Какво лошо има в остаряването? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво лошо има в остаряването?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 552 пъти
Защо хората са толкова загрижени за възрастта ми?
Откакто бях на 25 имаше хора, които ми казваха, че си на 25, трябва да правиш това и това.... и сега става още по-лошо, тъй като съм на 30 и все още ми казват това „ти си на 30, не свикнахте с това досега"
Възрастта не означава, че си достатъчно зрял, че трябва да спреш да живееш живота си както искаш, че забавлението е свършило или животът ти е свършил... още повече, че съм жена, не е ли грубо да посочете с пръст възрастта на жената... обикновено идва от мъжете обаче. Каква е тази странна мания да бъдеш вечно млад, защо хората поставят тези ограничения върху себе си и другите заради възрастта си. Ако трябваше да следвам тяхната логика, тогава трябваше да умра на 27 като Кърт Кобейн, защото животът е кратък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: f447630285
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Важно е ти как се чувстваш. Заради майка ми, аз и на 16 се чувствах много по-възрастна. Тази жена ми беше втълпила, че трябва да се оправям сама и да не искам нищо от нея. Бях на 23 когато легна болна и аз я гледах. Винаги съм се чувствала като много по-възрастен човек, в резултат, на което не се чувствах пълноценно, защото имаше разминаване между себеусещането ми и възможностите ми... може и да се чувстваш на 50, но след като си на 20 няма как да имаш резултатите, опита и уменията на 50 годишен човек, и оттам се чувстваш неудачник, което рефлектира върху развитието на един иначе млад човек.
Относно физическото остаряване - нормален процес е, след определена възраст спираш да растеш и започва остаряването на тялото. Гените са важни, но според зависи как живееш, може да имаш или да нямаш куп заболявания. Външният вид, ще те тревожи само ако се влияеш от медии и хора нямащи друга работа, освен да мислят за незначителни неща, или ако си в среди, в които е наистина от значение, ако работиш като модел, например, но при всеки случай ще остарееш, и накрая ще умреш, това са нормални неща за човешкото тяло.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c6bcadadd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   до 1 - можех да умра на 29, защото имах covid, въпреки че бях ваксиниранa, но оцелях до 30-те си години... Иначе да, тялото остарява и трябва да се грижиш за него, но не мисля, че само защото си на определена възраст трябва да сте психически по-зрели или да правите неща, които са за по-възрастни. Да, с напредването на възрастта получавах повече заболявания (тумор), които бяха хронични, не съм сигурнa дали се дължи на стареенето или защото не можех да се грижа за себе си, когато бях по-младa. Психически мозъкът ви вече не е в състояние да мисли толкова бързо или да учи толкова бързо, колкото 7-годишно дете и е по-вероятно да изпаднете в депресия или мисленето ви да се забави от натрапчиви мисли. Но обществото смята, че само защото си на определена възраст, трябва да можеш да поемаш повече отговорности, да си по-зрял, да се впишат в системата на възрастни или да действаш по определен начин, което според мен не е вярно. Все още сме деца под прикритие, които не знаят как да се справят с живота, но в застаряващо тяло.. това, че сте възрастен, не означава, че ви харесва да правите неща, които са за възрастни. Да, мисля, че е важно как се чувстваш, както казваш, но не ме кара да се чувствам по-добре, когато хората ме сочат с пръст за възрастта ми и начина, по който живея живота си. Защото възрастта е само цифра, за мен лично не означава нищо, все сме същите хора.
Понякога животът просто те принуждава да пораснеш, както в твоя случай, когато трябваше да се грижиш за майка си само на 23 години. Да, точно ние нямаме опита на 50-годишен, защото не сме живели достатъчно дълго, за да изпитаме всичко, което възрастните са и те имат повече опит и мъдрост от нас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker