Имам ли право да имам обективно мнение за родината и народа си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам ли право да имам обективно мнение за родината и народа си
преди: 11 месеца, 13 дни, прочетена 1231 пъти
Защо ако някой не харесва родината и народа си, всички скачат срещу него? В смисъл няма ли право всеки да си има мнение за това и защо трябва да се критикува, ако дадено нещо не му харесва? Защо всички скачат, ако някой плюе по родината, дори да има основателна причина да го направи? Нима някой е длъжен да харесва това, което ти харесваш и да има същото мнение?

Ошо беше казал, че ако някой казва, че те обича, не можеш да си сигурен дали наистина те обича или е политкоректен. Но някой каже, че не те харесва, то той със сигурност е искрен. В този смисъл омразата е по-непринудено чувство от обичта. Цял живот ни учат да обичаме, как да обичаме, защо да обичаме, упрекват ни, ако мразим и точно затова любовта се е изопачила и превърнала в конформизъм. Т. е. ние често обичаме, за да ни ръкопляскат или да ни приемат като добри хора и да не ни отвхърлят от обществото. Защото така казала даскалката, родителите, роднините. Но понеже никой не те учи да мразиш, когато мразиш, мразиш от душата си, натурално и спонтанно - чисто и непринудено. Никой не ти е казвал как да мразиш, кога да мразиш и защо да мразиш. Ти мразиш, защото това ти идва от вътре така, както си ти е в нрава.

Аз например не обичам повечето българи, нито България. И мога да се аргументирам защо с конкретни случки, впечатления, статистики и сравнения. Не е случайно и е плод на много опит и впечатления. Нима това означава, че трябва някой да ме критикува за мнението ми? Аз никого не критикувам, че обича България, това си е негово право.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 0ac63c5083
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Не мога да понасям масата българи. Все по-често ми минават мисли за емиграция - дори от гледна точна на това, че държави като Канада, Нова Зеландия или САЩ географски имат много по-добри шансове при глобални кризи.

За мен масовият бъларин е същество носещо анцунг, ядящо руска салата от пластмасова кутия на нова година, слушащо чалга, тъпо и нахално. Докато живеех под наем имах съсед пласьор на дрога който работеше като полицай - дебел и нахален, слагаше касетки от бира за да си пази място за паркиране пред блока. И се носеше с тениски на путин.

В момента имам съсед който дъни чалга до полунощ и ако не заплашвам с това, че ще му потроша колата ако не спре - не се впечатлява. Постоянно се носи с джапанки, дебел е като прасе.. Таксиметров шофьор.

Поне колегите ми са малко по свестни. Работя като програмист и малко или много в тая професия хората са по-интелигентни от средният българин.

Приятелката ми и тя май клони към имиграция. Преди да я срещна съм имал сблъсъци с разни идиотки по платформите за свалки. Питам една коя и е любимата книга - тя ми вика, че не е чела книга от училище. Друга ми вика, че ако не и оставям 2хил лева джобни на месец няма смисъл да тръгваме заедно. Българските масата са тунинговани овци - поне все още възприемат домакинстването като нещо, кето им придава стойност.

Не искам да се озлобявам и да гледам високомерно на хората около мен, но сблъсъците ми с българи по мое мнение показват, че масата са откровени глупаци. То навсякъде по света масата хора са идиоти, ама поне в белите държави има правила които ги държат изкъсо. Освен в държавите в които има прекалено много имиграция от Африка и Близкият Изток... По-мое мнение латино-американците са по-свестни от мюсулманите които в момента заливат Европа.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 0febe02c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Ами, хм.. омраза да таиш - това те изяжда отвътре... Склонен ли си към омраза, ако щеш и на Луната да отидеш - все ще си намериш какво и защо да мразиш...

Освен това - за да определиш едно нещо като положително или отрицателно, хубаво или лошо, дали ти харесва или не, трябва да имаш обективна информация - както от него, така и от нещата, с които го сравняваш. Защото много често се оказва, че "лошото" никак не е било чак толкова лошо, след като го сравниш чрез преки впечатления с неща, които си смятал (или са ти ги рекламирали) за "добри". А обективна информация откъде ще вземеш? Медиите смяташ ли, че са обективни? Ако ги слушаш, оставаш с впечатлението, че живееш в някаква изродска реалност, където постоянно някой убива някого, или го гази с кола, става пожар, наводнение, сакатлък с политическия "елит" и все неща от сорта.

То и "родината", и България вече не е това, което беше едно време - нещо сравнително автономно и сравнително добре уредено. С какво сравняваш? С Берлин ли, където хиляди араби спят под мостовете, а понякога и решават да позаколят някого? Или с улиците на Филаделфия, пълни с хиляди наркомани, превърнали всичко в кочина?
https://www. youtube. com/watch? v=YB6gwOBClwE
С Европа ли, където цял живот можеш да откараш на социалки, или с Щатите, където нямаш ли работа се превръщаш в ненужна тежест за обществото, дори и преди това да си рискувал живота си за същото това общество?
https://www. youtube. com/watch? v=o_l4Ab5FRwM
В Африка (примерно Нигерия) бил ли си? Знаеш ли какво е там? Ако прекараш там дори и само 2 седмици, а след това се върнеш тук, с учудване ще установиш, че живееш в Рая на Земята!

Неоспорим факт е, примерно, че родината ти, било директно, било чрез родителите ти, те е отгледала и образовала - нещо което отнема не малко НЕЧИЕ (персонално и обществено) време и усилия. Запазила е живота ти до момента и т. н. Нещо, което никоя друга държава не е направила и няма и да направи за тебе... За това дължиш поне признателност, ако не обич... Може в друга точка на света да се живее по-лесно, по-богато, по-безгрижно, но... там всеки един дължи по $100 000 на останалия свят - нещо, което е изконсумирал, но никога няма да плати. Или пък, въпреки хубостите,
"случаен" куршум, в училище или в мола, да сложи край на живота ти на 15...

На друго място пък всичко основно ти е гарантирано (храна, жилище, образование, поминък), обаче пък нямаш право да изказваш мнение различно от това на държавното управление, освен това не притежаваш много-много живота си и собствеността си... Там се живее и по-мизерничко, но пък никой не дължи на останалия свят нищо.

Та запази си мнението, може би имаш право (за себе си) с ограничения си житейски опит. Надявам се през живота ти то да се преобърне поне няколко пъти.

Също помисли - ако нещо тука не ти харесва, кой и защо го е докарал на този хал, и от кого зависи нещата да се променят? И смяташ ли, че само със седене и мразене, или пък с "бягане" от тук нещата ще се оправят?

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: fb78155087
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз обаче имам право да избирам хората около себе си. И такива мрънкалници не допускам до себе си да ме зареждат негатвино. Така е и с всеки нормален човек. Ти мразиш всичко а искаш хората да те харесват. Няма как да стане. Не можеш да накараш някой да те изслушва и подкрепя. Защо не емигрираш?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: f93ffae3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторе, напълно подкрепям написаното от теб! И аз смятам, че всеки човек има право на свое мнение, независимо какво е то. Всеки има право да харесва или мрази нещо и никой не може да го критикува по никакъв начин. И аз не харесвам нито народа си, нито държавата си. А за великите "патриоти", които 100 % ще нападнат автора или мен за изказаното мнение, смятам да се аргументирам с няколко точки:

1. В днешно време в България се слушат все повече чалги, а българската ни музика остана в небитието.
2. Голям процент от хората забравят своята БЪЛГАРСКА история. Под това имам предвид 500-те години робство от турците, които така бързо някои българи забравиха и някак си много бързо се примириха с това.
3. Българският народ започва да става злобен и съпричастен към други народи, но не и към своя. Давам примера от земетресението в Турция. Там хората се жалиха на поразия, а когато тук Карлово се наводни и хората загубиха къщите си, нито един турчин не оказа помощ.
4. Друго нещо, което ме кара да мразя народа си е селянията. Карат по улиците, все едно са на състезание, качват се пияни и шофират без окото им да мигне, неграмотни са, но въпреки това спорят във форумите.
5. Не възпитават децата си както трябва, тъй като те взимат пример от тях и в училище се налага учителите да стават звероукротители и да им търпят наглото поведение. Лично аз съм ставала свидетел на деца, които говорят на ТИ с учител, което по онова време се е считало за наказуемо и изключване от училище. А пък дори и не смятам да включвам и постоянното звънене за ниска оценка и търсенето на сметка защо учителят я е написал.
6. Казах една част за народа, но нека да спомена и за държавата! Ще започна от факта, че правосъдието в България е под всякаква критика. Колко народ измря по улиците, заради некадърни шофьори, които в крайна сметка стоят за 24 часа в ареста и излизат!
7. Смятам да намеся и "цветущата" ни политика. Ще започна от там, че народа гласува за най-големите отрепки в цяла България, а после се чуди от къде му е дошло. То не беше ГЕРБ, не беше Възраждане, ИТН, ДПС.... , което доказва, че и Тошко африкански да управлява България, пак ще им бъде много на българите.
8. Връщам се пак към народа, тъй като колкото и да говоря, все ще се намери минус, но не и плюс. От крайно време в България преобладава невежеството и липсата на поне малко обща култура. Всеки си мисли, че е прав, а другия греши, заяждане за най-малкото нещо, завист и и т. н.
9. Задавяли ли сте си въпроса "Защо не ни приемат в Шенген? " или "Защо толкова малко хора по света и Европа знаят за нас и нашата държава? "Точният отговор на тези два въпроса е заради нашата политика, нашата държава, нашият народ и нашата икономика. Нооо, забравих, Бай Ганьо не го интересува толкова кой знае държавата му, а просто да си седне на ракия и салата и да почне да псува като каруцар.
10. А замисляте ли се колко много българи заминават за други държави? Това не е, защото им се иска "разнообразие", а защото не издържат на недостатъците относно България и българския народ.

Та, има ли смисъл да продължавам? Мога още 10 причини да изредя за минусите, които държавата и народа притежават. Въпреки всички минуси, които изредих, не поставям под общ знаменател всички хора, защото вярвам, че има и интелигентни, образовани и ЦИВИЛИЗОВАНИ хора в държавата. Вярвам, че има и такива хора, макар и вече да са рядкост. А моето мнение относно България и народа ще се промени чак тогава, когато всички точки, които отгоре написах бъдат променени към плюсове, а не минуси.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 07aa57b959
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз добро от българи не съм видял.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 618eb9c208
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Понеже ти си субект (човек), то твоето мнение е винаги субективно (лично, персонално), и никога - обективно. Би могъл да кажеш, че твоето субективно мнение се припокрива с обективното такова по даден въпрос, но доколкото разбирам, дори и това не е вярно в случая.
Сравнително обективно би могло да бъде осредненото мнение на множество хора. Колкото е по-голямо това множество, толкова по-обективно е осредненото им мнение.
По останалите въпроси изобщо няма да споря, след като не си запознат дори с терминологията и значението на нещата.
Ще ти кажа само, че когато един човек смята всички останали за луди, а себе си за нормален, просто от статистическа гледна точка е доста по-вероятно да е тончо обратното.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 71ef451eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Безсмислено е да влизаш в описвателен режим. Хората, които населяват тези ширини (с много малки изключения) са или в схемата, или твърде прости и нищо не ги впечатлява. Никой нормален и осъзнат, не би бил доволен от нищо в тази държава, но това е положението. Изнасяме се, оставяме ги да се самоизяждат и до там.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 12a02d4d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Стана банална тази тема вече, дъвчем я почти всяка седмица. В крайна сметка Терминал 2 е отворен и на който не му изнася е свободен да си стегне куфарчето и да замине.

Само трябва да е наясно, че никъде и никой не го чака с червен килим, а го чака за 8 часова работа, за бъхтене с нискоквалифициран труд поне защото си 'балканец' и 'мигрант', чака го 30 годишна(поне ) ипотека, живот под наем, без приятели и с роднини, с които се виждаш най-вече по скайп.

И всичко това в името на 500 или 800 евро отгоре. Заради новата дрешка. Заради новия телефон. Заради глупави и материални неща.

Истината е една. България като територия е уникална страна с много предимства откъм географски и природни особености.

Втората истина е, че българина е мързелив, алчен, мрънкач, егоист, краде му нсе, иска лесни пари, обича да се оплаква, завижда и сочи друг с пръст за собствената си особеност на характера и манталитет.

Аз България не мисля да напускам, да, трудно е понякога, да имал съм периоди на бедност и безпаричие, да МНОГО от хората са говеда(добитък), но защо ВИНАГИ всичките предатели и изменници гледате само лошото в една страна?

В другите страни няма ли говеда сред хората - пияни, надрусани, джендъри, престъпници и т. н.?

Защо предателите винаги плюят по всичко родно и винаги превъзнасят колко хубаво било навън? ! Аман вече, писна ми от вас!

Тези дни едно момиче е пуснало тема, че иска да работи като шофьор в тролейбус. Тя ще работи тук. Ще плаща данъци. вероятно ще създаде сеемейство и ще е допринесла с поне малко Бълария да я има.

А вие, които избягахте, децата ви даже няма да знаят български! Ще се претопите и даже 90% не сте и средна класа навън, а сте в долната половина на обществото!

Повръща ми се вече от такива теми!

Т. Т.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: e76de0ea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Имаш право да имаш всякакво мнение за всичко, но нямаш право да го натрапваш на хората, особенно на онези които не познаваш.
Интернет се напълни с оплакващи се от нещо българи, защото онези които са доволни просто не пишат а са заети да се кефят на живота, и ако седне човек да чете за българия нещо в нета и да си гради мнение, ще се окаже че държавата е по зле от Судан и Бангладеш, такива като автора създават такова мнение у търсещите информация и отделно накланят младите хора към негативизъм към България. Спрете се с този ваш негативизъм!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 56ecf4cff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Автора

Разбрах, че имате право да ме наричате мрънкалник. Всъщност трябва да гледаме позитивно на нещата. Ей го днес излизам на улицата и какво да видя - най-красивите дупки на света. Влизам в магазина и за пореден път касиерката ме хока по изключително позитивен начин. Българите масово завиждат по един конструктивен начин. През ден някой се опитва да ме избута от пътя с надеждата да се претрепя в канавката пак по един ведър и забавен начин.

Изобщо много забавни хора, много красива инфраструктура, изключително високи заплати и коректни работодатели. За политиците да не говорим колко мислят за народа. Даже мутрите ни са толквоа лъчезарни.

Направо да ти е кеф сред такива позитивни хора.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: c5bad3b0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   А, да ви е минавало през главата, че не "българите" са ви виновни, а средата ви е такава. А, тя е такава, защото нивото ви е съответно.
Програмист живее сред маргинали- ами, ако си наемеш квартира на "Оборище", няма да си обраден от тъмни субекти балкански.
Коя държава няма кофти хора? Сигурно, в другите страни има само академици? Но, моля, заминете и бъдете щастливи!

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: c02431629e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Напълно подкрепям 2 и 8
Да мразиш може е непринудено защото си мързелив да обичаш. По лесно ти е да мразиш , не се изисква са опознаваш хората за да ги обикнеш
Вас новото поколение просто не ви научиха да обичате нищо. Даже обратното . Това че България е скапана държава го повтарят всички вече 34 години. Целенасочено . Методично .
Ти по никакъв начин не се различаваш от милионите мухльовци , негодни за нищо в тази държава , от които самия ти се оплакваш.. И от които всички странят.
Айде ! Бъди смелчага и кажи че обичаш ! Можеш ли ? Тогава ти гарантирам че "обективното" ти мнение ще стане на пух и прах

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, те щото пък бг богаташите са много печени.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 650704347e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До автора

Иди в чужбина да видим там как ще си със същите пари но с 2-но повече разходи :) И да видим как ще се конкурираш с индийците а скоро и със caht gtp или каквото още измислят :) Като си от "елита" що не си наемеш квартира където съседи няма да са ти таксиджии и чалгари? Или направо си купи къща някъде и кажи на шефа си - аз съм голяма работа или работя от нас или не ме занимай.

Я кажи защо ги имаш тия знания ако беше в хубавата западна Европа или САЩ дали щеше да си позволиш да учиш програмиране (и после цял живот да плащаш кредити на уни-то) или щеше да имаш хубав нет като тук че да гледащ уроци? Да голяма част от хората тук не стават, но след като си програмист се премести да живееш с такива каквито стават. То може да идеш в САЩ да те сложат при едни негри и пак да напишеш същото колко американците не стават :) Ти си типичен българин от тия дето много хейтиш - все другите му пречат и са му виновни - само не и ТИ нали така? : )

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 71ef451eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   България за мен е един ш*бан затвор от отворен тип - никакви права (само задължения, примерно на мен ми беше наложена забрана да напускам страната като бях на 7г., благодарение на корупция в системата и в крайна сметка от полу-сирак, недое*ания съд ме превърна в цялостен такъв, нарушавайки основното ми човешко право на свободно придвижване и да съм с майка ми/родител настойник след като на баща ми не му дремеше дори да дойде на свиждане, камо ли да даде някой лев издръжка), никаква сигурност (дали ще те пребият на улицата или ще те размажат докато пресичаш е тото), най-добре са най-корумпираните боклуци и най-простите (които ги обслужват срещу трохички), образованието и здравеопазването са пълна пародия, а след около 10г. няма да има даже и сегашните некадърници (в момента кретат до пенсия, която няма да има кой да им изкарва, но нека си вярват, а новозавършилите се изнасяме поради гореописаното - за инженери дори няма и работни места, лекари поне се търсят), хората са отварителни (всеки гледа да те използва И пре*бе, вкл. роднини), цените (стоки, имоти, каквото се сетиш) се изравниха с доста други държави в и извън ЕС, но там не е такова дъно, което постоянно пропада като тук... Емиграция винаги е имало и винаги ще има - свиквай с мисълта. Никой не е длъжен да стой и да затъва в блатото в името на когото и да е.

"Някой ден днешните държавни управници ще бъдат сменени с нови, тези нови защо не сте вие? "
Защо ли?? Човек не може да си намери работа в кол-център без връзки (дори да има сертификати за езици И висше), а за депутат или в администрация точно ще си намерим работа, за да им разбишкваме рахътлъка на останалите помияри там. Хехехе, трепач.

"Ама то изисква жертви, защо да си цапате ръцете, след като може просто да избягате някъде.. "
Това да не ти е като автомонтьор - да се понаклепа с малко масло, да го измие после и айде живо-здраво... Пусни си малко новините да видиш какъв цирк представлява съдебната система... Назначен от ГРОБ, заГРОБен пак от тях след като става неудобен, "атентати", хвъркане тук-там, късане и мятане на оставки като салфетки в долнопробна чалготека - за какво са му на някой нормален подобни простотии? Левски не случайно е написал в тефтерчето "Народе??? ", Славейков също е имал сходно мнение - "Не народ, а мърша! " Истината е, че в капитализма, всеки се оправя сам - кой както може. Аз не съм видял едно хубаво нещо от т. нар. "сънародници" за 30 години съществуване (нарочно не употребявам "живот").

"Най-малкото може просто да останете, да не заминавате, да се населят и малките градове, иначе оставяме всичко на простите мангали, много от които си продават гласа без да им мигне окото. "
Те са хитри и поне взимат някой лев отгоре. Прости са масовката българи, които си траят като им вдигат с по 10-15% всичко всеки следващ месец. Явно са се обезпечили (по един или друг начин) и не ги еня особено или следват правилото "наведена глава, сабя не сече", но за много хора това НЕ е нормално. След като няма общество, което да се интересува от проблемите на другите, не разбирам защо очакваш от емигрантите да ни вълнува какво се случва със същите - не е ли нагло? От какъв зор малцинството от кадърни хора да носи на плещите си мнозинството непризнателни говеда?

"Ако останат/се върнат повече образовани, щедри и благородни българи, които не са склонни към корупция, голям е шансът държавните постове да се напълнят с тях и евентуално държавата ни да стане по-добро място за живот. "
Няма да се върнат (освен ако не са го закъсали много яко материално), от следващата част ме заболя чак стомаха от смях, и никой от сегашните бандити няма да стане доброволно от цокалото, на което с*ре ежедневно на чужд гръб.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15, защо мислиш, че не съм в чужбина?

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 12a02d4d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   До автора 11, - разбрахме, че си позитивен и ведър, само не разбрахме защо тези красиви дупки още не си се хванал и не си започнал да ги запълваш и оправяш?

Или.. оо не, тази работа да я върши някой 'сельо', а ти да си ИТ, някъде по Европа, някъде на ЛЕСНО. Е това искате да ви е ЛЕСНО. Лесни и бързи пари искате, а някой друг да се поти и да ви оправи държавата.

Европейски заплати искал.. коректни работодатели.. Ми хващай се в ръце и ставай коректен работодател и започни да даваш европейски пари тук!

Да ти кажа ли как се дават европейски пари в България, понеже си личи, че нямаш опит и връзките на обувките сигурно ще ти е трудно да си вържеш сам?

Как се дават европейски пари на мързеливи и вечно мрънкащи ганьовци, които закъсняват за работа, през 5 минути излизат за по 'цигарка', вечно мрънкят, че паирите са им малко, вечно нещо не им е наред, а каквото изкарат го изпиват и изяждат още същата седмица в местната кръчма?

Как да ти се даде висока заплата, която НЕ СИ ИЗКАРАЛ. Погледнете се най-накрая обективно. Безпристрастно.

Огромната част от вас, особено тези, които мрънкате НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО, но претенциите ви са до небесата. Какви европейски заплати ви гонят, хората на Запад които взимат големи пари работят наистина.

Тук се симулира някаква дейност и пак мрънкяте и се оплаквате. Аман! Пробвай да станеш работодател, да даваш заплати(европейски_) и тогава ще си говорим. Или искаш някой да ти даде, някой да ти оправи пътищата, а ти само да седнеш в хубавия джип и да караш по тях? !

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: cba0dcf90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Че то ако има място на света, където е напълно нормално да си мразиш открито държавата, не е ли точно тук? Защо да нямаш право, то си е направо норма на поведение. За което си има причина, разбира се. Ние сме УЖАСНИ стопани на земята си, и страшно прости, вечно търсещи спасение отвън, абсолютни мижитурки. Пред очите ни не само виждаме как всичко се съсипва, но и участваме в това. Как да обичаш такова място и такъв народ? Разбирам те.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   18, това ИТ го повтаряш цяла седмица, как реши, че съм ИТ? И защо ги казваш някак назидателно? Нещо лошо ли има в тази професия?

А това за дупките, че не съм ги оправял, е толкова смешен аргумент, че не знам да се смея ли, да плача ли. Има си държавни институции за тая работа и хора назначени на заплата. Аз в качеството си на какъв да оправям дупки? Да не мислиш, че в гаража си имам техника за оправяне на дупки? Ти предполагам, че направил цяла магистрала собственоръчно.

А сам да ходя и да хващам престъпниците не щеш ли?

Между другото сам мел площадките тротоари и не знам си какво няколко пъти, събирал съм боклуци, участвал в "Да почистим България" няколко пъти. Резултата винаги беше - същата гледка след няколко дни. Даже се е случвало демонстративно да си хвърлят фаса на току-що почистеното от мен. Ти големия псевдипатриот колко пъти си се навеждал да вземеш чужд фас от земята?
Боже, Боже, да съм запълвал дупките. Това понеже не можа да измислиш друго или по принцип си си тъп?

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   28, в чужбина ми се дава висока заплата, значи причината не е в мен. Връзките на обувките не съм си връзвал. Ти ако си отгледал семейство и деца като мен и си купил сам жилище, тогава ми обяснявай кой какъв опит има. Като ти гледам "доводите", си ми ясен колко ти е акъла. Типично Ганчо.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Все ми е на акъла, че немците сами си ремонтират дупките по улиците. Ама аз разбираш ли нямам право да се оплаквам, понеже не ремонтирам всички на България собственоръчно. Глупост на квадрат.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 7e3106148f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   2 ами аз я свавнявам с Унгария и Словакия. И те си имат минуси, но там негри и араби почти няма за разлика от в Западна Европа. Бели страни, в Словакия даже повечето са със сини очи ако толкова ти е важно да живееш сред чист народ. А за жените да не казвам колко са красиви в Словакия особено, вярно, малко са по-студени от нас. Но в същото време най-добрите ми колеги бяха тамошните местни. Шефовете - също. В БГ никой мой шеф не е бил свестен, винаги се държат така сякащ ще им открадна работата, пълни комплексари парашутисти.

Значи как може в една Унгария и Словакия да се държат с мен приятелски шефовете, а тук в родната София да ме правят на бъз и коприва? ! Колкото и да си родолюбец се научаваш да харесваш тези, които те харесват. Като в любовта - колкото и да се пънеш да се доказваш на някой, който не те харесва и обича няма да му промениш чувствата.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 12a02d4d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До 11 и 18, авторче, съжалявам, но имаш доста грешна представа за света.

Това с дупките беше пример, че си мрънкач, безотговорник и чакаш някой нещо да ти 'даде', 'оправи', а ти търсиш ЛЕСНОТО и ЛЕКОТО. Затова си готов да си биеш камшика и да се продадеш на Запад за 500 евро отгоре.

Защото е по-лесно, нали? Защото се иска да си мъж и да вземеш отговорност както за себе си, така и за света около себе си и за страната си.

Защото не искаш да се потиш, а искаш някой си да оправи България, а ти да седнеш на оправеното, а? Но каква отговнрност от човек като теб - не ми е нужно да те познавам лично, за да съм наясно, че си 20-25 годишен хлапак, живеещ все още с техните и от техните пари, поредния мрънкач и дърдорко, на който някой му е длъжен да му осигури висока заплата и т. н., а неговата функция в обществото е само да мрънкя по форуми и да сочи с пръст.

Пак ти го казвам - понатрупай малко житейски опит и тогава ще си говорим. Започни да работиш нещо като за начало. Или развий бизнес и започни да даваш 'европейски заплати' в България.

Да видим как ще им даваш по 2-3 бона заплата на още няколко мрънкача и мързеливци, с които ще направиш супер-дупер успешния бизнес.

Или просто хващай самолета и заминавай за чужбина. След 5-10 години така или иначе ще се върнеш, само че с доста по-трезва преценка и доста по-смирен. '

Ама които сме тук(живот и здраве), няма да те чакаме с червения килим.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 5b5933f7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   24, имал съм грешна представа за света, но от 3 дни повтаряш как съм бил ИТ, на 25 съм бил, нямал съм житейски опит и т. н., като нищо от това не е вярно. Ама явно така ти оттърва на тезата.

На твърденията ти - не са 500 евро отгоре, а 3200. Защо да ми е трудно, като може да ми е лесно, да живея като бял човек, да ме уважават и да общувам с нормални хора, а не с диви селяни и да ме унижават мутри работодатели? Не съм мазохист все пак и си ценя труда.

За кого да се потя и за кого да нося отговорност? За мутрите бизнесмени ли, за корумпираните политици ли или простите ганьовци?

Защо да съм работодател на ганьовци и да ме дебнат мутрите и държавата? Имам си професия и силата ми е другаде, не в бизнеса. Който не разбира, да не се хваща с това, не е и необходимо.

И да, в България са ми били длъжни. Платил съм не малко данъци, изпълнил си съм моята част от обществената сделка, срещу които не съм получил нищо особено. Едно образование айде и до там. Платил съм много повече данъци от повечето българи, които масово укриват доходи. Работил съм през цялото време, спазвал съм законите, дори съм вършил работа, която не би следвало аз да я върша и никой никога нищо не е оценил, даже напротив демонстративно ми осираха работеното и гледаха на мен като на ахмак. По протести съм ходил с цел да се опитам да подобря нещата. Повечето не само не ме подкрепиха, а даже се шегуваха, че съм платен и какъв ли не. Какво още да направя за тая държава?

Не бери грижа, няма да се върна. И настоявам да не ме чакаш с никакъв килим. Защо ми е да се връщам в кочината, от която избягах?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: f93ffae3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   24, не съм автора, но като ти прочетох коментара нямаше как да не се включа...
Първо, авторът има право да изказва ВСЯКАКВО мнение и нито ти, нито Бай Тошо могат да му го критикуват или да налагат своето мнение. Тези дупки, за които стана на въпрос си има хора, които да си ги оправят и нито един гражданин не е длъжен да върши чуждата работа. Авторът може да се "продаде" на Запада за 500 евро отгоре, но ти и такива като теб цял живот ще останат и ще бачкат за жълти стотинки, и ще се правят на "мъже", докато мизерстват в бедната държава с БЕДНИЯ народ. Щом искаш да бъдеш мъж и отговорен, отиди да оправиш дупките, построи нови блокове, давай правосъдие на некадърните шофьори по пътя, които прегазват всеки ден хора, вдигни икономиката на държавата...
Когато направиш едно от всички тези неща "за държавата" тогава се прави на "мъж" с житейски опит.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 56ecf4cff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Да, наистина, ще ми е интересно да разбера въпросния супер отговорен гражданин с огромния житейски опит колко точно улици е асфалтирал в живота си за своя сметка, че да държи сметка на другите колко дупки са асфалтирали. Силно се съмнявам да е вдигнал и един фас от земята, ама по анонимните форуми нали може да си говориш всичко.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 6394a2bf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   до номер 1
Много от българите имаме също ориенталска кръв... ити знаеш ли нещо за Африканските и Ориенталските държави? Кво некво Хитлерче и ти ли си, както повечот българи, които и аз и ти казваш, че не харесваш??? !!! И ти си Хитлерче, малко с малък.... капацитет? !
виждаш ли се как се държат арабите и чистите черни, бе? !!! Знаеш ли какво обноски и култура имат арабите???? Знаеш ли колко по-образовани и културни са??? Знаеш ли, че нон стоп ухаят на пархюм-никога на пот и нещо друго...

Арабите НИКОГА няма да ги стигнете тукашните МАМУНИ, бе! Те арабите са дали тласъка на чумавата и миризлива Европа да се измъкне от помийната яма, в която е била! Това е историята-белите са си смрърдяли-нищо не са направили те! мМаврите(араби и чисти африканци) завладяват Южна Европа и те правят изкуство, наука, архитектура и всичко друго!
Чистите африканци също са много по-добри и човечни хора от много други! Изобщо имате ли някакви познания за света и за тва какви са хората?? !!
А тукашните-МРАЗЯ ГИ. Смърдят ми прекалено много-по-всички критерии-светоглед, расизъм, простотия, вулгарщина, чалга, не са естети, мръсни са и те мразят като бесно куче! И още ще се сетя, ама сега няма да пиша цяла проза! ...

Черна, дебела ориенталка-и НЕ съм единствената такава тук-много други "българи" също са!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 7cc69558de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Разбира се, че имаш право на мнение, но дали е обективно? Или е такова спрямо твоите критерии?

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: f93ffae3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   30, дали е "субективно", си го решава авторът, а не ти, или Бай Тошо. Аман от "субективни" философи, дето все се правят на много субективни. Като искаш нещо субективно, върви да оправиш дупките по раздрънканите пътища или да построиш нови блокове, тъй като старите приличат на комунистически панелки!

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: f93ffae3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   28, явно имаш нещо арабско в рода си, щом ги защитаваш толкова настойчиво.... , само ще ти кажа, че арабите, така де, "чистите хора" бият жените си от сутрин до вечер. Наясно ли си за една новина миналата година как един арабин УБИЛ от бой жена, само защото ѝ се виждал кичур от косата! Тея диваци, които ти викаш, че са "чисти хора", пикаят по улицата и ядат с ръце, половината от населението им са бедни и необразовани, пълни отайки! И какъв парфюм? Те нямат пари ХРАНА да си купят, а ти и парфюм намеси. Извинявай, но нито ме кефят българите, като народ, нито пък мюсюлмани като арабите.... и няма да избирам между едното и другото.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 70c34b06bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Подозирам, че 28 е онази кифла, дето е теглила заем, да си сложи изкуствени цици, за да се пласира на дубайския пазар :)
Приятелко (очевидно си жена, щом говориш на Бе) , само до 90те въпросните твои араби ч*каха козите. Те и за това носят парфюм, да отмиришат малко смрадта от себе си. Ти в Дубай в Концертна зала или библиотека влизала ли?

 
  ...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 9963e9f705
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   И аз не понасям тази отвратителна държава и народ и смятам да емигрирам. Нищо не ви е наред! БВП, ИЧР, Джини! По всякакви показатели сте пълно дъно в Европа!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker