Бивши съученици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бивши съученици
преди: 1 година, 6 дни, прочетена 1150 пъти
Разбирахте ли се със съучениците си?
Бяхте ли приятели?
Поддържате ли все още контакт?

Аз изобщо не се разбирах с тях и не искам да ги виждам. Те пък взели, че се сетили за мен и търсят контакт. Усмихват ми се ала бала.
Пък аз не ща и да ги виждам даже, още помня как ме тормозеха взе едно беше вчера.

Та, ако някой бивш съученик потърси контакт с вас, без тогава да сте имали какъвто и да било, бихте ли приели да се видите за кафе или нещо такова?
Аз за себе си знам едно - никога няма да ги поздравя или да отида на другарска среща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 дни
hash: 33698c60e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   С тези от 1-7 не поддържам никакъв контакт. Нямам и желание. Даже не знам дали са живи.
С тези от 8-12 клас поддържам минимален контакт и то с определени хора.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 336f7054d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   4 години в гимназията търпях гаври и унижения защото не бях като тях - тоест да пия, да пуша, да бягам от часове, да малтретирам по-малките и слабите, да се подигравам, да не уча, да се държа като гамен, да нося скъпи и маркови дрехи и тн. Най-лошите години в моя живот. Съответно не ходих на другарските събирания след това. Не бих седнал на една маса с никой от тях освен с 3ма души.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 91d3a3f519
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бях приятелка само с едно момиче. С нея поддържаме контакт и сега. С още двама-трима сме имали по-близки отношения, но чак приятелство - силно казано. С останалите (извън споменатите) се разбирах, не сме имали пререкания, или поне не сериозни, но не сме били и особено близки, малко като фон ми бяха. Виждах се няколко (2-3) пъти с част от класа, но това беше скоро след завършването. Сега вече всеки има други хора около себе си и общо взето ни се разделиха пътищата. А на другарските срещи не съм голям фен, не съм ходила на нито една до момента. В първите 15 минути ще ми е забавно и приятно да ги видя, оттам нататък пак ще говоря с двама-трима, както е било в училище. Може би при по-сплотените класове/випуски е друго положението...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: 9636f77544
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   завърших в София преди години и оттогава почти нямам контакт с никой от класа.

Мнозина заминаха по чужбина, други останаха в София, но градът е голям е и почти не се засичаме случайно.

След като завърших поддържах контакт с 1-2ма бивши съученици, но това бешев рамките на 2-3 години след завършването.

След това всеки си хвана пътя в живота и не поддържаме контакт.

Имало е някакви срещи на класа, но не съм ходил, като цяло въобще не бяхме задружен клас, всички се деляха на групички и почти за нищо нямаше единомислие, даже за бала имаше някакви разправии

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: cf31e03018
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   С моя клас никак не се разбирахме. Подържам връзка само с 1 момиче, с няколко други човека съм се виждала само веднъж, направих грешката да ида на среща и беше пълна скука. Няма да повторя повече.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 28a24bdc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Понякога говоря само с някои от тях... понякога ме канят на кафе. Не бях приятел с тях, докато учехме заедно в класа 5 години, но след като завършихме гимназия, станахме приятели, което е странно, но се случва. Не искам да говоря с всички заради училищния тормоз, през който минах между 4-ти и 7-ми клас и бях целта, но тези от гимназията са ok. Тези хора, до които седях и с които бяхме приятели, спряхме да си говорим напълно след като заминахме за университета. Разговарях (чрез скайп) само с един от тях (този, до когото седях) по време на университета, но след това изведнъж спрях и загубих връзка. Виждам някои от тях по улиците навън, когато се разхождам или отивам на работа, но някои от тях дори не искат да поздравят и се правят, че не са ме видели. Имам някои от тях във фейсбук, но всъщност не говорим и не излизаме заедно.
Мисля, че искаме да се срещнем отново заради носталгията, но аз съм добре с настоящия си живот, не ми липсва училището като тях (е, някои неща бяха хубави в това да си ученик, но няма връщане назад сега. Било квот' било). Странно е да ги гледам сега като работещи възрастни, някои женени с деца, но така свършваме всички. Тези, които бяха зубъри са супер неуспешни като възрастни...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 дни
hash: 2eb042bde8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нека да погледнем този въпрос от малко по-различен ъгъл! Щом като досега бившите ми съученици не са ме потърсили, за мен означава, че самите те не държат на мен като личност, като човек по принцип! А и аз не съм ги и търсил! Може би отдавна са се установили в чужбина, или пък са се преместили в други градове, но това не ме интересува! А изминаха повече от 20 г.! А и никога не съм излизал с тях в извънучебно време! Не знаех какво е дрога, алкохол и т. н., а и не ме интересуваше! Интересуваше ме само телевизията и нищо повече! В училище ме тормозеха, може би защото бях примерен! Но това е вече минало и се радвам, че то отдавна е зад гърба ми!

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 1a03ea9c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не са ме тормозили, но бях много интровертен и с повечето въобще не си говорех. От дистанация на времето смятам, че беше грешка, но минало свършило. С две момчета от класа обаче станах добър приятел и до ден днешен се чуваме (10 години минаха от гимназията)

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 1796b15468
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Търсих да видя дали ще намеря подобено пост и реших и аз да добавя нещо. От 1-ви до 5 клас поддържах контакт с може би един, двама човека от класа, останалите бяха лигльовци и гледаха да се заяждат с тези, които не се правиха на тежкарчета ги смятаха за смотаняци. Интересни години бяха, но като цяло гадни. По-голямата част от тогавашния клас не съм го виждал. С един, двама почнахаме да поддържаме контакт, но нещата не се сполучиха(не по моя вина). Не вярвам някога да седна с тогавашния клас на една маса. Повечето бяха лайнари и не вярвам да се се променили много или изобщо. Към средата на 5-ти клас се преместих в друго училище. Интересното е, че попаднах на човек от предишното училище(момиче и то беше свястно). Тук положението беше по-добро и се разбирах кажи-рече с всики. Имаше само един, който го раздаваше тарикатче, но горе-долу се разбирахме. Към 8-ми клас имаше доста промени, попаднах в друг клас от новодошли. Нямаше спречквания, може би тук-таме се бъзикаха с мен, но нищо сериозно. Бяха разбрани хора, разбирах се с тях, но нямаше приятелство. Може би само с едно момче поддържахме по-приятелски контакт. Не съм го виждал от 13г. Бяхме на лагари, всеки избираше негова си групичка и си дружеше с нея. В моето училище бяхме само 2 класа от моя набор. С другия клас нямах особено голям контакт с изключение на тези, с които бяхме заедно от 5-ти клас. Като цяло годините от 8-ми до 12-и ми бяха най-приятните, що се касае темата "училище". След завършването съм се срещал с почти всички мои съученици няколко пъти и въпреки че се опитах да поддържам контакт с тях, както и тогава не се получи. Не вярвам и с хората от това училище някога да станем приятели. Честно казано завиждам на хората, които са приятели още от училище. Ако някой, който чете този пост се чуди, дали ще поддържа контакт със съучениците си, бих му казал да не се надвя. Почти не съм срещал хора, които да си говорят след училище. Мисля че бях доста изчерпателен и май нямаше много смисъл, но нещо ме наблегна носталгията и реших да напиша всичкото това. Помня добре годините от 1-ви до 12-ти клас и избегнах твърде многото детайли, че щеше да стане хептем дълго.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 852d0a8007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И аз имам голяма носталгия, но после се сещам, че носталгията е по това да си на 15, а не по тормоза и заяжданията в училище. Иначе по-хубаво е да учиш до 4-5 часа макс на ден и после да имаш свободно време
Това дето работим по 8 часа минимум е истински затвор. Хубов е данусе притесняваш за сметки и работа. Самите хора не ми липсват, ако бях в друг клас в друг град или държава можеше да са по-свестни и да ми липсват повече. Повече ми липсват бившите колеги чужденци от чужбина.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 3518a2d571
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не - на всичките въпроси. Поканиха ме на някаква сбирка- не отидох. Не ме интересуват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker