Защо не се глобяват хората за превишена скорост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо не се глобяват хората за превишена скорост?
преди: 11 месеца, 28 дни, прочетена 583 пъти
Като човек, който не е запознат с шофирането (на 20 без книжка), бих искал да ви попитам, по каква причина шофьорите не биват глобявани, когато карат с по-висока от позволената скорост? Забелязал съм, че непрекъснато се извършват различни нарушения като реално почти никога не се налагат глоби. Например в централни части на града покрай мен са профучавали с над 80 км/ч от 30 позволени (или просто колкото успеят да вдигнат на определения участък). Според мен това е проблемът при нас, в по-голямата си част правилата ги имаме. Ако се спазват инцидентите ще са в пъти по-малко. Просто слагат множество камери из градовете, правят глобите много високи (който не плаща няма да може да напуска страната, да си подновява личната карта и т. н. ) и хората ще се дисциплинират. Разбира се, че като виждат, че могат да минат на тънко няма да се съобразяват с нищо. Знам, че много няма да са доволни, но сами виждате какво става. Ако бях аз, веднага щях да въведа всички тези мерки и то много отдавна. Не схващам какъв е смисълът да осъждат някакъв 18 годишен на 20 години затвор, но да не могат да глобят превантивно същите 18 годишни с едни 1000 лева и да се научат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 28 дни
hash: f8174dbc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Глобяват ни, просто глобите са смешни. Несериозно е да глобяваш шофьор карал с 250км/час на магистрала с ограничение 140км/час с 1000лв. Че човека си е купил кола, която вдига 250км/час, хиляда лева са му като моите глоби по 60лв - все тая, нали не те снимат всеки ден.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: ab3789e6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Глобяват ги, заснемат ги с улично видеонаблюдение и пак си получават глобите, но при тези инциденти изобшо не става дума за 5, 10, 20 км/ч. За 140-160 км/ч скорост става дума, но се орикрива.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 058143736b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защото мерките които предлагаш също не са ефективни. Доста от нарушаващите почти не напускат страната и това твое ограничение не ги плаши, а закона е такъв че личната карта се подновява на 10 години, а глобите до тогава са отпаднали. И двата варианта са вече пробвани, прилагат се от над три години, но ефект няма.
Като не издадеш ЛК на някого ти по скоро вредиш на държавата а не на самия човек. На маргинала не му пука дали притежава ЛК, държавата обаче губи данъкоплатец. Пък и коя от бг границите не можеш да пресечеш през полетата като мигрантите от Авганистн?
Ако пък глобяваха хората за превишена скорост, би трябвало да искаш и да глобяват всички други които нарушават каквито и да е закони и правила, което ще означава да глобят 95% от населението в най кратък срок, като 5% ги отделям за това, че са лежащоболни инвалиди и затворени в психото болни. които надали могат да нрушат каквото и да било. В такъв случай обаче целия народ ще ревне че било полицейщина да ги следят с камери и има голяма опасност да се вдигне на стачки след като вече е претърпял репресии заради ковид и търпи днешната инфлация, вече му е доста насъбрало на народа. Ако ги притиснат изведнъж и всички граждани с глоби, какво си представяш че ще стане? Защо ти смяташ че трябва да глобяват само за превишената скорост, като в държавата няма сграда без по нея или по двора да няма незаконно строителство, в държавата няма собственик на куче който да е спазил всички наредби на 100%, в държавата няма населено място без незаконни сметища, в държавата рядко има работник който не получава част от заплатата си в плик, в държавата има стотици хиляди продажби на фиктивни цени с цел да спестим от данъци, в държавата... всички сме под ножа нали го осъзнаваш? Все си стъпил накриво някъде.
За сега в положението в което живеем аз лично гледам да се оглеждам и ослушвам преди и по време на пресичане особенно на големи булеварди. Надали няма да видя или чуя приближаващ към мен автомобил с 80км/ч. Дори да намаля скоростта приближаващия, аз чакам да спре и тогава минавам пред него, защото съм наясно и технически преглед как преминават, въпреки новите изисквания и камери по време на прегледа, доста се съмнявам в спирачните уредби на над 30% от автомобилите. Знам и книжки все още как раздават. Нали се сещаш че на този 18 годишен някой му е издал шофьорска книжка преси три месеца, него защо не обвиняваш?
Жалко за тези млади които ги говорят последните няколко дни, но се питам как така, от десетилетия момичето живее на този булевард, знае колко е опасен, и как не се оглеждаха, как не чуха, как не видяха фарове на проближаващ със 100км/ч

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: c9356d173e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защото тези каращи с високи скорости в градовете за хора на някой и им е наредено да не ги закачат. Закачат изрядните и най-много да глобят някой заради неработещ мигач а това е технически проблеми който при един стар автомобил може да възникне по всяко време.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 108ea61e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото няма държава. Разберете го най-после, колкото и да е трудно да го повярвате. Няма държава, не преувеличавам. Колкото по-бързо го осъзнаете това и, че няма на кого да разчитате толкова повече проблеми ще си спестите. В училищата продават наркотици и всеки учеик знае кои са дилърите, само полицията не знае, а ти се възмущаваш за неща от сорта защо не глобявали за превишена скорост. В западна Европа не просто глобяват, а вкарват в затвора за каране в града с 200 с каквато скорост карат редовно джигитите тук. Трябва да стане някакво брутално престъпление което да го излъчат по медиите из цял свят и да предизвика масови възмущения по света. Само тогава може да има някаква реакция от полиция в България. Иначе всичко останало тече по абсолютно същия начин както тече, ако изобщо няма такава институция полиция и прокуратура. Как очаквате да върви държавата като няма скелет и едно мекотело. Но иначе данъците ви се изливат от вас.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 3e5eb25010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Глобяват се. Аз всеки месец плащам някакви такива глоби. Карам из цяла българия не знам къде залагат всеки път камерите и тия глоби просто ги приемам като част от месечните сметки :)

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 152a33a533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сглобяват ги. Имат пари. И пак го правят. Трябва други наказания.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 97300faeca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Глобяват нормални хора. Има много с привилегии - тях не глобяват, а при жертви на пътя прикриват. С камерите разпознават номера на коли, но някой номера са забранени в базата данни за глоби. Т. е. всичко става автоматично. По пътищата има изкуствено направени намаления за скорост. Намаляване на скорост под 60 km/h по шосетата рязко намалява средната скорост - например при всички правила - 120 по магистрала за да не сменящ скоростта при знак, 90 на път без ограничения и с ограниченията със знак средната скорост Варна-София през Търново е под 80 км/h. Това изнервя и прави някои водачи агресивни и опасни. Аз имам две-три през годините глоби от камери - за скорост 10-20 км над ограничението, обикновено камерите са заложени като капани на равни места с много видимост. Не са малки наказанията, не важат за тези с привилегии.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 3d845ea356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Глобяват ги, когато ги снимат.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: ae911d8eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Имаш грешка! Глобяват ни и още как. Аз просто не си плащам актовете и фишовете към КАТ и така. Иначе за инцидентите те се случват, защото книжките се раздават като топъл хляб. Курсовете за шофьор за под всякаква критика! Учат курсистите да могат да карат направо и това е и след като вземат книжка и дойдат първите лоши атмосферни условия като пороен дъжд или сняг и поледица и то стане меле на пътя, защото хал хабер си нямат как се кара кола и от физика. Така че трябва да затегнат контрола върху получаване на книжки, а не да ги раздават като топъл хляб.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 539f6d7e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Почти всеки месец плащам разни фишове за скорост. Така, че не е вярно, че не се налагат глоби. Разни по 20, по 50 лева. Преди седмица имах два такива по 20 лева за плащане. На някакъв участък с ограниение 40, съм минал с 48. Другия не помня какъв беше.

 
  ...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 02d88c7f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Само с глоби не става. Имам познат, който на година плаща сигурно 1-2к само за глоби. Веднъж му бяха треснали нещо от рода на 1000 лева глоба, опитва се да я махне с връзки, разни обжалвания писа, накрая я плати, после се качи на колата и хайде пак с 200. За някои хора това е като наркотик, скоростта им носи тръпка.

Според мен трябва да направят една писта 10 километра в полето и всеки който иска да ходи там да вдига колкото може, да се състезават, да пилят гуми, да дърпат ръчни, изобщо да каквото искат за да си начешат крастата и после да се кротнат малко.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: fab60324ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Според мен трябва да зададеш въпроса си по правилен начин. Защо дават книжки на хора, които не могат да карат и не владеят колите си и постоянно допускат грешки на пътя? Така ще намалиш жертвите като махнеш некадърниците от волана.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 6a81a08879
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Нали гледам кво става, бибкат на курсантите, щото разбираш ли са спрели на стоп линията, или не е с "потока", които карат градско с по 70/км в час...
Учат и да дават мигач когато заобикалят коли, предмети или хора, курсантите спират на пешеходни, да намалят преди нея, но като вземат книжки гледат от другите.
Никой не е толерантен с учебните коли, тва са хора преминали през същото, а вие ми пишете за новите шофьори, те са виновни, че гледат другите кво правят по време на движение, а не си припомнят кво са учили.
Не си виновни инструктурите, а джигитите със стаж, които са опасност както за пешеходци, така и за други шофьори.
Мисленето на българите трябва да се промени...!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker