Никога не си празнувам рожденния ден. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Никога не си празнувам рожденния ден.
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 924 пъти
Много ми е гадно. Скоро навършвам 28 годишна възраст. Поредната тъжна дата. Знам, че не бива да се оплаквам, защото има хора със по сериозни проблеми, но.. ми е гадно. Никога не съм си празнувала рожденните дни. Или нямах пари, а за това се иска да отидеш на ресторант или да приготвиш трапеза, или нямаше с кого. по скоро второто. Малко съм асоциална. И на мен ми се иска някой ден да го празнувам. Но колкото и пъти да съм искала, никой не е идвал, което е некоректно от страна на хората, които считах за близки, защото те просто си измисляха оправдания. Не стига, че не празнувам и останалите празници, ама и това. Говоря за именни дни, Нова Година, Коледа. И малко хора ми честитят. Знам, имам пари, мога да си позволя да отида някъде. Но кой празнува сам, дори и да е на яхта? ... Не е в смисъла да си поръчаш сам хубав алкохол и ядене, така се обезсмисля.

Ще се радвам да ми дадете съвет. Желая светли дни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf9ff6cb37
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Нямаш ли поне 2-3 приятелки, дори и с тях да го празнуваш пак е добре. Гадже мадже имаш ли? Моя приятел си празнува рождения ден само с мен, целия ден прекарахме заедно. Аз почти винаги съм го празнувала, все с някого. Само покрай пандемията изпуснах два-три пъти, защото всичко беше затворено или искаха сертификат. Дори с една приятелка го празнувах един път, то не е баш празнуване, но отидохме на ресторант и я почерпих. :)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f21ed8a381
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "Знам, че не бива да се оплаквам, защото има хора със по сериозни проблеми... "

хаха, най-обичам тази опорка. Родителите и други възрастни ми я повтаряха винаги, но запомни - винаги може и на теб да ти се случи нещо по-лошо. Така че имаш право да се оплакваш, не бива да омаловажаваш проблема си, защото някъде в другия край на света имало някой който имал по-голям проблем. Иначе се стига до апатия. Това не беше по темата но ми се стори важно да го отбележа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bc7317f896
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И защо да се обезмисля да празнуваш сам? По-добре ли е да си с някакви лицемери, да ги черпиш и да ядат за твоя сметка, а като си тръгнат да ти се подиграват?
Я по ведро. Не съм празнувал от 4-5 години и аз, нито нова година, нито рожденни дни. Празнувам си сам, последните пъти е по собствено желание. Нито ми се слушат едни и същи разговори, нито ми се седи с лицемери, както казах. Защото около мен беше пълно с такива.
И най-хубавото е, че никой нищо не може да ми каже и за нещо да ми държи сметка. На нова година в 11:30 запалих колата и се качих до Драгалевци, ако си от София знаеш, че е по-високо. И от там гледах зарята над целия град. Това, което ми направи впечатлние беше колко много хора бяха спряли да гледат зарята и сами или с компания, а не да седят на маса. Мислех, че ще съм единствения и честно казано беше яко. За справка аз съм на 29

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f50460a2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Едно е да ти вържат тенекия на самия рожден ден и съвсем друго да тиоткажат предварително. Не се занимавай с роднини.
Защо не си запазиш екскурзия за рождения ден. На екскурзия има малка група и често има пътуващи сами. Има и група само за пътуващи жени във фейсбук. Там често се запознават сами жени и пътуват заедно. Може да се срещнете и да си допаднете. Просто ще почерпиш новата си позната/ приятелка на ново място. Все пак ще бъде различно и като за начало не е нужно да черпиш ьяла тайфа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7cd1585e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   През последните години го празнувам само със семейството си... имах само един голям рожден ден за 21-ия си и то само защото съквартирантът ми има рожден ден на същия ден като мен затова направихме парти с приятели от университета:) Имах приятели, но честно казано ми е трудно организирам парти за рожден ден с хора, трябва да ги черпя, а това си e доста скъпо... те дори не са ми много близки приятели и на друг рожден ден, когато нямам парти, те дори не си правят труда да честитят рождения ден в профила ми във фейсбук. Чувствам се депресиран на рождени дни понякога, защото остарявам и защото осъзнавам колко малко приятели имам, на които всъщност им пука достатъчно, за да честитят рождения ден. Имам само едно семейство, което наистина го е грижа за мен и рождените ми дни.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 66f7699452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм почти като теб. Скоро правя 22 години. Откакто се помня 14-15-годишна си празнувам рождения ден само с нашите, а то поотделно, защото са разделени. И все се правя на щастлива. Не че не е лошо да си празнуваш рождения ден с родителите си. Не всеки има тази възможност, за жалост, но ми се щеше да имах партита с приятели. После започнах да си празнувам рождените дни с приятеля ми и 1-2 мои приятели или пък негови, но скромно. Имам възможност както да събера приятели у нас, така и да ги почерпя в ресторант или пък дискотека, но нямам приятели. Имам де, но най-близките ми са пръснати из цяла България, студенти. По Бъдни вечер и Коледа е същото. По два пъти ги празнувам заради родителите си, а Нова година никога съм нямала хубава. Винаги сме били 3-4 човека, умиращи от скука. Дори тази Нова година бях у нас с приятеля ми и една моя приятелка, по анцузи и зяпахме ТВ. Легнахме си в 1ч. Ще ми се да имам повече приятели, с които да си правим големи празненства, но уви.
Спокойно, авторке, не си сама. Сигурна съм, че сме много с такава “съдба”

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2a729b48a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Хаха, не е ли иронично, че колкото повече начини имат да се запознават хората виртуално, толкова повече броят на самотниците без приятели расте?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9bb0dc9ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да не ти пука въобще-за чуждото мнение. Така е по-добре, отколкото да си заобиколена с долни лицемери.
Не е въпроса да събереш хора за рожденият си ден, защото тия т. нар. хора, ако се окажат жалки лицемери, само ще ти скапят настроението и празника.
Няма нищо лошо в това-да се забавляваш сама. Изчетох коментарите тук и съм съгласна с хората. Дори, в последните години-изрично казвам на т. нар. ми роднини и т. нар. ми семейство, да не ме поздравяват за Рождения ден и т. н., че искам да си празнувам сама, а все ми се натрисат и то неканени, много е гадно така, защото не уважават мнението и позицията ми.
Не само, че не ми е скучно, но и се кефя, дори да съм сама, ако НЕ съм заобиколена от лицемери, е по-добре.
Работата ми е свързана с общуване и писане с много хора, иронията е, че не стига че те първи все напират уж приятелство с мен да имали, ами за отрицателно време си показват долната двуличност и после само се ядосвам. Ама не си седя кротко, докато не им го върна на ента-степен, просто не мирясвам:))) Никога не почвам първа, но щом идиотите се пробват на краставичар, краставици да продават и да ми играят тъпи игрички, слагам ги на място и то по такъв начин, че не звезди, ами цели галактики им се привиждат посред бял ден:)))
Но, както обичам да казвам-абсолютно техен проблем!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 00df467aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Може да отпразнуваш по няколко начина:
1. Сама.
2. Да поканиш все някой.
3. Да отидеш на организирана екскурзия точно за рождения си ден и така да бъдеш с група хора, които можеш да почерпиш с нещо (торта, сладки, бутилка алкохол, ордьоври, ядки и т. н. - не цялостна вечеря). Хем ще отпразнуваш весело (убедена съм, че ще се получи добре), хем ще завържеш нови познанства.
От теб зависи да отпразнуваш това, че живееш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 74ad8366f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Познавам чувството.... Аз не си го празнувам, откакто станах на 18. На мен ми е неприятно примерно една моя приятелка ми наду ушите за трийсетия си рожден ден, обясняваше ми как преди нейни приятели й правели клип дори за рождения й ден, едното й гадже й купило скъпи ски, другото някакъв рожден ден изненада. На мен никой никога не ми е правил рожден ден изненада, няколко мои приятелки около рождения си ден след това държат да се видим и аз преди все им взимах подарък, но като мине моя рожден ден никой не ми взима подарък, та престанах. Според мен не си го слагай на сърце, гадно е, но не си го слагай на сърце.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 97c6e44f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Израснах с втълпяването от родителите си, че няма пари за такива неща, че по-добре да не каня приятели вкъщи, защото можело да откраднат нещо. Абе, закостенял 90тарски манталитет. През детството само 1-2 пъти съм отбелязвала рожден ден, а подарък от нашите не съм и получавала, най-много да ми хвърлят 20 лв.
Затова, когато отидох в университет и създадох компания, нямах търпение да си празнувам рождения ден в квартирата. Накупих сума ти почерпка, подготвях се. Накрая дойдоха с подарък детска книжка, купена от щанда на супермаркет, през който са минали пътьом. Музиката не се чуваше, защото обещаната тонколона така и не я донесоха. Беше малко тъпо и монотонно, не беше весела атмосфера и накрая всички трябваше да си тръгват рано, защото е по време на сесия. Останах дълбоко разочарована от уж най-сетне реализираното си парти за рожден ден. Вече не го отбелязвам. 30 Ж

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b5b046dc43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз не го празнувам, миналата година исках да изляза с мъжа ми, но не му се излизаше, излязох със сестра ми, но и тя беше забравила. Общо взето на никой не му пука за другият и гледа себе си. Няма лошо и сам да излезеш или вкъщи да си пуснеш музика, да пиеш едно и така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0f5477facd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   О аз какво СПА си подарявам за рожденния ден, а после вечеря с мъжа ми на най-любимото място, въобще не ми се иска да посрещам хора да ги храня, за да ми пожелават лицемерно здраве, това са отживелици.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c1751585fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   С радост бих дошла на рождения ти ден, нищо, че не се познаваме. Била съм в твоето положение. Най-добре се разбирам с хора със сходни интереси - обсъждаме книги, филми, известни личности. Пробвай и ти. Даже, ако си от по-голям град може да ходиш по такива събития. Аз съм в другата крайност - нямам пари, но бих обиколила света сама. Понякога се радвам много на компанията си и ми харесва да съм сама.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 74ad8366f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз с радост бих дошла на рождения ти ден, днес имам рожден ден и няма да съм с никой, ако това ще те успокои.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 811212efe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От номер 14 Тук, ако не беше всичко анонимно, можеше да си направим група на самотниците и да ходим по екскурзии на рождените си дни. :D Би било много забавно според мен.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b8ea6efc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Разбирам. Едно време празнувах, бяха луди години. Последните обаче, след като се хванах все с "принцове" нищо не празнувах. Единственото, което можеха да ми предложат беше бачкане и само бачкане по чужбина. Все на работа. Няма рожден ден-работа. Няма Коледа, Нова година, Великден-тогава работата повече. Нищо. Няма никакви жестове, няма цвете. Все едно в пещера съм живяла. Няма някъде да ме заведат. Много, много зле. Била съм по живота. Когато бях сама само празнувах един път на заведение.
Benjamina

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eeb7f69b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз също не го празнувам. Нямам приятели и няма кого да поканя. Обаждат ми се роднини нормативно със стандартни пожелания да съм "жив и здрав". Забелязвам, че с годините вече отпадна "да се сбъднат желанията ти". Изглежда, че от една възраст наседне е малко вероятно да се сбъдват желяния. Иначе си спомням, че го празнувах два-три пъти като ученик с купон и приятелчета. Но това си беше детска работа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a83bd5b3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Бих те посъветвала да правиш нещо ново на рождените си дни. Можеш да отидеш на екскурзия някъде, да посетиш някой съседен град или дори да отидеш на някакво занятие което не си правила преди (скално катерене, рисуване). Можеш да ги правиш тези неща сам или с един приятел/роднина.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: de4ff4bcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторката:
Много благодаря за отговорите! Значи, има и други като мен? И аз с удоволствие бих дошла на вашите рожденни дни. Да, можем да си създадем група, но, както е казал един по–горе, така се засилва самотата, чрез виртуални познаства. И аз така, ведъж два като дете го празувах. Може би сте прави, че е тъпо, защото ще дойдат лицемери, а и всеки гледа само себе си. Идеята за екскурзия и спа не лоша.
Номер 2, много ме изкефи. Прав си! Винаги е така. И моите родители ми втълпяваха същото. Аз не знам защо хората, които имат малки проблеми, трябвало да ги премълчават. Язък, да не обидят тези с "огромните "ли?
Аз имах впредвид, че и като дете не съм го празнувала, което е кофти. И да, винаги го празнувах с нашите, със семейството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker