Ще ядете ли насекоми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще ядете ли насекоми?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1044 пъти
Какво мислите за новата европейската директива да заменят или да пуснат вместо брашно от пшеница брашно от скакалци? Както и да задължат навсякъде да се дават насекоми като храна. Вие бихте ли имали проблем с яденето им? А дали е безопасно за здравето дори и да са пържени, вярно ли е, че гъбичките с които са заразени насекомите са неунищожими? И откъде идват тия неща, от сенатора на ситските лордове Клаус Шваб ли или от другият ситски лорд Джорд Сорос дето банкрутира Великобритания и на британците им разпродадоха престижните марки на индиици за жълти стотинки и направи британците да тънат в такава абсурдност, наркомания и деградация, че изгубиха човешкия си облик, а ги остави на мира, когато британците изобразиха на плакати българите като насекоми(хлебарки) по време на Брекзит, защото явно така са му направили кредити, или пък е било спуснато от него да бъдат така изобразени? Само аз ли правя връзката между двете неща? Това нещо с насекомите подмятане и препратка към поговорката "ние сме това което ядем" ли трябва да се счита към българите? Няма ли да ви е гнус да ядете насекоми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2fff40cc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Аз ще ям, не ми е проблем. Чувал съм, че има много протеини в тях. Пък и в Азия от край време ядат подобни неща и не са имали особени проблеми с тях. Проблемите там са най-вече от разни диви бозайници, които носят супер много зарази, като например прилепите, заради които най-вероятно и стана Ковид. Разбира се няма да спра да ям месо, зеленчуци и тн, просто не виждам проблем да имаме и още една възможност за храна. Спрете с конспирациите, моля Ви се!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b5696f1150
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ще си хапвам, да. 70% протеин на 100 грама. Това е истинската супер храна.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 13b92025b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като гледам насекомите са почти на изчезване покрай тези пестициди и репеленти, които хората ползват ( а с тях и ние ще си заминем, защото биосферата буквално има нужда от насекоми, докато ние сме безполезното звено).
Ако искаш да ядеш химикали, давай, но и без това всички храни са пълни с химикали вече. Иначе хора от различни области в Азия и Африка винаги са ги яли, така че не е кой знае какво, но е чужда идея за европейците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 70a979502e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Всеки уважаващ себе си евротлантик трябва да яде насекоми. И да се къпе най-много един път в седмицата. Също трябва преди да се обърне към някой, да пита за предпочитаното местоимение. И да пита детето си като стане на 4, дали се чувства момче или момиче, за да започне хормонална терапия навреме... Иначе е "подлога на Путин".

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 025d39ef22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5f4080dc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Няма никаква такава директива. Темата отново е руска пропаганда. ЕС вкара закон, който ще позволи вкарването на насекоми в ЕС като продукт, който може да се използва в някои храни. Това е така защото в Европа вече има много хора от Азия и Африка, които в кухнята си имат консумация на подобни насекоми и е нужно да се вкара закон и за тях.

Никой няма да ви кара да ядете буболечки. Това е поредната яхната руска пропаганда и продукт на руските тролове в сайта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 928cd4bea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ял съм пържени скакалци от Тайланд. Бяха вкусни. :)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: be8b5c7771
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Фон дер Лайнен сигурно е правила уикенд-маратон с Екстремно оцеляване и понеделнишки (препила, предрусала и н*срана) е рекла, "Я и ние да папаме бръмбари като Грилс-а, че да не изоставаме още повече от ФАЩ. " Рептилите в Брюксел и Фашингтон може и да имат различна храносмилателна система от нашата, но за нормалните хора не е предвидена такава консумация на буби. Ядат ги в някои държави (Африкански и Юго-източна Азия) от недоимък, а не понеже Гордън Рамзи би им завидял за екзотичното меню.
Та, дори и да не са инфектирани с гъбички и паразити (които много често пренасят), дори и да са "леко" пръжнати - екзоскелетът им (външната черупка, играеща ролята и на костна система) съдържа едно вещество, наречено хинин. Това сладурче не се разгражда при нормалната киселинност в човешкия стомах (за рептили нямам данни как стоят нещата), а дори не се разпада и при над 200 градуса температура. Изследвания, публикувани в престижни журнали го свързват с повишен риск от развиване на ракови заболявания или, най-малко силно изразена хранителна непоносимост (от типа на лактозна, глутенова и т. н. ) при значителна част от хората, които го консумират редовно.
Аз лично бих станал вегатирианец пред това да ям подобни пумии. Не знам от къде си разбрал, че ще правят хляб с това. Моите данни са, че ще минава "заместител" на месото понеже кравите много пърдели и от това ставал климатичния апокалипсис (а не, примерно, от трошляците на нафта, с които двуногата маймуна така и не желае да се раздели). Ако наистина заменят пшеницата с това, ще е много по-лошо от другия вариант... Иронията в случая е, че България има капацитета да си произвежда сама храната (всичко на масата), че и да изнася, но хубавите, плодородни земи пустеят (благодарствени слова към ИТ сектора и най-вече към "демократите", които като ги гледаш какви са изкривени физически и бликащи злоба и малоумие, ще си кажеш, че това е следствие от непрестанното писане на доноси по адрес на истинската интелигенция).
Относно "кралските" поданници - същите ги разправяха и като ни приемаха в "общността"... Щели сме да ги "залеем" (невиждано цунами) от българи и румънци, които да им "изтръгнем" хубавите работни местенца... Оказа се, че самите те не искат да си берат кирливите ягоди и цветя и никой не ги "заля" (поне от "хлебарките"). Сега да си сърбат попарата с индииците - те имат да им връщат за робството (както и много други).
Цялата работа с насекомите се прави за да се изравнят нивата на раковоболни във ФС с тези във ФАЩ. Няма как в страната на Свободата (единствено как сам да се убиеш и нищо повече) да папат дъга от ГМО-та и да си трупат по няколко вида рак на човек, а тук "плебеите" да ядем полу-приемлива храна и да е сравнително рядко срещано заболяване. Честит просперитет на всички скокливи бълхи!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4aa03c9bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Целта вероятно е постигане на ниска цена на някой продукти за бедните, защото описаните насекоми се отглеждат за броени дни и ще е евтино да ги отгледат.
Вероятно днес над 97% от българите ще ти отговорят че няма да ядат насекоми, но когато салама, кренвирша или варената наденица без насекоми е 80лв килограмна а тези с 30-50% смлени насекоми е 25лв килограма при факта със ниските доходи на българското население ще покаже, че много от българите ще предпочетът да си купят салам с насекоми и ЕС ще отчете, че българите са държавата в която най-много купуват, следователно обичат и предпочитат храна от насекоми. Точно както отчитат че обичаме течен шоколад с по малък процент съдържание на лешници, най-често в България такъв се купува.
На богатия няма как да му обясниш че е заради цената. Както преди година г-жа Корнелия не можеше да разбере защо хората се презапасяват с олио и защо мъж почина на опашката за олио. Тогава тя излезе и каза на народа да не се притеснява че олио ще има в достатъчни количества, иди обясни на жена с 20 хил лв заплата че хората се редят не заради притеснение че олиото ще изчезне, а заради притеснението им че с доходите си не биха могли да си позволят повишаващата се цена.
С население от около милион души 600 лв нетна минимална заплата и още близо милион пенсионери с до 500 лв пенсия, кой ще си позволи салам с истинско телешко или течен щоколад с 30% лешник, разбира се, че ако въобще купи течен шоколад той ще е онзи по евтиния с 2% лешник, а салам ще избере по евтиния.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d71648745e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Ебахти, мен ако ме накарат да ям насекоми директно ще ги застрелям, или поне ще им ги изсипя във врата да си ги ядат сами. Извратеняци. Сега вече се убедих напълно, че западните болни извратени мозъци са твърди врагове на белия хетеросексуален, месояден мъж и искат да убият и последната капчица нормалност, която е останала на света. Да не им се даваме, хора. Да им покажем, че сме повече от тях и няма да се поддадем на тяхната поквара, с която искат да заразят целия свят.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5dffc4f6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По скоро сигурно е поредното безумие на псевдонауката. И дано да не се стига до това. Но от друга страна, аз лично ако намеря китайска или друга рецепта за гущери и ако доказано е безвредно, бих пробвал да изпека някой така че да имам повече източници на храна в моето село ако реша да се местя там. А там бих се местил и като спасение от идиотите псевдоучени, атеисти умопобърканяци.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ce2b667a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Първо - Не!
Второ - Няма директива, която да ЗАДЪЛЖАВА, да се дава храна. Ако има, бих искал да я прочета.
Трето - Ако съм грешен (ахахахаааа хххаааа хахаха) за второто, ще взема една гаубица и ще стрелям по всички, които ме карат, да ям буби, докато някой не ме спре по какъвто и да е начин.

Надявам се, че сега разбра, какво мислим повечто по този въпрос. Съвет - не се страхувай. Времената да сме меки и спокойни преминаха.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e30a55891
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   "И откъде идват тия неща, от сенатора на ситските лордове Клаус Шваб ли или от другият ситски лорд Джорд Сорос"

Не знам дали за бавноразвиващи се като теб това минава за хумор, авторче, но не е ни смешно, ни остроумно. Като не искаш бубите да лапаш, яж си калта и ближи перваза, както сигурно вече правиш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7e1444e4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Както отиват нещата, не само насекоми, а и корени и трева ще ядем. От най добри земеделци в Европа, днес ядем турски пластмасови зеленчуци, че и се натискаме за такива. Този американски слугинаж унищожи българското земеделие, изкорениха овощните градини и ги превърнаха в ниви, защото от зърно най лесно печелят крупните богаташи. Животните ги унищожиха и сега ядем сухо мляко от миналият век, пак внесено отвън. Лошото тепърва се задава, даже и буболечките няма да ни спасят, защото война ще ни унищожи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ea8405ae81
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Стига глупости, бе хора! Никой не задължава никого да яде насекоми :-) Да не говорим, че брашното от насекоми е скъпо, към 40 лв килограма, на никого няма да е изгодно да го слага където му падне.
И да, в Азия ги ядат от столетия и не само не са измрели, но и нарастват като брой. Веществата в насекомите са близки по състав до тези в гъбите, а тях всички ги ядем без проблем. Ти ще спреш ли да ядеш гъби?
Не ти ли прави впечатление, че от време на време гръмва по някоя бомба как светът свършва, а после нищо такова не се случва? Норвежци, 5G, Ковид, джендъри и какво ли още не :-)

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: fc625b7c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да си ядат сояджиите бубите, аз скакалци и червеи няма да ям, не ми пука колко са безопасни и полезни.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d9c48248e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много сте назад с информацията в България, като учех в чужбина още тогава - 2013 г. се говореше за това.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 15eab314f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз бих опитал пържени скакалци, винаги са ми изглеждали вкусни, не знам защо :D Щурците обаче твърде много ми приличат на хлебарки, а другите там червеи, личинки, какавиди направо мога да повърна като ги гледам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 53ebd4a552
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   По едно време постоянно ядях протеинови барчета с протеин от хлебарки. Още не съм пукясала, а мина бая време.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a0ccd285f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Не ми харесва политизацията - едната теза, че Сорос от сутрин до вечер мисли как да преебе българите и Европейския съюз иска да ни трови с насекоми. Другата, че който не си яде бръмбарите, е путински агент.
Сорос не вярвам да има нещо общо, той е финансов спекулант, меси се в политиката, финансира НПО-та, медии, но не знам да има интереси в хранително-вкусовата промишленост.
Не изключвам обаче заради корпоративни интереси в тази сфера да ни пробутват нещо вредно или поне недоизтествано. Храните ни са пълни с бяла захар, глутамат, консерванти и какви ли не други боклуци. Има случаи корпорации да са хващани, че умишлено прикриват вредата от продуктите си (примерно с Дюпон и тефлона) и са раздавали подкупи.
Та, отношението ми към брашното от насекоми е като към глутамата и захарта - ще гледам да го избягвам. Вкъщи си готвя сравнително чисто. Само неща, които са във вид, в който са били в природата. Месо, зеленчуци, плодове. В тях няма как да наслагат толкова химия. Не е топ качество, но прилича на храна. Избягвам преработените храни като колбаси, тестени изделия, чипсове.
Няма как съвсем да избегна глутамата, няма да успея и с насекомите. Като седна някой път в заведение или съм на гости, не мога да им проверявам кухнята. Но в кръчма ходя веднъж седмично да кажем, това ще ми е макс яденето на насекоми.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 81a9807607
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Категорично съм против тези гадинки да се приемат стомашно от човека. Има един сериал на HBO - The last of us. В него се разказва, че хората, които ядат такива гадинки стават цяла планета за гъбички, в последствие те надделяват в контрола над вашия организъм и хората стават същински дебили - зомбита. От друга страна ние не сме свикнали да ядем такива неща, не знаем как организмите ни ще ни го понесат. Ще търсим истинското - месо и всичко, което ядем все още. Първо ще започнат да хранят кокошките, кравите и прасетата с такива гнусотиики, сигурно вече са, в брашното ще мелят такива... Докато накрая не кажат: ето хората уж са живи, кво им е и ще започнат да искат пряко да се храним с такива. Ще ги продават на грамажи и в пакети, за директна употреба, хората ше си ги готвят вече - червеи с ориз, скакалци с моркови, хлебарковена супа и подобни, а тези неща се хранят с мършата от почвата... Лека полека ще ни ги прекарат с обясненията, че няма как толкова хора да хапват месо, защото няма да има средства, с които да отглеждат добитъка и другото ГЛОБАЛНОТО затопляне. Не искам и да си предствям. Затова имаха за цел да спрат частното производство в цяла Европа, избиха сумати животни, защото животните страдали от еди какви си болести. Помните и тук в България до преди няколко години какво се случваше. Накрая се оказа, че и животните на баба Дора (най-популярния пример) всичките са били здрави, ама ги изтрепаха, нали.... Сякаш искат да ни поставят в камера. И за това цялото това нещо е виновен скапания Еврогейски съюз за самоизтребление, водещ се от Америка (дори по геополитика в университета учим за целта на Америка да владее Европейския континент и Хартленда, защото, който владее Хартленда, владее света. Луда работа, а тъпите Еврогейци защо се водят от акъла на Америка, защото Америка има военни бази навсякъде, владеят целия океан и има заплахи ако Европа не прави каквото им се каже оттам. Жалко, че сме в Европейския съюз, благодарение на него деня на детето се превърна в деня на ГЕЯ, завзеха дъгата на децата - дори в това има доста мисъл - в свят на обратни няма място за децата, защото няма как да се възпроизвеждат - голямата цел на елита - да ни затрият. При нас междудругото не се пропагандира толкова много, защото така или иначе се топим все едно сме във война, но все пак тъпаците от ПП, демоничната България (америка за България) и другите аерогейски (толкова са под налягане, че ако се обединим повече хора може да им спукаме работата) партиики много дразнят хората със съзнание. Не ме интересуват другите, ако щат лайната да си ядат. Тъпото е, че си намериха как да завлядяват парламента - чрез хората, които нямат грам акъл да помислят за какво иде реч, а си казват ай ще гласувам за тия щото тоя и ония и те ще гласуват за тях - модерни са и нови са, млади са, но се замислете какво ще донесат. Гледайте кой тачи българското и кой мисли за нашата държава, а не кой мисли за Еврогея какво ще каже, какви пари ще се отсеят от там за личния им джоб (от Европа се краде най-много, не случайно реват толкова много за скапаното им евро, който ни вкара там ще има най-голямата награда за него, не за нас - народа, не позволявайте повече на достатъчно изтрадалия ни народ да потънем още повече) и в какви отношения сме с Урсула (хем лайняна, хем злата вещица в детските приказки), икам тези хора да горят в АДА! Гледайте кой най-много защитава българския интерес и на първо място му представляваме ние в целите му, а не джоба му!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8c01545726
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ковид е минал за вирус от прилеп. Това си е вирус от лаборатория. Всички видяхме Бил Гейтс и обсъждането на евентуална пандемия. Английски ли не разбират някои хора, тъпи ли са.. всичко беше един тъп цирк. И между другото наистина е пълно с пилешки мозъци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker