Защо се твърди, че Русия подкрепя Северна Македония? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се твърди, че Русия подкрепя Северна Македония?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 687 пъти
Съжалявам да ви го кажа, но по мои наблюдения не Русия, а именно Запада поддържа македонизма. Например преди два дни Дойче Веле пуснаха статия, където пишеше, че Гоце Делчев е македонският Левски. Отделно наши про-западни партии и политици вдигнаха ветото - ПП, ГЕРБ и т. н. Също така македонските власти постоянно повтарят наратива, че провокациите там ги дирижира Русия, но нима не именно про-западното правителство на Македония затвори границата преди два дена? Да не говорим, че именно западните страни бяха против нашето вето и изразяваха подкрепа за Македония. В този смисъл ми е някак трудно да схвана твърденията, че Москва дирижира всичко, че Москва плаща на македонските власти след като именно България свали ветото под натиска на западните държави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 16856563c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   За Русия какво ли не се твърди. Слабите коментират силните, като женски клюкарки, какво да ти кажа...

Силните, естествено относително, защото Русия не е това което СССР беше, но в Европа е сигурно най-голямата сила. При все това, Русия както се видя, дори Украйна не успя да контролира в сферата си на влияние, и Американците дето се вика отидоха в задния им двор, сложиха техен режим и им спретнаха война. За съжаление и на русофили, и на русофоби, Русия не и пука нито за България, нито за Македония. Тя се отказа от тази сфера на влияние след 89-та. Комунизмът банкрутира просто и спряха да плащат на сателитните режими тук. Те затова сега плюят по русия че подкупвала тук, точно щото вече не го прави. Докато Русия ни подкупваше мълчахме, както мълчим и сега когато западът ни подкупва...

Иначе въпросът с Македония е доста ироничен, защото ситуацията е много аналогична на Украинската. На нашите политици им плащат да подпомагат Украйна, което значи че колко и хора с българско самосъзнание да пребият или убият в Македония, не можем да кажем нищо... Чрез каква риторика ние поддържаме режима в Украйна който тръгна срещу етнически руснаци, дипломатически и чрез предоставяне на оръжие, и то не след 2022, а още след 2014... а сега ще говорим за защита на етнически българи в Македония? Много хора в тая държава... не бих ги нарекъл българи, не разбират какво политическо самоубиство се извършва в България... ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. Викат "ура", така както го викаха при смяната на режима от 89-та, които самите комунисти си организираха, за да останат на власт. И за един ден станаха "евро-атлантици"...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0efb2885e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ще ти го обясня простичко, за да ме разбереш:
1. В момента интереса на Русия е всява раздор, като прави всичко възможно макетата да не влязат в ЕС.
2, От друга страна ЕС прави всичко възможно макетата да влязат в ЕС, за да попречи на Русия да всява раздори в Западните Балкани.
3. Ние сме посредатата, където нашият НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС не е интерес нито на Русия/която в момента прави всичко възможно да ни скара/, нито на ЕС/искат да вкарат макетата на всяка цена без да вземат нашите забележки и искания/.
За ПРОДАЖНИТЕ полицити няма какво да говорим. Те правят каквото им наредят и никой не гледа националният ни интерес!!!
Според мен макетата трябва да влязат, но нашите измекяри/политици/ трябваше ясно да кажат на ЕС, че ще влязат в момента, когато изпълнят всички наши искания, а не въпреки тях!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4e8daf71a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защото се оказва, че имаме проблеми имаме и в двете страни, проблем има и Запада, защото не разбира проблемите ни, но го играе, като всемъдър арбитър и е мног по лесно, да обвиним други страни за проблемите, а в моемтна Русия е много лесна мишена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dd35474934
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Оставяйте хората на мира, ако искат и марсиянци да се пишат. Партньорите ще ги опоскат и за наша сметка. Най-много да направят един Украински сценарии, като България влезе в ролята на Русия, но като се замисля - не виждам лошо да ни изпраскат малко санкции и да секнат краденето от олигархични кръгове.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 93fd493f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съжалявам да го кажа, ама не си учил по история. Русия винаги е подкрепяла Сърбия и именно Белград подклажда македонизма. Така, че Русия подкрепя не Македония, а Сърбия, която подкрепя про-сръбските среди там.

Dl

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6b02ae0f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами не ги разбираш тези работи, какво да ти кажа. Просто Русия не желае Македоноя да стане част от ЕС, обратното т. нар. колективен Запад /харесва ми този термин на Путин:)/ прави всичко възможно да прилапа Македония, за да не остане в сферата на влияние на Русия. Елементарно е. В това уравнение на НИКОЙ не му пука за интересите на България, затова реално ни прецакват и от двете страни в името на техните си цели. Не живей в заблуда, че руснаците ни помагат, не, просто на тях им е изгодно да не допускаме Македония в ЕС, затова и подклаждат с агентурата си и с агентурата на естествения си съюзник Сърбия враждата между България и Македония. Бъди сигурен, че 90% от това което гледаш по телевизита, че се е случило е режисирано и добре ПЛАТЕНО, за да стане точно така, НЯМА случайни неща. Отделен въпрос е, че и руската агентура в България се старае да поддържа напрежението, уж защитавайки националните ни интереси. Това е толкова долна игра, че ако бяха живи нявгашните комити от ВМРО да са окървавили и Скопските, и Софийските конаци с кръвта на националните предатели...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d46c1fb65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Това да се обвинява Русия за нещо или за всичко са долни лъжи на западните НПО финансирани от фонда на Сорос Америка за България и там подобни. Визията на Русия за България е Сан Стефанска България, но тогава Великобритания ни обявява война и изпраща флота си, за да предизвика Берлинския конгрес и да направи България малка и на парчета. Това правят и до днес западните сили, а ние от това страдаме. Те отделиха Македония от България и подкрепят в Македония антибългарски проект, какъвто създадоха в Украйна за Русия. Западните сили действат като колонизатори, медиите са техни и плащат на продажбите ни политици и журналисти през НПО-тата за да заблуждават хората и да ги подвеждат.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 236b04d693
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Русия не подкрепя Северна Македония, просто няма интерес тя да бъде в Европейския съюз. За това и руската пропаганда е насочена към поддържането на конфликта между двете държави.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dd35474934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   По време на комунизма: всички проблеми идват от американо-европейската пропаганда.
По време на демокрацията: всички проблеми идват от руската пропаганда.
Извода: българина е лицемер, прост като лопата и си заслужава гърченето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5deab4c7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Май това е най-голямото разочарование на русофилите - ама как така нашите славянски братя, дето са ни освободили и толкова ни обичат, ще подкрепят позицията на Македония? Много просто - не са ни славянски обични братя, а най-обикновени империалисти интересчии. Номер 8 го е казал добре и на прост език. Искат Македония, и не само тя, да е в техния кръг на влияние. Това ще стане по-трудно, ако влязат в ЕС и НАТО, както направихме ние и заради което често ни наричат "предатели". Не знам какво са писали за Гоце Делчев, не ме учудва, но преди време Путин заяви, че македонците са им дали писмеността. Пред македонски медии естествено, пред руските избягват да си признават, че кирилицата не е тяхна. Сигурно ако се разрови човек ще намери много подобни умишлени изцепки в ползва на македонската псевдоистория. От първо лице имам спомен, когато бях на едно научно международно лятно училище в студентските години, как един руснак филолог по образование и работещ в тяхната си академия, се опитваше да ме убеди, че македонците са отделен народ. Той, филологът, говореше много езици, в това число български и македонски, като го смяташе за отделен език. Даже май там имат и македонска филология като дисциплина. Та толкова за славянските ни братя.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 15bb8d457b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   5, само моля без тази опорка, че Русия била подкрепяла Сърбия през цялата си история. То нали затова ни освободиха, за да подкрепят Сърбия.

8, руска пропаганда, която да подклажда конфликта между двете държави не съм видял. Това е в сферата на конспирациите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0efb2885e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До 6,
Хареса ми мнението за "конаците". В тази връзка ще използвам този пост, за да те питам за мнението ти относно една теория, която бях чул за националните ни катастрофи.
Ако Фердинанд се беше съгласил след Първата Балканска война да отстъпи териториите завзети от сърбите и гърците с цел да си ги върне по-късно и да не се стига до Втората Балканска война, дали от ВМРО щяха да го обявят за враг и щеше да му издадат смъртна присъда като на Караджоджевич? И не е ли страдала България точно заради ВМРО и целите, които са си поставили на всяка цена, колкото може по-скоро да се освободи Македония?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6b4492f562
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Русия използва Македония, Сърбия и Унгария за дестабилизация на Европа.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0efb2885e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   До 11,
А за какво ни освободиха?? Заради проливите и Цариград. Ти да не си мислиш, че е заради златото на Вълчан Войвода? :DDDD 1885г. защо се изнесоха по прани гащи?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6b02ae0f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   12, да, интересен въпрос повдигаш, но пропускаш много важния факт, че ВМРО винаги е било в пряка или непряка зависимост от двореца, имам предвид от двореца в София. Във ВМРО винаги е имало две течения - едното желаещо еманципация от двореца и друго лоялистко. Убеден съм, че след като Фердинанд не е подготвил дипломатически изхода на Балканската война, то най-добрият изход щеше да е да не се стига до Междусъюзническата, въпреки провокациите. С теротория от 170, 000 кв. км., Одрин и Кавала далеч по-важни земи отколкото македонските чукари. А и немалка част от Македония щеше да е в пределите на България. Да, без Охрид, Скопие и Битоля, но с Кавала, Драма и Щип. ВМРО щеше да си трае, убеден съм. И макар да са имали доста жестоки изцепки като цяло точно тяхна е била заслугата Българщината да остане жива в македонските земи до края на ВСВ. И да не забравяме думите на последният й лидер Ванче Михайлов: Македония без българите в нея огън да я гори!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker