходица!! Да имаш пари апартаменти и да не знаеш какво да ги правиш. Абе честно казано не знам историята малко мяза на измислена понеже човек с толкова възможности да не знае какво да си прави парите малко странно ми се вижда. Но както и да е ако все пак не е измислена, жена ти е права имот в Гърция по крайбрежието е доста добра идея или пък на нашето море също. Златото да пак е идеален вариант, който не губи стойността си. За мен най добрите инвестиции са си имотите. Пада дига се цената но все ще си на печалба. Имаш 3 закупени апартамента, 2 за децата ти по един за всяко един за вас да си живеете когато децата се изнесат и ето 3те са оползотворени. Купуваш една къща/вила за лятото и си ти. Част от парите инвестирай в злато или в някакъв бизнес, който ще ти носи печалба, без да се напрягаш особено, и просто си живей живота. Имот в Гърция или където и да е ако вземеш пак ще си на плюс. Обмисли внимателно и действай. Да дариш някаква сума на болни дечица или хора които се борят за живота си, както и сираци и т. н също е добре, помисли парите са си твои, но на края на живота има значение делата ти, не толкова колко пари си имал.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5859ccecd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Успешен човек, който купил 3 апартамента пита аудиторията в сподели какво да прави други два от наследство? Много измислени истории станаха и сайта почна да се разводнява.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: df6d8697f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   До номер 2

"Купувайки злато, никой не е загубил, поне дългосрочно. "

Преди 15 г. цената на златото беше същата като сега. Само че тия 1900 долара за унция сега имат 3 пъти по-ниска стойност като покупателна сила. Т. е. който е купил злато преди 15 г., сега е 67% вътре, без да броя транзакционните разходи, ама щом някой инвестиционен гуру от споделито казва, че не се губело от злато дългосрочно, вярвам безрезервно. Или според теб 15 г. не е достатъчно дългосрочно, трябва да се чака 150 г. евентуално да излезеш на нула.

Кой ви научи на тия мантри, че от имот и злато винаги се печели, не мога да разбера? Има си графики, исторически данни, както и процентите на инфлация. Проста математика е, ама няма кой да смята.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3ba69537ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В каква безизходица си да те съжали човек.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bcb6fb3ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До 9 - Успешен наследник. И дори да е измислена... какво от това? Какво пречи това? Обясни!!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: daa914ff53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   В чужбина е добра идея да си купите апарт, да, бартерни 2 тук за 1 там, че тая кочина не се знае колко още ще издържи. Обърни някаква част от кеша в цар долар. Сега вдигат лихвите, скоро ще има хава да вкараш някаква част на влог за децата си, подсигури ги, щом ти си уреден. Пътувайте с жената и се радвайте на живота. В момента е актуална следната схема, с която можеш да увеличиш богатството: продаваш единия апарт на Макс цена, купуваш нов или още по-добре 2, но на зелено и на тухла, обзавеждаш луксозно, продаваш на голяма печалба. Късмет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker