Хората със специални нужди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората със специални нужди
преди: 11 месеца, 16 дни, прочетена 503 пъти
Днес реших да отговоря наболялата тема за интеграцията на хората със специални нужди в обществото и кога това е възможно и кога не. Няма лошо да се опитваме да ги интегрираме децата и хората със специални нужди сред нас, някои от тях да се интегрират успешно сред нас. Децата със Синдром на Даун могат пример за това е дъщерята на семейство Ламбови от Варна Мики, пее, танцува, свири на пиано, плува общо взето прави нормални за възрастта си неща, друго момче със същия синдром участвало в "България търси талант" танцьор на световно ниво, в Дания жена със синдрома става общински съветник, в Сирия баща носител отглежда здрав и прав син лекар, мой съсед с увреден слух пък след време беше преместен от специализираното училище, в което беше в нормално тъй като почти не му личеше увреждането. Днес обаче пътувайки във влака между Кюстендил и София в съседство имаше семейство баба, майка, баща и две момчета, по -голямото около 15 г. нормално за годините си, по -малкото на около 10 г. беше някакъв ужас, крещеше из целия вагон в продължение на един час, обиждаше родителите си, псуваше ги, кълнеше ги да умрат и буйстваше при всеки опит да го усмирят. Даже по едно време заплаши, че иска да набие друго от по -малките деца във влака. Аз и няколко души не издържахме и направихме забележка. Не искам да си представям ако е записан в нормално училище как пречи на другите деца в класа и те ходят със страх заради него. Преди 9 г. по новините даваха подобно момченце спукало тъпанчето на своя съученичка, в "Съдебен спор " пък възрастни хора не можеха да решат как да се справят с 40 г. си психично болна дъщеря, която на няколко пъти се опитвала да ги убие. По новините на няколко пъти даваха съседи безсилни да се справят с терора на психично болен съсед. За съм децата със СОП да се смесват с другите деца когато това е възможно, но във случай като днешния и другите, които дадох за пример, смятам че е кауза пердута и по -добре такива индивиди да са в специализирани училища и институции. Защото ако родителите на това момченце не вземат навреме мерки за него след време ще е поредният психопат тормозещ околните.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 075329dc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Децата със специални нужди имат много повече точки дадени за кандидатстване в ясла или детска градина. По правило задължително ги приемат: другите не. На работа, който е с ТЕЛК е фактически неуволняем, а и се махат от данъци на работодателя за прием на такъв човек и му е изгодно да го държи. За Мики от Варна, чудесно, имат и фондация (от фондациите също се пести от данъци), но те посвещават целия си канал на Мики със Синдром на Даун, ок да имаха едно дете, те имат две. И четирима души дотегнаха вече с това повтаряне Даун, Даун. Интеграцията е повече от повтаряне на една диагноза като папагал, а и да можеш да живееш що-годе нормално. Сега хората със специални нужди са по-интегрирани и толерирани от нас, независимо дали си даваме децата в детска или кандидатстваме за работа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: c14cd195ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Има един турски сериал "Доктор чудо " както и американския еквивалент "Добрият доктор "с Фреди Хаймор в главната роля. Гледала съм ги и двата, но напоследък повече следя турския вариант. Главният герой е гениален доктор аутист, добър диагностик обаче му куцат социалните умения и системно нарушава правилата. Уж се бори да го приемат и третират като равен ама при всяка издънка се чудеше зад чий гръб са се скрие изтъквайки диагнозата си като оправдания. В началото симпатизирах на главния герой обаче протекциите към него взеха вече са ми идват в повече. Други хора със специални нужди се борят с живота без непрекъснато да изтъкват състоянието си и да търсят съжаление, а той хем иска да го приемат околните хем всеки път изтъква, че е с аутизъм като сгафи вместо да положи някакво усилие да се приобщи поне малко за капак на всичко е и протеже на един от главните лекари. Ами няма как в този случаи останалите му колеги да не се чувстват ощетени спрямо него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker