Феменизъм. Що е то?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Феменизъм. Що е то?!
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1090 пъти
""Първата представа, която изниква в ума ми при думата феминизъм е, как не особено нежна представителка на женския пол налага свирепо по главата с чугунен тиган видимо безпомощен мъж. Никъде няма и думичка за междувидово отмъщение.. От къде тогава идва всичката тази агресия? Ами от чувството за малоценност, породено от същият този феминизъм, който уж трябваше да ни освободи. Защото именно той наложи мъжките качества като норма, а всичко различно от тях обяви за отклонение. Така жените се превърнаха точно в това, което са ненавиждали в продължение на десетки поколения. Криворазбраният феминизъм издига в култ качества като студенина, външно преуспяване, борбеност, а към черти като търпеливост, сърдечност, чувствителност създава истинско презрение. И така жените попадат в капан. Защото вместо да усъвършенстваме собствените си заложби, ние сме се заели да се състезаваме с мъжете, и то на тяхна територия. Но и да се стараем никога не можем да станем по-мъже от мъжете. Можем обаче да бъдем себе си. Време е да спрем да се срамуваме от присъщите ни женски качества и да започнем да ги ценим. Така разбирам аз истинският феминизъм, равноправието. Изневерявайки на себе си преставаме да бъдем жени, но и мъже не можем да станем. А има толкова области, в които сме по-силни от тях, точно толкова, в колкото те са по-силни от нас. Жена в армията е също толкова жалка картина, колкото и мъжът – медицинска сестра. По-добър и по-лош пол не съществуват, просто сме различни и това е най-прекрасното на живота. Докато всички го осъзнаят борбата между половете ще продължава да ражда чудовища. Привидно се рушат стереотипи, но на практика се създават нови. Налага се мнението, че жената домакиня е напълно безполезна, тъй като се цени само това, което се върши извън дома, пред обществото, точно тези дейности, в които мъжете са най-добри. Съответно всички „женски” области като създаването на живот, творчеството, възпитанието са обявени за маловажни. Започвам да си мисля, че дори и в най-върлият патриархат женската същност не е била толкова подценявана. Това за мен е дискриминация! "" В интерес на истината още по време на социализма имаше жена генерал от танкови войски, ако не греша казваше се Полина Недялкова, лично съм и отдавал чест когато я срещнах до бившото 34 СПУ, това на ъгъла на "Шишман" и "Аксаков". На нея принадлежи една крилата фраза, която битуваше сред войниците, че когато влизайки през купола на един танк, командира на танка, който не знаел кой влиза погледнал, нагоре и тя казала "Другарю младши сержант не гледай под полата на жената". Не знам дали е истина, но "младшият" е могъл по възраст да И бъде син. Още тогава в армията голяма част от медицинският персонал от запаса, бяха лекарки и сестри, като лекарките бяха всички с официрски чинове. При едно армейско занятие се заприказвах с една лекарка, тя беше старши лейтенант, а аз "фазан"-старшина школник. Интересно ми е, с какви случаи на феменизъм са се сблъсквали хората

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: c6b397323c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Феминизмът е когато жената се държи като жена само когато й е изгодно и се държи като мъж само когато й е изгодно. И когато при трудности нещата се сговнясат духва като пръдня. Това е.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4369095eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Изключително повърхностни, незадълбочени и невежи разсъждения по темата за феминизма. Феминизма не е жена да бие мъжа си с тиган, нито да се пъчи и да се прави на мъж. Феминизма е равни заплати за мъже и жени в една и съща професия, с еднакъв стаж( нещо, което и до днес не е наяве), спиране на убийствата и насилието над жени ( жените са убивани и насилвани в стотици пъти повече отколкото мъжете, както в България, така и по целия свят). Феминизма също е равни права на момчета и момичета да посещават училище. Както знаете милиони малки момичета са спирани да посещават училище на възраст от 9-10г. за да могат да помагат вкъщи с домакинската работа и после на 12 да ги омъжат (ненормално, педофилия и извратения). Докато момчетата на същата възраст продължават обучението си, като после ше могат да се реализират и професионално. Трето няма мъжки и женски професии. В днешното време на технологии, роботизиране и наличието на всякакви машини и изкуствен интелект всеки може да върши каквато работа пожелае. Няма мъжки и женски професии. Феминизма е точно за това, жените да не се страхуват да преследват кариери, които в миналото са били типично изпълнявани от мъже и в това няма нищо лошо. Просто на старото поколение му се струва странно, защото е изпълнено със стереотипи, осъждане, догми и каво е правилно и какво не. Живяла съм в общество с модели, доближаващи се до каквото описвам и съм виждала жени в строителството, жени, каращи метро и влакове, жени войници и си вършат работата точно толкова добре, колкото и мъжете. Такива страни са най-добре развити и най-богати именно защото всички допринасят за икономиката. Мъжете трябва да сте всички феминисти, да подкрепяте жените до вас, дъщерите си, сестрите си, да преследват това, което желаят, а не да им казвате какво да правят и какво трябва да бъдат и какво не. Тогава ще имате много по-доволни и щастливи жени до себе си, както и по-уверени, образовани, успешни жени, които ще допринесат и за вашето щастие. Виждала съм този модел и работи на 100%, стига с тези архаични глупости, че жената трябва да е мед. сестра, а мъжа да е в строителството, това са абсолютни отживелици.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a8119ebc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Авторе-ти май не можеш да се определиш от кой пол си точно, защото в началото на поста се представяш за жена и пишеш-, , ние жените", но после ОЧЕВИДНО НЕ СИ могъл да продължиш с лъжата си- и си преминал към мъжки род.
Първо за протокола-ясно е, че си от мъжки пол и просто те тресе ужас пред феминизма, но човече-за какво ти е да се представяш за жена? ! Това те прави жалък и нищожен, защото НЕ можеш да се покажеш какъвто си!
Аз съм момиче-не се правя на мъж, не се представям за такъв, не съм феминистка, НО когато говоря СРЕЩУ СЕКСИЗМА не се представям за мъж!
Затова авторе-ясно е, че си онзи военен, десантчик с историите си, който очевидно обича сексизма, мрази феминизма, разбира се-може и да си чичо Кифльо-както всички тук добре знаем, чичо Кифльо има много лица, но и да не си някой от двата персонажа, пак-факт е, че все повече сексисти надават силен вой срещу феминизма.
За всички НEОРИЕНТИРАНИ- феминизма е обратната страна на монетата, обратното на сексизма. Ако нямаше сексизъм-десетилетия и столетия наред, дали сега щеше да има такова явление наречено феминизъм? Реторичен въпрос е това:)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d30825f56
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Нещата не са толкова прости. Първо нека да изясним що е то феминизъм. Феминизъм не означава да налагаш мъжа си с тиган, а да имаш абсолютно същите права като него, а не например на интервю за работа да те карат да подписваш декларация, че няма да забременяваш следващите 3 години или да ти предлагат по-ниска заплата от тази на колегите ти мъже с идеята, че ти си жена и съответно имаш съпруг, който да те издържа. Колкото до това дали има "мъжки" или "женски" професии, ами не, няма! Познавам 45 кг мацка шофьорка на ТИР и мъж висок1, 90 начален учител. И да, добри са в работата си и работят това, което искат. Така, че стига с тия клишета, това било за мъже, онова било за жени. Ако някоя мацка иска да кара ТИР, да работи на строеж (и такива мацки познавам), защо по дяволите, да я спираме? !
Така, че престанете да давате акъл на хората как да си живеят живота и дали да се състезават с другия пол или не. Идеята е, че всеки би следвало да има право да работи и да се развива в избраната от него сфера без значение от пол, раса, религия, сексуална ориентация и т. н. И докато има дискриминация по какъвто и да е признак, ще има войствени феминистки, гей паради, организации защитаващи правата на дадено малцинство и т. н. В 21 век сме и би следвало вече да сме скъсали с тия глупави стереотипи, че жената задължително трябва да живее в кухнята, а мъжът трябва да носи парите. Ами ако тя има по-успешна кариера, а той пък иска да си вземе отпуска по бащинство (и такива мъже познавам)? Кои сме ние, че да казваме, кое е правилно и кое не е. И стига с това "природата". Не природата е решила, че мъжете не могат да сменят памперси или да топлят шишета с мляко, нито че жените не могат да развият потенциала си. Да, жените раждат, но от там нататък всеки може да се грижи за това дете, както и всеки може да се грижи за дома. Така, че зарежете клишетата, че жените не били създадени за кариера, защото в 21 век това са ГЛУПОСТИ! Не живеем в пещери, че изхранването и оцеляването да зависят от физиката сила, напротив днес една жена с образование може да изкарва много повече от един общ работник, нищо че той е много по-силен от нея физически.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d7e2e9eefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   №3, жестоко се лъжеш! Феминизмът е точно СЕКСИЗЪМ, сексизъм срещу мъжете и изобщо не е за равенство, а е яростна борба за надмощие на жените над мъжете, която жените никога няма да я спечелят. Феминизмът вреди повече на жените, отколкото на мъжете, но не им достига умствен капацитет, за да го разберат. Жените са физически по-слаби и глупави от мъжете, и не са изобретили нищо на света (Мария Кюри не я брой, тя е доказана измамница, откраднала всичките открития на мъжа си Пиер). Всички неща на света без изключение, са създадени от мъже, така че от мъжете ти зависи съществуването и кукуването. Не можеш да отречеш и факта, че няма нито една жена водопроводчик, строител, електротехник, пожарникар, миньор и т. н. и тези работи в 100% от случаите, без изключение, се вършат само от МЪЖЕ. А ако пак напук отречеш и това, значи чисто и просто имаш проблем, свързан с менталното здраве, който ти препоръчвам да си лекуваш. Жената е родена само, за да готви, чисти, ражда деца и да доставя удоволствие на мъжа си, и НИЩО ДРУГО извън кухнята! Казах!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c5cd383a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   2 при еднакви работи на мен учителката писа 5, на съученичката, която копира моята тема писа 6. Та, има ли някой да каже нещо за това неравенство, че масово учителите, повечето от които са жени пишат по-високи оценки на момичетата за същата работа?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a8119ebc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   От н. 3 до н. 5, не те знам какво си казал, но коментара ти е АБСОЛЮТНО СЕКСИСТКИ! Направо си се оср. л докато си ръсиш жалката и отчаяна злоба по повод жените-трябвало да слугуват, деца да раждат и били глупави? ! Само дядо Кифльо в тоя сайт нарича жените глупави и как от 18 годишни- деца трябвало да раждат и да слугуват на мъжете. Препоръчвам ти -да си намериш много добър Психиатър, който да ти помогне в лечението на СЕРИОЗНИТЕ ТИ ментални проблеми, които си личат от всеки твой коментар! И н. 5 -очевидно сам си нарекъл глупава- и майка си, и баба си, и леля си, и сестра си, и дъщеря си, защото и те са жени, нали? ! Жена-навярно нямаш, защото надали някоя ще реши да е с долнопробен сексист, който да я унижава само заради пола й!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4369095eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От номер 3 до номер 5, номер 5 познавам лично жена водопроводчик, жена строител, жени електротехници доста и т. н. Това, че ти знаеш само едно име в света на науката от женски произход не е мой проблем, ти си невежия в случая. С тези разсъждения направо те пращам в Йемен или Афганистан, там споделят убежденията ти, вярвам ще ти е много добре, приятен полет. П. С. до сега не съм чула жена феминистка и като цяло жена да иска да мачка мъжете и да дава акъл мъжете какво трябвало да бъдат и какво не, а пък мъже даващи присъди, оценки и мнения спрямо какво трябва да са жените-бол. Я ми обясни кой над кого иска яростно надмощие и защо? А имате майки, сестри и дъщери, не ви ли е срам, бе...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a8119ebc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До н. 8 от н. 3 и н. 7-Номер 8-НЯКАКЪВ ТРОЛ СИ МАЙ, защото се правиш, че все едно коментар 8 съм го писала аз? ! Защо си писал от н. 3... след като много добре знаеш, че НЕ Е ТАКА!!!
Макар сайта да е анонимен-държа на ИСТИНАТА и тя е, че коментари н. 3 и 7 са мои, но коментар н. 8-е или на дядо Кифльо с многото образи и телефони или на друг отчаят трол!
То и по номера пред коментара си личи. За протокола-пиша от едно място-следователно номерът ми ще се запази в тази тема, тоест какъвто и да си н. 8, колкото и да се правиш и стремиш да ЗАБЛУЖДАВАШ хората и да се представяш от мое име, няма как да ми дублираш номера! Аз от друго мобилно устройство няма да пиша, затова хайде да видим колко отчаян си и ще продължиш ли с жалките си изцепки и номерца!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f3693cd327
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 7 и 9, върви да се лекуваш от параноидната ти шизофрения, имаш нужда от най-силните лекарства. Навсякъде ти се привиждат кифльовци, където нечие мнение не ти изнася и го извърташ, че пак бил някакъв си твой въображаем "кифльо", живеещ само в твоите болни фантазии. Номер 8 не го е писал твоят любим "кифльо", а някоя друга жена. Той никога не би написал такива помии срещу мъжете, а и неговите коментари са грамотно написани и добре структурирани, за разлика от твоите. Явно си падаш по него и си обсебена от него, това не е наш проблем, а си е лично твой. Аз почти нищо не можах да ти разбера от крещенето ти с главни букви, стотиците препинателни знаци след всяко изречение, и тиретата без интервал между тях и думите. Казвам ти, предприеми сериозно лечение в професионална психиатрическа клиника, преди здравето ти съвсем да се е разсипало по твоя възлюбен "кифльо", и без това няма да ти отговори на любовните ти писма!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a8119ebc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   До н. 10- Както и да го въртиш и сучиш-вижда се, от горните ти коментари, че САМ си написал -как жените били глупави и трябвало само да раждат и слугуват! Все тая дали си дядо си Кифльо, пак изказванията ти-ДРЪНЧАТ НА КУХО!
Очевидно -всички жени те отбягват и си насъбрал бая омраза по повод женския пол! Това-само те прави още по-жалък и отчаян, сам си обидил дори жената, която те е родила! Както вече те посъветвах-намери си много добър Психолог или Психиатър, не забравяй да си пиеш хапчетата.
Модератора-вече два мои коментара изтри, да видим и тоя ли ще изтрие. Как може такава ЛИЧНА цензура в тоя сайт? ! На трола-сексист му публикувате мизерните простотии, а свестни коментари-триете? ! Накрая само дядо Кифльо ще остане в тоя сайт-сам да си пише и сам да си отговаря!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4369095eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 7, 9 и 12, аз съм номер 2, но погрешка написах, че съм номер 3, защото не бях забелязала грешката, когато се обръщах към номер 5 в коментара ми под номер 8. Не е нарочно, лека вечер.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 67e9238e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Жената може да претендира за равна заплата, само ако върши същото количество работа като мен. Тогава нямам проблем. В момента, в който почнат да клинчат, че искали равна заплата, защото имали п***a, тогава става проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: b37fefa7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре, че тук няма толкова радикални феминистки, колкото в САЩ, че щяха да ти се нахвърлят като лешояди.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 83f7b5a64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Феминизъм е неуспешен експеримент на франкфуртската школа начеро с Херберт Маркузе. Насилствено налаган от хегемона САЩ (вече не е хегемон) по целия свят донесе много нещастия особено за жените. Мъжете са по-силният и по-умният пол, и никога няма да допуснат матриархатът да се развилнее. Ще му строшат краката, когато започне да си прави извращения с мъжкия пол, който е велик, за разлика от женския!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 2f55f8c623
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Някои от коментиращите написаха, че познават жени строители, водопроводчици и електротехници. Аз такива не съм виждал да има. Жени шофьори на камиони да, но строители и водопроводчици не. Не знам какво имат предвид жена строител. Да не би да има такива които да носят вар и тухли и да работят тази тежка работа наравно с мъжете. Не вярвам някоя да иска да работи това, за да бъде равна с мъжете. Повечето които искат равни права ще откажат тежката работа, защото веднага ще се оправдаят, че това не е работа за жена. Жените искат равенство само когато им е удобно на тях. Ако кажеш, че не могат да работят тежка работа те няма да кажат нищо, но ако кажеш, че жените не стават за лидери веднага ще започнат да говорят как трябвало да бъдем равни и не трябва да се дискриминират жените.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 89dd4ba9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз съм момиче на 19 години и не искам да уча и работя. Много бих се радвала да имам мъж като номер 5, защото повечето мъже и жени постоянно ми досаждат и ме насилват да градя кариера, а аз не искам, аз искам да седя удома, да чистя готвя, да гледам деца, да правя мъжа си щастлив. Ако някой каже, че жената трябва да е в кухнята го съдите, но в същото време 90% от хората говорите как жената трябва да гради кариера, въпреки че аз, а и други жени не искат това, за вас това не е насилие, ама то си е точно такова. Аз имам насъбран яд, защото години наред опитват да ми промиват мозъка и да ме насилват, говорят как съм старомодна и живея в минал век, ами аз лично предпочитам да живея като жена от миналият век, лично за мен този живот е перфектен, не ме интересувате “силни независими жени”, за каквите се мислите. Аз съм нежна, женствена, имам нужда да се грижат за мен и да ми помагат, не ме бива да съм силен мъж и обсебена от успехи и пари, каквато искате да бъда. Бъдете каквито искате, но не насилвайте никого, аз не ходя да ви карам да бъдете домакини и да ви критикувам, че работите, така и вие спрете да раздавате морал постоянно с феминизма си. Затова хората мразим феминизма-защото сте луди. Mind your business.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 4d345a3f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   №20, ти си жената-мечта! Ех, де да те познавах...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker