Какво значи, когато публикува всичко във фб? Търси си внимание, комплекси или какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво значи, когато публикува всичко във фб? Търси си внимание, комплекси или какво?
преди: 11 месеца, 16 дни, прочетена 981 пъти
Имам една позната, вече гони 30г, не става дума за някоя тийнеджърка да кажеш, че така правят тийнейджърите, та тя пуска всичко каквото прави във фб. По едно време я бях заглушила, защото гледах само нея, щом отворя фейсбук. Например чатиш си с вашите, те написват нещо смешно и ти бързаш да направиш скрийншот и веднага да го публикуваш с надпис "Когато баща ти еди какво си". Приятелят и седнал да играе на компютъра, тя го снима и качва. Седнал с лаптопа да работи, тя го снима и качва. Кучето нещо счупило, тя го качва. Пише публикации от рода на "Ако искате да разберете как да получите дрехи с 3 размера по-малки и в друг цвят, пишете ми на ЛС, за да ви кажа програмата, с която да перете! " Или срязала гумата на колата и се снима как я сменя и "За съвети на ЛС"
Малко ми е смешно това всичкото. Или отишла на разходка в гората, написала цял ферман, как тръгнали с кучето, как джипът и заседнал в калта, как се загубили, как това, как онова, как нямала обхват, целия ден бива подробно описан в публикация от-до. После вечерта се снима салатата с чашата вино. Сутрин задължително селфи от колата, а следобед селфи от фитнеса. Представя се за голяма националистка, все се снима с някакви носии по празници, но и това ми е много фалшиво, сякаш за някои друг лайк и малко внимание. Щом се разделиха с приятеля и, веднага разбрахме от фб. Това не предполага ли, че има някакъв проблем и си търси внимание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 201b58f030
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Нормално е, да снима какво прави през деня, това е много трудно, което остава зад кадър, умно прави, защото това е правилният път към успешно интернет общуване, откритост, затова са соц. мрежи, да има яснота, с кого общуваш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 68abf50ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   В момента в който си изтриеш фейсбука ще разбереш колко много ценно време от живота си си загубила да гледаш нейните и на други хора глупости и да им осигуряваш трибуна. Не се мъчи да анализираш нея защо го прави, а анализирай себе си защо си губиш времето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: f12f32bf52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Има, и то не един проблем.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: cc2d80c179
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Това са хора с много дефицити в поведението. Придават си фалшива значимост, когато постват и имат усещането, че са значими. Реално на никой не му дреме.
Имах такъв приятел едно време. Фейса беше в разгара си, точно набрал скорост. Качваше абсолютно всичко и най-вече държеше да се тагне къде се намира и какво пие/яде. Беше страшно завистлив и затова го правеше. Сега има добра работа и е спрял с постовете. Почти нищо не поства, според мен вече няма нужда да се доказва. А може и да се бъркам и да не поства по други причини. Не говоря с него от години.
Честно казано аз се забавлявам много с такива хора, защото си личи и направо прозират менталните проблеми.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: edcecc665b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това й е хобито. А на теб явно ти е хоби да гледаш и критикуваш. Други хора може би се забавляват с постовете й. Ако никой не я отразява в един момент ще спре. Но явно има гледаемост, лайкове, коментари.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: a10cfb9bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От мързел се чудите какво да правите... я се опънете с мотиката да прекарате един декар и тогава да ви видя сурат тефтера...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: ac2bbeb684
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Според мен може да има комплекси. Може да е комплексирана за това че няма перфектен живот като останалите в социалните мрежи и да се прави, че има идеален живот във фейсбук, но зад екрана да е една нещастна жена. И аз преди като гледах публикациите на известни личности, без значение в коя социална мрежа, им завиждах, те имаха всичко, а аз нищо. Ама какво по дяволите да имам като съм била на 13/14? Исках да се докажа че и аз живея перфектен живот и така всъщност много хора се въртят в този объркан комплекиран кръг, но човек рано или късно осъзнава колко фалшиви са социалните мрежи. Гледаш я щастлива с гаджето си във фейсбук, а реално зад екрана не виждаш как са се карали или посягали, колко опита са правили за да изглеждат влюбени на снимката. Колкото по-рано човек се осъзнае толкова по-скоро се измъква от този начин на живот. Гледаш я че разсъждава и дава съвети на хората, но реално и тя сигурно се е лутала из интернет да търси информация, защото има комплекси че нищо не знае. Абе като цяло е жалко че на тази възраст не осъзнава колко фалшиви са социалните мрежи. Но такова е нашето бъдеще, авторе свиквай. Тази 30 годишна жена няма да е първата, нито последната попаднала в капана на социалните мрежи.

Ж19

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: ac5dfa6ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Тя може да си качва каквото иска, това си е нейна работа. Като те дразни не го гледаш и толкова.
Май нито тя, нито ти имате с какво по-смислено от Фбук да се занимавате.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 7a4c67f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Но6 е много прав. Никога няма да видите пост " този следобед прекопах два реда картофи, остават 24 ".
А пък 2 е право в целта. Очевидно жената има психични отклонения, ама на теб какво ти пречи? Не си губи времето с нея просто. Поради същата причина нямам фейсбук от 2019... чувствах се прекрасно преди него, чувствам се прекрасно и сега.
Откакто си затрих профила ми останаха неколцина приятели. Страхотен филтър за това да видиш кой наистина държи на теб.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: f5cf043059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Тия, които пишете срещу авторката, нещо се припознахте май, а? Да, прави го от нуждата от постоянна хорска валица, породена от силни комплекси за малоценност, желанието за значимост и знанието, че в реалния живот е интересна колкото един картоф.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: e8512fbd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката съм. В период на 4г нямах фейсбук и ми беше супер, възобнових го, когато си смених работата и трябваше да си правя реклама на услуги, които предлагам. Сега като имам, като ми е скучно го отварям и скролвам просто, понякога дори несъзнателно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: df2bd5b31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Имам подобна позната. Аз понеже я познавам от доста време и то от реалния живот и знам каква е. Е мога да ти кажа, че образа който се опитва да докара във фейсбук е коренно различен. В реалния живот непрекъснато мърмореше за нещо, плюеше хората за гърба им, мразеше да спортува, все беше сама и и се проваляха връзките. Аз не я бях виждала много време и ме беше добавила във фейсбук. Е там беше нещо различно - на всяка снимка с усмивка до ушите, снимки как тича или ходи на походи в планината, някакви заведения непрекъснато и събиране с "приятели". Изобщо не можех да повярвам, че това е същия човек. Разбира се може и да се е променила, но подозирам че голяма част от това се прави само за снимките. По едно време се омъжи и тогава започнаха яко снимки двамата - на почивки, на заведения, нон стоп по хиляди снимки. Човек като гледа ще каже, че са много щастливи. В един момент спря да качва снимки с него и се разбра, че са се развели. Естествено гледайки снимките никога не би предположил, че тази двойка би се развела. Просто този фейсбук ти позволява да си градиш някакъв фалшив интернет образ, като имаш възможността да качваш само най-хубавото от живота си. Но в действителност няма как да има само хубаво. Според мен се прави и за внимание, като получават лайкове на снимките си, но и за да се представят като такива каквито им се иска да бъдат. Оттам е това болно постване нон стоп.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 64ae0247a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Имам познати подобни 30 . За 16-25 като че ли е по-разбираемо, защото тогава личността се оформя и е ясно, че иска внимание, както и да се впише в дадена среда. За 30 ми прави впечатление, че блокират наред и без причина, а ако видят на живо човека се оправдават, че това е било в онлайн пространството. Не, това е проява на отношение и разваля отношения. А иначе е ясно, иска е на внимание, приковаване на вниманието към себе си. Много хора ги намразиха тези мрежи и ако не е някой техен близък там, те са щели отдавна да си изтрият акаунтите. Тъпотия са, общо взето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: d4b9dc6467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има ги много такива. Качват всякакви безмислени неща и така “досаждат” на Фейсбук приятелите си. Търсят си внимание и не осъзнават, че не са интересни. Никой не харесва постове които са безмислени.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 1d6fc78494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нейния приятел не я клати и мисли само за глупости.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker