Нелюбезно обслужване в магазините? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нелюбезно обслужване в магазините?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1102 пъти
Здравейте. Напоследък често се случва като отида до някой магазин, касиерките там да са нелюбезни. И то не става дума за някой малък магазин, а за големите като Кауфланд, Т Маркет, Лидъл и Билла. Постоянно мрънкат, че не им даваме точни пари. А законът гласи, че човек може да плати сметката си, както с жълти стотинки, така и с банкнота 100 лева. Това заслужават тези намусени служители - повече хора да им платят по-голяма сметка с жълти стотинки, или повече хора да платят дребна сметка с банкнота от 100 лева. Само така ще се научат да са любезни, да не мрънкат, че не им се дават точни пари, и да поздравяват всички, както в Европа. В Гърция например преди няколко години ми се е случвало да си платя дребна сметка с банкнота от 200 евро и не ми казаха абсолютно нищо и ми върнаха цялото ресто и ме поздравиха и ми благодариха, че съм им клиент. Щом там е така, защо и тук не може да е така? А вие попадате ли на нелюбезни служители по магазините?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5c08335c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Плащането кеш е отживелица, плащай с карта и няма тесто, няма песто.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 119a03807d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много рядко, може и да са преуморени, да са гладни, да не им е останало време.
В една сладкарница все ми черпят детето с близалка или сок.
Трябва да са учтиви, но сме в България.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: fe7b099618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "Щом там е така, защо и тук не може да е така? "

То по тая логика може и да питаш - що не могат всички да са отличници в училище... Ами за съжаление не става, едни се раждат с качества, други без. Та така и с тая държава... Факт е, че сме дъното на Европа и не е само щото политиците ни били лоши, ама народън ни "много убав"... Личи си във всяка една сфера, дори как си изхвърляме боклука.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b9f0da3d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   То да бяха само по магазините... в банката в която ходя аз честно казано само охраната ме поздравява и се усмихва всеки път и то не само към мен е така а служителките там понякога поздравяват и са усмихнати понякога те гледат все едно си ги ударил с мокър парцал. Но на мен наййй-любими са ми държавните служители защото те въпреки че работят супер работа (от понеделник до петък от 8 до 5) са супер намусени и ги мързи дори да гледат а какво остава да свършат нещо.
НО това че някои хора си мразят живота и се държат зле не означава че и ти трябва да ставаш като тях - усмихвай се и да ти е през...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b16563b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В един магазин една ми направи панаир, че съм и дала 20 стотинки в жълти монети... чудо голямо станало. Ама какво щяла да ги прави-ами не е моя работа да ѝ казвам какво да ги прави. Казах ѝ, че може да си ги събира и да отиде до някоя банка да ѝ ги уедрят. Баси! Какво толкова. Не е мой проблем аз да мисля какво да ги прави, че и да се разправяме за такива неща...

Аз живея в Англия и не мога да си представя някой тук да му прави фасони за това. Винаги с усмивка ме посрещат и изпращат каквито и монети да дам. Винаги имат и дребни подготвени ако трябва да развалят.
Да не говорим, че докато не приключи с теб, не те изчака да си прибереш и последния продукт в чантата, не ти благодари, не те изпрати не започва да обслужва другия след теб, като те затрупа с неговите продукти. Просто другия от зад теб не съществува докото не приключат изцяло с теб на касата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e18eab2950
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Една и съща тема вече се пише много пъти. Явно нямаш друго какво да правиш, че мислиш за глупости.
Като не ти допадат касиерите, не отивай повече в магазина. И на мен ми се е случвало да не ми харесва отношението и в този случай или пазарувам другаде или просто не обръщам внимание, какво толкова няма да се женим.
Не им се работи за малко пари и може би от това са по-кисели.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b35e2161b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Български гнусен манталитет. Това е. Хиляди пъти ми се е случвало да съм любезна и учтива с подобни идиоти, а те да започнат да се заяждат за нещо с мен. На "Добър ден" дори не отговорят с едно "Здравейте", а започват да викат за нещо.
Така преди около две години, когато неотложно трябваше да се прибирам от София, една сутрин отидох на билетната каса. Бях се забавила, защото имах рана на крака, която дори се влоши от бързането, но нямаше как да бъда по- бърза. Болката ме спираше, а не знаех, че на следващият ден още със ставането, ще боли повече. Когато стигнах до касата, оставаха 5- 6 минути до тръгването на влака. Казах на въпросната патка "Добро утро, може ли един билет? ", без да викам и или да звуча лошо и нямаше нито "Добро утро", нито дори едно "Здрасти", а директно ми каза "Ма, аз не разбирам такива хора като теб, които идват пет минути преди влака! Ми станете по- рано, бе! ". Аз й отговорих с "Извинете, имам рана, която ме боли, когато ходя, и ме забави. ". ГъЗката ми каза, че това не я било интересувало и аз й казах, че можеше спокойно да ми откаже продажбата на билет и да ми каже да си закупя такъв от кондукторите, като й е такъв проблем, а тя продължи да се заяжда с мен, казвайки ми да съм се махала по- бързо, че влакът ми бил на последния коловоз и съм щяла да го изпусна. Разменихме си още няколко приказки, които вече не помня, но бяха по същата тема, аз си прибрах портмонето, метнах сака и мешката и й казах "И си купете един вибратор, че да се успокоите малко. ". И си тръгнах. Хората около нас се изсмяха, когато чуха какво й казах. Това заедно с изречението явно много я вбеси, защото скочи от стола и се залепи за стъклото, крещейки ми нещо като "ВИБРАТОР СИ КУПИ ТИ, МААА! ", но вече бях тръгнала.
Добре, че не си взех билет от кондукторката, защото сигурно щеше да ме просне на прозореца като прани на 1200 оборота прашки или да ми заклещи главата в тоалетната... Тази беше по- зле и от пуйката на билетната каса. В купето с мен имаше една възрастна много кротка женица, с която си говорихме през целият път и която като учтиво попита кондукторката за нещо, същата започна да й крещи, а жената започна да я гледа уплашено. Представям си, ако й бях казала, че трябва да си купя билет от нея, а тя каквото беше едра и висока... вероятно щеше да ме закачи на предницата на локомотива, върху логото на БДЖ като за наказание. Пък, ако й бях вкарала репликата за вибратора на нея, вероятно щеше да си направи гердан от зъбите ми.
Разбирам, че да работят с хора, е изнервящо, защото всеки ден се сблъскват с всякакви идиоти, но поне с учтивите хора да се държат прилично. Но, не... в тази държава учтивостта е слабост в представите на повечето хора и те затова всъщност се нахвърлят като хиени върху тях, защото ги смятат за прекалено тихи и мислят, че ще си замълчат за прасешкото им отношение. Такова ни е обществото - често трябва да се дуеш като плюска и да си простак, защото повечето хора тук тълкуват доброто отношение като проява на слабост, върху което те задължително трябва за се из*ерат.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 94b577b416
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не ти ли омръзна да пишеш теми за твоите забежки с продавачки?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 405146fe64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Такава тема вече имаше. Сега да вземем да се изредим всичките недоволни ли? С жълти стотинки може да плати някой, само ще е голям кеф да се случиш след него на опашката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0cf3fc877f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   А ти пък защо плащаш малка сметка по този начин? Ако ще развалям пари, давам 20-50 лв, не и 100. Просто е тъпо и лично го смятам за парадиране със средства. Пък и не винаги имат да ти върнат точно, защото всички се тарикатят да дават по 10-20-50 лв. за малка сметка. Често давам точно сумата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dcdbc21471
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   В голямата Била до нас вече използвам само машините за самообслужване, защото са много нагли и злобни касиерките, но в малката си минавам през тях защото са по-любезни обикновено.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8ea121975
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Добре дошъл в бг. Тук всички са сърдитковци, на които света им е крив.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5f87c7f248
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   За последните 30 дни се пуснаха към 5 подобни теми. До 4тия път го отдадох на съвпадение, но това е 5тия път и вече съм сигурен, че един и същи човек ги пуска.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ae0c92016b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   пазарувам в големи и малки магазини...
не си спомням да е имало случай в който някой да е бил на въпреки.
Със сигурност е имало, но не обръщам внимание на такива дреболии.
Пожелавам ти да имаш по-интересни неща в живота си, а не дали магазинерката те е поздравила...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8ea121975
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, твоя коментар е петия такъв в темата. И ти ли си един и същи?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5f87c7f248
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До номер 16. Да просто нямам работа и се чудя каква да правя. Надявам се схвана сарказма.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 405146fe64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Всичките, дето мърморите тук, щяхте да сте също толкова неприятни и груби, ако бяхте обслужващ персонал в магазините.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1008b91048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мен пък ме дразнят кифли и надувки, които като видят че някой има след тях, започват да се мотат на касата, да си избират разни неща. Най-демонстративно го правят, някакви комплекси ли избиват? Също като съм с бебе, не че искам да ме пускат да мина пред тях(Ганьо не е узрял за такива сложни изпълнения), а да не ме пререждат. Е явно тука като видят майка с количка гледат да я стъпчат и прередят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 42feed4944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Black Sabbath, съжалявам за случката ти, и аз съм изпадал в подобни ситуации като твоята много пъти. Не можа ли вместо да ѝ се обясняваш, направо да я напсуваш и да ѝ теглиш една майна? Аз така бих направил на твоето място. На огъня се отвръща само с огън.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8ea121975
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Какво очаквате от народ, който се радва на чуждата смърт и нещастие?

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7e61f5f277
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   20, неочаквано за повечето хора тук, в такива ситуации доскоро реагирах максимално учтиво, но не мога вече... Това го търпя от години, а и не само аз, а всички българи. Не бива да си мълчим за такива неща. Специално аз никога не съм искала обслужване като към принцеса и фалшиви усмивки (концепцията за усмивките ми е много противна). Разбирам, че на хората им е трудно и не им е до това, но поне едно нормално отношение. Не е излишно.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0679b49947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   И тези, които се оплакват от лошото отношение на отсрещните, са абсолютно същите. Това се дължи на изключително гнусният ни български манталитет. Аз съм лекар и виждам огромна част от колегите ми какво злобно и заядливо отношение имат, дори срещу скромни и притеснителни хора. Виждам същото отношение от магазинери, от сервитьори, от управители на ресторанти, на фитнес зали, от служители по разни гишета, от шофьорите на пътя и т. н. Тези, които се оплакват от подобно отношение, с държанието си сред обществото и по между си ясно показват, че ще са абсолютно същите, ако заемат подобни длъжности. Пак повтарям, това е гнусен български злобарски манталитет. При нас възпитанието, културата, уважението към другия, усмивката и чувството за дълг и помощ към другите не се ценят. Това да направиш път, да се извиниш, да се съобразиш с някой и т. н. при нас се счита за слабост и самоунижение. Както е споменал номер 21 - ние сме нация, която се радва на чуждите смърт и нещастие. Аз в моято професия виждам какви ли не хора. Категорично мога да заявя, че циганите, които си имат своите етнически особености и които ние считаме за много долни, са хиляди пъти по-човечни от българите. И не, не ни е виновна държавата, нито несгодите, нито бедността, просто сме си кофти хора. Не случайно цяла Европа не може да ни гледа. Руснаците, които по настоящем са оплювани постоянно, са по-уважавани от нас в западния свят. Сърбите, които са срещу целия свят са винаги били уважавани и никой не е казал лошо за тях. Ние, които не сме срещу когото и да било, сме недолюбвани и подигравани. Затова не обръщайте внимание на просташкото и заядливо държание. Усмихнете се и продължете нататък. Една усмивка отваря милиони врати. Както се пее в една прекрасна българска песен "Подай ръка и дай нататък, злото забрави. Нали актьори сме в театър, театър ту добър, ту малко лош. ". Пък и малко забавно да прозвучи, особено към мъжете. Ако попаднете на такава заядлива служителка, не и отвръщайте. Усмихвайте се и и говорете. Тя в един момент ще се изкефи, че един интелигентен мъж спокойно я е гледал в очите, а не поредният намръщен дивак. И нейният ден ще оправите, ще оправите и своя. Носете щастие на хората, не падайте на нивото на простаците и злобарите. Така и вие ще сте щастливи.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8e80d1635f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Хора са. Не са роботи. Касиерка в голям магазин обслужва на ден хиляди хора, а много от клиентите се държат грубо, апатично, неадекватно... Кажи ведро едно "здравейте", "добър ден", лека работа ви желая"... подходи така и виж, че ще има резултат, не винаги, не с всеки, но хората са различни. Има едни мъже-касиери, единият в Билла, другият във Фреш маркет - както и да се държиш са все неприятни... не поздравяват, а остават усещане за досада, сякаш си натрапник и това е всеки път... с тях е ясно - няма справяне, но с едни касиерки в Билла до нас, които знам, че могат да са много кресливи и груби, започвах да подхождам както написах, и има резултат - поздравяват ме с позитивна енергия. Продавачката в магазина за млечни, в началото беше груба, ама като я заговорих човешки, вече си имаме приказка, от любезност, разбира се, но знам, че може да е груба и отчитам промененото й отношение заради моето добро отношение.
Бъди искрено любезен с хората и ще видиш промяна в отношението на някои. Ако имаш ежедневен контакт с тях ще завържете по някоя и друга приказка, ще видиш, че са хора като теб, и точно, защото са хора, са всякакви, а има много неприятни, злобни, агресивни, лицемерни... хора всякакви, и продавачите не са изключение, не избират най-хрисимите и възпитаните от населението, за да стават продавачи, учители, административни служители, лекари и т. н. все хора, които общуват с много хора... вероятно им е писнало от това да са сред много хора и да подхождат към всеки с индивидуално отношение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker