Може ли съвет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли съвет?
преди: 11 месеца, 1 ден, прочетена 575 пъти
Не знам как да си оправя живота. Чувствам се ужасно и не съм щастлив. Дори не знам от къде да започна.
Нека започна с това че не завърших гимназия. Просто така се случи. Заради това да си намеря работа ще е трудно. Искам да се преместя някъде другаде но аз все още дори кола нямам. Не знам и как ще си купя кола защото съм безработен а да си намеря работа тук е трудно. Родителите ми няма да ли помогнат защото ме мразят. Как ще си плащам курсовете? Искам да се преместя в друга държава но как да го направя след като нямам нищо? също така не искам да изоставям сестра ми която е само на 9 години. Не искам да я изоставям с ужасните ми родители. Искам да я взема с мен но как да я взема като нямам пукната пара? Също така и какво ще работя без завършен 12 клас? Ужасно съм отчаян и не знам какво да сторя. Забравих да вметна че съм на 19 ако това въобще има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 15 часа
hash: 805bfe006e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Нямаш ли други близки или роднини, които да помолиш за помощ?

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 31d3a25aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторе-не се отчайвай, ако това ще те утеши-има много хора и с по няколко висши образования-и пак са безработни.
Сподели, ако искаш-защо не си успял да завършиш Гимназия?
Можеш да довършиш образованието си-под формата на вечерно училище-доста хора така правят, особено момичета, които са прекъснали поради раждане на дете.
За преместването в друг град-не ти трябва собствена кола-можеш да пътуваш с влак или автобус. За работата-може да си намериш някъде, където търсят работници за склад или да помагаш някъде. Просто не се отчайвай-ще намериш изход. Ако имаш баба и дядо-помоли ги за малко пари на заем, ако положението е спешно и имаш нужда от пари. Ако имаш някакви лични таланти, умения-можеш да ги използваш по някакъв начин. Разкажи повече за себе си-какви интереси имаш, какво искаш да работиш и т. н.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 часа
hash: 02eb257414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е ли по-добре, да проучиш как би могъл да завършиш, като работиш, каквото намериш? Ако останеш в това положение, ще ти бъде значително по-трудно за в бъдеще. Друго, научи някакъв занаят- помощник в кухня, майстор по нещо, градинарство, зависи какво те влече и какви способности и знания имаш. Няма да стане от днес за вчера, но ще си намериш мястото в живота.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 4 часа
hash: d909e25404
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Без да работиш пари няма. Съответно кола, развлечения, чужбина и всичко останало. За да се отделиш от родителите пак ти трябват пари- за квартира и консумативи. Така че вместо да се жалваш по сайтовете, търси работа. Естествено, че няма да е нито много платена, нито лека. С никакво образование и никакъв опит толкова. Сега започва сезона по морето, търси там като обслужващ персонал. Не е платено добре, но поне дават храна и квартира. Ако ти се работи и не харчиш много, можеш да спестиш. А ще придобиеш и опит и трудови навици.
Сестра си докато не стане на 18 г няма как да я вземеш, защото по закон права над нея имат родителите ти.
А пък ти себе си не можеш да оправиш, камо ли друг човек.

 
  ...
преди: 11 месеца, 3 часа
hash: 2dd04c8f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За завършване на училището винаги има начини, стига ти самият да имаш желание. Не казваш до кой клас си стигнал и защо, но можеш най-малкото да отидеш и да говориш с директорката, за да ти обясни какво можеш да направиш - може да се наложи само да си вземеш изпитите, може да имаш и индивидуална форма на обучение.

Относно работата мисля, че сега е идеалното време да си потърсиш работа по хотелите на морето или някой курортен град като Банско, Боровец, Сапарева баня. Вярно е, че е сезонна работа и че не е особено добре платена, но поне в голям процент от случаите ти дават покрив над главата и обяд. Другите ти варианти са общ работник в склад или продавач-консултант някъде, но там е възможно да търсят образование. Барман, сервитьор също са опции. Има ли желание има и начин.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: ec6160a2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Завърши поне 12-ти клас и средното си образование.
Работа ще намериш и без образование, но едва ли ще ти хареса.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: d8c118a890
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Моят съвет е да си намериш максимално добре платена работа, дори и хамалин да си да е максимално платено. Бачкаш 6 месеца за да станеш на постоянен договор, през това време спестяваш колкото можеш повече и теглиш кредит. Не ти казвам да изтеглиш някаква умопомръчителна сума, но такава, която би ти помогнала да осъществиш мечтите си/плановете ти за развитие и бъдеще. Естествено ще падне връщане, но ако си мотивиран и се трудиш в това, което си решил ще станат нещата и лека полека ще върнеш заема и ще започнеш на чисто. Но без заем, само с спестявания от заплата ще е много трудно (говорим за кола и т. н. )

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 923aaaf00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Колкото и да хулиш и да се правиш на жертва, единствения виновен за ситуацията си ти. В този живот "просто така се случват" земетресенията и природните бедвтия. Не си завършил гимназия заради някоя глупост която си направил - бягал си от училище, постоянно проблеми, наркотици, все едно какво - нещо ТИ СИ ОМАЗАЛ нещата. НИкой не гонят от училище просто така.

Разликата между момченцето което си в момента и мечтите ти за самостоятелност е от земята до небето. Първо поеми отговорност за собствените си действия, и едва след това съди родителите си, грижи се за сестра си или каквото и да било. Ти въобще чувал ли се че съществува и обществен транспорт като БДЖ, градски автобуси и т. н. и че можеш да отидеш където поискаш в България? Естествено че си, но да се правиш жертва на ужасни родители е по-лесно отколкото да се стегнеш у газо и да си изкарваш сам прехраната.

1. Направи всичко възможно да звършиш образованието си. ДОри КИлата успя да звърши гимназия на късни години.
2. Работа, работа, работа. Ще работиш на две-три места едновременно за да нямаш време да мислиш за глупости и да се научиш на дисциплина и отговорности.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 60e0e71837
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хващай се веднага с ученето, отиваш и питаш, вечерно, частен ученик и завършнаш. Паралелно си търсиш работа, когато работодателя види, че и учиш ще има уважение към теб.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: af78dc76b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Братле нищо чудно, че живота ти за нищо не става. Че то всяко изречение ти е грешно... Пълен си с желания, нищо повече, а всъщност си нереален.

1. Най добрия ми приятел не завърши техникума навремето. Вече е на 40год. и очевидно никога няма да го направи. Последно работи като главен програмист в Лондонското сити за 5-6хил паунда.
Просто натиска на родителите ти е предполагам голям, което ти създава комплекс. Който пък комплекс ти пречи, отколкото помага.

2. Защо изобщо ти е кола? Гащите ти са ти н*рани ти искаш да се гъзарееш ли какво? Колата е разход. Огромен разход. Това е застраховка. , гориво, масла, части, винетки, ремонти. Затова и повечето коли в България си стоят пред блоковете. По западните държави децата на твоята възраст нямат коли. Даже и възрастните нямат. Гващат си метрото, колелото или автобуса. Ако ти трябва да изкарваш пари с нея, за да покриеш разхода, добре. Но ти не казваш такова нещо..

3. Курсове за какво? Да шофираш ли? Или за работа? Май си сложил каруцата пред коня?

4. Премести се, да. В другите държави е пълно с неудачници като тебе. Тук (живея в Лондон) неволята ще те научи. Ела, ела... Нашите махнаха казармата навремето, сега сами се вкарвате в калъпа на мизерията. Тъй се става вече мъж.... в чужбина или просещ наркоман по станциите..

5. Да вземеш 9 годишно дете да го водиш къде? Ти със всичкия ли си, надрусан ли си, бате?

6. Родителите го мразели. Сигурна ли е работата? Или май ти ги мразиш, а?

Хич не си в час момче, звучиш ми като психично болен

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: f22d669a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Сестра ти в чужбина не можеш да я вземеш преди 18 г. освен ако родителите ви не подпишат пълномощно. Ти и да се изнесеш на квартира, ако родителите ти не ти позволят няма как ей така да си я вземеш с теб. Те са и родители, а ти само брат. Първо се погрижи за себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker