Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Депресия
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 994 пъти
Здравейте мили хора, като човек на изкуството, както и човек възстановяващ се от депресията и все още борейки се с нея, ви пиша с една молба. Бих искала да направя арт инсталация по студентски проект, (стена с мисли и чувства написани на малки листчета, които да включват мисли на хора с депресия, неща от които ни е страх, а може би дори тайни които се страхуваме да споделим). В началото си мислех за крилати мисли и фрази, надписи които да ни насърчават, да ни оправят настроението и да твърдят как "всичко ще бъде наред", но реших, че всеки може да ти каже, че "всичко ще се оправи" без да знае как се чувстваш, рядко, обаче хората говорим за чувствата си, за мислите си, за това което ни тревожи. Мисля, че ще бъде интересен експирианс за всеки един от нас, затова съм тук с молба всеки един, който прочете тази "история", да добави като коментар по 1 изречение или дума, която да описва как се чувства в момента, от какво го е страх или мисъл по желание свързана с най-тъмните му периоди, като разбира се остава анонимен. Благодаря на всички които ще се включат. Целта на тази инсталация е едновременно да покажем на всички в това състояние, че не са сами и едновременно да се освободим, от нещо което може би ни гложди, но никой не ни разбира или не иска да ни чуе, а може би просто няма на кого да споделим.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 7779374aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Все повече затъвам в самотата. Някак си усещам и знам, че ще си остана сама завинаги.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a0c5e4d4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мисъл по желание:
“Често пъти е най-тъмно точно преди изгрев”.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 25dca1cbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Депресията е като да вървиш в една безкрайна, студена и гъста мъгла, лъч слънце да изгрее за миг и пак се завръща с пълна сила и не виждаш изход за излизане от нея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9ec6238a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Страх ме е от общуването с хората, страх ме е защото съм винаги много мила и добронамерена, ще ви подкрепя, ще ви окриля. Много хора ми казват, че съм завършен психолог и да аз от години се занимавам активно с това, но много ми тежат грубите отношения, които на нещо нормално за България, грубото поведение и това, че като влезеш някъде в администрация, магазин една усмивка не струва нищо. Хора усмихнете се, бъдете добронамерени, не викайте, търсете решението, а не проблема.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1018168581
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тишината заглушава, спомените ме изгарят, отчаянието ме залива.
Изгубих си душата. Не съжалявам, защото я подарих с най-силната си любов, която съм изпитвала в този живот.
Сълзите ги преглъщам.
Остана ми само празнотата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4966db598e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите, оценявам го. Едно е да подканиш хората да напишат най-съкровените си чувства, но друго е да ти откликнат, чувството да четеш и да виждаш колко много има като теб е неописуемо.
И знам, че е клише, което аз самата избягвам, но наистина искам да кажа на всички - нещата ще се оправят, може би не днес, но някой ден тайно се надявам да е по-добър за всички ни :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7588aafefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторке- идеята ти е от книгата, , Споделени тайни", автор Колийн Хувър, нали?
Наскоро четох тази нейна книга(чела съм и други нейни книги и е една от любимите ми авторки) и това с бележките и споделянето, оттам ти е дошла идеята, предполагам... :) А тази арт-инсталация, ще е само със залепени листчета с изповеди ли? Няма ли да има някоя картина?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7e5f9a3dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като прочетох експирианс и ми се доповръща

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4966db598e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7 - Всъщност не съм я чела, но ще я прочета, явно е интересна. Идеята ми хрумна от някакво чуждестранно клипче, което бях гледала преди време и се сетих, че мога да направя нещо подобно. Предполагам ще има по-голям замисъл, може би ще образува картина или друг надпис, още е в процес на работа. Честно казано ми е интересно какво мислят хората и нуждата им да си споделятемоциите и чувствата си, да разкрият душата си, това ме вдъхновява, не толкова самата инсталация, но да - мисля, че ще се получи нещо различно и интересно.

Колкото до номер 8. Явно написаното не е за теб, щом реагираш така, вярвам, че молбата ми докосва хора, които наистина се намират в тази ситуация и тя им е близка, и имат силна нужда да бъдат изслушани. Това е всичко. На мен ми е интересно да виждам обратна връзка, особено ме заинтригува и номер 4 с коментара си, който показа, че дори и професионалистите в тази сфера имат нужда да поговорят с някой и като цяло да бъдат чути.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: af6fd43cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Най-големият ми страх и нещото, което ме доведе до депресивни чувства е самотата, и това че мога да си остана сам до края.

С годините осъзнах, че нямам на 100% истински и безрезервни приятели, без задни чувства. Мислих, че имам четири големи приятели. Единият, приятел от 13 години, го хванах да изневерява на годеницата си с бившата ми приятелка. Вторият, много отзивчив, добър, готин, винаги помага. Но започнах да го виждам, че го прави с всички и то, за да има от кого да иска услуги после. Той сам се издаде веднъж, когато си беше подпийнал. И другите двама подби случаи. Всичко е интереси.

С жените положението ми е плачевно. Мъж съм на 29 години. Сам съм от 2018 година. От тогава до сега съм имал опити за отношения, но все с провал, поради една или друга причина.

Нямам с кого да отида на почивка, да си споделя мъките, да да споделя хубавите неща. Нямам на кого да си дам любовта и подкрепя. Да съм нечия опора. Това ми тежи.

Та обобщено, от това ме е страх. Да не си остана сам. Да стоя сам на празниците, да ходя сам да пазарувам ежеседмично. Да ходя сам по почивки. Да не съм значим.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7588aafefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От н. 7 до авторката-да книгата е интересна, аз я четох в електронен вариант-има я в сайта, , Моята библиотека".
Колкото до моето споделяне- и аз като н. 10, се чувствам самотна за доста неща, обичам да се усамотявам, да прекарвам време сама със себе си, защото съм интроверт по природа, но когато се случи да съм някъде на почивка на море или на друго място и напоследък често се чувствам тъжна и самотна. Любовта на живота ми-не е физически на този свят, вярвам-че Духом е винаги с мен, но често се чувствам тъжна и самотна и това става най-вече, когато съм заобиколена от други хора и тия т. нар. , , хора"- са някакви тъпи селяндури, посредствени същества, яко затънали в матрицата, до степен дори само присъствието, плитките им селски разговори и селската им агресия и простотия, да ме докарват до състояния на дълбока депресия.
Често съм изпадала в депресия, особено преди години, но моето лекарство е вярата, че съм Безусловно обичана от някой, който и да не е на този свят физически, Духом е с мен завинаги, също-книгите-най-много обичам да чета любовни романи, през последните години и доста интересни книги в жанра -романтично фентъзи, прочетох... също-рисуването, свиренето на пиано, романтичните филми и сериали, сериали жанр-мистерия, както и хубавата музика, интервюта на любими мои музиканти, да превеждам книги от други езици-предимно-испански и английски... , както и да правя хороскопи, харесвам Астрологията, проучванията, в определени периоди, когато на мен ми беше тежко-се случваше така, че да съм морална подкрепа на други отчаяни и тъжни хора-именно чрез хороскопите, които правех и разговорите ми с тях. Но по ирония-на себе си ми е трудно да си помогна... , защото макар да намирам някакъв вид отдушник на мъката-чрез различни творчески занимания, то вътрешно тази тъга не стихва и няма да изчезне! Трудно е да намериш някой като теб, а когато този някой вече не е на този свят, то болката става още по-голяма.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dc20e38fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Чувствам се странна, отхвърлена, излишна, мразена, плашеща за останалите.
Най-големият ми е страх е самотата.

(Нямам приятели, хората не общуват с мен, дори тук, когато съм пускала теми с искане за помощ, например за здравето ми, съм срещала негативни коментари, които "мога да чуя" как крещят, само четейки ги. Запитам се защо и хората в онлайн пространство ме мразят, дори когато задам един въпрос и не ме познават. )

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: da9a902c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Моето лекарство е вярата в Бога, в Пресветата Троица - Бог Отец, Бог Син - Господ Иисус Христос и Светия Дух!

И разбира се - воденето на православен християнски начин на живот: молитва, посещаване на Богослуженията в православния храм, спазване на Божиите заповеди, четене на Новия завет и на книгите на Светите отци на православната църква, вършенето на добри дела...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7588aafefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От н. 11 до н. 12- Нужно е първо да обичаш себе си! Другите, дори онези, които не те познават реагират спрямо теб негативно, защото подсъзнателно или съзнателно ти самата очакваш такова отношение. Номер 12-кои теми си писала в този сайт, напиши им заглавията-вероятно за някои неща ще мога да ти дам съвет. Важното е да не мислиш лоши неща за себе си, да не се чувстваш отхвърлена, майната им на агресивните и злобни същества, не бива да позволяваш разни селяндури, да ти вгорчават живота и подкопават самочувствието. Обичай се каквато си и се постарай да не ти пука за чуждото мнение. Вместо да си огорчена, огледай се около себе си-има много хора, които имат нужда от морална подкрепа, помагайки на другите, помагаш на себе си...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9e397c31ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Депресията е много неща, за мен в момента е усещането за бесилие пред злото и безнадеждност.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 29 дни
hash: d627dc5a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Сам, неразбран, необичан, неоценен и ненужен.
Сам сред вълци, в гората, през ноща.
Сам самичък завинаги.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker