Проблемите в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемите в България
преди: 11 месеца, 13 дни, прочетена 972 пъти
Само аз ли съм на мнението, че България може да се оправи, ако се спре драстично емиграцията? Много теми тук са относно колко било зле в България, но с мрънкане нищо няма да стане. Модерният човек все търси лесния път и в нашия случай - или мрънкане, или емиграция. И какво намирате в тая чужбина? Намирате ли уюта на дома, който само родината може да ви предложи? Чувствате ли се част от хората там, хубаво ли ви е да изоставите роднините си в блатото, за да се погрижите единствено за собствения си джоб? Защо не виждам позитивни теми за държавата ни с цел да се постигне някаква промяна? Някой ден днешните държавни управници ще бъдат сменени с нови, тези нови защо не сте вие? Добре изтъквате проблемите на държавата по форуми, не можете ли да се пробвате да ги оправите? Ама то изисква жертви, защо да си цапате ръцете, след като може просто да избягате някъде.. Най-малкото може просто да останете, да не заминавате, да се населят и малките градове, иначе оставяме всичко на простите мангали, много от които си продават гласа без да им мигне окото. Ако останат/се върнат повече образовани, щедри и благородни българи, които не са склонни към корупция, голям е шансът държавните постове да се напълнят с тях и евентуално държавата ни да стане по-добро място за живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 017d381ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Авторе-няма как да стане тая работа, при положение, че ПЪРВО за да остават хората в тази отчайваща и ужасна държава България, нужно е заплатите да са като на бели хора, а не за робски труд да ти плащат мизерно, колкото да оцелееш до следващия ден.
За съжаление още съм в тая държава, но при първа възможност -заминавам за чужбина, за мен лично-държавата, в която съм родена и израснала е- Мащеха, винаги ми е била чужда тая жалка, окаяна, селска и мизерна, корумпирана страна на Бай Ганьовци, кифли и мазна чалга- която 99 процента от населението на тази страна, дъни до краен предел. Разбирам циганите и турците да харесват мазни кючеци и да слушат чалга, но за съжаление българите, които не са нито с ромски, нито с турски произход, обожават чалгата, както и робството, и селянията.
Това накратко от мен, че имам свои неща за правене.
Ако почна да ти обяснавам всички минуси на тази държава-времето и до края на годината -няма да ми стигне!
Колкото до наивните приказки-как, ако младите останели тук, един ден можели да са управници, депутати и т. н. -ясно е в тази страна на Бай Ганьовците и на Ганьовския манталитет-какви точно типове застават на властови позиции и как точно се уреждат, ако случайно има някой свестен човек-те го зариват с помия и унищожават.
Най-големият проблем е робския труд и МИЗЕРНОТО ЗАПЛАЩАНЕ, потискането на ИНДИВИДУАЛИСТИТЕ, които не искат да са на линията на някоя фабрика или да висят прави по цял ден в някой хранителен магазин, като продавачи, не искат да са сервитьори или шофьори, шивачки, или пък да се занимават със земеделие.
Точно- за свестните и качествени хора, точно за индивидуалистите-перспективи и възможности няма в тая жалка страна!

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: bd4c22f532
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Още си наивен и зелен. Обади ми се когато лекар в България започне да изкарва 12к лева заплата, защото в момента съм на толкова.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: f1658c8e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не зависи от кой емигрира, а зависи кой ни управлява. Като се махнат гербавите от държавната и административната власт, ще се оправим.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 52694b6967
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Пич, проблемът не е само финансов, че да се грижим "само за собствения си джоб". Проблемът е и манталитета на повечето българи, пълната липса на възпитание и т. н. Причината за емиграция не са само и единствено финансова. Шуробаджанащината и беззаконието лично на мен ми идват в повече, не желая да съм сама срещу цялата корупционна практика във всякакви български учреждения.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 72a366328e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В грешка си, уюта на дома не го дава родината, а роднините.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: e9238d5e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Какво намират хората в чужбина ли? Там чисто и просто всичко е по-хубаво, и това не е просто някаква моя илюзия, а фактите сами говорят.
В България сме били 5 века под турско робство, като малко след Освобождението до момента се намираме под руско влияние и са изчерпани почти всичките ни ресурси, благодарение на това.
Преди през 1939 година в България има залежи на всякакви руди, на злато, куп съкровища, отглеждат се много тютюн и други доходоносни култури.
Когато руснаците идват уж "да ни помогнат" и се нанасят на наша територия им прави впечатление, че уж бедните българи носят чисти и красиви дрехи, културни са, пушат хубави цигари, и в един момент рашките започват да умират от завист (има записи за това, не си го измислям), поради което тотално започват полека да ни обират и да ни изстискват всички ресурси.
До днешния момент, в който ние вече нямаме почти нищо като ресурс и ни се налага да заемаме пари за бюджета.
Та, не - тук положението няма как да се оправи.
Ние сме една много бедна и ограбена държава, която от 1991-ва година се командва от мафията и се дои като крава.

И тук идва началото на всички схемаджийски истории...
Бюджетът за 2023 г. за софийския градски транспорт (само за софийския!!! ) е 298 млн. лева собствени средства и 297 млн. лева по европейски програми. (? ! ) Това е информация, цитирана от сайта им.
А миналата година бюджетът им беше 170 милиона лева.
Милиони, милиони... а трамваите купени на старо и миришат, спирките изпочупени.. но иначе милиони. И на сляп ще му светне какво става.

За европроекти знаеш ли как се кандидатства?
Приятел на приятел на приятел... :)

В България нормалният човек, който няма връзки с мафията или не е дете на много богати родители, не може да оцелее и да живее нормално - това е истината, за съжаление. А дори и богатите хора се изнасят, защото не могат да дишат негативността и мизерията в страната ни.

Знаеш ли, аз пътувам страшно много из цял свят.
И винаги като се прибера на летището обратно в София, ми се повръща.
Не, защото не си обичам страната, а защото идвам от културни държави с усмихнати и възпитани хора в една мрачна обстановка, в която най-готините са ония с баджовете от бизнес парка, които не знаят защо са живи, горките...
Защото виждам възрастни хора и дори деца да ровят из кофите и аз няма как да помогна на всички.
Защото виждам как до тях минава джипчето на Бойко, а той си хвърля фаса през прозореца в краката им без да му дреме.
Виждам и как някои от приятелите ми са вече две и повече години без работа и са съгласни дори да чистят входове, ама работа няма, а осигуровките им текат и системата не признава това, че са без работа и им иска пари, иначе не могат да идат на лекар.

Читавите хора с образование и някакви надежди за бъдещето осъзнават всичко това. Осъзнават безнадеждността на положението и осъзнават, че няма как да се справят със системата и затова просто отиват да доизживеят остатъка от живота си някъде другаде, където системата ще работи в тяхна полза, а не против тях, и хората около тях ще бъдат културни и нормални, за разлика от българския Ганьо (който не е виновен съвсем сам за съдбата си, за съжаление), и ще имат шанс да растат както интелектуално, така и на всяко друго ниво.

Виж, че дори известни личности като братя Аргирови, като Зуека, които уж би трябвало да живеят добре и у нас, избират чужбина. Защо е така според теб? И тук са известни и богати. Но защо избират живот там? Защото манталитета на хората е друг, защото няма мутри, които да им заповядват какво да говорят от телевизора. Замисли се малко дали има смисъл да се бориш за нещо, което е отдавна изгубено.
Аз още живея в България, но в инетрес на истината, скоро обмислям също да напусна страната - не, защото не ми е мило и драго, а защото се борих страшно много време и направих страшно много неща да я боря тази корупция и схемаджийство, и едва не си дадох живота.
Оправия тук НЯМА. Ако можеш, изнасяй се и си живей някъде нормално. Не е срамно. Не е грозно. Имаме един живот на тази Земя и няма лошо в това да изберем друго, по-добро място, на което да го изживеем.
Не го възприемай като предателство към родината си, а като любов към себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 72680c8eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Доста си наивен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 99d25f9819
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Излез от филма, излез навън и се огледай хубаво и ще разбереш, че тук всичко е загубено. Отдавна

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 72680c8eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Докато тираджия изкарва колкото шестима учени в БАН, а фаянсаджия с 8-ми клас - колкото трима лекари, учили 10 г., няма луд, който да се върне да бачка за без пари.

България е единствената страна в света, където "средната" класа е натикана в ъгъла и живее по-зле от ниската. Такова нещо и в Африка няма.

Не, мерси. Предпочитам да живея като бял човек и да не се чудя всеки месец как да си плащам тока, нито да се бия с бесни селяни по пътищата всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 09c0be166b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   България за мен е един ш*бан затвор от отворен тип - никакви права (само задължения, примерно на мен ми беше наложена забрана да напускам страната като бях на 7г., благодарение на корупция в системата и в крайна сметка от полу-сирак, недое*ания съд ме превърна в цялостен такъв, нарушавайки основното ми човешко право на свободно придвижване и да съм с майка ми/родител настойник след като на баща ми не му дремеше дори да дойде на свиждане, камо ли да даде някой лев издръжка), никаква сигурност (дали ще те пребият на улицата или ще те размажат докато пресичаш е тото), най-добре са най-корумпираните боклуци и най-простите (които ги обслужват срещу трохички), образованието и здравеопазването са пълна пародия, а след около 10г. няма да има даже и сегашните некадърници (в момента кретат до пенсия, която няма да има кой да им изкарва, но нека си вярват, а новозавършилите се изнасяме поради гореописаното - за инженери дори няма и работни места, лекари поне се търсят), хората са отварителни (всеки гледа да те използва И пре*бе, вкл. роднини), цените (стоки, имоти, каквото се сетиш) се изравниха с доста други държави в и извън ЕС, но там не е такова дъно, което постоянно пропада като тук... Емиграция винаги е имало и винаги ще има - свиквай с мисълта. Никой не е длъжен да стой и да затъва в блатото в името на когото и да е.

"Някой ден днешните държавни управници ще бъдат сменени с нови, тези нови защо не сте вие? "
Защо ли?? Човек не може да си намери работа в кол-център без връзки (дори да има сертификати за езици И висше), а за депутат или в администрация точно ще си намерим работа, за да им разбишкваме рахътлъка на останалите помияри там. Хехехе, трепач.

"Ама то изисква жертви, защо да си цапате ръцете, след като може просто да избягате някъде.. "
Това да не ти е като автомонтьор - да се понаклепа с малко масло, да го измие после и айде живо-здраво... Пусни си малко новините да видиш какъв цирк представлява съдебната система... Назначен от ГРОБ, заГРОБен пак от тях след като става неудобен, "атентати", хвъркане тук-там, късане и мятане на оставки като салфетки в долнопробна чалготека - за какво са му на някой нормален подобни простотии? Левски не случайно е написал в тефтерчето "Народе??? ", Славейков също е имал сходно мнение - "Не народ, а мърша! " Истината е, че в капитализма, всеки се оправя сам - кой както може. Аз не съм видял едно хубаво нещо от т. нар. "сънародници" за 30 години съществуване (нарочно не употребявам "живот").

"Най-малкото може просто да останете, да не заминавате, да се населят и малките градове, иначе оставяме всичко на простите мангали, много от които си продават гласа без да им мигне окото. "
Те са хитри и поне взимат някой лев отгоре. Прости са масовката българи, които си траят като им вдигат с по 10-15% всичко всеки следващ месец. Явно са се обезпечили (по един или друг начин) и не ги еня особено или следват правилото "наведена глава, сабя не сече", но за много хора това НЕ е нормално. След като няма общество, което да се интересува от проблемите на другите, не разбирам защо очакваш от емигрантите да ни вълнува какво се случва със същите - не е ли нагло? От какъв зор малцинството от кадърни хора да носи на плещите си мнозинството непризнателни говеда?

"Ако останат/се върнат повече образовани, щедри и благородни българи, които не са склонни към корупция, голям е шансът държавните постове да се напълнят с тях и евентуално държавата ни да стане по-добро място за живот. "
Няма да се върнат (освен ако не са го закъсали много яко материално), от следващата част ме заболя чак стомаха от смях, и никой от сегашните бандити няма да стане доброволно от цокалото, на което с*ре ежедневно на чужд гръб.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: f41ed38489
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Авторе, подкрепям те напълно. за съжаление както сам виждаш на двама родолюбиви(аз и ти), се изпречват поне 5-6 мрънкащи, неблагодарни и злобни.

Такива, които са алчни, продажни и готови за 5 евро отгоре да продадат и собствените си родители. Трудно ще ни е да оправим държавата с такъв 'материал', но не и невъзможно!

Да, емиграцията трябва да спре. Хората трябва да стоят тук и да работят, а не само да се чудят как да забогатеят, за да живеят лесно и на гърба на другите. Повечето в чужбина са там за да забогатеят и искат да се върнат тук с чужди пари и да харчат. Така съсипват икономиката, защото не произвеждат нищо в страната, а само консумират и харчат.

Ако няма емиграция, ако няма чужди фирми, където рабтоят много млади хора(кол центрове, ИТ-та и т. н. ), хората искат или не искт ще работят тук и труда им ще остава в България. Сега масово трудът на ората изтича навън като работят в чужди фирми, най-ползогтворните им години между 20 и 60 минават като слуги в чужбина или за чужди фирми!

Погледни им мисленето! Искали 12 000 лева заплати? ! Според теб това хора с трезва преценка ли са, или побъркали се от алчност и сребролюбие същества?

Оценяват ли спроед теб справедливо труда и възможностите си такива хора?

Страшно много българи имат погрешна преценка за себе си и собствените си възможности.

Искат неща, които не са реални. вместо да се научат на труд и дисциплина и да си изкарват парите честно, те вечно ламтят за многото и за лукса!

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 72680c8eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   11, пазара на труда е търсене и предлагане като всеки друг. Факта, че заплатите са ниски, означава, че и дори и сега търсенето на работни места е много много по-високо от предлагането. Ако дойдат още 2 млн българи от чужбина, заплатите ще паднат още, защото икономиката ни няма капацитет да им осигури работа. Тогава ще работиш не за 1000 лв, а за 500 лв, ако изобщо успееш да си намериш работа и още повече ще ревеш колко много Ганьовци са се върнали и затова няма работа за теб.

Разберете, че патриотизма е хубаво нещо, но трябва и да се яде и в магазина никой не те пита дали си патриот или германофил. Хората си искат парите. Ако икономиката ни и обществото ни се оправи, те сами ще дойдат. Ама да караш някой да идва, аз да мизерства, при положение че вече се е устроил там и най-после живее като бял човек след толкова перипетии, защото видиш ли теб те ударило на патриотизъм и трябва да ти прави патриотичното густо, е меко казано егоситично. Не е въпроса за алчност, а за физическо оцеляване.

Казах го и пак ще го кажа - докато лекар взима по-малко от сервитьорка и тираджия взима в пъти повече от учен в БАН, няма луд, който да се върне и да бачка за робовладелци.

Ти ако си учен, просто не можеш физически да оцелееш с под 1000 лв заплата, освен ако родителите ти нямат 3 апартамента, от които да взимаш наеми. А колко са такива?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 72a366328e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абе не знам каква преценка имам, но в една бивша соц страна в чужбина ми плащаха над средната заплата и то да работя с български. В София много радко съм стигал средната и сега съм под нея. А работя всеки ден с френски език? ! Но там с работен български и английски изкарвах повече от много местни! С образование от Западна Европа на световно ниво и два чужди езика в родната София някакви глупави връзкари ме правят на маскара за смешна заплата, а там и шифовете се държаха супер човешки. И пак повтарям - не в западна, а в бивша соц страна, съответно никой не се е държал ксенофобски с мен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 8694cd11d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   В чужбина било по-хубаво. Не бях се смял така отдавна :))
Повечето от западните чужбини са тоталните мизерни дупки. Живея в Лондон и качеството на живот, който имам тук е три пъти, да не кажа 4 пъти по нисък от който бих имал в България.
Хората, които работят тук (ама работят! ) не го правят от хубаво. Стискат зъби и спестяват пари. Тук има само пари. Пари! Нищо друго. Това си го набийте веднъж завинаги в главата. Когато поседите тук известно време разбирате какво сте жертвали в името на парите
Това няма как да се разбере от България. Затова човек тряба да дойде тук. Докато не сте дошли и постоели 2-3 годинки само ще си плюете по форумите.
Тези които са тук и не работят (има и такива) или тепърва се учат на труд в България не са свършили нищо за 5 лева, нито пък тук го прсвят. Сериозно! Досега са били на майка си и баща си, мъжа си, жена си.. га-на. Те са тия които най много мразят България. Като че ли българите са умрели за тях, готованковци. Никому ненужни хора.

Колкото до емиграцията. , Авторе не можеш да спреш този процес. Наврето го имаше това. Партията спираше хората с калашници. Един човек ако е решил да ходи, да ходи. Рано или късно всички се научават.
Предвиждам до края на 2024 всички българи да са се прибрали. Тук положението е тотално нетърпимо и става все по-зле с месеци. Така че не можеш да ги спреш да бягат от България, но можеш да ги изгониш от тук ;)

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: faf17a441b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Скоро си бях в България, не бях се прибирала 4 г. Всеки път виждам все по-отчайващо положението. Храната, отношението на хората, всичко едно изоставено и изостанало. Тъжно и натоварващо.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 72680c8eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, не ти вярвам. Ако беше така, щеше да си в бг, а не в Лондон.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 4f16270d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   14. - Един емигрант да каже истината. Останалите като почнат да се изххърлят и да величаят чуждото да ти се догади чак. Мислят че ние в България ядем доматите с колците и им вярваме.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 48da6273c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм 14 и веднага отговарям на 16.
Стоя тук защото за три години успях да спестя пари и да си купя апартамент в България. Никога не съм идвал с намерението да оставам.
Ако някой ти каже, че щял да емигрира тук завинаги е меко казано неразумен. Айде да не кажа вдетинен.

Ей тъй като тръгнете да се изсилвате в изказванията, а в чужбина и на екскурзия не сте били. Ела тук в Брикстън, Пекам, Стратфорд или Крпйдън и гледай как за 3 часа вече ще си си купил билет на обратно. Емигранти с голяма уста, дето си мислят че морето е до коляно.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 72680c8eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   18, да си дойдем на думата. За какво качество на живот в България говориш тогава, като средностатистическия българин в България не живее, а оцелява?

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: e9238d5e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   11, 14, 18 - малко си лицемерен.
Стоиш в Лондон и работиш там за добра заплата, а не стоиш в България за мизерните 780 лв, но иначе ти било зле там, в България било по-хубаво. :)
Явно не работиш много престижна работа, което ти бърка в егото и те кара да се чувстваш като човек втора ръка. Но не всеки човек работи това, което и ти. И не всеки емигрант излиза в чужбина само заради парите с амбициите после да се върне в България и да си щрака с пръсти като пълния Ганьо.
Много хора търсят реализация и добър, спокоен начин на живот.
Ти не търсиш това, следователно и не си го открил.
Особено пък в Лондон е пълно с цигани и с нискоинтелигентни българи, които правят обстановката супер мизерна - била съм там на гости на приятели и почти на всяка крачка се чува българска реч и псувни.
Знаеш ли какво ще кажа по повода?
Всички нации по света, когато се наложи да емигрират, ги питат къде биха се чувствали най-добре, и те изявяват желание да ги настанят при хора от тяхната общност. Само българите казват "Колкото се може по-надалеч от другите българи! ". :)

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 800ab26e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Добре, че по времето на Аспарух не е имало интернет

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker