Събитията в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124252)
 Любов и изневяра (30593)
 Секс и интимност (14665)
 Тинейджърски (22062)
 Семейство (6738)
 Здраве (9766)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3352)
 Образование (7436)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19303)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Събитията в България
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 776 пъти
Някой може ли да направи кратък обективен синтез на скорошните политическите събития в България? От година не съм следил новините и искам да разбера какво се случва у нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2c3a41cf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Силите около ДПС и бившето ДС се обединяват, за да не изпуснат властовите си лостове в държавата. В момента има реален шанс ДПС да остане извън политиката, затова те призоваха за безредици и нахлуване в парламента вчера.

Борисов, който доскоро играеше с тях, в момента ще се опита да помогне на съдебната реформа за да спаси кожата.
От ПП знаят, че по-добър резултат няма да изкарат на избори и са готови на компромис, за да остане страната ни ориентирана на Запад и да се започне с някаква реформа.

От дълбоката държава чуваме хората на "Мултигруп" - Слави, Доган, ДС агентите в службите, про-руското крило на ГЕРБ както и Гешев - главния прокурор, назначен от ДПС да брани Пеевски - в един глас да надават вой. Дела, които бяха замразени с години бяха пуснати буквално вчера слещу Борисов, а хората удобно забравят че като арестуваха Борисов от ПП, Гешев не си мръдна и пръста да задвижи производството спещу него, което му беше връчено на тепсия от испанската прокуратура.

А сега, когато Борисов е склонен да задвижи системата срещу мафията, веднага му скачат на стръв. Спретнаха им активни мероприятия и т. н. - съвсем по източен тертип.

Напълно трезво - не знам дали е добре това страната да се оттърве от мафията си. Всяка страна си има мафия, и оголването ѝ може да донесе неочаквани последици. В случая обаче мафията назначава умствено негодни кандидати като Гешев или Карадайъ, които сами се компроментират. Ето, сега ако Карадайъ не беше призовавал за гражданско неподчинение, можеше човек да се разколебае.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5db900fe9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пълна лудница.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3bc55c66e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Преди година падна правителството на Кирил Петков. Тогава ПП, ДБ и БСП обвиниха ИТН и Възраждане, че са патерици на ГЕРБ, защото те подкрепиха вота на недоверие. Парламентарната група на Слави дори се разцепи и много депутати преминаха към ПП, защото по техни думи ги е срам, че са гласували заедно с ГЕРБ. След това се проведоха на два пъти нови избори през което време не се случи нищо съществено. Стигаме до днешния момент. Партиите започнаха да правят нови опити за сформиране на редовно правителство като изненадващо за всички ПП-ДБ се коалираха с ГЕРБ. Съвсем очаквано обаче много от депутатите на ПП не бяха съгласни с това решение. Един от тях беше Радостин Василев, съшият който година по-рано се отцепи от ИТН. Той обвини Кирил Петков и Асен Василев в предателство и в подкрепа на своите думи предостави аудио запис от онлайн събрание на ПП. В него се чува как те планират да пазят имунитета на Бойко Борисов и как са съгласували назначенията си в службите с чужди посолства. Всичко това провокира бурната реакция на обществото и постави новата коалиция под въпрос.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fc2102393f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Общо взето льотчика хареса да има цялата власт и сега не я дава. Иска да превземе общините есента. Радев и цялата проруска шайка, заплашват първата и втората политически сили, на приключилите преди месец избори, да не правят правителство.
Боклукът Копейкин директно заплашва че ще унищожи всички, които искат проевропейско правителство. Последният му пост във профила му показва, че този трябва да е с усмирителна риза.
Газ пи. аят руските утайки че ще има. Всички копейки са в истерия. Протестите срещу Рублен Леонидов Решетников тепърва започват. Скоро ще имаме първият свален президент в историята. В петък се очаква хората да са два пъти повече. Няма да дадем България на Рассиа.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6cf4e1b39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Накратко:
Статуквото свали правителството на ПП преди година, след това избори, на които няма явен победител. ГЕРБ, БСП, ДПС не могат да управляват заедно заради различията по въпроса с Украйна. Радев като проект на Решетников се опитва да наклони везните към президентска република, за да не може парламента да помогне на Украйна в борбата ѝ срещу руските окупатори. Гешев беше пожертан от Бойко за да се отърве от Магнитски и да се "изпере" в едно бъдещо общо проевропейско управление. Гешев се обърна срещу създателя си и изтупа от прахта стари дела срещу Бойко, нищо чудно да има и неща срещу други политици. Създателите на Гешев имат компромати срещу него - нищо чудно да ги пуснат скоро. Съдебната и Законодателната власт са се оплели като свински черва. Почват да излизат още свидетели по случая "Осемте джуджета". Само не ми е ясно замесените хора как ще се самообвинят и самоарестуват. Междувременно Радев, Нинова и Костадинов се опитват да саботират избирането на про-западно правителство. Навреме изкача записа на Руди Гела за одобряване на шефове на служби от "посолствата". Радев се прави на съветски генерал и замалко да наруши конституцията като не предостави втория мандат. Просто е дошло време разделно България да избере дали иска да бъде свободна и демократична, правова страна или да излезе от ЕС и НАТО и да стане диктатура като Беларус и пръв другар на кремълския Лилипутин. Путинистите са малко, но са нагли и гласовити. Днес Копейкин призовава във Фейсбук, че ще избива предателите до крак, а всъщност той предава страната на руските интереси. Бог да пази България.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e377e8ce7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ето ти краткият синтез;

постановка: "цирк Балкански"

в главните роли: Боко Тъпото, Кико Харварда, Асенка Василева

участват още: Иван Гешев, президента Радев, Костадинов

сценарий: от другата страна на Атлантика..

режисура: ЦРУ и агенцията за дезинформация и пропаганда



Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bdad600484
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Накратко Кирил Петков и Асен Василев ги хванаха да си сътрудничат с чуждо посолство и сега ги грози 12 години затвор за държавна измяна. Също така се коалираха с мутрите от ГЕРБ и даже техните избиратели ги намразиха.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9c6ceaac7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Троловете на ДБ са по-зле психически от Киро Тъпото и компания. За тях Русия е виновна за всичко. На вас само затвор и бачкане по пътищата ще ви помогне, ама от вас нормални хора да излезнат няма. Като толкова ви е зор се бийте за Украйна като доброволци и не навличайте България в тая брато-убийствена война. А относно въпроса на автора много просто. Бъркат си по дупките и американците са ги притиснали и правят простотия след простотия. С една дума- цирк

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8b23071b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   " От година не съм следил новините и искам да разбера какво се случва у нас. " - ти ли маймунка хитра не си следил какво става, ами си признай, че си просто платен провокатор и опитваш почвата!? Кой ти плаща, Запада или Русия?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 65e348f7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   1. Покрай Магнитски Пеевски загуби пари (или няма достъп до тях, или не може да ги харчи). И иска пари от Боко, като за целта Пеевски използва Гешев. Боко е знаел, че там ще се разсмърди и стана депутат заради имунитета. (още преди половин година! )

2. Къро се скара с Таки (не знам за какво). И прокуратурата взе страната на Таки. Залога е капитан Андреево откъдето минава много дрога.

3. Както Пеевски държи Гешев, така Боко държи Сарафов. За това тези двамата са най-видимата част от войната в съдебната система.

4. Боко държи част от хората във ВСС - ще видим дали ще стигне за махането на Гешев.

5. Боко е заплашен от Магнитски-3, от друга страна му предлагат изход ако подкрепи Украйна във войната. Тук му трябва помощ от ППДБ, които държат на съдебна реформа. Още един повод да се мане Гешев.

6. Гешев го хапе коня и се запъна с това да си тръгне и почна война.

7. Радев го интересуват интересите на русия - единствено и само. И се противопоставя на правителство на ППДБ и ГЕРБ. В момента държи почти цялата власт и това му харесва.

8. Боко се опитваше да лавира между ППДБ и ДПС/ИТН/БСП. Притиснат е. След като излезе записа БСП решиха, че нови избори им изнасят и се отказаха от преговори с ГЕРБ. ИТН за пореден път се врътнаха на 180 градуса - мразят герб, предлагат се на герб и сега пак мразят герб.

9. Радев все повече си престъпва правомощията.

10. Външният натиск да се направи правителство е очевиден. Необходими сме защото сме най-големият производител на съветски тип артилерийски снаряди след русия. Също сме важни заради пристанищата в Черно море и украинското зърно.

11. Боко е притиснат и няма друг избор освен да подкрепи правителство на ППДБ. Иначе трябва да бяга за Дубай.

12. Пепи Еврото изгоря защото беше човек на Сарафов. Или Сарафов е човек на Пепи Еврото?

13. Покрай развалената сделка между Пеевски и Боко прокуратурата се задейства за Барселона и кюлчетата. Дори само това е достатъчно Боко да му лепнат 30-40 години.

14. Записът който изтече не е скандален според мен. Не ми харесва сделката с Боко, ама може би в момента това е най-доброто. Ще се радвам да окошарят и Боко в интерес на истината.

15. Руди Гела си мисли, че е фактор и някой ще гласува за него. Ама беше просто употребен. Едва ли ще чуем пак за него.

16. русия натиска яко всеки актив който има тук - защото войната не върви добре за тях. Ще видим как ще тръгне украинската контраофанзива.

17. Местноте избори може малко да успокуят нещата защото там ще проличи кой-кого.

Най-просто обяснено - пластовете в България се разместват. Старите играчи са дърти като Боко, Корнелия например или отрязани от външни ресурси като Пеевски.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fc2102393f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Днес ВъZраждане поругаха символите на българската държава. Извършиха национално предателство! Изплюха се срещу българското знаме, герб и парламент. Целта е дестабилизация на държавата - да не се състави правителство, да не се гласува бюджет и България да изпадне в хаос и разруха. Въпросът е защо никой не предпиема мерки срещу тези аборигени. Защо няма арести? Дрогирани ли бяха тези индивиди. Тези ненормалници вече открито плашат с гражданска война. Защо търпим 20 човека да пречат държавата да върви напред.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7f49beb4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Имаш предвид, събитията в Жалкария? Честно, писна ми от всичко в тая държава, от политиката най-много. Трябвало да се гласува задължително, ама друг път ще гласувам. От къв и за чий?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 26abada45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   12, държавата досега не вървеше напред, заради такива като теб. Които сте реално 120-200хил човека в тази страна и лижехте подметките на мутрите. Останалите 6 млн ви търпяха.
Що не вземеш да арестуваш всички неудобно за теб "Ганьовци", а?
Успех ти пожелавам!

Виждам ви как сами ще избягате с триста още другата година. Вие дето даже на една екскурзия до Гърция не сте ходили, камо ли да се унижавате дс берете портокали там. Прав ти пътя! На никого няма да липсваш

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: de9a8b128c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12, ПП-ДБ също се изплюха, а държавен бюджет може да се приеме и без правителство.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 59b59093e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Спокойно хора, днес виждаме как ПП-ДБ се прегръщат с Герб които оплюваха две години и половина, след няколко месеца ще станат булки и на ДПС и на Възраждане, те само тези две партии в парламента не са им били младоженци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker