Държавната администрация е раздута – някои носят цялата тежест, а други са паразити - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Държавната администрация е раздута – някои носят цялата тежест, а други са паразити
преди: 11 месеца, 2 дни, прочетена 1137 пъти
В администрацията има хора, които работят чудесно; има хора, които работят по-слабо; има хора, които не работят. Това е.
Винаги има хора, които носят цялата тежест. Благодарение на тях все пак се движат нещата. Има хора, които са просто повече или по-малко паразити.
Цели звена в администрацията са неефективни, с дублиращи се функции и по същество абсолютно излишни. Най-много подобни кухи структури има в системата на Земеделското министерство. Спешно оптимизиране и редуциране на целия публичен сектор, съкращения на минимум 20-30 % от щатния състав и после, рязко увеличаване на заплатите на останалите работещи служители! Поне с 30 % отгоре! Това е пътя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 9b1f834e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Хората, дето работят, са балъци без връзки.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 78abe0c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не е лъжа, ама как да се изчистят калинките, като всеки е човек на някого?

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: c5b1d912b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   То да беше само Земеделското министерство!

Като студент карах стаж във Външно(МВнР) и останах с впечатлението, че броят на служителите може да се намали с поне 50%, или от 800-1000 души, които работят в момента примерно да останат не повече от 400.

КПД-то беше комшмарно ниско, а в тези структури да си натегач, връзките и лизането на подметки, за да се изкачиш 'нагоре'(което значи да те пратят някъде посланик) си е направо задължително.


Ето и горе-долу как минаваше 1 ден във Външно преди около 6 години:

- отивам на работа към 9 и все още съм единствения в отдела

- към 9:30 ; 9:40 идва колежката от стаята(с 30-40 минути закъснение)

- 'работи се'(да се разбира четат се новини от вътрешния сайт на министерството, който е горе-долу със същото инфо като да четеш и нормални новинарски сайтове) около половин-един час, после задължително се слиза за по цигарка и кафенце

- като се натрупат половин-един час сумарно работа се слиза за обяд в стола на министерството, където цените са смешно ниски, да речем 40% надолу, отколкото някъде навън

- следобеда пак се симулира някаква дейност за 1-2 часа, удряс се 1 кафе с цигара и често пъти към 5 - 5 и 30, някой си тръгва, защото 'трябвало да вземе детето от градина', 'бил на имен ден', 'бил на рожден ден' и т. н.

- цели отдели съществуват абсолютно безсмислено и без съдържание, защото са да речем за отношенията на България с някакви държави, с които нямаме нищо общо и са в другия край на света; ТОЕСТ реално там целогодишно просто няма работа, примерно в Нова Зеландия или Филипините най-много да трябва да се уреди някой брак между българин и чужденка в някаква такава държава това им е цялата работа

- шефът на нашия отдел(предполагам, че и други 'шефчета'), редовно идваше на работа към 10:30 - 11 сутринта

- освен твърдите заплати, които наистина не са високи и се започва често на минимална, има и други 'благинки', като стола за който казах, командировчици в чужбина с държавни пари, командировки при всяко гласуване, за да се организират изборите в чужбина и т. н.

- малко повече работа има само и единствено, когато има някакви държавно посещение в България и трябва да се пишат дипломатически ноти и послания, но пак става въпрос за НЕ повече от 3 часа концентрирана работа на ден!

Това е картинката в българската администрация. За съжаление ако се опита да се 'поразчисти' там такава олелия и воня ще се надигне, че ще те мрази половин България, дето всеки е човек на някой.

*** държавната администрация е изкустввено раздута, защото всеки, който е от години там си 'дърпа' по някой роднина, а от държавната ясла и от хазната е най-лесно да се хранят разни паразити, които на всичкото отгоре не само че не вършат достатъчно работа, ами и масово са корумпирани и/или въртят и някакъв частен бизнес и търговийка, за да допълват заплатата


Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 2efdd01ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Лично аз бих се прехвърлил от фирмената администрация в държавната. Там е много по-спокойно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 часа
hash: 5116422a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 е прав. Работя в държавна агенция и съм от "балъците", които носят на гърба си останалите.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: e751adc539
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С нетърпение чакам България да фалира, за да почнат съкращенията на тези паразите, които в болшинството си гласуват за герб.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 0d7581fdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Всеки път харесвам коментарите на Т. Т.
Човек стъпил на земята.

Ако махнеш администрацията от България, авторе най накрая страната ще тръгне в правилната посока.
Скоро и това ще се случи. Тия готованковци сами ще избягат, Боко, Кирчо и сие като влязат в затворите. Няма да има кой да им дава европейски пари.

Истината е, че качествените хора на България отдавна избягаха. Тук в чужбина всеки българин, който срещам все е опитен и можещ в някаква сфера. Втора стъпка е ние да се приберем. Тая държава ще светне за две седмици. А повярвай ми... ние сме много!

Реално в България има няколко фирми в София, предимно в ИТ бизнеса, на американски пари. Хората които работят там също почти никаква работа не вършат. Или ако вършат то е безсмислена - просто до новата 2. 0 версия на същата технология с която се занимават. Някои пишат по 50 мейла на ден, оправят 2-3 тикета или пишат 20реда код, през останалото време четат и учат безсмислени неща.. Наричат го прогрес, а реално работата им е крайно не-есенциална за съществуването на страната. Много скоро работата им ще бъде вършена от ИИ за минути и те ще разберат колко безполезни са били през цялото време. Единствената полза засега от тях е че вкарват данъците си в страната, но и това е под въпрос. Превид колко легални са им фирмите и на кого се отчитат..

Това са някакви маргинали, не повече от 200хил човека, които гласуват за партии като ДБ и ПП, защото фашистка Европа е правилния път за развитие! Които гледат Нова и ходят на почивка в Гърция с новата си кола на лизинг. Ходят и на протести в защита на Украйна, въпреки че крака им не е стъпвал никога там... и думата Украйна я научиха преди една година. Предимно преобладават в мнението си тук, защото прекарват прекомерно време в интернет и нямат друга истинска работа. Другите дето опъват каиша по капиталистическите институции нямат време да дойдат тук и да ги опонират в нелепото им мнение..
Това оставя маргиналните и администрацията в заблудата че живеят в страна, която е тяхна и е цъфнала и вързала, а ония Ганьовци дето симпатизират на Възраждане - рашистите, трябва да бъдат изтребени или вкарани в затвора, защото това са най простите хора от обществото.... видиш ли...


Всичко ще си дойде на мястото. От самосебе си. Споко. Ние дето сме в чужбина в изгнание от години е време да си сменим местата с тези, които сега почнаха да мрънкат. Почивката за кафенце свърши. Кой пушил - пушил.

М. В.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8b0d60d824
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7, ти защо ядеш хляб във "фашистка Европа". Като е толкова лошо ела си в България или най-добре в Русия, само дето там е по-мизерно и от у нас. Защо не си идваш да оправиш страната, да вземе да "светне за две седмици"? Или чакаш да се организирате във фейсбук? Не съм програмист, но бъди сигурен, че никой не плаща високи заплати за неща, които са безсмислени или които могат да се правят от всички. Тоя компютър, който ползваш, ей такива програмисти го карат да работи. Без него щеше да пускаш писъмца по пощата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 4179ec54bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хората, които работят по цял ден в Държавната администрация имат и друг проблем - трудно им е да работят, защото е пълно с безделници, които им пречат и нищо кой знае какво не може да се направи. Говоря от личен опит.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: d3096b96d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ям хляба на фашистка Европа, защото го откраднаха от нас. Влязохме в сферата на влияние на Щатите, в случай че не си забелязал..
Българина беше изправен пред два избора, ако е способен и кадърен да отиде да работи в чужбина и да стиска зъби или да остане в България, където да бъде унижаван и буквално пребиван от мафиотите, за които ти гласуваше и продължаваш да гласуваш, но. 8. Това е нещо, което ти и твоите мутренски съмишленици продължавате да не забелязвате и да се правите че не забелязвате.
Направихте от страната помийна яма, в която вие самите умирате от глад, ама пак няма да си признаете че ви изнасилваха вече 33 години.
Кажи от къде да си купя тия розови очила, беее...
Да ти кажа ли? Страх. Шубе ви е от промяна. Нарича се стокхолмски синдром. Със зъби и нокти ще защитавате минималните си заплатки, защото просто не знаете нищо по-добро. А тези от вас, които вземат някакви мизерни 2000 леа, те направо са готови да стрелят по улиците..

Крайно цинично е да ми държиш сметка, при положение че ти си онзи дето лиже подметките на мутрите.

Купил съм си помещение за бизнеса ми и чакам хората като теб да се изнесат, че да се прибера. Ще ми дойде и на мене времето. За мен не се тревожи. После ще ти гледам сеира как ти си на хранилката на фашистка Европа, вместо мен. Чудно ми е какво ще правиш като в България управляват Възраждане, които най вероятно мразиш, твоите работодатели са в затворите, а Европа е с 300млн повече цигани, заради широката им и необятна либерална душа.
-----
Колкото до телефоните. Сигурно си доста млад, но аз ще ти кажа че само до преди 20ина години когато си пишехме писма, се справяхме чудесно и без телефони.

М. В.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 7431ab858b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   10, с осми клас до обяд бизнес не може да се прави! Може да си общ работник във "фашистка Европа", както в твоя случай. Не си прави труда да ме оборваш, начина ти на мислене е спрял там някъде в 8-ми клас на посредствено училище. Отговори ми обаче на един единствен въпрос. Какво търсиш в "лошия" запад, след като твоите любимци от Израждане така пламенно работят за руските интереси??? Иди да работиш в Русия. Нали Копейката ви казва, че това е най-хубавата страна на света. Как така на запад? Нещо като "против еврото сме, ама сметките ни са в евро". Колкото до телефоните, спокойно можеш да изхвърлиш твоя и да си пишеш писма. Тъкмо ще се "справяш чудесно", както преди 20 години.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 7566b41b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Хайде де, нали си врял и кипял, сети се сам какво правя на запад. Аз даже вече НЯКОЛКО пъти ти казах? Или може би си невменяем?
Не, не съм общ работник. Тук имам бизнес с който изкарвам сравнително прилични пари и който много добре знам как да върша. Странно ми е ти тук от форума дали ще можеш да ме научиш с моето 8мо класно образование.. Отворен съм за идеи как се прави бизнес!

За протокола, бил съм в Русия и много ми харесва. На теб запада като ти харесва толкова, защо ти не си тук? Я да те видим... Стъпвал ли си изобщо тук?

Вас ви гони тоталната шизофрения обаче. Осъзнавате ли, че се опитвате да обясните на хората които живеят на запад, колко е хубава Европа. А вие самите сте наврени в България и тук крака ви даже не е стъпвал

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 7f072aa5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, аз работя за чужденци почти откакто съм завършил. Стоя си в България, защото получавам много добри пари и имам семейство тук. Същото нещо, ако се наложи мога да си го работя и на запад без проблем. Въпросът е ТИ ЗАЩО СИ В "ЛОШИЯТ" ЗАПАД, СЛЕД КАТО СПОРЕД ТЕБ РУСИЯ Е СУПЕР СТРАНА??? Никъде не виждам отговор на този въпрос!!! За разлика от теб доста съм обикалял по белия свят и навсякъде много ми харесва!

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: aff76e171a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 13. Не можах да разбера защо влизаш на два пъти в изказванията си с пребързани заключения без да ме познаваш. Един път че не съм знаел как се прави бизнес, друг път че не съм бил пътувал. Помежду тях една пряка обида че съм бил в 8ми клас.
Без коментар. Комплексарщината ти лъха от всякъде.

Вече казах на няколко пъти че съм в Лондон за пари. Само за пари. Разликата е че на мен България ми харесва, най много от всичко, Но не мога да се прибера заради такива като теб. Докато на теб България не ти харесва, а същите пари можеш да си ги изкарваш и тук, както ти сам каза. Така че не виждам какво правиш в България.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: e38648c0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така е във всяка държавна дупка, не само в България. Имал съм "кефа" да бачкам заедно с такива паразитчета, по-безполезни боклуци няма. Директорката на отделчето ни идваше на работа веднъж на високосна, предимно ако минава инспекцията. Де факто шефа на цялата община бе тотален путьо, който позволяваше на гореспоментата да се държи така, после не може да чатне защо никаква реална работа не се върши. Има и други такива случаи, но не ми се разправят.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 6c729cf9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14, не виждам отговор на въпроса, защо не си изкарваш парите в Русия, след като там е толкова хубаво? Или пак трябва да ти го задам? ! Как така във "фашисткия" Лондон се изкарват хубави пари? Между другото, никъде не съм казвал, че не си пътувал, нито пък, че в България не ми харесва! Бизнес обаче не можеш да правиш, в това съм напълно убеден. Комплексар определено не съм по-голям от теб, защото не аз завиждам на хората, които с труд си изкарват парите. Визирам написаното от теб за програмистите. Ако искаш пробвай да станеш програмист и да изкарваш парите им с "никаква работа". Гарантирам ти, че няма дори да се приближиш до нивото им. А, ако чакаш такива, като мен да си отидат от България, много ще те разочаровам. България ще бъде част от ЕС, където й е мястото!

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 37b1c5996e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До автора

Близо 10 години бях в държавна организация и споделям написаното от теб - половината работят, а другата половина са деца и любовници на топ ешалона на властта или на бизнесмени...

Но и при 30 процента орязване на щата, то властта ще запази онези - неработещите, че да им тече трудов стаж, и ще съкрати част от работещите. Онези, които не работят, няма да почнат да работят - процесът ще се блокира и властта ще почне да разправя, че и липсват кадри и трябва да увеличи отново щата с 30 процента.


А решението е просто - изкуствен интелект (като ChatGPT), както и допълващи го модули в областта на OCR (Optical Character Recognition) - така входира някой гражданин нещо на хартия - изкуственият интелект верифицира достоверността на документа, анализира съдържанието и го обработва спрямо текущата законо-нормативна уредба на страната... В резултат единствените служители в администрацията ще са деловодители и архивари...

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 68c5f49f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   След като се прави електронно правителство администрацията трябва да се намали с 50%.
Държавата не плаща осигуровки за пенсия и здравни за нито един нейн служител! Когато започне да внася в НОИ, а здравната каса да има отделна сметка и там също да внася ще започна да вярвам, че има някаква промяна... дотогава просто празни приказки...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: aa185cc00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защо нищо не казвате за пенсионерите в администрацията и тези които са назначени по партийна линия и не ходят на работа, тъй наречените мъртви души, много се паразитира в тази администрация, за нищоправците е ясно, но има и хора които си вършат работата и жалкото е за тях, че получават нищо, а ги експлоатират на две три длъжности без да взимат пари за това, а има и нищоправци които по ведомост се водят на две длъжности и съответно взимат по заплата и половина. Другото източване от администрацията става като семействата на някой там шеф директор свърши някаква поръчка с частната си фирма, а те са много и на края на годината ако останат пари в съответната администрация, директори шефове кметове министри и всякакви там нищоправци си ги разделят под формата на бонуси за какво и колко обаче не става ясно. НЯМА КОНТРОЛ НАД ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕСУРС ПАРИ И ТОВА Е РЕЗУЛТАТА.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker