Магия, хормони или травми от миналото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Магия, хормони или травми от миналото?
преди: 11 месеца, 2 дни, прочетена 717 пъти
Здравейте! Не знам от къде да започна. Вече не издържам. Имам една силна душевна болка, не вярвах, че това може да е толково силно, докато не го изпиташ. Но душата боли наистина и за нея няма хапче с което да облекчиш болката. Нямам сили вече да ставам от леглото, нито сили, нито желание. Нямам и желание да се правя на щастлива, усмихната и че все едно всичко е ок, след като не е. Нямам с кого да споделя на приятели вяра нямам защото именно с споделяне изпатих с една “приятелка” с родителите ми с баща ми не съм си близка споделям с майка ми, но според нея това са лигавщини и т. н те са добри хора, винаги са се грижили за нас, но това че смятат, че всичко е наред при мен, защото имаме финансова възможност, или пък защото другите имали по сериозни проблеми, истината е, че да има хора с много по сериозни проблеми от мойте, но нима това трябва да омаловажава моите. Чувства, че никой не ме подкрепя и не вярва в мене истински. Нямам конкретен проблем за решаване, просто ме боли душата, нямам сила и енергия да живея вече, постоянно ми се спи и съм отпаднала, а когато легна се будя през час и сънувам кошмари а сутринта ставам като парцал изморена. Започнах да си мисля, че имам магия, от година две насам се чувствам така. Опитах се да се справя сама и продължавам да опитвам, но не се получава, затова си мисля, че може би имам магия, имам мн недоброжелатели. В миналото ми когото съм била 10-12г преживях доста стресиращи събития като смърт на близки, които видях как си отиват в ръцете ми. Мисля си че от тогава е останал някакъв белег, който сега ме тормози. Имам приятелки/приятели с които излизам но като се прибера се чувствам по същия начин изпита от вътре сякаш. Без енергия и сила за живот. Според вас на какво се дължи това състояние, на магия, на хормони или на травми от миналото защото аз вече не знам какво да мисля а и няма с кого да споделя или да поискам съвет. Но не издържам вече тази болка от вътре като че ли ме изяжда. Как да се справя с всичко това и да изляза от него и на какво се дължи? Хора които ще пишат стягай се, ти си си виновна и т. н моля ви спестете си го. Благодаря на всички прочели историята и оставили своя коментар.
Бъдете здрави и щастливи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 98af9a5d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Едва ли се дължи на магия.
Депресия е според мен. Сподели малко повече за себе си. На колко си години? Работиш ли нещо? Учиш ли? Имаш ли хоби?

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: dccf675220
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторке-Аз съм така от края на 2011 г. -много точно си го описала, но сама сметни колко години вече аз самата съм в това състояние...
Иначе-установи се, че имам дефицит на витамин Б12 и на витамин Д-направи си изследвания, на мен покрай увредени периферни нерви се установи, като причина дефицита на Б12. Но той е свързан с ДЕСЕТКИ проблеми-плитко повърхностно дишане, постоянна замаяност, изтощение, едва дишаш от умора, главата е постоянно замаяна, като в транс, дори след часове наред сън, нямаш енергия да се наслаждаваш на любимите си дейности, понякога нямаш и сили да ядеш от умора, постоянно ти се спи и си сънлива, малко физически дейности в кухнята-разни битовизми и все едно си прекопала 10 декара картофи, кислородът не ти стига и т. н. Ако тялото ти естествено не може да усвоява витамин Б12 от храната-това значи цял живот добавки, хапчета и т. н.
Но мен, ако питаш -това с дефицита на витамини, НЕ Е ОСНОВНОТО! Забележи около мястото където живееш -има ли кули на мобилни оператори? При нас има и то няколко, едната е точно на метри от блока-отсреща има блок и там пак -скапана такава кула на мобилните оператори-ОТВРАТ! Тези кули водят до много проблеми-мигрени, гадене, замаяност, дезориентация, КОШМАРИ, НЕСПОКОЕН СЪН!
Няма и смисъл да ме питаш как ми е съня-ще ти кажа-от повече от 10 години сънят ми се прецака до неузнаваемост! Преди сънувах качествени, красиви, вдъхновяващи сънища, сега е просто-ад. Като капак-напоследък постоянно се будя и пак заспивам, но хем продължавам да спя от умора-хем пък усещам как често се пробуждам и въртя от една страна в леглото на друга.
Почнах по 3-4 кафета ЧИСТИ И ГОРЧИВИ да пия, на мен не ми е проблем-аз си го пия кафето и чая-БЕЗ захар, но ободряването е за кратко. Реално кафетата ги пия, като лекарство за ободряване, никога не съм извличала удоволствие от кафето само по себе си. Просто си внушавам, че е ок и го пия за ободряване уж.
Авторке-нещо важно да те питам-ти от хората, които често и постоянно сънуваш ли си? Защото аз ВИНАГИ сънувам, откакто се помня, от малко дете още-нямам и миг, в който дори и денем да съм затворила очи да спя и да не сънувам-винаги сънувам. Но напоследък-дали заради скапаната, отвратителна кула на мизерните мобилни оператори или заради нещо друго-но съм забелязала, че веднага, като затворя очи и в рамките на 5-6-тата минута съм изпаднала в дълбока фаза на съня- РЕМ, което е много СТРАННО, защото тази фаза, доколкото знам настъпва ЦЕЛИ 90 минути след заспиване, това е час и половина, а при мен за 5 минутки и съм го засякла това, защото веднага сънувам нещо стряскащо-обикновено в тъмнина е сънят-как съм в тъмна стая, макар че и двете лампи в стаята ми- ярко светят към момента на заспиването, но почвам да сънувам неща, ситуации в тъмнина развиващи се действията, все едно е нощ, и после рязко се будя и виждам часовника-минали са едва 10 минутки? ! Според мен кулата отсреща ми влияе много гадно на съня и се чудя дали има и други хора с подобен проблем? Не съм споменавала това на други около мен, но подозирам, че не съм единствената. А иначе-ФАКТ, че около кулите на мобилните оператори се носи много гадна черна енергия, като петрол, като мастило, масло, лепкава, черна мръсотия, която влияе на енергията на хората, това са го казвали стотици ясновидци, медиуми от цял свят.
Дори няма да коментирам-боклуците в храната в магазините, във водата- дори, във- въздуха. И тия противни автомобили-всеки тип с автомобил-така КРАЙНО се замърсява въздуха с тия бензинови изпарения, че дори няма да описвам.
Изсякоха цяла редица КРАСИВИ, зелени, свежи дървета с огромни зелени корони от листа, отсякоха ги за да сложат асфалт, плочки, да направят тротоари съответно-скапан паркинг пред магазина, който построиха пред блока. Сума ти народ идва, особено от селата около града-пазаруват, все едно утре ще пукнат и трябва да си натъпчат дебелите шкембета и да добавят още тлъстини по разплутите си мазни задници. И всеки, като си спре таратайката -плюс долу под блока има няколко мебелни магазина и все разни бусове идват с тъпите им жалки мебели-в делничен ден се събират около 96 коли, няколко пъти съм ги броила-на паркинга и долу на улицата, камиони, коли-и смърди на нафта, бензин навсякъде. Цялата олелия, заради два мебелни и един хранителен магазин-превърнаха тиха, спокойна област в някаква оргия на лакомията и селянията.
Изсичат дървета, а никой не сее и никой не се замисля, че тоя въздух го дишаме...
Повечето само за търбуха си мислят-ядене, размножаване, спане и работа-хамстери въртящи колелото на шибаната матрица.
За мръсотиите, които изпускат НАРОЧНО от самолетите-всеки знае-случва се по цял свят- има и документални филми за това...
Дори съм забелязала как откакто построиха долу магазина и откакто има голямо струпване на много народ-изродите пръскат от самолетите все по-често-по 6-7 пъти дневно и то в едно малко късче небе -НЯКОЛКО самолета, НЕ пътнически-и дете може да направи разликата в оставените следи зад нормален самолет с пътници и такъв-на чиито екипаж е заповядано да пуснат няколко цистерни с мръсотии-разни микроби, химични съединения разни и т. н. Гледала съм поне 3 филма за това документални... два бяха чужда продукция и по NG и 1 беше български-дори даваха как пръскат с тия мрасотии над изворите с минерална вода!!! Наскоро търсих българския филм, който бях гледала-може и да е бил чужда продукция но даваха кадри от България и хора говореха, обаче скоро го търсих и въобще не го открих, яд ме е, че не бях запомнила заглавието преди няколко години, когато го гледах в интернет, свалили са го, за да е тъп народа и да не знае какви мръсотии се вършат под носа му.
Бях потресена, но и не на 100 процента потресена, предвид света, в който живеем или да кажа по-точно-оцеляваме! После тая уж много чиста и минерална вода я слагат в пластмасовите бутилки и в магазина.... А за шампоаните, в които повече от 10 години МАСОВО във всички марки-без значение цената на продукта-са тъпкани, тъпкани и претъпкани с нефтопродукти, разни вещества-продукт на петрола и разни тежки метали и т. н. Достатъчно е човек да се замисли-колко много хора има в последните години, които се оплакват от горящ, сърбящ скалп, парене на кожата на главата и на тялото-адски суха кожа след ползване на душ-гел, течен сапун, сухи сапуни, шампоани и т. н. Тъпчат с нефтопродукти- и хората вече не знаят с какво да си мият косите-колко народ си съсипа и здравето и косата-колко хора почнаха да се оплакват от падаща на кичури коса, от постоянно падаща коса, суха, вяла, тънка, адски изтъняла коса, безжизнена и т. н. Адски ме е яд, като прочета на някой шампоан шибани превзети сладки приказки колко полезен, колко витамини имал, какви масла имал от какви плодове-обръщам да чета етикета с химичните съставки и виждам поне 2-3 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ във всяка марка НЕФТОПРОДУКТИ, които водят до изсушаване на кожата, ненормално изсушаване и т. н. За последните простотии на мафията, дори няма да коментирам-не стигат другите отрови във въздуха, водата и храната, но сега и съвсем за добитък ги взеха хората.... -брашно от скакалци, щурци и др. противни насекоми. Ясно, че в червените плодови млека, също и червени безалкохолни-ягода, малина и т. н. -оцветяващият фактор - е съставка, която се прави от смлени насекоми, но сега-поредната простотия-да използват брашнени смлени червеи и щурци, скакалци, а дори и хлебарки и да ги ползват за замесване на хляб, кроасани, вафли, солети и т. н. -Е ПРЕКАЛЕНО Е! ВСИЧКО Е ПРЕКАЛЕНО!
За информационният боклук, с който ни облъчват от тв, телефони, таблети и т. н. -там ще си спестя дългите обяснения. Трагедия е, всичко е трагедия! И после как човек да е жизнен и здрав, радостен и щастлив, като доведоха СВЕСТНИТЕ хора до просешка тояга, да мизерстват с оскъдни финансови средства и прочие.
За фармацевтичната и лекарска мафия-няма и да си правя труда да коментирам-там нещата са до болка познати!
А за нефтопродуктите в шампоани и др. козметика, за съжаление НЕ е само косата страдащата... , тия тежки метали се всумкав в кожата на тялото-увреждат нервите!!! Влияят на настроението и т. н и т. н. Вътрешно все се моля-, , заешката дупка" да има край, но уви.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: e38e1270b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, Авторке!

Не пишеш на колко години си, но предполагам, че си млада.

Това, което изпитваш (да си апатична и уморена, да имаш празнота и болка в душата си, да не виждаш смисъл в живота) според мен е признак на начало на депресия.

(Магия е малко вероятно - ако беше така би трябвало да има и други симптоми, а и ти щеше да се сещаш за възможна причина, за да ти е направена магия)

(Ако беше само липса на витамини и хормони - щеше да имаш само телесна умора и отпадналост, но не и душевна болка и празнота) Впрочем можеш да опиташ да вземеш някакви мултивитамини за физическо укрепване на организма - няма да ти навредят, а може да пооблекчат състоянието ти.

За депресията - има два начина, по които може да се излекува:

1. Чрез ходене на психиатър и приемане на антидепресанти
2. Чрез обръщане към Бога и въцърковяване - това е решението и при магия

Вариант 1 е телесно лечение, а вариант 2 - душевно лечение.

Вариант 1 е ясен - просто отиваш на добър специалист - психиатър и следваш съветите му

Аз ще ти разкажа за вариант 2.
Това човек да чувства душевна болка, празнота, неудовлетеворност... обикновено се получава, когато човек се е отдалечил от Бога. Защото душата на човека е Божие дихание и тя има нужда да бъде със своя Създател.

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като теб.

Изходът от това състояние е един: да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в Православната църква).

Аз достигнах до Бога не отведнъж. (Преди това само бях кръстен, но дотам... ) Минах през много тежки трудности, скърби и големи проблеми в живота си, които ме смириха, защото имах голяма гордост. Ако ти е интересно - питай, ще ти разкажа по-подробно!

Не знам, как се отнасяш към вярата в Бога, но ще ти напиша някои неща:

Първо нещо много важно: човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Относно проблемите, трудностите, скърбите и болестите в живота:
Знаеш ли, има хора в страшно и тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.
Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост:

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

(Ако има проблем с отварянето на връзката - махни интервалите след точките, сайтът ги добавя автоматично. Или напиши в търсачката на you tube "Форпост на български", каналът е Православна вяра)

Изгледай го непременно!

Този филм е първото лекарство, което ще ти препоръчам!

Ако искаш да продължиш напред във вярата - пиши ми, ще следя темата и ще се постарая да ти отговоря!
Става също и варианта - да отидеш в някой православен храм и да поговориш със свещеника.

Това е от мен, засега.


Странник

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 0b28af5889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Намери си работа.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 331bf36a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички за коментарите и подкрепата, ще опитам съветите Ви! Към номер 1-на 24 г съм. В момента не работя, уча. Хобито ми е пътуване в България и чужбина.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: db692b5648
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен става въпрос за просто депрресия и натрупване на стрес.

Все пак последните години имаше доста кофти събития в света, отделно, ако и ти си имала някакви лични проблеми още повече.

Истината е, че точно предписание за оправяне не може да ти се даде. Всеки е различен. Трябва да намериш своето нещо, което те освобождава от стреса и разсейва.

Може да е музика, четене, религиозно израстване, медитация, спорт, ново охоби или разходки в планината.

Намери своето нещо.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 0f2d669e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ще се оправиш, аз имах подобен период след загубата на баща си. Но бях едва на 15 и с болна майка и финансови проблеми.... При мен имаше причина. В твоя случай може би точно защото нямаш парични или други големи проблеми, си изпаднала в лека депресия от прекалено уредения живот. Опитай да излизаш с позитивни хора. Избери свестен приятел и роди дете. Ще ти се осмисли всичко!

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: dccf675220
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке-да не би да си инфлуенсър, че хобито ти е да пътуваш в чужбина и в България? Ако си инфлуенсър-значи оттам ти е умората-не е лесно по цял ден гримове и превзетост пред екрана. Поне не пътувай сама, че толкова отвлечени хора има по света-страшно е просто.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: ce30d09109
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Хора които ще пишат стягай се, ти си си виновна и т. н моля ви спестете си го"

хубаво - магия е... Не, чакай - илюминатите са... или пък Сатурн... Надява, се ти помогнах много...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker