Трябва ли да признаем Крим, за да свали Русия санкциите си срещу нас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли да признаем Крим, за да свали Русия санкциите си срещу нас?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 839 пъти
Дали би било разумно, ако признаем Крим за руски, а в замяна на това Русия да смъкне санкциите си срещу нас? Ясно е, че Крим е украински, но руските санкции ни удариха много силно, всичко отиде на горе... банките в Америка почнаха да фалират... вече не се търпи. Затова си помислих, че може би трябва да постъпим разумно и да се обърнем към Русия за махане на санкциите и нормализиране на икономическите отношения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: e37ba1cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Крим е единствено на хората, които го обитават. Те казаха, че не желаят Украйна да ги управлява - по същия начин, по който го направиха Сингапур, Тайван и Хонг Конг. Демократите да бъдат така любезни да не прилагат двойни стандарти и да подклаждат конфликти, където не им изнася.
Относно позицията на България - подметки сме били и ще си останем. Нито Русия ще си промени отношението, нито от САЩ и ЕС потекоха реки от злато като им целуват гъза (напротив, те грабят нашето).
Мекеретата се размазват и толкова.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8368ac28cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здрасти!

Бъркаш причината и следствието. Причината за руските санкции е, че ние наложихме първи санкции и осъдихме действията на Русия в Украйна.

Санкциите нямат нищо общо с Крим. Ситуацията с Крим е от 2014 година, а санкциите са от преди една.

Реално Русия ни добави в списъка с неприятелски държави след като се подлъгахме по пуделите от Брюксел да налагаме санкции и да осъждаме.

Ситуацията я видяхме как се разви - повечеот стоки в магазина поскъпнаха с между 15 и 50%

При някои продукти инфлацията е дори 100%, примерно при млечните продукти и яйцата.

Това е така, защото модерните ферми за мляко например работят основни с природен газ.

За да се оправят нещата България трябва спешно да се разкара от ЕС-то, да разкараме разни Кирчовци, Бойковци и прочие евроатлантици и да приемем един истински НЕУТРАЛИТЕТ и НЕЗАВИСИМОСТ

да си глдедаме ИНТЕРЕСА и да търгуваме с всички - с ЕС-то, Русия, Турция, Китай и т. н.

В момента сме васали и марионетки на брюксел. Дето има един лаф - там като пръ*днат, тук се насира*ме

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5c79944f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не те знам кой свят обитаваш, щом смяташ че Крим е Украински, няма да е тоя... Ама поне трябваше да знаеш, че Русия няма санкции срещу нас. Ние имаме срещу Русия. Нашият невероятен премиер Киро Простото отказа да купува газ от тях, и сега ще го купим пак от тях, ама обиколил света, и на двойна цена... Киро обаче ще прибере комисионни докато обикаля по света, докато ботове с които е насленена тая държава, даже не знаят какво става...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8368ac28cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Санкциите ги наложи Русия миналата година след като се правихме на много отворени и заплавшвахме колко тежки мерки ще вземем и как ще я съсипем икономически.

Само че не само, че не я съсипахме, ами и нас си се съсипахме с тези глупости.

Цялата енергетика на България - АЕЦ Козлодуий, Лукойл, Булгаргаз, е пряко или косвено свързана с Русия.

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a242739afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе... спри наркотиците докато е време! Или направо емигрирай в Русия...

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d6f8422e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Честно казано последния ми дерт е дали ще признаем Крим.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d6f8422e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   2, "Крим е единствено на хората, които го обитават. "

Т. е. нямаш нищо против Кърджали да е част от Турция, нали не прилагаш двойни стандарти.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5116d002a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   В общи линии се схващат политическите събития, но все още има заблудени хора-като №6 например. От много краткият му пост, веднага си проличава, че е краварска заблудена подлога, Само те се смятат за достойни да живеят в България, и всички които не мислят като тях ги пращат да живеят в Русия!? Западната джендърия е пропита с хитлеристки идеологии, и затова не признават съществуването на други свободни народи. Какъв бил Крим, №1 добре го описва-той е на онези които живеят в него. Щом хората, след референдум решиха, че искат да са към Русия, какво още дъвчите тази тема? Колко села в България, след селско допитване си променят общината, преминават от една област в друга, какво нередно има, всеки решава как и къде да живее. А нима е по добро решение, шепа подлоги, без да питат народа да ни вкарват в разни джендърски съюзи като НАТО и ЕС? Някой попита ли ни, дали искаме да влизаме там, а точно тези джендъри не признават, че Крим е руски, защото жителите му така са решили!? Кое е по демократично? Разбирам, че живота на краварските подлоги не е лесен, защото са продали душата си и доброволно са се превърнали в слугинаж на САЩ, ето затова Русия ни би шута, защото сме ПРОДАЖНИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ! Много години Русия ни помага да станем нормална държава, сега за 30 години краварските подлоги ни навряха отново в калта, и там ще си умрем, защото едва ли Русия отново ще ни помогне. На неблагодарници никой не помага, САЩ ще ни оглозга и ще ни захвърли на боклука!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5116d002a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Направил съм грешка-става въпрос за №2, защото №1 нямя!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7b7f028595
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Всички знаем, че западът ни пороби и няма отърване. Тези, които ни управляват пак ще ни тормозят защото са слуги на Брюксел, той пък е слуга на САЩ. Българсият народ е обеднял повече от 26 пъти до момента след прословутата "демокрация" и ще продължава да обеднява до пълното ни унищожение. По-добре от преди живеят само около 5% от населението, които в същност са бирниците, отчитащи се пред Брюксел. Отровни храни, психически тормоз, ниски доходи, изкуствено създадени смъртоносни болести за народа ни и НПО-тата на Сорос са съществен фастор за демографската криза и изчезването ни като народ. Само чудо може да ни спаси. Това чудо ще дойде пак от Русия, която ни е спасявала няколко пъти до сега, ако изобщо дойде. Колективният запад не оценява добродушието на Путин, който не иска да избива цивилното население и да разрушава инфраструктурата, която всъщност си е руска, както Крим и Донбас. Дори цялата територия на Украйна си е руска земя, която Русия вече не иска, защото си има огромна територия. Иска си само териториите населени с повече от 90% руснаци, които до 91 година са си били винаги руски.
Западът никога няма да победи Русия, защото никой на тази планета не може да я победи. Просто гневът на руския народ не е достигнал прага на търпимост, след който може да настъпи световен апокалипсис. Дали ще остане нещо след това от САЩ и запада е доста съмнително, но е сигурно, че от Русия и руския народ все нещо ще остане!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9c62fc531
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Пълно с псевдопатриоти путинисти виждам. Самите руснаци бягат от Русия, а нашите ни я хвалят. Знаем ги нашите путинисти, обичат Русия от разстояние само, не работят там, не учат там, не живеят там, не си пращат децата там. Като Корнелия, пратила сина си в САЩ, иначе обичала Русия.

А като демокрацията, НАТО и ЕС са ни виновни, кажете ми как Естония, Чехия, Словения, че и Румъния напреднаха? Всички са членки на поне един от двата съюза. Как най-богатите и ниско корумпирани страни като Дания, Финландия, Исландия, Нидерландия, Германия са членки и те на поне един от двата съюза? Всичките имат и силни търговски отношения със САЩ. Тоест има едно от две обяснения за това, че сме зле. От целия ЕС, само нас точно българите ни мразят и искат да ни унищожат. Или второто и по-логичното, ние сами сме си виновни, сами си избираме и търпим корупционери и корупцията като цяло в България. Самият факт, че масата българи са емигрирали в САЩ, Германия, Испания, Великобритания, а една нищожна част са в Русия, Китай, Северна Корея, Куба, Сирия си говори достатъчно кои страни дават по-добри възможности за развитие.

По въпроса ти, реално войната вдига цените и причинява инфлацията.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9c62fc531
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Абсолютно съгласен с 9. Ако се връщаме към исторически граници и заграбваме територии под предлог, че имало там друго етническо население, тогава какво ще кажете да се върнем на историческите територии от 1977 г. и да възстановим Османската империя?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6d6cad86bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От 2013г насам ние заедно с ЕС сме наложили над 30 пъти санкции и постъпки срещу Русия, няма как само с признаване на Крим да ни опростят всички простотии, които позволихме управляващите ни да сторят.
Последната простотия е българия да поиска смяна на управителите на фирми, само защото били от руски произход. От 27 март 2023г големи фирми нямат право да имат представители от руски произход, едва вчера Лукойл Бургас смениха управителите руснаци с белгийци. Ще сънуваме вече евтини горива.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9c62fc531
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До 15. Значи според теб ако Турция вземе Кърджали и ЕС наложи санкции на Турция, ЕС ще сгреши?

И Турция после ще трябва да прощава на нас и на останалите?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6d6cad86bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   16 стига с това Кърджали. Турция не иска Кърджали! Населението на Кърджали е 50% българи и 33% мюсюлмани, там турци които искат да се присъединят към турската държава няма! Пък и българите не сме станали фашисти, да ги бием и палим заради различните им вярвания. Не сме си направили частна армия от бандеровци, които да пребиват населението което се самоопределя като турско.
В Украйна нещата са различни, дори Зеленски е роден с име Владимир и близо 40 години е живял с това име, а в последствие се е отрекъл от името си и само от няколко години се казва Володимир.

Между другото днес в Турция населението живее по добре от българското в България. Цените им са по ниски, минималната заплата е по висока от българската, имат висока раждаемост и вече много по добра здравна система и образование! Нашето положение е благодарение на скъпият ти ЕС изсмукаха работоспособното население на България да работи за тях, вкараха ни закони които да ограничават земеделие и животновъдство и днес по магазините храната идва от чужбина. Огледай се как живееят българите и чесно кажи харесва ли ти? Да 300 хил българи ще идат на почивка за великденските празници, но 6 милиона няма да идат, защото нямат финансова възможност!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e37ba1cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   9, личи си, че си безмозъчно европодлога, но ето ти краткия отговор: ако Българското правителство упражни геноцид върху тях (както направиха Киевските украинци с хората в Крим и другите вече анексирани територии), и хората там (в Кърджали) решат да поискат съдействие от Турция - защо не? Границите на държавите не са начертани във век и веков. Като някой некадърник се издъни толкова колосално, ще си плаща. Или да влизаме в пълномащабна война с най-голямата армия на континента за едното Кърджали да разбирам, че предлагаш..? 8 години оставиха тези области да тънат в мизерия, сами признаха, че там няма нищо освен някакви въглища... Каква е стойността да се поддържа подобна територия? Да не мислиш, че хората там някога ще се върнат обратно под тяхна шапка? А ако се сбъдне сценария с Кърджали, ЕС никога няма да си мръднат гъза да се намесят, дори оръжия няма да видим, нито някого ще го дондуркат цяла година по хотели на курортите. НАТО удобно ще задействат чл. 5 по индивидуално и заминава не само Кърджали, а всичко за няколко часа. Турция отдавна гледа на Балканите като нейн авоар, още преди години като работих с тях ни викаха Булгаристан. Въобще не ни броят за някаква спънка (особено като руснаците не са до нас) - не са рекли, не са нахлузили феса на кухата ти кратуна докато си лъскаш в 3 през нощта. Отделно, трябва да си рядко прост да даваш Кърджали за аналог на Крим при положение, че никой не тероризира българските мюсюлмани дори частично от това, което украинците правиха цели 8 години с рускоезичното население в тези региони. Пак не разбрах - защо не подскачаш за териториалната цялост на Китай (Тайван, Тибет и Хонг Конг да се прибират обратно), нито на Тайланд (Сингапур да си влиза обратно също), а някаква си Украйна? Надухте ми главата с тая тъпа Украйна - като сте толкова недоволни, заминавайте за Бахмут. Руснаците и без това нали са само някакви сервитьори от Сибир, нито въоръжени, нито трезви - направо отивате да им наплякате по 2 шамара и сте при Путин за няколко часа. Какво чакате още??

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9c62fc531
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От 13 до 17 и 18. Всички новини за тероризиране и геноцид над местното население от украинската армия са или преувеличени, или фалшиви, с източници от Кремъл и Путин. Ако искате да ме оборите, представете достоверен източник за това, не лъжи. Украйна има и договор от 90-те, при който се отказва от ядрените си глави, взамяна на гаранция за сигурност от Запада и Русия. Този договор беше грубо нарушен от Путин. Да, загрижен съм и за териториалната цялост на Тайван, защото започне ли да се нарушава международното право, по-малките държави като нас ще попаднат в границите на някоя нова империя. При всичките ви приказки против НАТО, досега границите ни не са променени от някоя военна сила, докато Грузия и Украйна, които са извън НАТО, си понесоха последствията.

Нелепо е да твърдиш, че ЕС и НАТО са ни виновни, при положение, че най-напредналите страни са членки на тези 2 съюза. Съседна Румъния е членка на НАТО и ЕС. И по ниво на корупция, и по БВП на човек ни изпревариха нас. Изпревариха и страните в Европа, които не са членки на ЕС като Сърбия, Молдова, Босна и Херцеговина, Северна Македония. Естония, Чехия, Словения от Източна Европа напреднаха и са членки на НАТО и ЕС. Финландия, Германия, Исландия, Дания са най-богатите и ниско корумпирани страни в света и са членки на поне един от двата съюза. Ако ЕС и НАТО са ни виновни, трябва да дадеш обяснение защо точно нас от цял ЕС и цяло НАТО ни унищожават, докато другите страни напредват? Или май както казах обяснението е, че ние сами сме си виновни.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a3742e5ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Руските санкции не са ни ударили изобщо. В моменра газа е по-евтин от времето на газпром. И докато ти си готов да се наведеш в русия обясняват как трябва да се нападне и България. Удари ни инфлация заради безумното печатане на долари.

Това което трябва да се направи е да се засилят оръжейните доставки към Украйна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6d6cad86bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До 19 моят достоверен източник е колегата украинец, който е родом от Киев. Преселиха се с жена си и децата в България през 2018г. Дойде да работи при нас и още тогва взе да разказва защо се е решил да емигрира. Разказа за групировки които крадат деца, с цел продажба за проституция, за органи и каза че тези групировки имали и депутати в парламента им, още 2019г говореше че нещата в Украина отиват на зле и има твърде много насилие по улиците в градовете.
Само не знам как да ти го представя в анонимен сайт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e37ba1cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Така, ще започна от зад напред.
19, ЕС и НАТО НЕ са екслузивен клуб на развити страни.
Явно сам си се опиянил от лъжите, които по една или друга причина блещиш, но налице е само фактът, че впрягайки целия си финансов ресурс и дърпайки всички лостове за външно-икономическо унищожаване, вече повече от година не могат да бутнат нито отвън, нито отвътре един "гном" от стола.
Независимо от това дали са ни спасявали без да търсят облаги или не, факт е и че пишем на славянски език, а не на Türkiye. Факт е, че американски летци бомбандираха София (и не само). Факт е, че Великобритания взе страната на Турция. Факт е, че европейците бяха твърде заети да си завират главите в гъзовете за да видят какво "присъствие" и "добросъседство" пада тук 5 ВЕКА (не седмици, месеци или години), до степен да плъзнат и епидемии от чума, но не и да се трогнат какво се случва.
Относно "чудото" Румъния - ако говорим за корупция, БВП и т. н., една Аржентина също е по-напред в това отношение от изброените "Европейски" държави (провери си докладът на ООН относно Human Development Index за 2021г. ), пък не са в ЕС или НАТО. Да ти дам и един по-близък пример - Швейцария. Няма какво да се коментира повече твърдението, че ЕС и НАТО са предпоставката за по-добър стандарт на живот, защото е малоумно и опровергаемо за по-малко от минута (ако не си едноклетъчно).
ЕС СА виновни, защото наливат пари в държава с доказана история на корупционни практики и не търсят отчетност за това как се разходват. Аналогът е как сега наливат оръжия и фалшиви надежди на бедните украинци, които не можаха да извадят по 5 бона за да се изнесат като пръдня в гащи. Германия била ниско-корумпирана? ! Ти на какви наркотици си? Да си чел не малко доклади, идващи от "партньорите" им отвъд океана как подправят софтуерно емисиите на трошляците си? Целият научен свят бие тревога за глобалното затопляне, но те нямало да се отказват от производство на трошляци с вътрешно горене. Правителството им не се ангажира да плаща някакви социални пенсиики (между 500 и 800 евро) на ДОКАЗАНО ИНВАЛИДИЗИРАНИ хора след ваксинация, но продължават да приемат изметта на арабския свят и Африка с отворени обятия. Да ти имам и липсата на "примера". Финландия пък на първо място по самоубийства в света... В Исландия като се запознаят се проверяват в някакво приложение дали няма да се окажат братчеди и тогава евентуално да се клатят... Но сега и ще ти кажа защо са малко напред от нас - прогресивния данък. Няма една държава с добър стандарт на живот, в която правителството да е подлога на бизнеса (независимо дали роден или внесен отвън). Поне да беше и роден, а то е точно обратното в нашия случай. Та, за това в Германия са по-добре от тук - парите на българите отиват в Lidl, вместо при Пешо от кварталния плод-зеленчук. Канадците и те дръпнаха покрай злотото ни. Американците със самолетите на хартийка също. Но подлогите като теб, въпреки фактите, ще се редят и на опашка за да им целуват умирисаните, затлъстели гъзове.
Сега да ти дам и малко достоверни източници за предисторията на военната операция:
1) Независим продуцент (италианец): https ://youtu. be/scfNPKcm2aE
* Забележи до каква степен децата там са свикнали с терора, че го възприемат като част от ежедневието си.
2) Независим журналист (французойка): https ://youtu. be/wJH4Y8ZTrBo
** Забележи как изглеждат хора, истински ранени от шрапнели, за разлика от театралните постановки на зелката.
Тези документални филми се трият и се качват отново - ако бяха "пропаганда", родните медии, бъдейки цокало на западните, щяха първи да ни "информират" за схемата с техните "проверени" източници... Да, ама нещо не се случва. Има и много други, стига да не си си заврял главата там, където слънце не огрява (или да не си на отчет).
20, ти си направо на черешата, пич... Няма да се хабя и да те коментирам повече от това. Личи си, че ако не си вече дипломиран с почести, то си поне настоящ Харвардец. Продължавай все така.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b2d7188a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Никой ли не е чувал за тези кримски татари и какво са направили руснаците с тях? В момента 85% от населението са руснаци, но не е било така преди 150 години. Същото можем да кажем и за днешна Северна Македония и нейното население.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker