Вярно ли е, че Русия подарява Крим на Украйна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярно ли е, че Русия подарява Крим на Украйна
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 749 пъти
Здравейте. Поинтересувах се от темата за Крим и разбрах, че през 1954 г. - от някакъв страх, Хрушчов „подарява“ Крим на Украйна заедно със Севастопол, независимо от законите. Никой не пита жителите на Крим дали са съгласни или не. Това вярно ли е, и ако в вярно, това обяснява защо Русия нападна Украйна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2b84f20816
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да, вярно е.
Но причината можеш много добре да я видиш, ако отвориш картата на Черно море. Крим е под носа на Севастопол -мястото на Черноморския флот на Русия. Единственото нормално място, другото е във вечния лед на север. Украйна в Нато-това означава натовските оръжия да бъдат под носа на малкото жуже.
Между другото, Крим и населението му винаги е лашкано насам-натам, според интересите на Партията. Включително, има и разселвани българи от Крим един по един из съветската страна, защото в един момент са били обявени за кулаци. А хората просто са знаели как да обработват земята, за разлика от принудително доведени планинци, които са отглеждали животни, но не са обработвали земя преди. Прочети в уикипедия. Българите са били преселници от Граматиково, бургаско и още няколко села

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f65a07c737
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да, вярно е. Комунистическа класика, по същият начин искаха да подарят Благоевградска област на Македония, дадоха Карабах на Азербайджан и т. н. Дали това оправдава войната е друг въпрос.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ff64b1ddbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Крим е спечелен във война от Русия срещу Османската империя по времето на управлението на Екатерина 2. Бил е руски повече от 200 години.

Държава 'Украйна' е нямало допреди само стотина години, територията й е бикала поделена между Русия, Полша и Румъния/Унгария.

Не знам дали Крим е подарен от страх или не, но е факт, че Хрушчов е етнически и родом украинец, по-точно не Нуикита Хрушчов, а Микита Хрушчов.

Там така си сменят имената.

Олег става Олек.

Алена става Олена.

Владимир става Володимир.

Баш като нашотите македонци са.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c8e61857cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Крим винаги е имал особен статут. Винаги е имал по-широка автономия. През 54-та СССР го прехвърля административно към тогавашната Украинска ССР. Което изобщо не означава, че дотогава е бил чисто руски. Пак си е бил автономна република в състава на СССР.
Коренните жители там са кримските татари-един народ с много тъжна история, разпилян и непрекъснато преследван от руснаците. Днес са малцинство в Крим. Другите са избягали в Турция, Украйна, Румъния. У нас също е имало немалко от тях. Сегашният превес на етническите руснаци в Крим е постигнат с цената на чудовищен геноцид над един малък народ. Нещо типично за руската политика по принцип. Изтреблението и депортирането на огромни маси хора там е много стара традиция.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1a89bfc1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Коренното население на Крим, кримските татари са масово депортирани в Узбекистан през 1944 по нареждане на Сталин. Освен 200 000 татари са депортирани и 70 000 гърци и 14 000 българи. Едва след разпада на Съветсия съюз е разрешено на татарите да се завърнат в Крим и някои го правят. Но Русия не им възстановава заграбените имоти. Едва след сталинската масова депортация мнозинство в Крим стават руснаците.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2b84f20816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Браво, много информативни, полезни мнения. Радвам се, че има знаещи хора, а не промити мозъци. Да си допълня първото мнение с нещо много съществено, което обяснява и сегашната ситуация. Националистическата карта се върти и премята според нуждите на шепа хора. Обикновеното население няма никакво значение, важно е да се реализира някаква политика, както сега много добре виждаме как се хвърлят хората един срещу друг и се нанасят колосални щети.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f65a07c737
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5, не е вярно, че едва след "сталинската масова депортация" мнозинство в Крим стават руснаците. Руснаците стават мнозинство още в руската империя, а депортираните татари в 1944 г са едва 20% от населението на Крим. Южна Украйна и Крим де факто нямат коренно население, защото това са открити степи, които в миналото са били подлагани на набези и грабежи. Различни народи са преминавали от там, но никой не се е установявал. Русия започва да развива тези територии в това число и Крим в 18 век като заселва там руснаци и украинци. Именно затова в момента националният състав на Южна Украйна е далеч по разнообразен като има малки групи на българи, румънци, гърци, казаци, татари, албанци и т. н. Но не може да се каже, че някой от тези народи е коренен.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3ff8a8139e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не точно Русия подарява Крим на Украйна. Ръководството на СССР взема решение да прехвърли Крим от РССР към УССР, но те тогава са били една държава. Все едно някой град да мине от Тексас към Алабама. Трудно е да се каже "Русия", тъй като в съветското ръководство има представители на различни народи - руснаци, украинци, грузинци, арменци, казахи, узбеки. Украинското лоби е много силно, самият Хрушчков е украинец. Повечето съветски лидери също са от Украйна - Брежнев, Андропов, Черненко. Най-дълго управлявалият съветски лидер Сталин е грузинец. Екипът на Ленин е бил над 90% от евреи. А реално руснаци са само Ленин и Горбачов - създателят и разрушителят на СССР.
Причините за руската инвазия са съвсем различни. Много сложно е, не твърдя, че разбирам материята. Но най-смисленото, което съм срещал като обяснение и при проруски, и при проамерикански анализатори, ако го изчистим от емоциите и чувството за справедливост, е обяснението, че Русия приема американски бази в Украйна като смъртна опасност и не иска да го допусне.
Дано се разберат руснаците и американците, от войната страдат обикновените хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0fbfdde728
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не точно "подарък", колкото някакво стратегическо решение, на човек, който не е бил много умен.

Иначе за "и ако в вярно, това обяснява защо Русия нападна Украйна. " - Не, не го обяснава. Причините са други.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 344c4b42f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Татарите колко пък да са коренни - там са от 13 век, когато завладяват големи части от Европа. Но, естествено, важното е да се нахулят руснаците.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e818445df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мойто момче, върви и чети. Абсурдно е в днешно време човек да не знае елементарни неща, и още по-лошо - къде да отиде да ги намери. Аз не разбирам защо ходиш да питаш из нета, вместо да отвориш уикипедия и прочетеш. Там пише и за значението на Севастопол за Руската флота, и за Донбас може да прочетеш. Изобщо в днешно време човек всичко може да си обясни, стига да иска. Информация има навсякъде. Проблемът е, че повечето не искат...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f65a07c737
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   10, никакъв коренен народ не са татарите за Крим, просто това е единствената опорка на украинците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6e439dfc60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тя и Османската Империя е превзела "заслужено" според тях и тяхната история като победители нашите земи и дори в онези времена те са владеели в България много повече години, отколкото тя е била основата.

Как може да има глупаци, които да подкрепят анексирането на каквито и да било територии. Ама той Крим бил Руски. Еми едно време може и да е бил. То едно време сме били територии по цялата сегашнат Македония, голям процент от Гърция. Ама кой ходи да ги иска. Ганьо говори повече за Крим отколкото за македонските земи. Не че и там работата не е достатъчно сложна, защото в световната история не случайно се казва Александър Македонски и македонската империя е била на територията на тогавашния познат свят. Както и Филип Македонски гръкоубиец и битката край Херонея. Дали тези територии са били област от България - да, така е било, но все пак е сложен въпроса. И русофилчетата да не забравят, че Вълко Червенков, Георги Димитров и Бай Тошо и останалите национални предатели чрез кремъл създават Македония. Дори в наши дни Путин казва, че кирилицата е македонска азбука и е измислена от македонците.

Отплеснах се, но е важен пример. Та, ще кажа само едно... след като Крим бил руски... какво е тогава Киевска Русия.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: da60399f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Истината е че Крим е предимно български. Северен Крим е бил населяван от Утигурите, които по късно влизат в състава на Първата Българска Държава.
Т. е. първата държава по тези земи е била България

Една отметка от темата от мен. Освен това руснаците, славянския народ, за когото става реч генетично са повече българи, отколкото източни славяни. Тоеа е заради клона на нашите царе в рода Дуло, в Новогордския клон.
Скоро света тепърва ще узнава тази истина и ще видите как руснаците с гордост ще казват че са българи преди всичко..

На въпроса : Да Крим е преди всичко руски, защото Руската държава е започнала да развива този полуостров първа, с коренно руско население.
Украински народ няма! Украина не съществува като държава! Това нека да влезе на всеки в главицата.
Украйна е проект на ЦРУ от 1949г. с наименования Аеродинамик. Изпълнител на националистическия проект е Микаил Лебед. Следва депортиране на нацистите в Сибир, след което Хрушчов ги връща обратно.. Ето ви резултата днес

Колкото до Хрушчов, той беше предател на Русия, предаден от собствения си син (агент на ЦРУ) по късно.. Крушата не чадала дслеч от дървото. Бай Тошо ако беше жив щеше да потвърди

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker