Животът в България - размисли и разсъждения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът в България - размисли и разсъждения
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 938 пъти
Какво мислите за живота в България? Какво бихте променили в него ако имахте възможност?
Бедни, болни пенсионери, с много невъзпитани и неграмотни деца и млади хора. Платени медии, които се опитват да манипулират обществото и успяват (донякъде). Въпреки че това е проблем на обществото, а не на самите медии. Като "свобода на словото" сме пълен леш, но пък живеем в 21в. и един човек с мааалко мозък винаги може да се позаинтересува, да намери обективна информация.
Политиците - нагли, нахални, някои от тях - простовати, крадливи, с малко качества и в никакъв случаи не са умни. Ако са умни - няма цялата държава да им пожелава да се гътнат.
Здравеопазването и образованието са ни кофти. И при двете, ако имаш някой лев - стават. Ако нямаш, обаче - ми загинал си. Едните ще ти кажат "ами тя здравната каса", другите не са виновни като цяло, самите те в сектора. Пак е обществото. Народ, който не уважава учителите си е мърша.. Така беше казал някой. Хората са много комплексирани, вместо да се занимават със собственото си развитие, масово се предават и се примиряват, че "то така било в държавата". Няма лошо да работиш за минималната работна заплата, лошото е когато станеш роб на собственото си мислене и не се опитваш да вървиш нагоре. Всичко в този живот става с труд и усилие, а на хората тук им е много удобно "тя държавата".
Иначе, ако човек изкарва добри пари (добри според него, няма да конкретизирам) и има спокойствие вкъщи - животът става прекрасен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 3419ed1d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   България е хубава страна, умни са хората, готина природа, достатъчно е за да може страната да има успех за създаване но достатъчно работни места за населението, с малко организираност нещата се получават. Естествено новите концепции във всички сфери на живота в страната са препоръчителни. Обединена България това води към успех, цялата страна и всички хора живеещи в нея.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e8e91ee960
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Защо мислиш, че само тук е така? Навсякъде политиците крадат. Не гледаш ли новини? Сега ще разследват Олаф Шолц измами на над 50млд евро. Във Франция хората ги мързи да гледат. Италия имат най-застаряващото население. Все предпоставки за кризи. Тук всеки има апартамент в града от родители и къща на село от баби и дядовци. Като ти опре ножа до кокал продаваш апартамента, ремонтираш къщата и си произвеждаш всичко. Имам познати, които наистина храна от магазин не купуват. Имат една крава, едно прасе и кокошки. Дават им всичко от което имат нужда. Колят ги един път в годината и купуват нови. Почвата е плодородна, отглеждат дори бадеми в двора. Ако пък владееш езици ще намериш работа от вкъщи. Тук спасение винаги можеш да намериш. Аз ти описах моя план за бягство ако се наложи. И същевременно мечтата ми да се върна да живея в селото на баба, да преподавам в местното училище, да съм си с приятелите от детството.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 56f383ebd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   България има само два, но съществени проблема - корупцията и манталитета. Всичко останало е следствие от това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c6c3254fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Това което бих променил е единствено контролът. Закони и правила си имаме, но контролът дали се спазват и реалното събиране на глоби и такси е много лош.

Според мен авторе ти грешиш в няколко аспекта.
1. Здравеопазването, здравната каса има огромна вина, когато оценя работата на болници, тези пътеки дето са ги измислили имат голяма грешка. Ще ти дам пример, моя далечна роднина имала стеснена артерия на крака, обаче пътеката за стенд на артерия е много по малка от колкото да й отрежат крайник, а тя пенсионер с ниска пенсия и пари дори не са се пробвали да й искат. Държали са я 7 месеца на хапчета за разреждане на кръвта, крайникът се влошил и го отрязали. И това не защото лекарите ни не са компетентни, а защото от пътеката за отрязан крайник болницата печели най много, а от пътеката за стенд печалбата не е толкова голяма. За болниците е без значение, че после държавата ще плаща за асистенти на хора с отрязани крайници, важно е тя в момента да излезе с по голяма печалба.

2 Образованието, казваш хората не уважавали учителите, авторе а не ти ли идва на ум че уважение се печели, а не се намира на улицата? Хората си познават учителите и са наясно повечето що за хора са, иначе има и много уважавани учители, но са рядкост, защото само те са се доказали че титлата учител я носят на база умения, а не им е закичена за украса. Хората гледат как има много младежи без никакви знания но притежават диплом за основно и дори средно образование и са наясно кой раздава дипломите, как да уважават такива учители?

3. Наивно е да смяташ, че хората на минимална заплата са виновни за размера й или че трябва всеки от тях сам да се бори. Размерът на минималната заплата не го решава народа, а десни правителства уж преговарят с работодателски организации, възможно ли е дясно правителство да бъде защитник на работници? То нали затова е дясно да защитава бизнеса и неговото развитие и забогстяване? Нима румънците на минимална за по работливи от българите на минимална заплата че получават 50% по високи доходи? Пък идеята ти всеки сам да се борел, доказва че въобще не си наясно. На този свят има хора и хора, не всички от тях са родени с талант и не всички са отгледани и възпитани в нормални семейства, това води до ограничаване на възможностите на тези хора, той става само за ниско квалифициран труд, той не може да се развие, а ти очакваш от него да се квалифицира или да се бори за увеличаване на минималната заплата. Затова в европейските общества е прието да има минимална заплата това е вид защита на тези хора от държавата, но в България нещата не са точно така, за пред Европа защитаваме хората които са ограничени да се квалифицират като сме приели минимална заплата, но в същото време правителствата все десни, и вземат репение за размера на минималната заплата все в полза на бизнеса.


Още по-малко пък мога да нарека "прекрасен живот" наличието на лични финанси и спокойсвието между четирите стени на дома си. Няма как да имам прекрасен живот, докато знам, че има 1 милион пенсионери с под 500лв пенсия, дкоато знам че детските за отглеждане на дете не достигат за кофичка кисело мляко на ден, няма как да бъда спокоен, като знам че заради ниските доходи и безработицата има висок коефицент престъпност, която остава ненаказана тя един ден ще докопа и мен или моите близки, няма как да живея спокойно ако няма в България обществена поляна на която да се излегна, без на нея да има незаконно сметище и/или кучешки/котешки фекалии.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d040e5a25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Лично на мен живота в България ми е супер и си живея страхотно, единствено благодарение на себе си. Не съм крал, не съм грабил, не съм тормозил никого. Тормозил съм единствено себе си. Повечето хора ги е страх от високо, змии, паяци и т. н... Единственият мой страх е да съм посредствен човек, който да кара на автопилот всеки ден. Да работи за шеф, който не харесва работа, която не харесва. Да прави компромис със всичко и винаги да търси вината в някой друг. Да няма никакви цели, амбиции, успехи, семейство, финанси.

Абсолютно нищо не трябва да се прави. Всеки сам за себе си. Ще се оправим точно тогава, когато всеки гледа себе си. В момента всеки гледа другия. Няма такова нещо като народ, общество и всякакви подобни проститии. Хора, които вярват в подобни измислици винаги ми действат разведрително. Нали сме капиталистическа държава, какви са тези глупости от сорта на "ние"? Няма ние! Ние сме аз, семейството ми и още няколко човека около мен, тва сме ние.


Никога няма да се оправим, защото сме едно смачкано, мизерно, просто, мързеливо и пропаднало общество (няма такова нещо). Всеки трябва да се гледа себе си и да не му дреме за другите. Всеки сам е отговорен за щастието и нещастието си, с изключение на някакви медицински проблеми. Всичко, което някой е станал в живота си е благодарение на действията и решенията, които е предприел.

Аз съм станал такъв, защото още от малък съм знаел с какво искам да се занимавам. Още от малък съм учил, раздавал, проявявал инициатива за всякакви новости. В последствие съм осъзнал, че наркотици и всякакви подобни неща единствено ще ти съсипят в живота и докато моите набори си съсипваха живота с наркотици, алкохол и всякакви други глупости аз не спирах да бутам и си постигам целите, докато те реват как държавата е виновна за всичко.

ВСЕКИ САМ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО СИ, ТОЧКА!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9ba9d10988
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   5, личи си че ти липсва внимание в реалния свят щом си прибегнал да се пъчиш в някакъв интернет форум. Само гледай с тия себе-хвалби да не изплашиш момите около теб че те такива много не ги харесват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0fecdba772
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Трагедия. Изобщо, да се живее е мъка, но съм поела ангажименти за още години напред и ще е безотговорно да се гътна.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e875f1da9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 6

Личи ти, че си се припознал по-горе. Ти мен не ме мисли, гледай се себе си. И срещу теб да бягам не можеш да ме стигнеш нито по пари, нито по акъл, нито по жени както викаш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ab6c716707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   България е страна с дистанционно управление. Даже няколко управления. Като нищо ще ни заповядат да ходим да се бием в Украйна и нашите управляващи ще козируват и ще го изпълнят.

Отделно от това - България няма индустрия, няма и селско стопанство и няма възможност да поддържа по-голямо от сегашното население. Даже и сегашното е много - 80% от пенсионерите са издръжка на емигриралите си деца.

В момента населението на България е на ниво 1930 и всички знаем, че имаме над 2 милиона пенсионери. Т. е. България в демографско отношение беше върната 100 години назад, ако не и повече.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4a06240756
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Към 5

Пропусна момента, че държавата отсъства по всеки параграф.. Инфраструктурата е тотал щета, държавната администрация и общините също тотал щета, МВР не става нищо от тях на улицата може да те нападне тумба цигани и да те пребият, или някой дрогиран и пиян на мармалад, да се шибне с 160км в тебе или твои близки и да ви приключи.. Или състоянието на липсващата ни армия, ако ни нападнат нищо няма да можем да направим, това че НАТО ни пази, не може да разчитаме, утре туркия ако реши, да прави автономия на помашките региони, кой ще ги спре ние не можем, а НАТО дали ще се намеси е МН спорно, защото и двете държави са членки на алианса.... А да коментирам ли, че цяла София е завзета от селяндури, които паркират по тротоари, градинки, зелени площи, и правят пейзажа още по отвратителен.. Държавата отсъства, и дори заможните не сте защитени, от БЕЗзаконието и НЕадвакнотността на държ. администрация и мвр.


Та такива лаладжии, като тебе мислят, че са над нещата и смачканашкия народ, докато не те приземи един богаташки келеш дрогиран и пиян, или такъв с полит. чадър ( за справки Цветков и семерджиев и купчината от подобни случаи), тогава яко ще те приземят тиквенико, и ще запееш друга песен....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker