Изплащането на пенсиите - поставено под въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изплащането на пенсиите - поставено под въпрос
преди: 11 месеца, 10 дни, прочетена 739 пъти
Може да се окаже, че няма пари за пенсии.
Причината за опасенията е фактът, че държавната хазна е заключена
Държавната хазна е заключена, което поставя под въпрос изплащането на пенсиите, пише Труд. В момента в бюджета има само 0, 2 млрд. лв., които може да бъдат използвани за текущи разходи, което е изключително малко на фона на общите държавни разходи за годината, които вероятно ще бъдат около 77 млрд. лв. Състоянието на държавния бюджет беше докладвано пред депутатите от министъра на финансите Росица Велкова.

И таз добра обаче да поразсъждаваме...

Да намалят държавните чиновници, доста много са вече. Останахме малко българи, от 9 на 6 милиона, а чиновниците главоломно растат Не можем да ги носим на гърба си вече. Не са виновни пенсионерите с техните мижави пенсии. Населението на България се топи с ударни темпове, а държавната администрация се увеличава. Няма пари за държавната администрация, защото калинките натикани на хранилка там нищо не произвеждат. Не произвеждат никакъв полезен продукт, който може да се продаде на някого. Само стоят и чакат някой друг да им заработи парите за заплати и да му ги вземат... В България почти цялата държавна администрация трябва да бъде рязко съкратена и изрината... Малкото останали реално работещи хора нямаме повече ресурсите и възможностите да издържаме тези нищоправци на държавна хранилка, заради които държавата до сега теглеше нови и нови дългове да им увеличава заплатите за нищоправене... Тая приказка с безплатните пари свърши. Администрацията трябва да бъде драстично намалена иначе тея лакоми държавни калинки ще съборят борда и едно евро ще стане = 10 лева... после на 15... 20... 200... Тоя филм вече са го играли през 90-те и не свършва добре за никого...
Кога държавните служители ще започнат да си плащат осигуровките??? Хайде сметнете каква огромна сума е то за сметка на останалите работещи! Не им стигат големите заплати и привилегии, нали!?

А депутатските заплати не са ли множко за нищоправенето?

Защо няма данни за разходите за заплати за държавната администрация и публичния сектор? Защо не се пише колко милиарда се раздадоха на бизнеса за уж енергийни помощи? А за украинските курортисти? Постоянно пенсиите са им трън в очите. Искат да ги замразят. ГЕРБ винаги ощетява пенсионерите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 1632a38ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   А нещо за децата защо не спомена?

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 38373c0fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е, авторе тука и локуми да се разтягат по темата за парите, все тая-депутатите и останалите охранени мутри-пак ще продължат да са червиви с пари, а някои окаяни хорица-ще продължават да бистрят икономика и политика в интернет, ще се продължи с разтеглянето на локумите и накрая ползата няма да е никаква.
Мен повече ме вълнува-защо по дяволите, от сума ти години по морето-сезонната работа е ЦЕЛИ 4 месеца БЕЗ нито 1 почивен ден за тези 4 месеца, всичко се случва уж по трудов договор, а заплатата е мизерна от порядъка на 1200 лв. бруто и то при 10-12 часа ЕЖЕДНЕВЕН ТРУД. Тези неща, повече ме вълнуват...

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: f032deb73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Откъде да се съкращава? От учители, полицаи, военни, пожарникари, социални служители, БДЖ... Откъде? Колко ще съкратиш 5-10 хиляди? Тези какво ще работят? Ще избягат в чужбина, а някои по-млади жени може да тръгнат да проституират. Къде си мислиш, че живееш? Какво ще работят? По селата ще съкратиш служителите от пощите и от МВР-то? Да дойдат после в града да ти резнат гръцмуля искаш ли, а?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 93fa981115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   За първи път чувам такава глупост, че изплащането на пенсиите били поставени под въпрос... Подозирам, че темата е пусната с цел провокация!

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: fdf7265ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Забелязвате ли как по калъп са написани подобни русофилски теми, с цел отравяне на форума и разделение на хората. Ковида беше идеален момент за руската пропаганда. Сега се плаща за жестока пропаганда.

Админите да вземат мерки преди форума да е отровен от гадни и платени путинофили!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 55b7b6a5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Идеален повод да се резнат заплатите на държавните служители, МВР, пожарна, учителите и магистратите.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 480697fb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   200 милиона са свободните пари във фискалния резерв. Иначе в бюджета има постоянно постъпления, те са отделно от фискалния резерв. Росица Велкова много обича да манипулира и да всява паника. Но нека първо обясни защо приходите от ДДС за миналата година са с 900 милиона под плана и с 300 милиона по-малко спрямо предходната година, въпреки огромната инфлация

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: ae3be20e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе, НОИ, Без правно основание, с ваше решение, анулирахте хиляди болнични и пенсии, и прибрахте парите, защото гражданинът не може да защити правата си! Защото в България правото е на страната на държавните институции, не на закона! И къде са тези стотици милиони?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker