Мисли за живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мисли за живота
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2579 пъти
Земята е бойно поле. Змии и Насекоми с отровни жила, птици с остри клюнове и нокти. Хищници с яки челюсти. Тревопасни въоръжени с рога и копита. И най- опасният от всички създания- Човекът. Роден да вуюва и да пролива кръв. Жаден за богатство и величие, използвуващ всяка възможност да утоли алчноста си. Вуюващ постоянно – срещу природата и срещу себеподобните си. Не спира да пролива кръв. Вре се навсякъде- на земятя, под земята, на водата, под водата, даже и на небето търси кяр.

Ненаситноста му няма граници. Войните не са спрели и няма да спрат до съдният ден- животът е борба от люлката до гроба. Светът е на умните и силните. Слабите и болнити умират. Вярващите и добрите са наивници, търсещи покой.

Земята не търпи покой. Който спре- умира и бива изхвърлен от ринга на живота. И двама души да останат, единият ще трябва да умре. За да живееш, трябва да убиваш. Това е законът. Със силата на ума и на ръцете си да утолиш жаждата си за власт и надмощие над другите. Насилието, омратата и ненависта са постояненни спътници в живота. Война между обществата, война в обществото, война в родатa. Винаги - война.
...

Световната криза настъпи и вълците се насъбраха на глутници. Тези които не се сетиха навреме и слабите, бяха изядени. Чувствителните пукнаха от инсулт и инфаркт. Единаците се изпокриха и гладуват. Крадците, мошениците и другите хиени се навъртат около преуспелите за да отмъкнат остатъците. Всички се дебнат и ако някой изтърве залъга, му го грабват на момента. За да преживяват, използвуват безсрамно подли схватки и номера.

Животът е борба. Залогът в тази игра е самият живот. Изборът е твой – тъмнината или светлината. Смърта или живота. В отношенията с живота няма блудкави философии, то не търпи толерантни лиготии. Ако се наложи ще бъдеш жесток за да се спасиш. Човекът е длъжен да умее да се защитава. Виж, Историята е пълна с дати на войни, инквизиции и експлоатация в името и благоденствието на някой си. Милиарди убити в името на измисленото добро (жажда за власт и пари). Виж, как се създават империите- с хитрост, сила, насилие и кръв.

Хората се грабят един друг. Малцина губят времето си за да създават. Никой никого не жали и не зачита. Хората, като кучета се разскъсват за да се заситят. Всички ползвуват страха. Духовниците – Бога. Богатите – власта и силата. Истинското лице на човка е завоевател – виж колко пари се харчат за оръжия, за да трепат хората и да отнемат богатството от по- слабите. Хората са зли по нрав. Действителноста е жестока. Хората са безжалостни. Отпуснеш ли се, мачкат те на мига. Мисълта им не спи за да притежават. Очите им не знаят насищане. Измислят най- различни капани, ситуации и сценарии за да ощетят и да приспособят някоя собственост без да се съобразяват с чест и морал. Уродливите си деания ги обличат в хубави думи. Законът е на страната на силата.

Парите имат огромно значение в човешкият живот. Виж около себе си какво правят хората за да придобият пари за да утолят нуждите си за удоволствие. Заради парите хората продават телата и децата си, стават сутеньори на сестрите и майките си. Работиш ли, гледат да те устискат като мокър парцал и да те захвърлят на улицата. Страхът от законите ги възпира да се грабят помежду си открито.

Животът е безпощаден. Днес, някак, трябва да си откъртиш хляба си, да се заситиш. Всеки ще гледа да вземе а не да дава. Тези, които ще спечлят ще са доволни. А, тези, които няма да могат да печелят ще нещастни и ще завидят на тези които са спечелили и ако ли той( печелещият), обърне внимание на техните злословия- ще се заболее и ще го обвземе апатията и чувството за вина и ще се отпусне а когото това стане той ще е лесна плячка за тях. те ще му приспособят плячката му и ще му се присмиват. Тези жалки и довчера нещастни хорица, изведнъж стават безпощадни господари и саркастични горделивци. Заграбили богатството тези алчници не отпускат и косъм и на другите и не допускат никой да забогатее.

Имай вяра в себе си. Не се примирявай със заместители и оскъдицата – требва да си доволен и щастлив, защото животът е кратък за да се унижаваш и да се мъчиш. За да живееш щастливо, е достатъчно само да се събудиш. Това е. Хората проповядват овчедушие а живеят като вълци. Никой никого не обича ако няма интерес от това. Не си мисли, че си по различен от другите – осъзнай това и действувай хладнокръвно и смело. Ако някой се интересува от теб, значи е заинтересуван. Хората не могат да живеят без насилие.

Всички работят с, мускули, хитрост и ум. Много от нещата ни убягват ,защото не се замисляме реално върху живота. Слабите са податливи към пороците и умират бързо. А силните и трезвите живеят щастливо. Има вечни формули за живота, но те не са достояние за народа, защото знаещите са неуправляеми.

Ако искаш да направиш нещо или да си оправиш живота – научи се да живееш – да работиш целенасочено и да издържаш. Постоянството носи успеха. Ако решиш да печелиш- все някому ще навредиш. Колкото и да си силен, тренирай – колкото и да си умен – информирай се. Набелязваш някого и го изместваш. когато имаш душмани, конфликти, проблеми – значи живееш. Не се отчайвай.

Всички искат да са богати но не всички са търпеливии, упорити и настоятелни. Тренираният е по способен от от другите. Да не плануваш и да не работиш по плана си е неуважение към себе си и към своят си живот. Ако някой общува с някого, то е за това, да го използвува. Доброто е да си здрав, сит, богат и щастлив.

Законите на Бог са ни дадени – научи ги. Не се съобразявай с теориите на лекторите, законите са ясни – човек яде и сере. Тва е. Всички виждат света през собствените си очи. Виждат но не споделят, а дебнат за себе си. Затова - размисли. Милиарди хора са вуювали за богатство и лично добруване и все още водят войни. Те, да не би да са по- глупави от теб. Вуювай за живота си. Като си помисля само, че преди хиляди години хората са мислили същите мисли, които аз сега си мисля, се убеждавам, че няма нищо ново под слънцето. Животът е път към смърта. А по пътя търсим препитание за да стигнем до края.

Мащабът, качеството на живот се определя от количеството пари с което разполага дадено общество. Обществото определя как ще живете. За това избирай си обществената група и ще живеете според това. Всяко начало е трудно но после се свиква, защото обществото колкото е по- богато, толкова е с по- умно и фитнето е по- опасно и сложно. Повечето хора не са в час поради причината, че се замаяват с несъстоятелни теории.

Излизат от реалноста и не мислят със своята си глава. Витаят в облаците. Когато човек изтрезнее започва да лъже и да прави капани. Аллах го забранява но хората така живеят- играейки модерна роля съдържаща исзмислени цености и добродетели. На богатите лъжите и фитнето е по- съвършено. Властта е лицето на Закона.

Инстанция, която въдворява реда и справедливоста. Защитата на онеправданите. Но, не би. Властта е съставена от наши хора, която пази своите хора. Трябва да си стъпил трезво на земята и да не се отпуснеш а да запазиш егото си защото, така ще те залюлеят че ще се загубиш. За да ползвуваш хората, трябва да познаваш тяхната сила и слабости. Когато кажа Човек – става дума и за царя и за пъдаря.

Придобиването на знания е определящо в какво съсловие ще живееш. Освен това опознай и сплетните и силата си за да може да оцелееш. Без това ти си един учен тъпанар, който ще работи за политицие. Не си мисли че учението свършва с четене и смятане. Организацията и управлението на обществото е със цел да си присвоиш голямата част от благата. Самата нужда от глад те подтиква да печелиш. Имаш право на избор според възможностите си. Не повече.
Но, използвувай това колкото можеш най- ефективно. Няма такива животни като- приятел, доверен, честен… човек. Всеки човек от просяка до президента мислят по един и същи егоисичен начин... Язък са светците – те се смятат за наивници.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8331aace32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ;ddd С извинения, WTFF!? Хайде по-спокойно!
Животът си е живот, тук си- значи трябва да живееш, слаб си- еми умри си тогава! Край това е. Или ти стиска, или не. Не е бойно поле, а просто живот заедно с неговите странности и трудности! Веднъж си на върха друг път на дъното... Е И, това не означава че зад всичко стой пъклен злодей с рога и метла. ПРОСТО ЖИВОТ, НИЩО ДРУГО! Трудно, гадно, изискващо търпение за да го разбереш, изискващо сила за да издържиш на умората и най-вече търпение за да го изживееш докрай.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b96fe264bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Харесват ми разсъжденията ти. Хубаво е, че мислиш за такива неща. Интересна тема, но много сложна.
Животът е какъвто си го направиш и както го възприемаш.
Възприемеш ли го като ад-такъв ще е.

Аз го възприемам като игра. Игра, в която трябва да стигна до последно ниво и да победя царя, а по пътя си трябва да обера възможно най-много точки.
По-добре сложи розови очила:)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 211235e7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Твърде мрачно, направо апокалиптично. Че животът тук не е стока, е вярно, но просто хората не са стока.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 549010d182
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каквито и очила да си туриш, животът е суров.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker