Притеснение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Притеснение
преди: 11 месеца, 14 дни, прочетена 824 пъти
Здравейте, аз съм на 20 и съм много притеснителен, и не мога да се отърва от това. Винаги ми се отразява и в живота, докато шофиране, вършели дейност и т. н.
Родителите ми се карат, че не трябва така и няма да мога да направя нищо в живота и това ме смущава повече.
Когато говоря с хора и чувствам несигурност не мога да ги гледам в очите, всяка отвътре ме командва мускулната памет.
Повечето хора не и пука на моята възраст, ако се провалят в нещо например направят пътна грешка или нещо в работата малко и за 5 минути забравят, но аз като го направя го мисля цял ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 6813905bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Момче ще ти кажа само едно нещо - полезен съвет!
СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ ШОФИРАНЕТО ПО ПЪТЯ!
ДА НЕ СЕ ОКАЖЕШ СЛЕДВАЩИЯТ УБИЕЦ НА ПЪТЯ!
НЕ Е ЗА ВСЕКИ ШОФИРАНЕТО!
Аз съм го разбрала много отдавна затова и не шофирам!
Някои хора просто нямат място на пътя! А то щом си осъзнала че имаш психичен проблем ( защото това си е заболяване ) нарича се НЕ притеснение а ТРЕВОЖНОСТ или първо се лекувай при психиатър след това се качи зад волана!


КОИТО ИМАТЕ ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ВОЛАНА!


НЕ СТАВАЙТЕ УБИЙЦИ НА ПЪТЯ!
ПАЗЕТЕ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ!

Жена на 25

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 7a3dd98d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Трябва по-малко да ти пука и аз съм на 20 (почти 21 - момиче, преди бях точно като теб, но от 2-3 години ми е много по-лежерно и все по-лежерно ми става, защото овладях мислите си. Жената от първия коментар е права, когато карах курсовете все още се притеснявах и ми беше доста трудно да карам, правих какви ли не простотии и карах много часове допълнително. По някакъв начин взех да се владея, дори не знам как го направих, може би многото часове каране и приятните разговори с инструктира ми помогнаха да се отпусна, макар че в началото изобщо не се разбирахме с него и ми е викал, а аз съм ревала. Сега като се засичаме и се базикаме. Университета също ми помогна. Вече ми е много по-лесно от преди да се изразявам пред съкурсниците и да се базикам с тях и с преподавателите. Дори тази твоя тема ме кара да се зарадвам какво съм постигнала. Трето нещо, което ми помогна е, че се влюбих в едно момче през 2021 и през 2022 се събрахме, това е първият ми приятел, благодарение и на него се отпуснах пред хората още повече, а ми дойде малко повече самочувствие. Преди нямах такова и нещото, което ми беше повлияло беше училището, в което учих, и по точно съучениците ми. Дружах с 5 момичета, две от които бяха по-пълнички и от техния външен вид и това, че дружахме с тях започнаха да ни се подиграват и обиждат за абсолютно всичко. Дори ни наричаха свинете на класа няколкото момчета, а близките до тях няколко момичета седяха и се смееха отстрани, представи си само каква гледка. А аз съм с много хубаво и оформено тяло и се чувствах отвратително, че ходих на фитнес и се грижих за външния си вид, а нямаше кой да го оцени, дори напротив - точно обратното... бях се превърнала напълно в безгласна буква, убито създание. Но накрая вече взех да се отпускам, излизах повече навън и започнах да се отпускам сред хората. Сега мога много повече от тогава и нямам много срам, само в някакви специфични моменти. Говорила съм пред 30 човека, въпреки притеснението, но след това се чувствах удовлетворена. Вече съм много по-спокойна като цяло от преди. Трябва да намериш причината защо се чувстваш по този начин, със сигурност има такава. Трябва да оставиш всичко в миналото, дори напротив ако заради някого си станал такъв се бори да станеш по-добър от него за в бъдеще. Животът е кратък и трябва да се живее докато сме живи, защото когато времето ни тук започне да трака в обратната посока не би трябвало да съжаляваме за нищо, най-малкото, че не сме живели живота си пълноценно. Още си на 20 и сега е времето да си НАЙ НАЙ, така че не го мисли изобщо, каквото стане няма как да го промениш и няма смисъл да го премисляш толкова. Впусни се в приключението живот.
Мога да заявя, че ОБИЧАМ ЖИВОТА независимо тъмните му страни.
Започнах да преборвам страха си след като започнах да правя нещата, от които ме е страх. Записах специалността, която изисква най-много връзки с хората, от което ме беше най-много страх, но ето, че взех да преодолявам, това ми беше цел, не само това което се изучаваше в тази специалност, а най-вече, че ще ми помогне да се разгърна. Тепърва ми се разгръща потенциала. Шофирах през няколко месеца по 1-2 пъти след като взех книжка и наскоро баща ми ми звънна и ми каза ела да отидем да видим една кола. Попътувахме малко до едно село близо до града и ми каза, че колата е за мен 1 месец с временен номер. Тогава какъв страх изпитах, същия, когато излизах пред 30тте души да говоря, но все пак се качих и подкарах колата до нас с джипиеса и се прибрах, беше ме много страх, но след като го бях овладяла един път, успях втори път и трети и така ще преборя всеки страх, който ми възникне в съзнанието. Страхът си го създаваме ние изкуствено, така можеш и да го изтриеш. Страхът не съществува. Карах тази кола почти всяка вечер в града през първата седмица и започнах да излизам и през деня, ходих да взимам една приятелка, която ми е и съседка, от университета, защото беше със скъсано сухожилие и така карането за мен се превърна от едно страшно неприятно преживяване в най-голямата ми страст и сега купихме едно пежо от Белгия и нямам търпение да дойде, за да може да се кача да карам и да си увеличавам музиката в колата, дори на светофарите да танцувам и да си пея със свален прозорец и да минават пешеходци да ме гледат. Исках, най-много исках да се отпусна и точно това стана. Трябва ти кураж. Прави повече положителни неща през ежедневието си и ще видиш как животът ти ще се преобърне. Не се вслушвай много в критиката на хората. Живей животът, който ТИ искаш, а не по исканията на някого другиго, те да си гледат техния.
Дано съм ти повлияла и най-важното, което трябва да запомниш - страхът не е реален, ние си го създаваме изкуствено и много лесно можеш да го премахнеш като започнеш да правиш това, от което те е страх и ще видиш, че всъщност не е толкова страшно. :)
Извинявай ако има някакви правописни или пунктуационни грешки, или ако съм написала не толкова добре оформени изречения, но днес имах много приключения и този коментар го написах с последните си сили и лягам да спя, защото утре идва, ден изпълнен с още нови приключения и нямам търпение за утре, за лятото и изобщо за живота, който ми предстои да изживея до края на дните си. Бъди така и ти!

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: fb167a68b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Родителите ми ми се карат...
Мъж на 20 г. си, стягам се и си поемай живота далеч от вашите. Подозирам, че доста си висял на комютъра пред игри и си развил дефицити.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker