Истинската свобода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истинската свобода
преди: 1 година, 22 дни, прочетена 631 пъти
От известно време доста хора говорят за така наречената матрица и че за да избягат от нея трябва да имаш пари, имоти, бизнеси и тн. Според мен това няма много логика, всеки иска да живее с много материално, обаче малко хора осъзнават че единственото което има значение е нашето време и нашата свобода. Мъж на 22 съм, работя от 18 годишен и чак сега започнах да разбирам кога се чувствам истински свободен... когато нямах работа за около 2 месеца, бяха ми останали някакви пари и можех да си обикалям с колата и кучето по всяко време. Разбира се идва момента в който парите свършват и си принуден да намериш друга работа, както при мен се случи. Сегашната ми работа - заплащането е добро за градът в който живея, разбирайте 1300-1400 лева, за нормален график 2 на 2. Налага се да работя доста повече, между 18-23 работни дни от 11:00 до 23:30, денят в който съм на работа е унищожен като цяло. Това супер много ме кара да искам да разполагам с времето си, искам да излизам повече, да се радвам на слънцето и природата, да обръщам повече внимание на себе си и близките си. Времето си лети а не виждам как да променя тези обстоятелства. Дори да сменя работата си ще е същото, може би с по добър график, обаче това не стига. Мислил съм да започна нещо свое и сам да съм си шеф, обаче това не е лесно за мен поне на този етап. Отделно хората станаха много напрегнати и това също ме кара да се чувствам зле. Излизат ми разни видеа в социалните мрежи, какво беше бреди 10-15 години. Какво беше..? Беше прекрасно..! Имах къща на село в която изкарвах половината си лято, още не си станал сутрин и вече живота кипи.. слънце, птици, баба и дядо станали за да свършат някоя работа по двора, а на мен единственият ми проблем беше дали ще има какво да гледам по телевизията и дали ще има с кого да изляза да играем. Тази атмосфера ми липсва до болка, макар и тогава да не обичах да стоя дълго на село, заради приятелите в града си. Знам че това никога няма да се върне.. тогава ми стигаха 2 лева на ден, а сега поне 20 ми трябват и мислим за толкова много неща.. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 22 дни
hash: 3fbfe4bce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Имах такъв период. През 2016 не работех изобщо, цялата година бях свободен. Единственото нещо, което правех е да ходя по партита, да излизам нон стоп, да пътувам. И така цяла година от януари до декември.
Да ти кажа супер си е, ама в един момент искаш и да правиш нещо смислено, да създаваш нещо. Така че свободата идва тогава, когато правиш нещо, което обичаш и от което да изкарваш пари.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: b95e804091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Добре дошъл в света на възрастните

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: ca3c71d761
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много добре си уцелил нещата. Точно това е истинската свобода - ВРЕМЕТО. Това е най-ценният и най-ограниченият ресурс. Пари без време са нищо. Като нямаш време да си харчиш парите и си роб по цял ден на работа за какъв кеф, че ще се возиш 40 минути на ден от вкъщи до работа и обратно в последен модел кола /

Излизането от матрицата е много трудно, не повече от 5-10% от хората имат сили да го направят. Трябва да изградиш независими доходи, да се усъвършенстваш и да се бориш със страховете си(липса на пенсионно осигуряване, липса на здравни застраховки.. )

Свободата е незаменима, но не всеки може да я оцени в днешния свят, хората мислят, че се измерва в пари, а не е така - най-богатите хора са и най-напрегнати, най-заети и стресирани.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: a972fb30b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Разбирам те напълно.
Истината е, че сме затворници, роби на системата.
И когато някой опита да се противопостави и да бъде свободен - стадото се опитва да го вкара " в правия път".
Работила съм месеци всеки ден по 12 часа почти без почивни дни и съм си мечтала за разходка в планината с кучето... не е нормално най-голямата ни мечта да е просто няколко поредни СВОБОДНИ дни! Тъжно е, че живеем в такъв свят.
Аз съм си осигурила свобода и пари като правя уж неморалният секс за пари. Пък нека ме нападат страхливите, консервативни роби.
Пожелавам ти да намериш търсената от теб свобода. Не сме роботи и не живеем, за да плащаме сметки. Сигурна съм, че ще намериш начин, ако имаш желание.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 87bfc3fc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Истината е, че повечето хора се страхуват да са свободни и затова с охота се вкарват сами в матрицата. Но и мачкат и потискат тези, които не са като тях.
На мен вече най-голямата ми мечта и цел е да намеря начин да изкарвам пари, така че да не завися пряко от физическо работно място. Не съм дигитален номад, но определено ми допада идеята да се изкарват пари, онлайн например, чрез интернет. Досега в живота си съм работила малко, но и това ми беше достатъчно, за да осъзная пагубността да си закотвен на едно място по цял ден. Времената се промениха, вече много хора печелят пари с интернет.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: d1d36afec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Познавам хора (мъже са) живеят с минимални доходи, тъй като работят почасово и сезонно, но пък имат свободно време да излизат, да четат, да си лежат и да слушат музика, да гледат филми, да карат велосипеди и мотори, не пътуват извън България (нямат пари за това), нямат коли, често пътуват на стоп, нямат скъпи вещи, живеят в наследени от родителите си имоти. Някои от тях имат жени, но не и деца. Разполагат с времето си, но искам да ти кажа, че и те не се чувстват свободни. Всеки си има семейни проблеми, вътрешни терзания или здравословно неразположение някога, всеки има желание за нещо повече, да притежава нещо повече, да бъде нещо повече... или при някои не е "повече", но е желание за нещо различно от това, което имат, което са самите те. Всичко е в ума, авторе. Вярно, материалната реалност е сурова, но много голяма част от нея е създадена с ума ни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker