Защо родителите ми винаги ми дават за пример най-тъпите хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо родителите ми винаги ми дават за пример най-тъпите хора?
преди: 10 месеца, 23 дни, прочетена 812 пъти
Много съм ядосан, защото родителите ми, когато има някакъв проблем трябва винаги да ми дадат за пример най-неуспешният човек. Примерно баща ми така веднъж преди време тръгна да ми обяснява как нямало абсолютно никакво значение къде ще уча, защото видиш ли негов приятел бил завършил в Свищов, значи в това нямало нищо лошо. Но да се сети да ми каже, че същият този човек го беше закъсал супер много с парите и трябваше да ходи да бере ягоди в Ангия, не успя. Или нека си представим пак този приятел на баща ми, той не е женен, на около 50 години е, няма деца, търси си приятелка в интернет. Ето така изглеждат всичките хора които родителите ми се сещат да дадат за пример! Хора чийто стъпки със сигурност не бих искал да повторя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 7e8704bb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами какво да ти кажа. Това, че са ти родители, не означава, че ти дават най-прсвилните съвети. Живей си по своите разбирания и не се съобразявай с никого. Винаги ще има някой недоволен така или иначе.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 707a940496
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Имаш проблем с агресията

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 20a4f124de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се втелясвай прекалено много в това, дал ти е пример спрямо контекста на разговора. Буквализираш прекалено, един човек не може да е топ пример във всяко отношение, но за определено нещо всеки от нас може да е пример. Върви по своите стъпки и не се замислям твърде много, понякога човек да е на 50 и без деца, не винаги е зависело от него, деца се правят от двама, както има жени с репродуктивни проблеми, те не са виновни, че нямат деца, възможно е и да са им отказали осиновяване. Светът е шарен. Повече емпатия.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 83b43ee90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Примерът който ти си дал, че даденият човек бил учил в Свищов навежда на мисълта че ти си абитурент и искаш да кандидатстваш в скъп университет който родителите ти не могат да си позволят да плащат, затова и ти дават примери че има по евтин начин за някакво висше образование.
То е много хибаво човек да иска, но трябва да може да преценя какво може да си позволи и ако е нужно ягоди в Англия ще бере, но стане ли пълнолетен никой не му е длъжен да го издържа и трябва да е благодарен на най-малка помощ от родителите си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 7d1c5afdcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Такава ти е средата. Те имат такива позната и с тях ти дават пример. Толкова са видели, толкова разбират, толкова си могат. Отдели се от тази среда след като виждаш, че не е градивна и не е твоята.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 2e951d5483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Игнорирай мнения които не са водещи към щастие, всеки има различен подход, дори в еднакви условия, реагира различно, според своята гледна точка, винаги си имаи свое мнение за твоя живот. Отиди на квартира, намери си хоби, там ще срещнеш много хора и с някои ще имаш отношения, намери си гадже, също и работа която е подходяща за теб, с нормално работно време, трябва да има баланс между работа и почивка, така е хубаво, а и е правилния път в живота. Имаи си своя среда, така ще имаш правилната преценка за всичко и няма да ти се налага да слушаш мнения на които и да е и изобщо няма да ти пука. Деиствай. Животът е правилно да е изживян пълноценно, това е смисълът му.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 8b63a87b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Родителите ти не са авторитет от един момент нататък, не са съвършени и не могат да ти дават акъл, защото като са били на твоите години светът е бил друг. Не им взимай приказките присърце, а си пробивай собствен път, дори с цената на грешки и разочарования.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 3cc7551b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Смени средата. Това, че някой едвам е избутал някакъв университет и не се е реализирал, не те засяга. Няколко човека познавам, завършили с преписване в Свищов задочно и сега се оплакват, че не ги харесват по интернета или ако видят обява не смеели да кандидатстват, че не знаят тия работи. То са си налети пари в нищото.

Спести пари за 2-3 месеца живот на общежитие в София и се махни от средата. Аз съм работила почасово, после на 8ч през университета и се издържах така. По-добре така и да учиш в приличен университет, а и София дава повече възможности за развитие. Не, че не познавам успешни хора, работещи по специалността и учили в Свищов, ама са рядкост. Повече се хвалят, че било много готино, щото лесно минавали.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 669340e732
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, защо се дразниш?

По принцип родителите, ако не са някакви откачалки, в нормалните случаи са най-близките ти хора, които те обичат безкористно.

И те си остават винаги твой нравствен коректив - тоест имат право да ти посочват твоите грешки, дори и в случая да не са ти дали най-подходящите примери.

Така, че според мен - вслушвай се в думите им и ги обичай и уважавай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker