Пародия на изпит! Да се обърнем ли към медиите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пародия на изпит! Да се обърнем ли към медиите
преди: 1 година, 1 ден, прочетена 1072 пъти
Здравейте! Студент съм, 3 курс. Няма да споменавам университета. Този семестър по една учебна дисциплина ни преподаваше един разхайтен доцент, който видяхме само на първата лекция. Занимава се с някакви обществени дейности, политически…и явно няма време за нас. Дойде на първата лекция, представи се, рекламира си учебника, каза формата на изпита, 2-3 изречения по първата тема от конспекта и ни пусна. Общо 20 минути лекция. После през семестъра ту асистентите го заместваха, ту изобщо нямахме. Асистентите ни казаха на упражнения, че доцентът обикновено измества изпита по-рано от сесията, щото бил зает, не знам какво си. Проведохме го на 5 Май. Беше определен начален час-10:00. 130 човека поток бяхме в аудиторията. Доцентът дойде към близо 11, видимо беше ядосан. Каза ни- айде, изберете си една тема от конспекта, извадете учебника, преписвайте и така. Имате 1 астрономически час. После си излезе. Цялата аудитория почна да си рови в телефона, да търсят учебника, някои си го носиха, снимаха теми, беше ужас. Аз също нямах учебник. Настъпи анархия. Асистентите се правеха, че не виждат и си цъкаха в телефоните. След около 20 минути дойде доцентът, почна да обикаля, взе работата на една колежка, учебника беше до нея, почна уж да я чете й и каза - Много добър, колежке, можете да си тръгвате. Нанесе й оценката в книжката. После взе друга работа на колега, който нямаше учебник. Почна да чете работата му и го попита има ли учебник, колегата каза, че на телефона го ползвал, доцентът му каза троснато - Среден удовлетворява ли Ви? ! И колегата каза -Да, нанесе му в книжката оценката, стана и си тръгна. Не възрази. После доцентът се обърна към цялата аудитория и ни каза, че тези, които си носят учебника могат да си оставят книжките и получават Отличен, останалите, които са без учебник получават Среден. Никой не се възпротиви. С асистентите почнаха да нанасят в книжките оценките на цялата аудитория и си тръгнаха. Аз и още няколко човека нямахме учебник и следователно щеше да ни нанесе 3.! Но не смятахме, че сме за тройка! Лично аз положих много труд, за да се подготвя по този предмет! Това е гавра! Попитахме го дали може да ни изпита устно, за повече, той моментално ни отказа, нямал време да се занимава, цитирам “с вашите претенции” и ни обясни директно, ако искаме тройки да си даваме книжките, ако ли не- Слаб и да се явим на поправката, но с учебник. Двама от колегите явно се примириха и му дадоха книжката, само и само да не ходят на поправка, да си губят лятото. Аз и още няколко колеги директно си излязохме, бе оценка, като умуваме дали да не съобщим за този случай в медиите! Вие какво мислите? Ппц си мислим, че, тъй като преподавателят се занимава с обществена дейност, може и да има някакви връзки и да се получи обратен ефект. А и предвид, че 95% от аудиторията се съгласи с начина на процедиране и не възразиха, няма да получим кой знае каква подкрепа. Споделих с познати от горния курс, те ми казаха, че и при тях така процедирал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 часа
hash: 3f3fc86ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Злато успокой се

 
  ...
преди: 1 година, 7 часа
hash: e2f4a80dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ще ти го кажа директно. На никого не му пука за оценките от дипломата. Когато се търси нов човек за съответна длъжност първото нещо е да се намери някой познат на човек от колектива. Ако не стане се пуска обява. Никой няма да седне да ти разглежда дипломата. Ще гледат какво можеш на практика. То може всичко да е 6, ама на практика да не знаеш нищо, защото си бил топ преписвач. Та не се вживявайте с колегите. Търси или връзки, или учи и надграждай.

 
  ...
преди: 1 година, 5 часа
hash: ae573d3442
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тоя е за убиване. Гадовете като него са виновни за състоянието на образователната система. Съжалявам за това. Как да не бяга цвета на нацията, като такива уроди са "представителни" за системата... ще ни кажа, има и добри, дори прекрасни преподаваели. Но този е някаква гад. Тялук сайтът е анонимен, защо не го споменеш - за да знаем поне, да не си патят други твой колеги?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 часа
hash: 37d2120696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Каква по-точна работа мислиш, че ще ти свършат медиите? Хайде да има някакво шоу, да снимат, да показват, а то няма нищо. Това е за директора на университета, но там сигурно тоя е подкован, особено ако не се изтърсите всичките...

Погледни от положителната страна - "университетие" в България наистина те подготвят за "реалния живот" в тая държава... После няма да се чудиш защо нещата се случват така, а не иначе.

 
  ...
преди: 1 година, 4 часа
hash: d33771ce24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Юристчета сте. Кой е университетът?

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 часа
hash: 50e817929f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами човека гледа да си продаде учебника и не го интересува кой колко е научил.
Ако се обърнеш към медиите не мисля, че някой ще ти обърне внимание, ако нямаш материал заснет със скрита камера или ако и други студенти не потвърдят твърденията ти.
Отделно ако се обърнеш срещу професора то това може да повлияе върху държанието на другите професори в корпуса към теб.
Не се занимавай. Важното е че си взел изпита.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 6110975844
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   О, задължително трябва да се подаде оплакване! Ние също имахме един преподавател, който по професия е политолог. Бяхме онлайн, беше миналата година, и той се включи само за 2 лекции и накрая отидохме на изпит (присъствено), беше ни казал темата предварително и ние си бяхме направили готови царски пищови. По време на изпита взе да обяснява как е преминал живота му, отношенията между Борисов и Доган и като цяло за разбирателството на България с Турция и никой не пишеше, през целия изпит го слушахме. По едно време му звъннаха и изчезна за 10 минути и като се върна нищо не каза за изведнъж написаните теми по чиновете на студентите :D. Пълен смях, и още 15-20 минути се правихме, че мислим нещо и един по един взеха да предават, аз останах последна и пред няколкото човека преди мен, които предавахме, си изкара джобен нож и си го наточваше. През целия изпит беше с шапка идиотка, а преди изпита се размотамаше с по-младата си приятелка, която беше облякла супер изрязани къси дънки, с къс розов топ с много тънки презрамки и очертаващ... Която в последствие ни казаха, че била бивша проститутка, но както и да е :D
Има страшни образи... хахаха
Всъщност ние се оплакахме на създателя на катедрата, каза че ще види какво може да направи и по възможност ще сложи някой по-сериозен на негово място.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 2cfe5474d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Стана ми ясно, защо висшистите ни са неграмотни и необразовани, темата много добре описва нивото на българското образование. Затова тънем в калта и скоро няма да излезем от нея.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 1f211b0264
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Добре е да сезирате ректора на университета!

Такова нещо не трябва да се допуска!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 6d38c5cd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Прочетох темата само заради нелепото ти предложение да отидеш при медиите.
Медиите в България както и в западния свят служат на нео-либерализма. Т е. Системата която умишлено унищожава образованието и ценностната система. Навремето марширувахме по манифестации и развявахме комунистически знамена. Днес правят гей паради и рисуват пешеходни пътеки в цветовете на дъгата..
За справки - виж какво се случва днес в Щатите и техния зомби апокалипсис.
Ако си мислиш, че медиите ще отразят нещо в твоя полза или да се пребориш със системата лекичко си се излъгал.
Директора на университета също няма да ти помогне, тъй като той окуражава всичко това да се случва. Най вероятно е на издръжка от разни кръгове.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: d0640a1bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Истината, е че в доста от университетите в страната ни се срещат такива преподаватели и псевдоизпити.. Системата е такава, едни и същи хора са хем в бизнеса, хем в политиката, хем в образователния сектор.. Жалка история, но е факт. С колегите ми от университета 1-2 курс, бяхме много разочаровани от подобни действия от преподавател, писахме молби до декан, ректор и т. н. Резултат нямаше, накрая уж документите били изгубени някъде. Реално тези хора не са никак случайни и си имат солиден гръб. Нищо не може да ги бутне.
Има редица хора, които записват университети колкото да си изкарат "студентските години" без дори да са наясно какво учат, защо го учат и дали искат да се занимават с това наистина. Може би и заради това нивото, отношението и преподавателите са такива.
В моя университет имаше случай, в който баща на студент - председател на дипломна комисия, изпитва собственият си син. Конфликт на интереси отвсякъде, всичко са наясно с това, но никой не прави нищо.
Тогава се отказахме с колегите да се занимаваме с молби, жалби и други. Просто нямаше смисъл..

Иначе работодателят гледа дипломата, не толкова оценките. Масово се пишат тройки само за присъствие, по милост и симпатии. Имам наблюдения от повечето университети в София, дори в по-реномираните има дисциплини, по които оценките се подаряват. Основният проблем, че ако преди години за 1 място са се борили 10 кандитата, сега за 1 студент се борят 10 университа.

БГ стори

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 716c97f414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Човека е искал да му се купят учебниците. Май печелят пари от това. Но пък вие можете сега да вземете учебници от тези, които вече са получили 6. Да го надхитрите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker