Вярвате ли в приятелството? Имате ли истински приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в приятелството? Имате ли истински приятели?
преди: 1 година, 29 дни, прочетена 736 пъти
Не задавам този въпрос случайно. През годините се напатих от приятели и към момента, ако някой ме попита колко определям като такива, ще кажа нито един. Познати много. За кафе все ще се намери някой. Но не усещам тази искреност, която трябва да има в едно приятелство. Или ще ме клюкарят зад гърба ми, или ще се събират някъде без мен, въобще не ми харесва това, което се случва. Винаги се привързвах към някой, после се разочаровам. 30+

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 28 дни
hash: d64dfea079
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Такива са хората, просто около 30 го осъзнаваш. Гледай да си финансово обезпечен и да не зависиш от хора.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: e7c9af652c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да, разбира се, че вярвам. На 31 съм. Имам трима истински приятели, на които знам, че мога да разчитам винаги (доказали са се във времето), останалите приемам като близки познати - излизаме заедно, споделяме си проблеми понякога, ходим си на гости, но не сме достигнали до това ниво да им доверявам абсолютно всичко, да моля за помощ и други. Може и да стигнем някога, не е изключено.
Но човек трябва да е много внимателен кого допуска в приятелския си кръг. Действително малко хора са искрени и заслужаващи доверие. Но първото и задължително правило е ти самият да бъдеш приятел. Оттам нататък просто търсиш взаимност и имаш едно наум за всеки, преди да е доказал, че може да се разчита на него.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 12d99f0ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не, няма. Зйтова настрана, любезно, и от ако и до там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 1109ff01b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   След определена възраст, човек няма истински приятели, а само колеги. Някой психолог може да обясни по-добре защо става така. По-младите хора завързват по-лесно приятелства защото търсят идеал за подражание. С възрастта се изграждаш като личност и добиват самостоятелност, затова приятелствата се заформят много по-трудно. Много малко хора имат такива истински приятели, които описваш. Повечето както сама си открила не опадат в тази група

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: a22cc91aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Задай си въпроса - от какво се определя приятелството?

Отговорът е: от общите интереси.

Много по-голям от тебе съм и ще ти кажа, че през годините съм имал много приятели. В детството - едни, в казармата други. После имах различни хобита и интереси, и в зависимост от това се сприятелявах с различни хора.

Когато имах малък бизнес - имах и много приятели "за маса", които са гледали предимно да ме използват.

Като най-трайни мога да определя приятелствата си от юношеството. И досега имам 3-4 приятели оттогава, на които и досега мога да разчитам, но двама от тях се преместиха в други градове, и рядко се виждаме.
Двама от тези приятели са ми и роднини(братовчеди).

Имам и 3-4 приятелки жени, една от юношеството и 2-3 от сегашните ми интереси. (Говоря за приятелки - само в буквалния смисъл на думата, иначе съм женен и не изневерявам на жена си! )

В началото (и даже допреди няколко години) се ядосвах, когато някои от приятелите ми спираха да контактуват с мене, но напоследък гледам по-философски на нещата, а и вече съм разбрал, че това е нормално.

Така, че мога да те посъветвам да не се вживяваш толкова и да се стараеш да поддържаш приятелски отношения и с близките си хора, а също и със съпругата си, ако имаш(или когато имаш) такава!

 
  ...


...
преди: 1 година, 28 дни
hash: a9b2e57183
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не, но вярвам във взаимните интереси... Тези наивни представи за приятелство и искреност... не подхождат на 30 годишен мъж. Няма такова нещо в природата, особено пък между хората... Иначе някои хора могат да "вярват", ама защото още не са ги порязали...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 67066c73a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Узряваш за нещата. Най-много се пази от приятелите си. От всичките до един без изключение.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 73be316758
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не. Не вярвам в приятелството.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 29579fcd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имах едно приятелче, съсед с който израснахме заедно и излизаме почти всеки ден 14 години. Станахме пълнолетни, после спря да ме търси от което ме заболя повече отколкото всичко досега. Смисъл ти го примеаш като брат, знаете си и късните зъби, изведнъж тоя човек решава че не си му нужен. Отговора е не. Имам няколко с които си излизаме от време на време, обаче знам че няма да е постоянно. Истината е че няма на кого да вярваш в днешно време. Приятелката ми е повече до мен отколкото разни приятели с които сме делели залък. Добре дошли в 21 век.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 936f7b44ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   По-добре си вземи куче, от него по-добър приятел просто няма! Не случайно кучето е най-добрия приятел на човека! Едно 15 годишно приятелство ще ти е в кърпа вързано! Но внимавай-да имаш куче е и отговорност, все пак това е живо същество и изисква постоянни грижи! Но никога няма да те предаде или да те остави, няма да те използва или да говори зад гърба ти! Аз също бих си взел куче, защото и аз също нямам никакви приятели, но живея с майка си и й помагам, но у нас просто няма място за куче, а когато гледам хората как си разхождат кучетата, ми става едно мило! Предполагам, че и ти виждаш хората, които си разхождат кучетата и ти се иска да си имаш куче! Определено няма да сбъркаш!

 
  ...

...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 6adc0d52d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вярвам на 100000%

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 08817918ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Зависи какво разбираш под приятелство. Ако за теб приятел е да си вършите разни услуги взаимно, да такива приятели има. Но в момента в който вече не им трябваш спират да те търсят. Има приятели, коити са до теб в трудни моменти, но като си добре, като си щастлив това явно не им допада. Има и обратните приятели, с теб са като си добре, а като си зле не се обаждат. Има и приятели, дето са с теб само за компания колкото да има с кой да излязат, да не са сами.
Женско приятелство почти няма. Там приятелството е най-вече за компания и за споделяне и ако приятелките се разделят по някаква причина, то и приятелството приключва.
Приятел може да ти е само човек, с който в един и същи момент вървите по един и същи път.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 084c16cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз определено вярвам в приятелството, без него тежко се живее, на 30 съм почти, имам си кръг от 5 момичета, които са до мене от 20 години и още няколко човека с които си поддържаме контакт, когато имаме възможност, че периода на живота като се смени и се появят децата свободното време е кът. Времето отсява истинските хора, ще срещнеш и някой, който е на място :)

Вещица

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 9b31fb9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Вярвам в общите интереси и хората, които ги осъзнават. Безрезервно приятелство има в тийнейджърските години. После, когато всеки се бори за място под слънцето, отношенията започват да придобиват друг смисъл - може ли този човек да ми бъде полезен или не. Приятели ти о/стават онези, с които сте си взаимно полезни и го осъзнавате. Тоест взаимно се използвате, но всеки получава нещо полезно, . Има разлика с използвачество, защото там единият е ощетен за сметка на другия.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 3bf064ff4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Приятелство само при финансово обезпечени. Богат-бедем или беден-беден, не става.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 21 дни
hash: da0442ecd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз вярвам, както вярвам и в хората, въпреки че почти всичките ми приятели ми обърнаха гръб в момента, в който спряха да имат полза от мен. Не съжалявам обаче, защото така се научих да преценявам хората и да се предпазвам от по-нататъшни проблеми, защото освен, че те използват, някои ти правят и големи мръсотии зад гърба докато им помагаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker