Странна съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Странна съм!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 7081 пъти
Повярвайте не знам откъде да започна.
Аз съм момиче на 22г. и съм толкова странен човек, че просто с думи не може да се обясни.
Общуването и въобще социалното ми поведение са толкова неадекватни и идиотски, че отстрани ако ме наблюдавате буквално ще паднете от смях.
А преди не бях такава бях си съвсем нормално и приятно момиче с по-голям нос да, но иначе...

Просто хорската злоба, подигравките за носа ми така ме промениха, че идея си нямате. Стигнах дотам, че не мога почти да излизам сред хора не мога да вървя спокойно по улицата сама, все се оглеждам за хора, които евентуално ми се подиграват. Ако някой случайно се засмее си мисля, че се смее на мен, ако някой говори нещо с друг шепнешком си мисля, че ме обсъждат сякаш аз съм център на вселената. Осъзнавам че не е така, но не мога да се отърся от това чувство от постоянното притеснение.
Говоря супер неадекватно и се държа неадекватно почти през цялото време, някой път дори вкъщи в семейството си не мога да се отпусна.

Все си мисля колко тъпа, малоумна изглеждам в очите на другите и си обещавам от утре, че ще преодолея притеснението си но уви всичко се повтаря наново същото неадекватно държание.

Някой път до такава степен се притеснявам, че направо не мога да мисля и върша супер големи глупости и все си мисля колко тъпа изглеждам отстрани. Винаги говоря с неправилния тон въобще нулеви комуникационни способности.

Най-тъжното е че осъзнавам глупавото си поведение,но продължавам да се държа по същия начин без да имам силата да се променя.
Ако някой е имал подобни проблеми, ще съм му благодарна да сподели как ги е преодолял.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 88ea4b299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само ми кажи от къде си?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a8563f6aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се преодоляват, набитият комплекс си остава. можеш обаче да се преструваш че не ти пука. спри да очакваш от всеки, който е решил да те поздрави, че всеки момент ще ти се присмее заради носът ти, мисли си че щом те е заговорил значи си му приятна като събеседник. не бързай да го разкараш от страх че всеки момент ще изръси нещо относно носа ти, възпитаните хора не правят така. Гледай философски на живота не можем да бъдем перфектни всички, всеки си има някакъв недостатък-абсолютно всеки дори най-красивата барби. Сега не знам ученичка ли си, не си ли? Може би като смениш средата, ще се почувстваш по-добре

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 382b3fe18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Първо - всеки е странен по своему. Да си странен невинаги е недостатък. Не си единствената.

Второ, твоята странност е породена от комплекс, който не успяваш да надскочиш.
Огледай се - колко от хората, които познаваш или с които се разминаваш ежедневно, имат съвършените физически черти? Защо не обърнеш внимание на мазните коси, акнето, отпуснатите дупета, големите уши, дебелите пръсти, жълтите зъби, бричовете, изпъкналите очи, обратните захапки, тройните брадички... нужно ли е да се изброява още?

Всички хора имат своите недостатъци - кой повече, кой - по-малко. Нима това е същественото? Нима заради това ще отнемеш достойнството на някого или ще понижиш собствената си цена? Че Човек е много повече! Той е ум, излъчване, отношение към себе си и околните, нечий любим, нечий приятел, особено ценен за някого - родители, братя, сестри, приятели.

Човек е дух, душа, воля за живот, жажда за живот, борещ се, търсещ, радващ се, успяващ в едно, провалящ се в друго... Какви носове, глупости, моля ти се...

Ти своите любими хора заради правилните черти ли ги харесваш?? Радвай се на живота, докато си млада и здрава. А си и умна - я, колко хубаво и грамотно си разказала историята си! Хората се смеят, защото се забавляват. Надали на някого му прави впечатление твоята външност.

Ако все пак някой някога се засмее на нещо твое, изобщо не го отразявай тоя закъснял пубертет. Присмехулниците са най-големите комплексари - да знаеш. Така утвърждават собственото си болно самочувствие :D:D

Утре може да разбереш, че някой от близките ти е фатално болен ... и срещу това опустошително чувство няма да можеш нищо да направиш. Това е болка, която е реална. Тогава ще забравиш и носа си, и ненужните си комплекси.
По-бодро, ве!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: efda778b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не си странна! Просто си се затворила в себе си. До някъде те разбирам за какво говориш. Съвета ми е просто да спреш да мислиш за това, кой какво мисли. Да не ти пука изобщо, знам че е трудно но се опитай, върши неща които ти харесват, които те правят щастлива това определено ще ти помогне, защото когато вътрешно си доволна от себе си и се чувстваш щастлива това ще го виждат и хората. Занимавай се със спорт, не е задължително тялото ти да има нужда да спортува. Спорта изгражда характер, самочувствие и т.н. определено ще ти е от полза.

И ако търсиш някого, който има подобни проблеми като твоите, но поне малко се е отърсил от тях може да оставиш електронната си поща, с радост бих ти драснал няколко реда!

Модератор - комуникирайте в сайта. Публикуването на мейли, скапове, фейсбуци и пр., е забранено.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f093f1b92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж, всеки е различен сам по себе си.
Знаеш ли, просто спри да се гледаш отстрани какво представляваш и наистина да не ти пука хората какво мислят и как изглеждаш.
Един път се живее. Веднъж си млада. На 22г. си, колкото мен, граби от живота, граби.

На мен би ми било много забавно да общувам с човек като теб. Мисля, че бих се забавлявала много. Направи така, че недостатъците ти, да станат предимства.
Голям сладур си, сигурна съм:)

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fad8a9618d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ами аз имах не подобния ами направо абсолютно същия проблем. Само където моя нос не си е голям по рождение ами го придобих такъв при едно падане около 10 годишна възраст го счупих, не ходих на лекар, както трябва да се направи в такива случай да ти го намести да зарасне както трябва и така си и остана.

Отначало и аз като тебе нормално момче без никви проблеми, но като растях и носа със новия си вид растеше и се стигна до някъде 15-тата ми година в която започнах да забелязвам че е неприятно голям вече и един от приятелите ми започна и той за това да ми споменава. И по тоя начин започнах все повече да се притеснявам и аз като тебе и да получавам комплекси и на мен комуникацията ми изведнъж рязко падна до ужасно ниво, беше ме срам някой като ме гледа в профил супер много.

Така се стигна до най-лошия ми период 18-19 години, тогава нервната ми система от притеснения беше почнала яко да се бъгва. Направо бях почнал да се стряскам от най-малкото нещо или пък като тръгнах на университет имах един странен проблем, като се притеснявам и почвам да преглъщамм едно след друго нон стоп, направо ужас :X Бях стигнал до приемане на хапчета от сора ЗероСтрес. И бях почнал да изпадам в депресии.

В момента нямам нищо общо с този човек :D На 22 съм аз сигурно сме набори двамата - 89. От две-три години вече се чувствам съвсем по-добре и единствения начин да излезнеш от това критично състояние, нито са хапчетата, нито нещо друго. Просто трябва да приемеш себе си, такъв какъвто си. Звучи просто, но е точно така. Първо трябва сам да спреш да се притесняваш от себе си и когато хората видят това, че си уверен и не се срамуваш от нищо в себе си, те започват да те възприемат като такъв и не обръщат внимание на малките детайли.

Но когато ти излезнеш на улицата и започнеш да се притисняваш и да мислиш, че всеки те гледа и ти се възмуштава, ти по този начин наистина предразполагаш хората да го мислят това. Това е просто се приеми такава, каквато си. Започни да се харесваш сама и хората ще започнат да те харесват! Аз в момента се чувствам перфектно.

А за това, че се смяташ за странна, това си е отделен въпрос и лично аз го смятам за предимство. Странна до голяма степен означава различна. На ме много често приятели ми казват, колко съм странен и аз не отричам, защото си се харесвам такъв какъвто съм. Просто обичам да правя неща, който са нетипични за хората на нашата възраст в днешни дни примерно.

Като например, много обичам да отида някъде, сам със себе си и мп3 плейра примерно и да си практикувам любимия спорт примерно или пък да тръгна да се разкарвам пак самичък по някоя река и да си мисля всякакви работи. Един вид да си приказвам със себе си :D

Надявам се да съм ти помогнал! Пожелавам ти възможно най-скоро да се приемеш такава каквато си и да започнеш да се чувстваш добре в собствената си кожа, за да започнат и околните да те харесват повече :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 915d039fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Бе момиче не полудявай. Един живот живееш и го изживей докрай. Не си съсипвай младостта.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60198824b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ж29: Промяната започва винаги отвътре навън, т.е. от психиката, от самочувствието, от осъзнаването на личността... Трудно е, отенма години да отстояваш себе си, за да докажеш на околните, че си достойна за уважение. Трудно, но не невъзможно. Ако имаш възможност, сменяй средата си по-често - колеги, приятели, познати и т.н.
Най-вероятно си съвсем нормален човек, който тъй като се подценява изглежда като олигофрен... А далеч не е такъв.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2b431bafd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Направи си пластична операция, ако това толкова те депресира. Вярно има риск и неудобства, струва пари, но може пък да ти върне самочувствието.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 59c9856780
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Току що описа мен!!! И аз съм по същия начин, без носа, но и аз се държа така. Не мога да общувам с хората. Мъча се и в началото се получава, но след това започват да странят от мен. Господи добре е да знаеш, че на света има и дтуг, който е твое копие. Ако има и други може са се съберем и заедно да се справим с проблема. И аз съм на 22г.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 88ea4b299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи ми от къде си-изглеждаш ми позната? Защото мн харесвам едно момиче с малко по-голям нос, но не мисля че е проблем-не е грозна-каквото дал Господ-тва е. И аз не си харесвам гърдите, но такива ми е дал! И 'уй искам по-голям, но няма.... Та кажи от кой град си.. моля те

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8cdc84189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хора от различни крайща на БГ. И аз съм така, бре! На 16 съм, 10 клас. Нямам почти никакви приятли. Никой не ми звъни по тела. Не ме кани никой да излезем и т.н. Стоя си по цял ден на компа или пред тв то, а когато излизам е само на даскалото.

Как може да се съберем по някакъв начин и да си оправим проблема взаимно? Не виждам алтернатива, поне докато модератора не направи изключения и позволи да публикуваме лична информация за връзка...

Модераторе, напиши твоето съобщение до нас в по-долните редове >>

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fad8a9618d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   За всички странни ^^ направих фейсбук страничка. Можете да я намерите като пишете в търсачката "Аз съм странен". Снимката е длан на която пише "BE WEIRD". За по лесно след като търсите за "аз съм странен" натиснете след това на филтъра в ляво за страници. Единствената страница с точно това име е. С един единствен фен, засега...
Всички тея обяснения ги давам защото е забранено да се пускат всякакви линкове в сайта. Ако все па модераторите решат да оставят и линка за по лесно -

От номер 6

Модератор - ако все пак някой не успее на намери страничката, нека пише тук, за да пуснем линка.
№14 - ето как може да се съберете. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 57f5a3a94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не можах да разбера от кога е тва правило? Виждал съм в десетки други истории, хората да споделят информация за контакт по между си. Лично мен с това измислено правило ме изгубихте. Знам че е все едно дали ще влизам или не, но мисля че и много други хора са на моето мнение. Приятна вечер!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fad8a9618d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Айде имаме си вече 3 фена :D Аз съм надъхан да занимавам хората, ако се разрастне ще направя и администратори да се занимават докато ме няма. А вече организираме и общ чат ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ. Само чакаме още някое друго харесване. В коментар номер 15 сам обяснил как да се намери страничката, някои вече успяха. Чакаме колкото се може повече странни хора :D

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 59c9856780
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз намерих страницата и вече я посещавам. Намерете я и вие! от номер 11

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ea59f26c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Благодаря на всички!
Наистина е много обнадеждаващо да знам, че има и други, които са минали през подобно състояние и са го преодоляли.
Само се надявам скоро и аз да успея, но наистина ще трябва да положа много усилия.

Лошото е, че не мога да намеря баланса понякога изглеждам крайно притеснена изключително неуверена, а когато опитам да се държа по-самоуверено са ми казвали че изглеждам надменна и недостъпна, а аз наистина не съм такъв човек просто не знам.

Принципно работя във фирма с повече мъжки колектив и когато има някой около мен почвам да се държа или много сковано и неестествено или супер притеснително и нервно и те си мислят, че го правя заради тях (понеже примерно ги харесвам или нещо от сорта), а това въобще не е така просто мен ме е страх, че ще погледнат към лицето ми или по-точно към крайно грозния ми нос и ще се отвратят.
Просто искам да ме възприемат като съвсем нормално момиче.
Надявам се скоро да стана такава каквато бях преди
!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 88ea4b299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От къде си?Да не би да си от Велико Търновска област?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 88ea4b299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Какво стана с теб момиче? Как си? Какво стана с комплексите ти?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ea59f26c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За съжаление нещата при мен много се задълбочиха и в момента съм на антидепресанти(Есобел).
Стигнах до състояние в което един обикновен битов разговор с познати хора не мога да проведа, така че моя съвет е към всички с подобни симпотоми не оставяйте нещата да се задълбочат взимайте мерки навреме, че иначе не ви очаква нищо добре.
Пия си антидепресантите от седмица ефект за сега не усещам. :(

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8d4475a351
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Направи си ринопластика. ;)

Ajna

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 25a14ad8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Аз харесвам едно момче и не мога да споделя с никого дори и с най-добрия си приятел той мисли, че аз му говоря несвързано, че съм объркана и странна и че се държа неадекватно кажете какво да направя!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 21a57f237c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Посети качествен психотерапевт, не се тъпчи с антидепресанти...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker